Завършване и затопляне на балкони в панелни къщи

Повечето стандартни многоетажни къщи са оборудвани с обикновени балкони със студен тип алуминиеви рамки. Не всички наематели са доволни от тази опция, и те стигнали до извода, че завършването на балкони, тераси и вътрешна изолация сайдинг - не само ще преобрази облика на апартамента, но също така добавят няколко квадратни метра жилищна площ.

Топло остъкляване

Топлата остъкляване на балкона и лоджията предполага използването на многокомпонентен пластмасов профил с двоен или троен стъклопакет. Прозоречните конструкции, изработени от PVC, имат следните положителни характеристики:

  • устойчиви на внезапни температурни промени;
  • имат висока шумоизолация;
  • перфектно предпазване от валежи и прах;
  • имат надеждни заключващи механизми.

Такава стая може да бъде идеална работна зала, зона за игра или уютна домашна библиотека. На топъл балкон можете да извлечете допълнителни елементи от обща отоплителна система, като по този начин разширите функционалната цел на тази област.

Преди да се пристъпи към топло остъкляване, е необходимо допълнително да се укрепи балконската плоча и парапетната парапета, тъй като конструкцията на пластмасовия прозорец е доста масивна и има значително тегло.

За остъкляване на топъл тип ще ви трябва специален завършек и затопляне на балконите и лоджиите. Материалите трябва да бъдат с най-високо качество, устойчиви на влага и температурни ефекти.

В средата на 90-те години в Русия са започнали активно да се изгради най-успешният вида на типични панелни жилищни блокове t44p серия. Балкони и квартира в тези домове са различни по размер и форма - "шал" 4.8 m2 и "обувка" 3.8 m2. Височината на таваните - 2.64 m Ако оригиналният балкона не е остъклена, изисква изграждането или изолация на страничните стени със съседите .. За остъкляване балкони на "багажника" се препоръчва да се избере производителя на пластмасови прозорци с най-малко широк профил, както и в рамките на кръстопътя на ставите на двата профила ще бъдат създадени с твърде широк обхват, предотвратява проникването на светлина в стаята.

Ако обаче ширината на страничната част на профила не е достатъчна за планирания вид украса на балкона, докове на пластмасови прозорци (профил на разширение).

Затопляне на балкона

Затоплянето на балкона е задължително за топла остъкляване. Ако инсталирате PVC прозорци с прозорци с двоен стъклопакет и оставите пода, стените и парапета не се променят, студът все пак ще влезе в къщата и ще наруши комфорта. За изолацията се използват следните съвременни материали:

  • минерална вата;
  • penofol;
  • penoplex.

Минералната вата е добър топлоизолационен материал, но дебелината на тези панели е твърде голяма. Penofol и penokleks отнемат по-малко от ценната площ на балкона, но тяхната цена е много по-висока от минералната вата.

За да монтирате изолацията, ще трябва да ремонтирате и подравнете всички повърхности и да инсталирате летвата, към която ще бъде поставена избраната изолация. Тя може да бъде направена от обработени дървени пръти и летви или от алуминиев профил.

Интериорната украса на балкона P44T изолацията се използва заедно с водоотблъскващи материали. Хидроизолацията е много важен момент, който заслужава голямо внимание. Ако не ограничите потока влага в стаята и не организирате нормална обмяна на въздух, кондензацията ще се утаи вътре в изолационното стъкло и ще се появи гъбичка на мухъл по стените.

В допълнение, влагата разрушава металните елементи на носещата плоча, причинява корозия, което неизбежно води до появата на пукнатини. И пода на балкона и лоджията е в същото време тавана на съседите от дъното. Малко вероятно е те да се радват да видят на тавана и влажните разводи. В зависимост от материалите и начина на изпълнение, хидроизолацията е от следните типове:

  1. Okleechnaya. на повърхността на специален хидроизолационен материал (покривен филц, рубероид);
  2. Мазилка. Директно върху бетонната плоча се нанася слой водоотблъскваща мазилка;
  3. Боядисване. За предпазване на метала от корозия, повърхността е покрита с няколко слоя битумна боя;
  4. Импрегниране. Всички порести повърхности (бетон, азбестоцимент, варовик, туф) се импрегнират с органични разтвори (битум, полимерен лак);
  5. Инжектиране. Извършва се чрез метод за изтласкване на свързващия лепилен материал в съществуващите шевове и пукнатини;
  6. Насипни. Тази хидроизолация се полага само на пода, в прага се излива специален прах, асфалт или пясък. Тъй като това са доста тежки материали, препоръчваме ги да се използват само ако балконната плоча има надеждна и здрава подпора отдолу.

Материали за вътрешно довършване

Все по-популярен е придобиването на такъв дизайн като комбинация от лоджия с хол, кухня или спалня, така че интериорната декорация на балкона и изолацията стават много важни.



Материалите за вътрешно обзавеждане на балкон или лоджия трябва да имат следните характеристики:

  1. пожарна безопасност;
  2. практичност;
  3. трайност;
  4. лесна поддръжка;
  5. естетически обжалване.

