Как да се определи ламинат на тавана на прости съвети



Организирайте уютно гнездо във вашия дом, дори без дизайнерските умения. Заслужава си обаче да се надяват действията на майсторите на занаята, тъй като много от техните идеи могат да бъдат реализирани със собствените си ръце. Една такава идея е покритието на тавана с ламинат.
ламиниран таван със собствените си ръце
Разбира се, от една страна, ламинатът е абсолютно подово покритие, но нищо не пречи да превърне апартамента с главата надолу и да извърши същата операция, само в различна позиция. Освен това, ламинатът вече е приспособен към облицовката на стената, така че таванът е само леко различна равнина.

Таван ламинат: Характеристики

Тъй като това покритие е разположено в повечето случаи на пода, то е в състояние да издържа на прилични товари, така че в условията на тавана ламинатът да се окаже още по-добър, тъй като никой няма да стъпи нагоре по него.

Ламиниран материал

Като се има предвид секцията ламинат (можете да направите снимка на малко парче, което води до увеличаване на вашия компютър), то не е трудно да се открие, че тя е многопластова "торта", напомнящ на структурата на леглото, но, в същото време, много по-здрава и надеждна.
монтаж на ламинат на тавана
Така че конструкцията в секцията:
  • В основата на ламината се използва плоча от MDF, импрегнирана със специални разтвори. Нейната роля в "пай" е да осигури сила.
  • Тази пластина е покрита с хартия, която имитира някои материали. Най-често това дърво, тъй като ламинатът е проектиран да се превърне в евтина вариация на паркета.
  • Разбира се, хартиеният слой бързо ще се влоши при условия на постоянно излагане. За да се предотврати това, производителят покрива декоративния слой с акрилно или меламиново фолио.
  • Обратната страна на ламинатната плоскост е покрита и с хартия, импрегнирана с водоотблъскващи разтвори. Ако няма страх от наводняване на тавана, тогава можете да запазите и закупите ламинат, който няма водоустойчива покривка.
  • За да се свържат панелите, от една страна те имат надлъжен ръб, а от друга - жлеб, съответстващ на гребена. По този начин се оформя брава с бразда.

Ламиниран таван със собствени ръце: плюсове

Ламинатът е изработен от дърво, което му придава много свойства на паркетните покрития. Въпреки това, ламинатните панели са по-твърди. Освен това те се страхуват по-малко от влага, топлина, студ или постоянно натоварване.
От друга страна, шкафовете няма да се движат над тавана, така че това ще позволи този дизайн да продължи малко по-дълго, отколкото на пода.
таванско покритие с ламинат
Така че, защо фиксирането на ламинат на тавана е толкова интересно:
  • Първо, трайност. Вече споменахме, че материалът е устойчив на трайни ефекти. Няма таван на тавана, така че лесната поддръжка на ламината ще ви позволи да се насладите на девствения му вид от много години.
  • На второ място, пазарът е пълен с различни оферти, така че няма да е много трудно да се намери най-добрата възможност за помещенията.
  • Разбира се, факторът на цените е един от най-важните. Ламинатът не е нещо скъпо, освен това инсталацията му не лети в доста пени. По този начин, оптималното съотношение на качество и цена.
  • Ламинатът има отлични топло- и шумоизолационни характеристики. Освен това, ако го монтирате върху рамка, тогава в получената кухина ще бъде възможно да поставите допълнителни изолационни материали.
  • Таванът на ламината със собствените си ръце е почти същият като пода на този материал на ръка. По този начин внимателното спазване на инструкциите непременно ще доведе до успех и следователно до красив таван.
За съжаление инсталирането на ламинат може да не е винаги правилното решение. Ако стаята е много влажна, най-добре е да се въздържате от инсталиране. Освен това, ако небрежните съседи наводняват тавана, то единственото спасение ще бъде предишната хидроизолация. Ако няма такава система, таванът ще трябва да бъде променен.
фиксирането на ламината към таваните
Освен това, в по-голямата част от ламинатите има вредни фенолни смоли, които отравят въздуха, когато се нагряват. Като се има предвид, че таванът е винаги малко по-топъл, отколкото на пода, вероятността от интоксикация въздушно пространство апартамент съществува.

Как да се определи ламинат на тавана: инструкция

Избраният материал трябва да бъде тестван за якост и равномерност. Освен това, той може да бъде залепен или монтиран върху рамка. Не трябва да забравяме, че ако искате да инсталирате осветление в тавана, ще трябва да го намалите малко.

