Избор на търговски линолеум

Сексът в магазина

Съдейки по името, търговски линолеум може да бъде поставен само в офис или офис помещения. Това е често срещано погрешно схващане за онези, които не са се сблъскали с избора на такава настилка, а ако се сравни по име, то тогава чехлите - домакински обувки, обувки, ботуши и сандали - търговски?

Търговският линолеум може да бъде подреден във всякакви помещения. Това трайно покритие, по-силно и по-надеждно от обикновеното домакинство. Няма да издържи повече и картината е боядисана до пълна дълбочина, т.е. няма никакви празнини по повърхността й или "плешиви петна".

Отнася се за търговски линолеум към специален тип покритие, способно да издържа на значително механично напрежение. Използва се в големи помещения с висок трафик, където използването на други материали - паркет или ламинат просто не е възможно поради високата цена, а линолеумът за битови нужди няма да издържи на проектните товари.

Оперативни качества

Техническите характеристики на материала са такива, че те издържат перфектно на теглото на тежките мебели, в резултат на което няма да останат никакви белези по повърхността на петите, колелата на талигите и всяко замърсяване ще бъде много по-лесно за почистване. По-специално тя се различава от домакинските материали в следното:

  • Линолеумът е търговски, има по-дебел слой. Той е изработен от поливинилхлорид, с добавка на различни полимерни добавки.
  • Не поддържа изгарянето и устойчиво понася въздействието на химикалите.
  • Срокът на експлоатация е сравним с този на плочката, който е около 15 години работа без замяна.

Къде се използва това покритие?

Търговският линолеум е широко използван в помещения с високо натоварване на подови настилки: офиси, търговски центрове, медицински помещения, изложбени зали, спортни клубове. И ако го сложите в жилище, то е много по-дълго от посочения краен срок.

По техническите характеристики тази подова настилка може да бъде разделена на следните типове:

Офис пространство

Хомогенен линолеум

  • Акустичен линолеум. Тя има пенеста основа, която има свойството да абсорбира колкото е възможно повече шум и звуци. Поради това той се намира в лечебни заведения, читални и образователни институции.
  • Sports. Такъв материал има противоплъзгащи свойства, тъй като в производството на корунд трохи се добавя към горния слой. Използва се в помещенията, където е необходимо да се осигури безопасност при бягане, ходене и извършване на други физически дейности. Покритието се полага във фитнес зали и спортни клубове.
  • Антистатик. Търговският линолеум от този тип има малки импрегнации на въглеродна нишка. Те допринасят за премахването на статичния заряд на електроенергия, в стаи с голям брой офис техника и електрическо оборудване. Използва се в компютърни класни стаи, рентгенови стаи и физически лаборатории.

Специална група е типът на търговското покритие, чиито технически характеристики позволяват поставянето му в лечебните заведения. Тук на преден план - екологичен и хигиеничен. Производителите постигат това чрез добавяне на специални добавки към материала, които неутрализират гъбичките и бактериите.

Разнообразие от материали - хомогенно покритие

Конкуренцията в производството насърчава производителите да разработват нови покрития. Това е търговски хомогенен линолеум, който се явява като един от разновидностите на този материал. Основната му отличителна черта е еднопластовата структура. Моделът се прилага равномерно върху цялата дебелина на покритието, така че неравномерното износване ще бъде почти незабележимо.

Състав на материала

Естествен материал

Износоустойчив материал

Линолеумът е търговски хомогенна, на базата на поливинил хлорид, запълнен в производствения процес с различни компоненти, като:

  • Мел.
  • Lime.
  • Доломит.
  • Пластификатори.
  • Кварцов пясък.
  • Пигменти.

Разликата между хомогенен материал е, че по време на производството се образува хомогенно покритие. Моделът в този случай прониква по дебелината на материала, което води до факта, че дори при неравномерно износване, моделът практически не губи своята яркост.

За и против покритие

Хомогенният търговски линолеум има редица предимства:

  • Антистатик.
  • Гъвкавост.
  • Еластичност.
  • Устойчивост на износване.
  • Лесно почистване.

Сред недостатъците могат да бъдат идентифицирани, както следва:

  • Малка гама от цветове.
  • Възможност за появата на бели ленти на повърхността.

