Как да украся тухлена стена със собствените си ръце?

Тухлената зидария (или нейната имитация) често се използва при проектирането на различни интериори. Повърхността, облицована с декоративни тухли, винаги подчертава вниманието и дава на помещението свеж и нестандартен вид. Ако по-рано да се създаде подобен финал може само професионални дизайнери, но сега това е силата на повечето майстори на дома. Украсете стената за тухла по няколко начина и те са относително лесни за изпълнение.

Имитация на тухли в интериора

Симулацията на тухлите е чудесна за стая в стила на високите технологии.

Материали за довършителни стени за зидария

Използването на истински тухли в дизайна на интериора има много недостатъци: трудолюбието на зидарията, стесняването на пространството в стаята, тежкото натоварване на пода. Замяната на такава тухла с решение на почти всички тези проблеми, но струва няколко пъти повече. В допълнение, облицовъчните тухли трябва да бъдат правилно поддържани, в противен случай появата на финала ще загуби своята привлекателност. Но има и други начини за довършване на стените, по-евтини и много ефективни.

Плочки от полистирол

Плочите от полистирол са икономичен материал с висока топлопроводимост и добра шумоизолация.

За симулиране на зидарията се използват следните материали:

  • керамични плочки;
  • тапети;
  • декоративна мазилка;
  • полистиролова пяна.

Плочки - идеален вариант за кухня или баня, но само ако има умения за полагане. За дневна, детска стая или спалня тази облицовка не е подходяща и затова е добре да се обърне внимание на други материали. Най-лесният начин да завършите - тапетите под тухла: в магазините има огромна селекция от цветове, а процесът на залепване не изисква специални умения. Но има и недостатъци: обикновените хартиени тапети винаги изглеждат скучни и евтини, а измийте изглеждат изкуствено.

Симулиране на зидария с декоративна мазилка е най-печелившата възможност. Цената на консумативите е сравнително ниска, технологията на довършителните работи е проста и разбираема и крайният резултат е възможно най-реалистичен. С качествено изпълнение е почти невъзможно да се прави разлика между имитация и истински тухли. За по-голям ефект в мазилката можете да добавите оцветяващ пигмент.

Оказа се добре под тухлената стена на тънка пяна или таван. Този материал е лесна за използване, има ниско тегло и ниска цена, така че да го направи симулация на зидария на стената не е трудно. Вместо пяна или стиропор, много занаятчии използват добив на дървесина, мазилка и дори на лепилото, но се нуждаят от инструменти за дърво и тухли за да се образува гипсова нужда.

Стенна декорация с декоративна мазилка

Полагане на декоративен камък

За залепване на декоративен камък е подходящо конвенционално лепило за плочки.

Един бърз и удобен начин за довършване е прилагането на декоративна мазилка. Основното предимство тук е, че няма нужда да се изравняват малки повърхностни дефекти, защото слоят гипс напълно ще ги скрие. За работа ще ви трябва:

  • грунд;
  • четка или валяк за боядисване;
  • гипсова мазилка;
  • шпатула с ширина 10 см;
  • оцветяващ пигмент;
  • суха кърпа;
  • малка пръчка.

За формирането на шевове в тази зидария с помощта на специален инструмент - соченето, но и за мазилка костюм и обичайната дървена пръчка, счупен молив, химикалка, без пръчка или нещо подобно, това, което може да се направи плавен и подредено шев. Започнете с подготовката на повърхността: от стената премахне старата финала, погребан с нея пукнатина, го почистите от прах и напълно заредени. Сместа получава за декорация След сушене на праймер: сухото строителство се разрежда с вода в съотношение, посочено в опаковката, и след това се прибавя багрило. Ако планираното покритие латекс, пигментът евентуално добавен в мазилката.

Форма за производство на гипсови тухли

Дебелината на гипсовите тухли трябва да бъде около 5-7 см.

Първо, разбъркайте малко количество от състава, за да имате време да обработвате квадратен метър от повърхността, преди масата да се охлади. Подготвеният разтвор трябва бавно да се измъкне от шпатулата, без да се образуват бучки. Ако последователността е точно така, тогава можете да започнете да кандидатствате. С помощта на шпакла или мистрия мазилката се изхвърля над стената, след което се изравнява и леко се изглажда. Не го правете съвсем гладко, защото естествената тухла е груба и понякога дори има леки дефекти.

Сега най-важното е образуването на тухлена зидария. Размерът на тухлите може да бъде различен, но е желателно те да не са твърде различни от стандарта и стената да изглежда възможно най-реалистична. Можете да рисувате шевове под владетеля, създавайки ясен шаблон и можете да го направите произволно - всичко зависи от предпочитанията на майстора. На свежа, непривързана мазилка, сухата пръчка се изтегля от линии, създавайки картина на зидарията, а излишъкът от разтвора се отстранява с парцал. След това обработете следващата секция и така нататък до края. След това повърхността трябва да е напълно суха, в противен случай допълнителната обработка може да повреди шаблона.



