Как да изберем линолеум за плочки

Подът в кухнята

Кухня - най-експлоатираната стая във всеки апартамент. Ето защо при избора на материали за подово покритие, на първо място, се набляга на неговата практичност и експлоатационни характеристики. Разбира се, керемида не се отказва от своята позиция, но днес има линолеум за продажба на плочки. Той има почти същите характеристики и не се различава от гледна точка на дизайна, но има значителна ценова разлика с керамичното подово покритие.

В някои отношения подобен линолеум е още по-надежден, тъй като повърхността му не е приплъзната. И както знаят много домакини, в кухнята нещо постоянно се разнася на пода, така че съществува риск от подхлъзване.

предимства

Плочките и линолеумът са два напълно различни по състав, но приблизително същите по отношение на характеристиките за изпълнение на материала:

  • Плочката може да продължи по-дълго без допълнителни грижи. В това отношение, ролката е по-малка от нея, но изобщо не е много.
  • Линолеумът печели с простота на инсталиране. Много по-лесно е да се положи, а в случай на замяна на покритието работата е много по-бързо и по-лесно. Демонтажните работи се извършват бързо, без ненужни отломки, които не могат да се кажат за опцията с плочки.
  • Огромен асортимент от цветове и чертежи от линолеум, имитиращи плочки, ви позволява да вземете материал за всеки интериор. Това важи за плочките, така че тук, може да се каже, бойното равенство.

Оказва се, че плочките и линолеумът са почти идентични по своите характеристики. Само плочките имат по-дълъг експлоатационен живот. Тук можете да добавите, че много подценяват издръжливостта на линолеума. Днес технологията е стъпила надалеч и благодарение на новите разработки производителите произвеждат съвременни видове покрития от този тип, които не са по-малки от плочките по отношение на експлоатационния живот.

В допълнение, най-високото качество на линолеума се счита за неговата по-топла повърхност. Когато използвате добър субстрат, можете напълно да го направите, без да инсталирате подово отопление. Той е непретенциозен по отношение на почистването и изобщо не се страхува от вода и съвременни почистващи продукти. Тези предимства все повече натискат хората да избират линолеум, а не плочки за стил в кухнята. Тя успешно съчетава традиционни рисунки и високо качество.

Особено внимание при закупуване

витрина

Избор на магазин

Ако предпочитате линолеум, който наподобява покритие за плочки, преди да проникнете в пазара, прочетете какво трябва да имате предвид при избора на наистина висококачествен материал:

  • Определете степента на натоварване, която ще се приложи към него. Какви мебели ще бъдат поставени в кухнята и т.н.
  • Внимателно се обръщайте към избора на производителя, не приемайте марки с неизвестни марки, по-добре е да платите малко и да вземете изпитания по време продукт на добре позната компания.
  • Поискайте от продавачите сертификати за качество.
  • И най-важното - по-добре да купуват материал не на пазара, но на специализирани строителни обекти. Тук тя се съхранява и транспортира правилно. В базар, като правило, линолеумът е дъмпингов в складове, без да се обръща внимание на изискванията, наложени върху условията на съхранение.

Сортове линолеум

Този материал се характеризира с голям избор и заслужава да се говори отделно. От гледна точка на натоварването, тя е разделена на домакински, полуобработени и търговски. И трите вида имат своите характеристики и препоръки за употреба.

всекидневен

Покритие, допринасящо за усвояването на шума

Акустично покритие

Най-надеждната версия на материала за стил в жилищни апартаменти и къщи. По правило няма да има голямо натоварване на повърхността поради ниската пропускливост. Този тип материал има малка дебелина само от 1.2 до 1.6 мм. Но според експертите, за вътрешна употреба, този параметър е достатъчен. Такъв линолеум не се характеризира с висока цена и с икономичен режим на работа ще продължи от 7 до 10 години, а в някои случаи дори повече.

