Тухла в интериорния дизайн на помещенията от естествени и изкуствени материали

Тухлите в интериора са създадени от естествени печени тухли и изкуствени материали с имитация на оригиналния камък. Как правилно да комбинирате този декоративен елемент, така че да не претоварвате дизайна на стаята и в какви стилове изглежда най-изгодното? Това е, за да разберем.

Естествена тухла срещу плочки - обработка и сортове

Тази тухла във вътрешността на апартамента изглежда естествено, фокусира се върху отделни секции, често разположени около периметъра на стаята. Ако искате да оставяте тухлените стени на място, те са готови. Повърхността на камъка се почиства от цимент, прах, мръсотия, солни отлагания, мазилка с киселинно-съдържащи разтвори и топла вода. Ако искате да постигнете гладка повърхност с минимално грапавина, тухла мелене ъглошлайф с абразивен диск подложка венчелистче, запечата шевовете подходящ цвят варов разтвор за плочки или смес от гипс. Накрая, нанесете защитно покритие, например акрилен лак или восък за тухли. Въпреки Естествено, естествен материал има своите недостатъци - разходите за труд в зидарията, стесняването на пространството в стаята, увеличеното натоварване на тавана.

Стените от реални тухли увеличават натоварването на пода

Стените от реални тухли увеличават натоварването на пода

Ето защо господарите ви съветват да изберете плочките за довършване на тухленото керамика или клинкера. И двата материала се полагат върху предварително подготвена, равна повърхност, закрепена с лепило за плочки, шевовете са запечатани с мистрия. Клинкерните плочки са разделени на три вида според текстурата: селски под груби тухли, гладки и груби. Тя се различава по форма - квадрат, правоъгълник и дебелина - от 12 до 65 мм. На повърхността на клинкер плочка плесен не се формира, гъбички, материалът е огнеупорен. За довършването на влажни помещения и работна престилка кухнята използва керамични плочки за тухли. Материалът не преминава през влага и не се страхува от температурни промени. Особено популярни сред сортовете керамични плочки са малки тухли, изложени в мозаечен модел.

Пенопласт, картон, мазилка и тапет - бюджетни аналози на тухлена зидария

Вместо тежки печени тухли и плочки, използвайте леки и по-достъпни материали, които имитират зидарията. Един от тях е пенопласт. Този материал от пяна може да се намери в къщата на практика на всички, след като всички негови производители пуснати в опаковка кутии за защита на домашни уреди, мебели. Пяната за пяна също е в основата на таванните панели, структурата е по-плътна и по-гладка от опаковката. За да симулирате зидарията, изрежете пяната от тухлите, поставете ги и ги поставете върху лепилото за плочки. След като чертежът завърши, повърхността на пластмасовата пяна се обработва с шкурка, създавайки желаната текстура и я боядисва в подходящ цвят.

За да създадете симулация на зидария, пяна пластмаса

За да създадете симулация на зидария, пяна пластмаса

Съвети за направата на пяната зидария възможно най-реалистична, размерът на тухлите трябва да бъде приблизително равен на 25 х 11,5 см с празнини от 1 мм. Преди боядисване, протопласт пяна със светъл акрил, и добавете облекчение след изсушаване с тебешир или разтвор на бяла боя.

Друг бюджетен вариант, имитиращ тухли в домашен интериор, е картонът. За работа се препоръчва използването на гофриран материал с подчертана текстура, като кутии за яйца. След рязането на тухлите ги лепим според предварително направените маркировки на стената, като използваме PVA лепило или горещо лепило. За да направим повърхността на тухлите от картон по-интересна, се прилага техниката на декупаж. На горните тухли лепим тънки хартиени салфетки, покрием ги с лепило, създаваме шевове, неравности, чипове с помощта на четка. Когато лепилото изсъхне, композицията ще стане твърда, релефна на пипане. Ние го боядисаме в желания цвят и лак.

Мазилка и шпакловка се използват и за създаване на ефекта от тухли. Той се смесва с пясък или керемидено лепило и се нанася върху площите, маркирани с лента за боядисване. След втвърдяване, лепилната лента се отстранява и върху повърхността се дава груба текстура с шкурка. Препоръчва се да не боя тухли от мазилка с четка, но с гъба. Движенията трябва да бъдат promakivayuschimi, създаване на плавен преход от един сянка на друг, неравномерност и тъпота на повърхността.