Как да лепи ламинат на тавана

Предимството на тази техника е запазването на височината на помещението, което няма да бъде изядено от рамката. От друга страна, е необходимо, доколкото е възможно, да се изравни повърхността.
Подравняването се извършва с помощта на строителни смеси или листови суровини. Въпреки това, е невъзможно да се прикрепят листове към тавана, без да се конструира рамка, така че тази опция е изпълнена с намаляване на височината на стаята.
как да се определи ламинат на тавана препоръки
Преди директно залепване на панелите е необходимо да се измаза няколко пъти таван, като след всеки слой се спира, тъй като замазката трябва да се изсуши.
За да избегнете проблеми, трябва внимателно да прочетете инструкциите за лепилото и да следвате всички препоръки. Това е необходимо, тъй като двукомпонентните лепила са токсични, докато изсъхнат.
Така че, ако трудностите не плашат, панелите са залепени по този алгоритъм:
  • Първо, трябва да нанесете лепило върху сравнително малка площ от тавана.
  • Ламинатното лепило се поставя върху страната на панела, която ще "гледа към тавана". Заключването на модула се обработва с уплътнител. Това ще позволи на тавана да остане в отлично състояние за дълго време.
  • Първият панел е монтиран в далечния ъгъл на стаята, вляво от вратата. За да не го държите на ръка и да го оставите да изсъхне, можете да нанесете двустранна самозалепваща лента заедно с лепило. В допълнение, заместената опора не се намесва.
  • Вторият панел, изготвен по подобен принцип, е свързан с първия, чрез вмъкване на гребена в жлеба. След като затворите ключалката, трябва да натиснете модула към тавана.
тавана на ламината със собствените си ръце
По този начин, тази техника не се различава от инсталацията на материала на пода. От друга страна, по време на процеса на podbivki модули един към друг, някои панели могат да се изместят, така че те трябва да се коригират. За да улесните живота си, трябва да получите помощник.
Ако ламинатът е монтиран на малка площ, можете да опростите задачата: модулите са прикрепени един към друг все още на пода, където са намазани с лепило. След това цялата структура внимателно се изкачва и притиска към тавана. За да поддържате целостта на произтичащия таван и собствената си сила, трябва да се погрижите да подготвите опорите, които ще помогнат да се запази ламинатът на тавана, докато се прикрепя към повърхността.
Как да се определи ламинат на тавана, подробности за видео:

Монтиране на ламинат на тавана с рамка

Ако искате да пропуснете такъв неприятен момент като изравняване, ламинатът трябва да бъде монтиран върху рамка. Освен това тази опция ще скрие окабеляването, осветителните тела и всякакви други комуникации.
От друга страна, все още трябва да почистите тавана. Поради това старият слой мазилка е счупен, тъй като той ще се разпада по време на монтажа, за да се избегне правилното функциониране.
Прикрепете рамката към тавана с самонарезни винтове и дюбели, но можете да използвате и система за окачване. Разбира се, в дървена къща ще бъде много по-удобно да се използват обикновени самонарезни винтове, тъй като те лесно и надеждно ще влязат в дърво. Вие дори не трябва да пробивате дупки.
Монтаж на тавана ламинат
Въз основа на удобството на използването на дървесина, скелетът е най-добре направен от него, а не от метал.
След подготовката на конструкцията можете да продължите към директното инсталиране на ламината:
  • На първо място, таванното ниво на стените е отблъснато.
  • Гредите се фиксират на стъпки, които са пропорционални на дължината на ламинатния панел.
  • За да фиксирате ламината върху рамката, можете да използвате малки нокти, които се задвижват директно през панела. Тъй като височината на тавана е голяма, ще бъде почти невъзможно да ги различим.
  • Ако ноктите не отговарят по никакъв начин, тогава можете да използвате зъбите. Те изглеждат по-красиви, но по-трудни за инсталиране, тъй като в местата за тяхното закрепване е необходимо да се режат ламинатни брави.
  • Необходимо е да се припомни необходимостта да се наблюдават пролуките между модулите и стената на една или половина см. Те лесно могат да бъдат покрити с корнизи, които могат да бъдат монтирани на течни нокти.
Ще трябва да похарчим значителна сила и търпение, преди ламинатният таван да се играе с всички цветове, но резултатът ще изплати всичките инвестирани усилия и пари. В допълнение, този дизайн ще зарадва окото за повече от един сезон.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Причините за издухан ламинат и как да го премахнетеПричините за издухан ламинат и как да го премахнете
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Изборът на подходящия ламинатИзборът на подходящия ламинат
Как да сглобим ламинатКак да сглобим ламинат
Качествен ламиниран паркет на дървения подКачествен ламиниран паркет на дървения под
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
» » Как да се определи ламинат на тавана на прости съвети
© 2021 BggeHat.com