Полу-търговска

За разлика от домашния вид, такъв линолеум се характеризира с по-висока устойчивост на механични влияния и е по-подходящ за помещения със средна степен на натоварване, нанесени върху покритието. Полупродуктивният материал има някои прилики със следващия клас покритие - рекламно, което ги поставя почти на един ред, само цените за тях са различни.

Полу-търговски тип покритие с имитация на плочки, има допълнителен слой за защита, което го прави по-надежден и непретенциозен в поддръжката. Основата е PVC, преди всичко това го отличава от търговския тип. За укрепване на материала, производителите са предоставили слой от фибростъкло. Това също така му придава по-голяма здравина и топлоизолационни характеристики и позволява по-малко шум в помещението.

В магазините като линолеум не е трудно да се купи. Само е необходимо да се ръководят в цените и да се даде предпочитание на проверените производители. Правилно бране на материала, можете да спестите значително, ако сравните цени за линолеум и керамични плочки. Характеристиките на същото износване имат почти същото.

търговски

Просторна зала

Офис пространство

Този вид материал заслужава специално внимание, защото е по-издръжлив и неговият експлоатационен живот е почти сравним с плочките. Наскоро се появи на пазара и вече е спечелила огромна популярност сред потребителите. Неговото име говори малко за себе си. По принцип се намира в търговски помещения - магазини, офиси, където степента на натоварване на пода е по-висока. Но също така не е забранено да се използва за подови настилки у дома. В този случай, експлоатационният живот ще бъде сравним с плочката.

Разбира се, характеристиките на устойчивост на износване го правят по-скъп материал. И в случай на използване на линолеум, имитиращи плочки, разходите се увеличава понякога. Но не забравяйте за качествата, те напълно оправдават цената.

Съставът на материала и технологиите, използвани в производството, разделят тази линия на покритие на два вида.

  • Natural.
  • Търговска.


Наименованията се отнасят до материалите, използвани при тяхното производство. В първия вариант съставът на материала включва естествени компоненти: дървесно брашно, ленено масло, както и различни влакна от естествен произход. Търговският линолеум, основно, се състои от синтетични материали. Но не се страхувайте за здравето, този вид покритие е напълно безвредно.

Използването на такива компоненти позволява да се удължи експлоатационният срок на търговския линолеум до 30-40 години. Подобен период на експлоатация има плочки.

производители

Бартоли Кан 92М

Голямото търсене на линолеум, имитиращо плочки, създаде здравословна конкуренция между производителите, които по всякакъв начин се опитват да привлекат клиента. Има някои компании, които не се различават по никакъв начин на пазара и не произвеждат напълно надеждно покритие.

Даване на правилата на пазара за няколко компании, които наистина произвеждат висококачествени продукти. Например "Beauflor". Материалът на тази фирма е с дълъг експлоатационен живот, поради по-плътна основа. Това му позволява да се справи с високи натоварвания. Специален състав на горния декоративен слой, който му придава имунитет срещу замърсяване, свежда до минимум процеса на грижа за него и освен това се отличава с високи якостни характеристики.

Също така, известната фирма "Tarkett" произвежда качествени продукти. Производството на компанията работи с най-новите технологии. Наличието на собствената ни лаборатория ни позволява да провеждаме постоянни експерименти за подобряване на характеристиките на материала. Тази фирма представлява огромна гама от линолеум за плочки, която има всички характеристики на здравина. Подобен материал се произвежда в съответствие със съвременните стандарти за качество.

дизайн

Линолеумът, декоративното покритие, което имитира керемидите, се произвежда в широка гама от цветове и голямо разнообразие от размери. Дизайнерите разграничават няколко вида, които са най-търсени при декорирането на помещения:

Големи квадратчета

За керамични плочки

  • Най-популярният материал, спечелил най-популярността сред потребителите, е вариант с имитация на керамични плочки. Този вид линолеум не губи значение и е в търсенето до този ден.
  • Материалът с шарката на паркетната дъска също има добро търсене.
  • Мозайка за дърво също е интересен дизайн вариант, който е популярен.