Дървената облицовка е екологичен естествен материал с привлекателна текстура. Стаята, декорирана с естествено дърво, изглежда много уютна, солидна и благородна. Той е идеален за организиране на учебно заведение или домашна библиотека. Разнообразието от нюанси и модели на дървото може да създаде много красив и необичаен интериор. Преди сглобяването на дървената облицовка всеки елемент трябва да се третира с антисептичен разтвор и да се изсуши. За да се избегне деформация на дървото, се препоръчва допълнително да се покрие с водоотблъскващо съединение.

Друг оригинален финиш материал от естествен произход са коркови панели. Те се получават по метода на пресоване на дървени стърготини. Листовете са закрепени към стената със специално лепило, шевовете между тях са почти невидими. Оригиналната интериорна декорация на балконите, изолацията на балконите и функционалната цел на стаята директно зависят от функционалната цел на стаята. Ако балконът е планиран за създаване на детска зала за игри или фитнес, най-добре е да се даде предимство на пластмасови панели или винил сайдинг.

Пластмасовите материали за довършителни работи са високо ценени за дълготрайност, практичност, удобство при почистване и измиване, тъй като примесите не поглъщат и лесно се отстраняват със сапунен разтвор. В допълнение, пластмасовите панели са лесни за инсталиране, имат ниско тегло и са доста достъпни.

За минибар, зимна градина или домашна библиотека най-подходящата украса е декоративен камък. Тя може да бъде естествена или изкуствена. Плочките от естествен камък се характеризират с по-високи качествени характеристики, но в същото време имат значително тегло и високи разходи.

Изкуствените керемиди са по-достъпни материали с ниско тегло, но не се запазват като естествен камък. Декоративните плочки могат да бъдат частично или напълно проектирани като под, а стените на балкона.

Един от последните сортове декоративни облицовки е триизмерна керамична плочка. Предлага се в различни цветове и размери. Чрез използването на такива триизмерни вложки можете да направите обичайното пространство по-динамично и интересно.

Най-евтините материали за довършителни работи са - гипсокартон, боя и тапети. Те могат да бъдат закупени във всеки строителен магазин или на пазара. От гледна точка на естетиката такава стая изглежда скромно и лаконично, но е напълно приемлива. Най-често тези материали се използват при студено остъкляване без допълнително загряване на стени и подове. Фасадата на сградата и топлите остъкления на балкона P44T изглеждат съвремено и стилно, така че интериорната декорация трябва да бъде правилно проектирана.

За да се изправите пред лоджия или веранда на вила, е полезно да погледнете по-необичайни материали. Например, блок къща. Това е редовна дъска, изработена от естествено дърво, чиято предна част е с цилиндрична форма, имитираща кръгла дървесина. Блок Къща от кедър създава специална микроклимат и цветна атмосфера в стаята, ядохме много възли, и те образуват оригинална рисунка, борови експонати отлична текстура и красив цвят орех.

Външен сайдинг

Серията панелни къщи P44T са сравнително нови конструкции, които са напълно изолирани. Външната декорация на стените на тези високи сгради е направена от пластмасови и сайдинг панели, така че има изключително належаща нужда от смяна на фасадата. Ако решите да замените оригиналното покритие, трябва да обмислите няколко функции.

Най-добре е да прочетете отзиви от собствениците на такива апартаменти, завършването на балконите ще бъде много по-бързо и по-евтино, ако първоначално всички нюанси ще бъдат взети под внимание. Само реалните жители могат да споделят информация за "клопките" на балкона или лоджията на къщи P44T.

В къщите на тази серия фасадата на парапетите се състои от три равнини, които усложняват донякъде довършителните работи. Преди да затворите парапета на лоджията с сайдинг, препоръчително е предварително да затегне оградата с вятър. Тази опция е лесна за изпълнение, но ще наруши архитектурния ансамбъл на сградата. В повечето случаи за актуализиране на парапета се прилагат пяна блокове, които се поставят от вътрешната страна, с точно повторение на контура на балкона. За изолиране на балкона тип "sapozhok" трябва да бъдат затворени с пяна блок и по-тясна странична стена. За да се предпази от дъжд, външният блок от пяна може да бъде покрит с пластмасови панели, нов винил сайдинг или галванично желязо.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Топло остъкляване на балкони и затопляне на лоджииТопло остъкляване на балкони и затопляне на лоджии
Остъкляване на балкони с алуминиев профилОстъкляване на балкони с алуминиев профил
Остъкляване на балкони и тяхното довършванеОстъкляване на балкони и тяхното довършване
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Елитни без рамки остъклени прозорциЕлитни без рамки остъклени прозорци
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Ние заменяме студеното остъкляване на фасадата с топлоНие заменяме студеното остъкляване на фасадата с топло
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
» » Завършване и затопляне на балкони в панелни къщи
© 2021 BggeHat.com