Какво е индустриален линолеум?

Избор за офис

Подът в производствените халета и складовете трябва да има високи характеристики на якост. Ето защо, най-често в тези помещения е наводнено с дебел бетонен разтвор. Но, за съжаление, бетонните подове губят своята сила с течение на времето. И най-важното - те непрекъснато прахосват чрез микроразрушаването на тяхната повърхност. Въпреки че причините могат да бъдат не само механични натоварвания, но и химически, топлинни, проста корозия. Поради това в някои производствени райони такъв под не се използва например в хранително-вкусовата и електрическата промишленост. Вярно е, че има някои мерки, които помагат да се запази бетонния под в правилната му форма за дълго време. Това са бои, полимерни разтвори или индустриален линолеум.

Последните ще бъдат обсъдени в тази статия. Защо линолеумът? Работата е, че индустриалният линолеум има редица предимства, които покриват недостатъците на бетонната основа.

  • Това е гладък материал, но не хлъзгав.
  • Това е доста дебел материал в своята категория, така че има такива качества като висока износоустойчивост, топлоизолация и шумоизолация.
  • Може да издържа на излагане на достатъчно високи температури.
  • Отлично справяне с отрицателното въздействие на химикалите.
  • Това е антистатичен материал.
  • Има огнеупорни видове на пазара.
  • Лесен за инсталиране.
  • Висока практичност на продукта.

Нека я изтъкнем безумно, доста добри характеристики на този материал. С помощта на индустриален линолеум можете да замените не само бетонната основа, но и керамичните плочки и полимерните решения за изравняване.

Разновидности на промишления линолеум

Има две големи категории, на които е разделен промишлен линолеум.

  • Хомогенната.
  • Хетерогенни.

хомогенен

Това подово покритие е равномерно по структура, така да се каже, по цялата дебелина. Нагоре, такъв линолеум е покрит със защитен филм. Между другото, ако сравните този филм със същия в хетерогенна форма, тук той очевидно е по-нисък както в дебелина, така и в защитни свойства. Но този тип има голям плюс - неговият дизайн по време на цялата операция не изглажда и не губи яснотата си.

Работна работа

Мозайка от хомогенен материал

В момента производителите предлагат само три типа декоративно покритие. Това е

  1. Монохромен (съответно палитрата е достатъчно широка).
  2. Имитация на мрамор.
  3. Имитация на цветни трохи.

По отношение на индекса на разходите има и голямо разнообразие. Работата е, че пълнителите се добавят към хомогенния линолеум от промишлен тип, който оказва влияние върху себестойността му. Това означава, че колкото повече от тях са като процент от основния материал, толкова по-ниска е цената. Но тогава има и друга зависимост - колкото повече от тях, толкова по-ниски са силните характеристики на покритието. Това означава, че линолеумът бързо се носи, пукнат и се разпада.

Как да определите визуално колко пълнители в избрания от Вас материал? Между другото, основният пълнеж за хомогенна проба е вар. Така че, материал, който просто трябва да се огънете. Ако върху нея се образува ясна, отделна бяла лента, която се формира в точката на огъване, тогава производителят си позволи да постави вар в големи количества. Качеството на такъв материал няма да блести.

хетерогенен



Този многослоен балатум, който включва:

Хетерогенно покритие

Хетерогенен тип

  • Субстрат от материал с добри хидроизолационни свойства.
  • Основата на стъклена вата.
  • Поливинилхлорид (PVC) под формата на пенеста маса.
  • Прилага се чертеж.
  • Защитен филм.

Тоест, се оказва, че моделът в хетерогенния линолеум не преминава през цялото тяло на материала. И това е най-изтънченото място на този под. С течение на времето защитният слой се одраска, последван от рисунка. И на тяхно място остава голямо бяло петно. Гледката, да речем, не е много представа. Вярно е, че трябва да се отбележи, че защитният слой на този вид е няколко пъти по-дебел от първия. Следователно хетерогенният вариант трае по-дълго.

класификация

Днес производителите предлагат три основни категории промишлени линолеум, които се различават в товара.