Това не са всички видове текстури. И все пак, видът на покритието за керамика е най-търсен сред потребителите и дизайнерите често прибягват до неговата употреба, създавайки наистина изискан интериор.

Тайни на избор

По принцип, да се направи избор в полза на качествен материал не е толкова трудно, основното нещо е да се знае някои неща, които определят надеждността на продукта:

Пълна имитация на плочки

Beauflor Trento Murcia 024M

  • Широчината на покритието. Колкото по-голям е, толкова по-малко вероятно е той да се промъкне във времето в шевовете и ставите, тъй като ще има по-малко от тях.
  • Полу-търговски линолеум, имитиращи плочки - най-добрият вариант за довършителни помещения с висока влажност, например кухня.
  • Материалът с допълнителни защитни слоеве, например, импрегниран с ленено масло, осигурява максимална сигурност по време на работа на подовото покритие. Но такива свойства са присъщи само в естествения линолеум.
  • Кухнята, по някакъв начин, е най-опасното място в апартамента. Например, нещо стройно и не забелязвате това, можете да се изплъзнете. Затова обърнете внимание на наличието на материален противоплъзгащ ефект.
  • Когато купувате няколко рула, обърнете внимание, че всички те са от една и съща партида. В този случай рискът от съществена разлика в цвета е намален.
  •  Когато стигнете до магазина, обръщайте внимание на начините за съхранение. Линолеумът трябва да се навива и да лежи хоризонтално или да бъде здраво фиксиран в изправено положение. Не го съхранявайте в разгънатата му форма.
  • Предпочитайте доказани фирми, доказали се като производители на качествени материали.

Избор на текстура на плочките

Разбрахме избора на качествено покритие, сега нека да поговорим за текстурата на материала, който имитира плочките.

Класическо издание

Материалът от такава колекция не само изпълнява изцяло задачата за декориране на помещението, но и се използва за предназначението си. В големите магазини има обикновено каталози с фотографии от различни видове материали, след като сте видели какво можете да си представите как ще изглежда покритието на пода в стаята ви.

Малки плочки

От камък

Неравномерно полагане

Това също е добра опция за довършване на пода в кухнята. Линолеумът на този дизайн е в състояние да даде на помещението определена сложност поради разнообразието от текстури и цветове. В допълнение, лесно е да се грижите, като по принцип всички материали на тази линия.

Големи плочки

Според неофициалните правила на декора този тип покритие ви позволява да увеличите визуално пространството в стаята. Ето защо, линолеум с такава имитация на плочки, ще бъде много удобно, когато се използва в малки помещения.

Допълнителна защита на покритието

Производството на модерни покрития и линолеум, включително, е под постоянен контрол на качеството. Компаниите годишно инвестират много в подобряването на своите продукти, за да привлекат повече клиенти към покупката на нов материал.

Например, съвременните видове линолеум се прилагат противоплъзгащи покрития, гарантиращи защита, които не могат да се похвалят с плочки. Тази защита е устойчива на различни влияния и не се поддава на деформация дори при трудни домашни условия с дълъг експлоатационен живот.

заключение

Дизайн на спалня

Спалня интериор

Линолеум под плочката - оптималната версия на материала за подови настилки в кухнята и банята. Той се оказа положителен, както когато се използва в класическия дизайн, така и при разработването на индивидуални интериорни проекти. Особено привлича купувача на способността си за визуално разширяване на пространството. Също уникален е уникалният цвят на материала, който прави възможно фокусирането върху покритието, а не върху вътрешните аксесоари.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опцииПрактично подово покритие за кухненски преглед на различните опции
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
За видовете линолеум и опаковането муЗа видовете линолеум и опаковането му
» » Как да изберем линолеум за плочки
© 2021 BggeHat.com