Хетерогенно покритие

палитра

Проби от хетерогенното покритие

Търговският хетерогенен линолеум (от гръцки хетерогени - хетерогенен) е представен като материал с нееднаквена структура и състоящ се от различни слоеве, пресовани в едно. Това покритие също има висока устойчивост на износване. И е подходящ за довършителни помещения с висок трафик.

Структура на материала:

  • Защитният слой от полиуретан, изравняващата микроскопичност и защитата на структурата на покритието от проникването на замърсители значително улеснява грижата и почистването.
  • Прозрачен слой, устойчив на преждевременно износване.
  • Дизайнът и оцветяването осигуряват отпечатан чертеж.
  • Лицевият слой е основата за печат.
  • Фибростъклото е основната част, която гарантира допълнителна стабилност на линейните размери и якост на материала.
  • Пяна основа. Това е най-дебелият слой на покритието. От дебелината и плътността му зависи остатъчната деформация, възстановимостта и топлинните характеристики на линолеума.

Търговски хетерогенни линолеум се използва и в помещения с голямо натоварване и трафик. Повишеният PVC слой позволява да се маркира с висок клас на издръжливост и продуктът запазва оригиналния си външен вид възможно най-дълго. Тя не изисква допълнителни разходи за поддръжка и грижи, а показателите за хигиена и пожарна безопасност отговарят на всички норми на SNiP и GOST.

Техническите характеристики на устойчивостта на износване се определят от дебелината на работния слой, който е подсилен с полиуретан по време на производството, и е около 0,7 мм, при някои модели и повече. Освен това тази цифра е с два процента по-висока от тази на хомогенното покритие. По същество този слой определя живота на линолеума, тъй като при пълно износване слоят, определящ дизайна на повърхността, се разрушава и това води до загуба на целостта на цялото покритие.

Павета

Полагане в ъглите

Полагане на шперплат

Ако сте избрали търговски линолеум, тогава трябва да се запознаете с правилата за полагане. Както при другите покрития, основата трябва внимателно да се подготви, без да има явни дефекти. Това ще увеличи живота на материала. Например, върху равна повърхност такова подово покритие може да бъде до 25 години.

Подготовка на субстрата

Премахнете всички мебели от стаята и извадете стария капак. Видимите ями са запечатани с шпакловъчен или цимент-пясъчен разтвор, неравности, напротив, бити с чук, а също и гипс. След това отстранете всички остатъци от помещението и най-малко 2 пъти специална повърхност, която увеличава адхезията на субстрата с лепилни разтвори.

Полагане на търговски линолеум започва с изваждане на материала. Това е необходима операция, така че да се подреди, преди фиксирането и да приеме естествена, равна форма. Разстилайте го на повърхността, фиксирайте краищата, поставете нещо тежко върху тях и го оставете за няколко дни. Когато вълните и гънките изчезнат на повърхността, можете да започнете да отрежете размера на стаята. Платното е силно нарязано под ъгъл между пода и стената. Гладкостта на ставите се създава, когато се използва метален владетел и квадрат.

В ъглите на стената първо трябва да направите вертикален разрез на пода и произтичащите "езици" да се изравнят. Покажете максимална точност при работа, в противен случай можете да отрежете излишъка и такъв дефект не може да бъде поправен.

Лепяща кърпа

Размяна на материали

Свързване и валцуване

Полагане на търговски линолеум се извършва чрез залепване към основата. Първоначално нарязаната лента е наполовина сгъната в надлъжна посока, а специална лепило за търговски линолеум се нанася върху освободената зона с назъбена мистрия. Този инструмент ви позволява да използвате рационално материала, без да губите качеството на сцеплението с повърхността.

Моля, обърнете внимание! За лепене само специализирано лепило се използват технически характеристики, които позволяват надеждно закрепване. Недопустимо е да се използват формули, предназначени за залепване на друг вид линолеум. Това може да доведе до отделяне на материала по време на работа.

Нанасяне на лепило, даде му известно време за технически "узряване" и изпаряване на влагата от него. Достатъчно ще е 15-20 минути. Когато достигне желаната консистенция, сгънатата тъкан започва да се изправя от средата.

