Причините за издухан ламинат и как да го премахнете

Да предположим, че сте инсталирали ламиниран паркет във вашия дом. В началото всичко беше просто невероятно: бяхте възхитени и вашите гости се възхищаваха на външния ви вид на пола ви и ви завиждаха добре. Обаче изведнъж открихте, че на повърхността има подутини. Това показва, че ламинатът е подут. Вие сте в паника и не знаете какво да правите.

Като правило, най-често срещаният съвет в този случай е напълно да се замени материалът на пода. Въпреки това, не бързайте веднага да унищожите това, което сте построили с такива усилия, защото все още можете да се опитате да решите проблема с помощта на някои прости методи.

Причини за подуване

Първо трябва да определите защо е имало подуване. Сред тях има няколко основни:

  • подът беше покрит с вода
  • ламинатът е поставен неправилно (например, не оставя празнина от пода до стената)
  • материалът е с лошо качество
Ламиниране на блистери

Ламиниране на блистери

100% шанс, че ще трябва да смените изцяло пода, съществува само в последната версия. Но в първите две ситуации има голям шанс да запишете покритието и да го върнете в оригиналната му форма.

Ламинатът е подут с вода

Ако водата е излята върху подовата повърхност, ще трябва да отстраните панелите колкото е възможно по-точно в местата, където покритието е подуто и да ги инспектирате. Има голяма вероятност водата да се натрупа под тях. Така че, тя трябва да бъде избърсана и заменена с настилка.

В повечето случаи, ако коригирате ситуацията колкото е възможно по-рано, това ще бъде достатъчно, за да се върне покритието на първоначалния й вид и бивш блясък. Е, ако промените са необратими и времето вече е изтекло ненужно, подутите панели ще трябва да бъдат заменени.



Частичното преинсталиране няма да бъде твърде скъпо за вас, защото само някои панели ще трябва да бъдат заменени. Е, ако не сте използвали всички панели по време на инсталирането на подовата настилка, тогава останалите са много полезни за вас в този случай.

Ламинатът е подут, поради недостатъчното пространство между стената и пода

В този случай, ставите и ръбовете могат да бъдат подути, а за регулиране на подовата настилка ще ви е необходима известна манипулация. В началото премахнете цокъла, след това внимателно да погледнете на корицата и да маркирате върху нея местата, където тя стои до стената. След това изрежете изпъкналите части, така че да има свободно пространство между покритието и дължината на стената от 1,5 до 2 сантиметра.

Това разстояние се прави, като се вземе предвид платформата, която трябва напълно да покрие дупката след възстановяване. В повечето случаи, след прилагане на такива корекции, преобразуваният материал изглежда забележително.

Във всеки случай, за да не мислите за това, защо ламинатът е подут, още преди първоначалната му инсталация е необходимо да се осигури система за защита на вашия под от подуване и наводняване. Разбира се, това важи в по-голяма степен за ламинат, който е инсталиран в кухни, бани и други помещения, където има вероятност за влага.

Фактът, че ламиниран паркет, ако е с добро качество и високи характеристики, няма да се деформира дори след доста дълъг период на висока температура във водата, е извън съмнение. Въпреки това ламинатът, който принадлежи към редица евтини, е малко вероятно да се характеризира с такива високи характеристики и бързо ще попие водата, така че отокът ще бъде мигновено.

Заключението може да бъде направено следното: когато избирате подово покритие добре е да не спасявате и да получите наистина висококачествена водоустойчива опция, която няма да ви създаде проблеми в бъдеще и ще ви даде много години безупречно обслужване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете са скърцащиПодовете са скърцащи
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Пукнатините в ламината причиняват появата и възстановяването на технологиитеПукнатините в ламината причиняват появата и възстановяването на технологиите
Какво да направите, ако ламинатът удари при ходенеКакво да направите, ако ламинатът удари при ходене
Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?Как е подготвен подът за поставяне на ламинат?
Изберете ламинат клас 32 какво трябва да знаете за материала?Изберете ламинат клас 32 какво трябва да знаете за материала?
Как да поставите топлата под ламинат със собствените си ръцеКак да поставите топлата под ламинат със собствените си ръце
Полагане на ламинат със собствените си ръцеПолагане на ламинат със собствените си ръце
Разбираме как и как да измием ламинатаРазбираме как и как да измием ламината
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
» » Причините за издухан ламинат и как да го премахнете
© 2021 BggeHat.com