Изсушената мазилка се шлайфа с шкурка, за да се отстрани излишния материал и да се зашият шевовете и след това да се избърши прахът с парцал. Преди боядисването декоративната зидария е покрита с грунд, така че боята пада много по-добре. Ако искате да придадете по-реалистичен вид на финала, то отделните тухли могат да бъдат боядисани в различен цвят. Понякога го правят по различен начин: първо покриват стената със слой мазилка от сив цвят, гладка и гладка повърхността. След това пригответе разтвора с добавяне на червен или кафяв пигмент, нанесете го равномерно върху предишния слой и след това изгответе шев под владетеля. При шевовете се премахва червената мазилка и в резултат се получават чисти тухли, разделени със сиви линии.

Симулация на зидария от пяна от пластмаса

инструменти

Инструменти за подготовка на стенната повърхност и монтаж на имитация на тухлена зидария.

Създаване на декоративни тухла от собствените си ръце от експандиран полистирол или полистирен също е лесно. Първо трябва да подготвите всичко, което трябва да работите:

  • листове пластмасова пяна без шаблон;
  • химикалка;
  • линия;
  • остър нож;
  • лепило за плочки;
  • боя.

На първия етап е необходимо да маркирате листовете от пластмасова пластмаса: под линийката нарисувайте гладък маркер с гладки тухли 7x15 cm, като задължително трябва да се вземат предвид шевовете. След това ножът се нарязва с пяна чрез маркиране и продължава приготвянето на стената.

Пример за имитация на тухлена стена от пластмасова пяна

Image 1. За да създадете грапавост и пукнатини, можете да използвате бормашина с бормашини с различни диаметри.

Премахнете старото покритие, премахнете дефектите, внимателно изравнете стената и го покрийте с грунд. На чиста и суха повърхност поставете слой лепило за керамични плочки и нанесете тухли върху него - празнините между съседните елементи трябва да бъдат направени около 2 мм. Когато всички тухли са залепени, можете да боядисвате стената, да напълните шевовете добре с боя и да избягвате ивици.

За по-големи декоративни на повърхността на обработени от пяна детайли правят малки хаотични депресии и драскотини, които след оцветяване дават на зидарията леко изпотен, но много естествен вид. Създаването на такава фактура е най-просто консистентна лента, която може да бъде изрязана от обикновена кутия. Добавете реализъм и правилно избрани цветове - тъмно сиво, кафяво и червено. Снимка 1

Заготовки от гипс и керемиди

Този метод на декорация е много подобен на предишния, но отнема повече време да се правят тухли. За детайлите ще ви трябва:

  • сух гипс;
  • сапунен разтвор;
  • бои и четки;
  • форма за изливане.

За матрицата е възможно да се използва шперплат с гладка повърхност. Навън сградата е закрепена с дървени мъниста, а шевовете задължително са запечатани със силикон. Гипсът се смесва с вода (до консистенцията на заквасена сметана), и след това се излива в сапунен разтвор сапун.

Дебелината на заготовките трябва да бъде от 0,5 до 2 см.

Сместа се заглажда с владетел и се оставя за 20-25 минути, след което се преобръща и детайлът се изважда. След боядисването сухите тухли могат да бъдат закрепени към стената.

За да направите стена под тухлен старт от пода. С помощта на нивото на сградата върху стената се изтегля хоризонтална линия, след което се нанася лепило за плочки с мистрия и се закрепва първа редица от детайли, опитвайки се да направи шевове между тях със същата ширина. Всеки следващ ред трябва да се побере в модел на шахматна дъска. След подреждането на всички тухли, ставите се напълват с гипс и се втриват.

Плочките от лепило за керемиди се различават: сухо бяло лепило, разредено с вода до кремообразна консистенция, разделя се на 3-4 части. Във всяка част се добавя оцветяващ пигмент, с малко по-различен цвят от останалите. Вземете една маса, разбъркайте я, извадете я и я нарязайте на заготовки с определен размер. Останалите части се доставят по същия начин и след това получените тухли се поставят в един слой за сушене. След това те са прикрепени към стената с помощта на лепило, шевовете са изпълнени с мазилка от тъмно оцветяване, а повърхността на зидарията, ако се желае, е лакирана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидарияСтойността на цената на мозайка на квадратен метър и кубичен метър зидария
Разумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къщаРазумна консумация на тухли на 1 куб.м зидария при построяването на къща
Цената на тухли за куб с материали и без изграждане на къщаЦената на тухли за куб с материали и без изграждане на къща
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Разглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартниРазглеждаме размера на облицовъчните тухли стандартни и нестандартни
Броят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къщаБроят на тухлите в 1м3 зидария се счита за оценка на строителството на тухлена частна къща
Предимства и недостатъци на тухлени сградиПредимства и недостатъци на тухлени сгради
Облицовани с фасадни тухли тухлени къщиОблицовани с фасадни тухли тухлени къщи
Как да поставим стенаКак да поставим стена
Как да изберем облицовъчна тухлаКак да изберем облицовъчна тухла
» » Как да украся тухлена стена със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com