След като сте разделили лентата, трябва да се търкаля с тежки валяци, така че да е по-плътно притиснат към повърхността и да изстиска евентуални въздушни мехурчета. Това се извършва със специални ролки, които се преместват от центъра към края на платното и през лентата. След като второто полувреме е огъната и са направени едни и същи манипулации.

Лепила за линолеум

Клей Херкулес

Вододисперсионно лепило

Лепило за търговски линолеум се избира въз основа на оформлението на материала. Това може да бъде направено с непрекъсната кърпа или чрез фиксиране на отделни ленти по краищата. Производителите предлагат различни комбинации и за двата варианта:

  • Водна дисперсия. Използва се за лепене на покритието върху субстрата, което може да абсорбира влагата. Нанесете върху бетонни покрития, саморазливни замазки и дървени основи. PVC покритието не абсорбира влагата, така че този състав не може да се използва.
  • Контакт - най-добрият вариант за лепило за търговски линолеум. Той няма да загуби характеристиките си дори след изсъхване. Лепилото се нанася отделно върху материала и върху субстрата. След това, след като чакат определено време, лепилото на линолеума заедно с основата. Свързването става след няколко секунди, дори ако на повърхността има малки вълни и гънки.

Обработка на шевове

Платното е залепено, сега трябва да бъде позволено да изсъхне и сигурно да се фиксира. Обикновено един ден е достатъчен за това. Полагане на търговски линолеум ще бъде завършен след заваряване шевове. За да направите това, специалистите използват полимерен кабел. Обикновено се продава заедно с материала. Работите са следните:

  • Първо изрежете рязък нож в кръстовището на линолеума за 2/3 от дебелината му.
  • След това от получения жлеб внимателно почиствайте цялата мръсотия и почиствате неравностите.
  • След дължината на фугата, изрежете кабела.
  • Внимателно я избутайте в изрязания канал.
  • След това загрята апаратура за заваряване, запоена по цялата дължина. Направете това, като внимателно преместите дюзата по шева.
Обработка на шевове

Лепило за ставите

На последния етап излишъкът се изрязва. Първо извадете части от неотопляемия материал. Направете това с дъгообразен нож, като поставите чиния по шева, така че да не повредите покритието. След като полимерът се втвърди, отсечете остатъците си с повърхността.

Някои майстори казват, че можете да отстраните остатъците от споявания материал в един разрез. Технически това може да се направи, но характеристиките на материала са такива, че когато се охлади, той се свие и може да има малък канал на повърхността, ако има малко полимер на това място или жлебът е направен по-дълбоко. Трудно е също да се нарязва напълно изсушен полимерен слой.

Правилно рязане на шева, ще осигурите ставите да не влагат в тях. Особено трябва да се има предвид, когато се постави хетерогенна търговска линолеум.

Няколко съвета преди работа

Линолеумът се продава не само върху бетонната повърхност. Ако не искате да разглобявате старото покривало и височината на таваните ви позволява да прекарате няколко сантиметра, преди да поставите на пода, трябва да поставите листата от плочи от дървесни частици. Основното нещо - преди да нанесете лепилото, ги накиснете с ленено масло и го оставете да изсъхне напълно.

Преди да извадите платното, оставете рулото линолеум в продължение на два или три дни в стаята, където ще го поставите. Необходимо е материалът да отнеме температурата на стаята, след което ще бъде по-лесно да лежи и вълните след излизането ще изчезнат по-бързо.

заключение

Интериорът на залата

Подова настилка в залата

Търговският линолеум е модерно практично покритие. Характеристиките на покритието го привеждат в съответствие с практични материали като ламинат или паркет. Широката гама от цветове ви позволява да създадете индивидуална основа за различни дизайни и лекотата на грижите намалява работата на домакините до минимум.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво е добро за търговския линелиум tarkett?Какво е добро за търговския линелиум tarkett?
Какво е по-добре да лежите на подаКакво е по-добре да лежите на пода
Технически характеристики на полуобработения балатумТехнически характеристики на полуобработения балатум
Един от най-добрите подови настилки линолеум синтетичниЕдин от най-добрите подови настилки линолеум синтетични
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
» » Избор на търговски линолеум
© 2021 BggeHat.com