Избираме линолеум за кухнята

Честит секс

След като започне ремонтът, мнозинството от хората мислят за различни начини на икономия на средства, без да навредят на качеството. Някои придобиват ламинат клас подови настилки по-ниски, боя тавана, но можете да си купите и линолеум за кухня, която ще действа като алтернатива на плочки. Въпреки това, в случай на най-новите материали, трябва да се отбележи, че въпреки наличието, това е качествен продукт, най-важното е да може да го избере.

Правилно наближаващ избор, можете да си купите качествено покритие, което може да продължи много години.

Естествено покритие

Повечето потребители наричат ​​линолеум полимер или еластичен материал. Но това е грешна преценка. Той получи името си благодарение на природни продукти, много далеч от обичайните синтетични и повечето хора дори не знаят за него. Поставянето на такъв линолеум в кухнята, ще даде на интериора на тази стая не по-малко от статус вид, отколкото при използване на паркет или корк.

Естествен материал, със следните характеристики.

  • Устойчивост на мазнини и интензивна абразия.
  • Агресивните домакински химикали и разтворители също не го увреждат.
  • Високи антистатични качества и пожароустойчивост.
  • Липса на повърхността на среда, благоприятна за развитието на бактерии и плесени.
  • Висока топло и звукоизолация.

Може би основното предимство ще бъде неговата хигиена и екологични характеристики. С подходяща грижа и инсталация, този вид линолеум може да "легне" до 40 години. Затова се препоръчва да се използва в зони с висок трафик, например в коридора.

Единственият недостатък - цената, в сравнение със синтетични материали.

Изкуствен материал

При производството на този тип линолеум се използва поливинилхлорид. Ето защо мнозина смятат това за вредно. Но въпреки това качеството на тези покрития е сертифицирано от GOSTs и European EN. Според експерти, този материал също има много предимства. Най-важното е екологичната съвместимост.

Как да различаваме?

Сходство с корк

Подобно на корковия под

Да се ​​направи първата оценка на материала и да се отличи от другите видове е съвсем проста. Дори не погледнете документацията и поискайте съвет от продавача. Просто миришете. Естественият материал има мазна миризма, а синтетиката значително се отказва от химията. Също в първата версия, долната страна на линолеума е завършена с мрежа от юта и е по-твърда. Виниловото покритие, напротив, е еластично.

За да се противодейства на силното замърсяване, синтетичният материал и естественият му "човек" са покрити със специален химичен състав. И пламенните поклонници на екологията могат да изберат корица с естествена мастика. Предвид характеристиките на износване, и двата типа са подходящи за монтаж в коридора. И екологичната съвместимост и хигиенните качества дават възможност да се постави този линолеум в кухнята.

Стратифицирани или хомогенни

Голямото търсене днес използва хомогенен линолеум. Това е тънка, но здрава по цялата структура на тъканта, без да има основа. Декоративен модел, нанесен върху цялата дебелина на покритието. Благодарение на това, дори при неравномерно износване, той запазва представителен външен вид.

Големият избор

Голям асортимент

Хетерогенните мрежи имат многопластова структура. Това е един вид "сандвич", съставен от няколко слоя. За основата се използва фибростъкло, импрегнирано с PVC смес, върху него се поставя декоративен слой и за защита от износване се използва прозрачен филм отгоре и специален субстрат отдолу. Плътността на стъклената вата играе основна роля за гарантиране на здравината на материала за счупване, известна топло и звукоизолация, както и за повишаване на износоустойчивостта на материала.

Можете да оцените тези параметри, като сравнявате покритията по тегло и дебелина: филцът или материалът от юта е по-светъл, по-добре запазва топлината, но е много податлив на товари. Ще има следи от мебели и токчета. Материал с разпенена основа, напротив - по-твърд и еластичен. Той не се страхува от замърсяване и влага. Ето защо, с такъв линолеум в кухнята, почистване ще се случи по-лесно и по-бързо.

Домакински и полуремаркета

Издръжливостта на износване на тази мрежа директно зависи от дебелината (прозрачността) на горния защитен слой, който запазва шаблона. Колкото е по-голямо, толкова по-дълго моделът ще продължи. В зависимост от плътността, както и комплекс от други характеристики, хетерогенните покрития са разделени на няколко вида.

Домашен паркет

Домакински тип

  • Домакински. Клас на съпротивление на износване от 21 до 23.
  • Полу-търговска. Клас от 31 до 34.
  • Лесно търговски и търговски. Има дебелина от 0.4 до 2 mm, и се отнася до клас от 31-32, се отнася до 33 клас материал с дебелина от 0.6 mm и по-горе, съответно, износоустойчивостта на покритието при много по-висока.

Въпреки факта, че материалът е избран за използване в домашна стая, изборът на линолеум в кухнята се прави най-добре от полуобработените видове. Първоначално се произвежда за райони, където има силно натоварване на пода. Перфектно съчетава производителността и лесната инсталация.