И ако не искате да се притеснявате с творчески идеи, имитиращи тухли от импровизирани материали, да получите хартия тапети с подходящ модел. Цифровият печат и широката гама от пазара ви позволяват да вдигнете плавни, груби тапети с пукнатини и неравности, които понякога не могат да бъдат разграничени от истинската тухла. Тапетите за тухли са залепени като част от стената и цялата област.

Изпълнение на довършителни работи в различни помещения на апартамента

Естествената тухла и имитация за нея са приложими при проектирането на всяка стая в апартамента. За да видите това, разгледайте няколко примера. Дневната изглежда добре бяла тухла, създава уютна стая в стаята и разширява пространството. Тухленото покритие се извършва както на отделна стена, така и около периметъра на помещението. Ако холът е съчетан с кухня или кабинет, отделете работните и трапезарните помещения. Има ли камина в хола? Изберете го отстрани на зидарията или направете симулация на камина с помощта на декоративни тапети. В спалнята, тухла изглежда не по-малко уютно. Използвайки за довършителни материали бели и заглушени тонове, можете да зонирате пространството, да разпределите част от стената в главата на леглото или работното пространство.

Тухлив финал може да се използва за проектиране на всяка стая

Тухлив финал може да се използва за проектиране на всяка стая

Тухлената стена в детската стая е съчетана с ярки мебели, декоративни елементи и прозрачни стъклени рафтове, през които ще се проверява облицовъчният материал. За да не се претоварва дизайна на детската стая, боядисвайте тухла в пастелни цветове или класически бял цвят, като използвате меки преходи между шевовете и гладкия камък.

За дизайна в банята тухла е импрегнирана със специална импрегнирана влага, но по-често се използват керамични плочки, които могат да издържат на значителни температурни колебания. Плочките са разположени в отделни тухли в мозаечен шаблон или с интегрална плочка с характерно релефно. Керамичните и клинкерни плочки се използват и от дизайнерите, за да подчертаят работната престилка в кухнята.

Вестибюлът е друго място, където се откриват тухли. За да се разшири визуално пространството, в близост до входа са разположени бели тухли, които подчертават района около гардероба и обувките в коридора.

Какви видове интериор използват тухлена зидария?

С правилния избор на цвят и рамка, тухличките са вградени в много модерни и класически интериорни стилове. Ще анализираме 5 популярни стила.

Поп изкуство. Използвайте този интериорен дизайн, бъдете готови за контрастни детайли. Белите стени за тухли се съчетават с ярки меки и шкафски мебели. Жълта маса, зелен диван, извити рафтове в дървена рамка и груба тухла - подходяща комбинация в поп арт.

Готически (неогетически). За да проектирате стаята в този стил, потапяйте помещението в тъмна мрачна атмосфера, е по избор. Изчертайте част от стената в готически стил, като полагате тухли в хаотичен ред. И за да предадеш средновековния ефект от древността, направете неравномерен или непълен съединител, създавайки впечатлението, че туната е била тук повече от десет години. Добавете към този дизайн дървените подове, реколта мебели и декоративни елементи.

Скандинавски стил. За подчертаване на светлия и светъл интериорен дизайн в скандинавски стил ще помогне тухла бял и светли цветове. Концентрирайте вниманието върху зоната на помещението - зидария от сив и тъмен материал.

Етноси. Тухлената стена може да подчертае оригиналния дизайн на народите по света в апартамента. Корпусните тухли ще работят добре с африкански, азиатски, латински мотиви, сувенири и декори, тъкани и керамика.

Loft. Индустриалният дизайн, който е толкова любител на ценителите на простотата и минимализма, не може да се представи без естествена или изкуствена тухлена зидария. Тухличките идеално се вписват стил на таванско помещение, подчертавайки интериорните елементи (стари рекламни табели, външни проводници, картини в дървените рамки), които са в стаята. Традиционно за стил използвайте теракот цвят с груба текстура или меки бели нюанси с гладък релеф.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плочки за тухла необичаен интериор със собствените си ръцеПлочки за тухла необичаен интериор със собствените си ръце
Фасадни плочки за естествени материали тухли и камъкФасадни плочки за естествени материали тухли и камък
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартниРазглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
Вътрешни преградиВътрешни прегради
Каменна сграда на сградиКаменна сграда на сгради
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Облицовка на стениОблицовка на стени
Зидария в строителствотоЗидария в строителството
» » Тухла в интериорния дизайн на помещенията от естествени и изкуствени материали
© 2021 BggeHat.com