Технически характеристики на полуобработения балатум

Полу-търговски линолеум

Много от тях се използват за такива понятия като домашен и търговски линолеум. Но не толкова отдавна производителите на подови покрития предлагат на потребителите новост. Нарича се полуобработен линолеум, а техническите характеристики на този материал дават възможност за разширяване на обхвата на използването му.

Материални характеристики

Линолеум в магазина

Подови покрития от поливинил хлорид на нетъкан основа

Полупрофесионалният линолеум е външно обработено PVC покритие, състоящо се от субстрат, фибростъкло, както и горно декоративен слой и защитно PVC покритие. Този материал е в състояние да издържи значителни натоварвания в сравнение с обикновения домашен линолеум.

Полу-търговски линолеум е надежден материал, който има всички основни предимства на домашните и търговските линолеуми:

  • простота в стилизирането;
  • лесна поддръжка;
  • висока степен на износване;
  • достъпни разходи;
  • Оптимално тегло, благодарение на което материалът се транспортира лесно;
  • продължителен период на работа.

Определяне в търсачката на израза "полу-търговски линолеум, какво е то", можете да отново да сте сигурни, че на пода, въпреки своята демократична стойност е устойчив на изключително високи температури, както и естетика.

Основната разлика между полу-търговски линолеум е теглото му, което значително надвишава теглото на домакинския балатум. Ако един квадратен метър домакинство тежи от 1,2 до 1,8 кг, а след това новият материал - 2-2,5 кг. На пръв поглед този тип покритие не се различава много от домашния балатум, но не е така.

На първо място, в полуобработено покритие, горното покритие, което защитава декоративния слой боя, е от 0,4 до 0,6 мм, а в случая на домакинство е много по-малко. На второ място, отличителният признак е наличието в състава на този вид материал от стъклени влакна, който осигурява здравината на покритието и неговата дългосрочна експлоатация.

Обхват на приложение

Ако сравните разликата между търговския линолеум и полуремаркета, заслужава да се отбележи, че вторият вариант има по-ниска степен на износване, което означава, че той трябва да бъде положен на места със среден трафик. Например, тя ще бъде много подходяща при декорирането на заведения за обществено хранене, търговски и обществени съоръжения, образователни институции, малки офиси, болнични и санаториални камери, хотелски стаи и други помещения, където няма голямо натоварване на пода.

Когато купувате полуобработен линолеум, трябва да вземете под внимание, че неговата достъпна цена ви позволява да пестите добре без да компрометирате качеството. Единственото нещо, което трябва да се запомни, е високата пропускливост на зоните в близост до асансьорите и в общите коридори, където все пак е необходимо да се използва материал с повишено ниво на износоустойчивост.

Ето защо лидерите на всички обществени организации и институции трябва наистина да оценят проходимостта на всички зони на съоръженията и изискванията за противопожарна безопасност, ако декорацията на помещенията е избрана в полза на полуобработения балатум.

Транспорт и съхранение



Според правилата за транспортиране, полуобработеният линолеум се транспортира задължително в изправено положение и по определен начин на транспорт. Покритието трябва да се съхранява в сухи помещения на разстояние най-малко на 1 метър от отоплителното оборудване.

Строго е забранено да се поставя линолеум до органични разтворители.

Полагане на полуобработен линолеум

Обърнете внимание! Преди да полагате линолеум, трябва да подготвите основата, която трябва да бъде гладка, суха, без никакви повреди или дефекти.

В противен случай можете да забравите за продължителното използване на покритието. След мръсна и мокра повърхност лепило прилепва лошо и нередности в основата много бързо да доведе до факта, че издатините на горния декоративен слой се изтриват и всички на покритието ще загуби първоначалния си привлекателен външен вид. В допълнение, чрез образуваните износване под линолеум ще проникне влагата, в резултат на което под покритието ще се развива плесен. И това бързо води до увреждане както на самия линолеум, така и на основата.

Не поставяйте новото покритие върху старата. Ако се има предвид инсталацията на дървен под, е необходимо предварително да се покрие с шперплат. Повърхността на бетона се препоръчва да бъде изравнена. За един ден, или по-добре три, преди инсталацията да е необходима в стая с стайна температура, напълно разстилане линолеума, така че да лежи, а от повърхността му всички гънки и следи от гънки изчезнали.

Естетичен изглед на пода

Декорация на пода в ресторанта

Процесът на монтаж започва с факта, че покритието трябва да се разстила с шаблон нагоре и да се регулира според размера на помещението. С дълъг дървен или метален владетел, подрежете материала около периметъра на стаята. Ако искате да поставите два броя материала, свържете ги или с капак или с припокриване. Препокрината облицовка не изглежда много естетически. Ето защо, ако базата е подготвена правилно, тогава направете челно съединение. Но в този случай, трябва да лепи ръбовете на линолеума върху шева. В този случай моделът трябва да съвпада. Поставете запечатаната връзка с тежък обект за известно време.

За лепене на полуобработен линолеум се използва известно лепило. Прилага се по дължината на шевовете с помощта на върха на иглата, така че съставът да проникне колкото е възможно по-дълбоко в цялата дълбочина на съединението.

Ако стаята е с площ от повече от 20 квадратни метра. метра, или се има предвид използването на мобилни мебели, се препоръчва да завършите залепването. За да направите това, като поставите капака, трябва да огънете половината от него и да го покриете с лепило, да изчакате 10 минути и след това да върнете линолеума на първоначалното му място. Същата процедура трябва да се направи и с второто полувреме.

грижа

Обърнете внимание! Полу-търговски линолеум е доста лесен за почистване - просто го избършете с кърпа, напоена с чиста вода или сапунен разтвор.

Не използвайте химически почистващи препарати, абразивни съединения или гъби, които могат да разрушат горния слой на материала.

Мебелите крака или остри ръбове трябва да бъдат покрити със специални защитни капачки или стикери, изработени от картон, плат или филц. Твърдите петна, например лак за обувки или катран, трябва да бъдат премахнати веднага след появата.

заключение

Ако все още не разбирате напълно какво отличава линолеума от домакинството от полукомпютъра, използвайте офертите на специализирани магазини и се консултирайте професионално. В края на краищата, за да може продуктът да отговаря на изискванията на потребителя, е необходимо да се вземат предвид всички характеристики на помещението и неговата проходимост при избора на материал. Само в този случай линолеумът ще продължи дълго време, без да загуби оригиналния си вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Домакински, търговски и полу-търговски линолеум за кухнята каква е разликата?Домакински, търговски и полу-търговски линолеум за кухнята каква е разликата?
Избираме линолеум за кухнятаИзбираме линолеум за кухнята
Как да изберем линолеумКак да изберем линолеум
Какво е добро за търговския линелиум tarkett?Какво е добро за търговския линелиум tarkett?
Един от най-добрите подови настилки линолеум синтетичниЕдин от най-добрите подови настилки линолеум синтетични
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
» » Технически характеристики на полуобработения балатум
© 2021 BggeHat.com