Видове покрития под формата на полагане

В продажба има различни видове подови настилки, които се различават една от друга под формата и начините на полагане:

С модел

Големи квадратчета

  • Типът линолеум под формата на панели или плочки се полага от отделни елементи, чиито фуги са свързани с лепилни съединения. Плочките добре имитират външния вид на естествен камък или дърво. Но използването на такъв линолеум в кухнята е нецелесъобразно. Това е стая с висока влажност, и въпреки че уплътнители няма да позволи да проникне влага на определени линолеум, но съществени ставите постоянно запушени с кал, и евентуално измиване тях ще бъде по-трудно.
  • Материалът под формата на многоъгълници и квадрати по свой собствен начин също е добър, естествено имитира текстурата на пясък, дърво или камък. Но това ще усложни и процеса на почистване на помещенията, а освен това проблемите на самоусъединяването ще доведат до ненужни финансови разходи. Ето защо вариантът с кухня и коридор в този случай е неприемлив.
  • Ролковото покритие е най-удобният вариант по отношение на полагане. Производителите го произвеждат с ролки до 5 метра ширина, което ще позволи полагане на линолеум в кухнята с един слой, и съответно опростяване на инсталацията и по-нататъшна работа, свързана с почистването.
  • Друг вид линолеум, който често се нарича течен под. Това е обещаващ строителен материал, ще бъде повече от желанието на тези, които искат да съсредоточат вниманието на другите, като дават на повърхността най-декоративния ефект. Полиуретановите и епоксидни смоли, присъстващи в състава, осигуряват нулева абсорбция на влага. А отсъствието на шевовете го прави идеално гладка и гладка.

Също така можете да намерите на пазара алкидни, каучукови и нитроцелулозни балатуми. Но свойствата, присъщи на тези покрития, правят невъзможно използването им в кухнята и в коридора.

Структура на линолеума

Сейф за деца

Удобен за детските крака

Естествен материал има слоеве и поради хомогенността на структурата го толерира всички кухня бедствие (влага, гъбички, плесени, и т.н.) Тъй като е произведен на базата на тъканни материали: юта, лен и конопени влакна.

PVC покритията, за разлика от тях, се състоят от няколко компресирани слоя. По този начин производителят е постигнал значително увеличение на техническите характеристики на подовото покритие, което засяга живота на растението. Всеки слой е проектиран да изпълнява своята функция:

  • Особено силен слой от PVC материал, който е основата.
  • Декоративен слой, където може да бъде рисуване или фото печат.
  • Фибростъкло, което предотвратява деформацията под натоварване.
  • Пяна изолирана основа.
  • Текстилна основа, която улеснява нанасянето на материал.

Защитно покритие

Избирайки от много типове линолеум в кухнята или в коридора, е най-силната, можете да сте сигурни, че ще продължи поне 20 години. Но можете да зададете справедлив въпрос за това кои защитни покрития могат да бъдат обсъждани, ако има такава дългосрочна гаранция. И все пак, когато отидете в магазина, много продавачи ще предложат материала с допълнителни слоеве, които подобряват неговите технически характеристики:

Fatra Novoflor

Колекция "Фата Новофлор"

  • В кухнята не е необичайно - висока влажност, или течност разляти на пода. В този случай за много домакини истинският проблем е сигурността не само на собствените им, но и вероятно на малките жители на апартамента или къщата. Ето защо тук е необходима подова настилка с противоплъзгащ ефект.
  • Антимикробното лечение е защита, която по принцип е присъща на естествения линолеум. В състава му се добавя ленено масло, което е антисептично. Производителите на PVC покрития отидоха по друг начин и добавиха допълнителен антибактериален слой към структурата.
  • С линолеум в кухнята, ако е от поредица от естествени видове, на първо място, вие ще се сблъскате с проблема с образуването на гъбички, което е типично за слабо вентилирани мокри помещения. Производителите са открили изход. При някои модели подови настилки се добавя антигъбичен слой, което намалява риска от подобни проблеми.

Разнообразие от цветове

Различни снимки

Разнообразие от модели

Мислейки за какъв вид линолеум е най-добре за кухнята, най-вероятно ще срещнете селекция от цветове. Ако погледнем напред, трябва да се каже, че хомогенният вид материал, във връзка с характеристиките на производството, може да бъде монофоничен или когато се използват гранитни чипове малко с петнисти включвания.

Хетерогенна - напротив, се дава на потребителя в широк цветови спектър. Можете да изберете монохромни модели или с голямо разнообразие от модели и текстури, имитация на гранит, дърво, пясък и много други.

Полезни съвети за избор на текстури и цветове

Предвид голямото разнообразие от модели, съветваме дизайнерите да изберат линолеум за цвета на кухненския комплект.

Ако кухнята не се различава по размер, тогава е необходимо на линолеума в кухнята да е по-добре да се имитират различни материали - пясък, камък, дърво. Това ще увеличи визуално площта на тази стая. Същият ефект ще доведе до производство на линолеум, направен за паркет. За помещения, чийто интериор е решен в спокойна и монохромна цветова схема, можете да изберете цветно покритие. В една голяма кухня можете да експериментирате: сложете линолеум с абстрактен модел в трапезарията и по-спокойно оцветяване в работата. Или се опитайте да комбинирате два различни цвята, за да зонирате стаята.

За ярка кухня, цветен материал е по-подходящ. Но не прекалявайте, за да не се удавите в бунта на цветовете. Това може да ви умори. Балансът ще помогне да се възстанови използването на материал с меки тонове. Изберете линолеум за кухнята под плочката, тази опция ще отвлече вниманието от ярките цветове на интериора.

заключение

Търговски линолеум

Мозъчен ефект

Мечтаете ли за висококачествено дърво покритие, но сте спрени от финансови проблеми? Разнообразие от цветове етаж материални наречени балатум позволи успешно да се побере в една модерна високотехнологична или викториански стил и висока производителност трайност, позволи дълго време да се направи без допълнителни ремонтни покрития. Но не изхвърляйте природния продукт. Ако не разполагат с необходимите средства, а след това можете да изберете линолеум за кухнята на базата на PVC материали, имитиращи паркет, естествен камък и др. Закупувайки покритие опция, можете постоянно да се предпазите от допълнително неприятности и ще приложи индивидуален стил на помещението.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опцииКакъв вид етаж прави в дизайна на кухнята опции
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
» » Избираме линолеум за кухнята
© 2021 BggeHat.com