Полагане на линолеум върху бетонен под

За да покриете пода в дома си, днес много хора избират непретенциозен материал под формата на линолеум. Това се дължи на ниската цена, простотата и лекотата на инсталацията му, както и удобството в процеса на работа. Инсталирайте линолеум на основата на бетон, дърво или керамични плочки може да бъде самостоятелно.

За линолеума

Всяка година качеството на този материал се подобрява само.

Линолеумът е екологичен продукт, който има добра здравина и дълъг експлоатационен живот. Сега има огромно разнообразие от рисунки и цветове на този материал.

Основните свойства на линолеума:

  • Той е абсолютно безопасен за човешкото здраве и не излъчва вредни елементи от дълго време;
  • Линолеумът е изработен от варовик;
  • След края на експлоатационния живот този материал не уврежда околната среда поради биологичното му разграждане.

Ако е правилно поставен и се грижи за него, линолеумът може да ви служи 20-30 години, като същевременно запазва естетическите и функционални свойства. За полагане на балатум се придържаме към следните правила.

Подготовка за монтаж на балатум

Инсталирането на линолеум не е трудно, но ще ви хареса много години.Линолеумът е инсталиран на всяка база: от бетон, керамични плочки, стари линолеум, дървен под. Но тя трябва да бъде чиста и равна.

Ако старият линолеум не е огънат и няма дупки и също е инсталиран на равна повърхност, тогава той ще бъде отлична основа за подобен нов материал.

Това ще ви спести пари, за да разглобите старата капачка и да инсталирате нов субстрат, а стаята ще бъде много по-топла.

Първоначална подготовка за монтаж на линолеум

  • Необходимо е да извадите от мебелите цялата мебел и да съхранявате в нея температура не по-малка от 18 градуса. Умерената температура и влажност трябва да се настроят 2 дни преди полагане на линолеум и да се задържат още 2 дни след края на този процес. Съхранявайте линолеумните ролки в тази стая трябва да са във вертикално положение.
  • Преди да започнете работа, трябва да демонтирате основата.
  • Необходимо е да почистите основата от предишното покритие.
  • Използвайки нивото, се проверява равномерността на основата. От този индикатор зависи от експлоатационния живот на линолеума.
  • В случай на код, линолеумът е положен върху бетонен под, а след това неговата повърхност трябва да бъде чиста, суха и равна. Ако има туберкули, те трябва да бъдат свалени, а каналите и пукнатините трябва да бъдат напълнени с конкретен разтвор. Ако нивото е определило неравномерността на пода, трябва да приложите конкретна подова замазка или да приложите самонивелиращ се под.

Процес на подготовка на покритието

Стаята и самата корица също трябва да бъдат подготвени за полагане на линолеум. За да направите това, в тази стая се появи нов линолеум ден преди началото на работата. Това е необходимо за окончателното му изглаждане и правилната форма.

Когато в голямо помещение се използват няколко рола от този материал, след това, като се вземат предвид шаблонът и шарката върху него, те се търкалят една до друга. С мека четка линолеумът е прилепнал към пода.

В ъглите тя трябва да бъде подрязана, така че материалът да е плътно прилепнал към основата на пода.

Методи и инструменти

1. Първият метод е метод за свободно полагане на линолеум върху бетонен под, който се използва за малки помещения с площ не повече от 20 кв. М. Но дори и в този случай, използвайте двустранна самозалепваща лента.

За този метод се използват следните инструменти:

  • Прав владетел
  • Остър нож
  • За заваръчните шевове използвайте специална течност.

Първите рулони, като ги оставят да легнат, и съседните ленти се припокриват. На мястото, където се добавят ивиците, парче от необходимия размер се изрязва с владетел.Безплатен метод за подреждане



За да не повредите покритието, трябва незабавно да направите къси разфасовки не за цялата дължина на материала.

Поради това е необходимо да се остави на допускането за избор на рисунка и модел. При вътрешен ъгъл линолеумът се изрязва диагонално и се забива в ъгъла. С помощта на владетеля покритието е близо до стените, като се има предвид гладкостта на шаблона.

С това полагане, 8 см от капака е огънат на стената.

2. Друг метод е да поставите линолеум с двустранна лепенка. Този метод за инсталиране на линолеум се използва в рядко експлоатирани помещения с площ от повече от 20 кв. М. Работата се извършва по начин, подобен на предишния метод, като се обръща специално внимание на входа на стаята, където товарът е най-висок.

3. Третият метод се основава на залепването на линолеума към основата. Този метод се използва за големи стаи с присъствието на мебели в тях, които често се движат и където огромен брой хора постоянно отиват. Подготвителният етап е подобен на предишните методи и след това е необходимо само да се нанесе лепило.

Линолеумът се полага върху всякакъв субстрат с лепило, както следва:

  • Покривете до половината от едната страна трябва да се огънат, след това се залепва двустранната самозалепваща лентаНе забравяйте да подравните ръбовете!с лепило;
  • След това се поставя в първоначалното си положение, притиска го правилно към основата и за известно време го изсушава, което е указано по указанията на приложеното лепило;
  • След това тази процедура се повтаря с втората част на покритието, основното е да се изправи линолеумът, така че въздухът да не остане под него.

Независимо от използвания метод, е необходимо да се отреже излишния материал в основата на стената с метален ръб и остър нож.

Ако лепилото линолеум, лепило трябва да се даде време да изсъхне, и едва след това да се мебели и експлоатират повърхността.

Невидими стави

Ако не се получи линолеум за спалня, без тези стави, тези места трябва да са невидими. За тази цел ролките се подреждат една върху друга с ширина 10 см.

За твърдост, като се използва двустранен лента, линолеум паста от двете страни на фугата на разстояние от 60 см. След това, през два слоя направени чрез разрез в мястото, където се съединяват двете ролки. Двойката е почти невидима.

След това ръбовете се огъват и намазват с лепило и се връщат в началната позиция, като същевременно се притискат към ставата от двете страни. Надеждност и заваръчни шевове дни след прилагат лепило течност предоставя под формата на специален прозрачно лепило, което се прилага в тънки слоеве на места, където парчетата са свързани линолеум.

Процесът на оразмеряване

Много е важно да поставите балатум правилно, но преди това трябва да изчислите количеството на този материал за съответната стая. За да направите това, измерете максималната ширина на стаята и нейната дължина, като добавите запас от 10 см от всяка страна.

Най-препоръчително е да се закупи линолеум с подходящи параметри на ролката, за да се избегне образуването на фуги. В случаите, когато това не е възможно, покритието е снабдено с точно и пълно съответствие на шаблона и шаблона. Това е възможно при закупуване на рула от една партида, след което няма да има разлика в цвета на гама. За инсталиране на линолеум на стълбище е по-добре да потърсите помощ на специалисти. След монтирането на линолеум върху бетонния под и изсушаването на лепилото се монтират первази и се поставят мебели.

Стаята е готова за работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем линолеум за плочкиКак да изберем линолеум за плочки
Имам ли нужда от балатум подложка?Имам ли нужда от балатум подложка?
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
За видовете линолеум и опаковането муЗа видовете линолеум и опаковането му
» » Полагане на линолеум върху бетонен под
© 2021 BggeHat.com