  • 41 категория на якост. Този материал е най-добре поставен в производствени зони, където използването на превозни средства е ограничено. Първо, това е най-ниската категория. На второ място, материалът може да издържи на малки товари. Трето, качеството на покритието не е най-високо. Следователно, той не издържа на товара, той често се използва в електрически магазини, в помещения, където се произвеждат храни, лекарствени продукти и т.н. Точно там, където отиват в бели палта.
  • 42 категорията на якост има по-високи характеристики на якост. Линолеумът, подходящ за тази категория, се намира най-често в производствените цехове, където технологичните процеси не се извършват без превозни средства. За да бъдем по-точни, където се използват електрически автомобили, различни товарачи, хлебарки и т.н.
  • Номер на категория43. Това е най-високата степен на здравина. Такъв материал за подови настилки обикновено се поставя в производствени сгради, където има висока степен на кръстосване на различни техники. Индустриален линолеум от тази категория е най-издръжлив и най-добър, но съответно най-скъпи.
Четене ъгъл

Етаж в къщата

Има отделяне на този линолеум и материала, от който е направен. Има три позиции:

  1. Поливинилхлорид.
  2. Каучук.
  3. Natural.

За да изберете подходящата категория, е необходимо да знаете в кои помещения е предназначен този материал. Каучук и естествени се считат за най-трайни. PVC линолеумът се използва най-добре във влажни помещения. Но дебелината на покритието също се взема под внимание тук. Така че оптималната версия - 4 cm ширина на ролката може да бъде различна: 2- 3- 4 m Между другото, е възможно да се намалят размерите разходи разнообразие свързани с полагането на материала поради рационално рязане ролка под изискваните размери ...

Полезни съвети

Ярък интериор

Покритие от полски производител

  • Желателно е ширината на материала да покрива цялата производствена площ. Ако това не е възможно, поставянето на лентата се прилага с поставяне на ръбовете на ролките.
  • Обърнете внимание! Не можете да оставите недокоснати ръбове, ако използвате горещо заваряване със състав на лепило. Не правете това, за да получите няколко дни по-късно, ъглите и краищата. Това не е само грозно, а просто опасно, защото хората се движат през линолеума и оборудването.

  • Преди да поставите подовата настилка, линолеумът трябва да бъде внесен в стаята, така че да се адаптира към условията на работа.
  • Процесът на монтаж обикновено се извършва плюс температура, строго съгласно инструкциите, които се основават на чисто технологични моменти.
  • Този материал може да се подрежда, без да се спира цялостният технологичен процес на производство. Това означава, че в една част подът се ремонтира, в другия, хората работят. Тъй като бетонната основа е покрита, процесът може да се пренесе вече към завършени подове.

Между другото, сега на пазара има PVC плочки за довършителни работи. Всъщност, това е един и същ линолеум, просто нарязани на квадратчета или правоъгълници. Неговите характеристики качествени плочки няма да се дават на ролката, но процесът на инсталиране е значително опростена, тъй като не е необходимо да се мобилизират и да страда с големи групи. Тук всяка керемида се подрежда отделно.

Заключение по темата

на работното място

Офис пространство

Подовите покрития, съответстващи на производствената цел, все повече се появяват на пазара на строителни материали. Производителите се опитват да задоволят потребителите, предлагайки огромна гама от продукти. И, както без това, защото търсенето винаги ражда оферти. Така че с подови материали за производствени магазини. Отиди в забвение сиви бетонни подове, те бяха заменени с напълно уникален материали, които могат да издържат доста големи механични и други видове товари. И в същото време техният живот също се е увеличил. В това отношение индустриалният линолеум няма да даде на никого. Затова днес има толкова голямо търсене.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Линолеум за кухнятаЛинолеум за кухнята
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
Полимерни материали за подовеПолимерни материали за подове
Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?Избор на подови настилки за кухненски керамични плочки или линолеум?
За видовете линолеум и опаковането муЗа видовете линолеум и опаковането му
Промишлени характеристики на настилката и свойстватаПромишлени характеристики на настилката и свойствата
» » Какво е индустриален линолеум?
© 2021 BggeHat.com