Остъкляване на балкони и тяхното довършване

Остъкляването и довършителните работи изискват професионални умения и умения. За тези, които преди това не са срещнали подобни работи, най-вероятно ще бъде в състояние да завърши само балконите, се препоръчва да се повери стъклата на балконите на специалисти.

За да изясним ситуацията, нека да опитаме, за да разгледаме всички етапи на остъкляването, както и последващото усъвършенстване на балконската стая. В края на краищата висококачествената работа ще позволи на стаята не само да се насладите удобно, но и визуално да увеличите полезния район.

Етапи на разположение на балкон и лоджия

Първият етап на остъкляване на балкони включва:

  • Демонтаж на старата балконска конструкция;
  • Премахване на остарели покрития;
  • Укрепване на балконската плоча (направена, ако плочата е повредена или недостатъчно силна за нов дизайн);
  • Монтажът на рамката (може да бъде изработен от метал или дърво);
  • Монтиране на стъклени капаци.

Освен това се извършват следните работи:

  • Външна и вътрешна украса на балкона или лоджията;
  • Хидроизолация на пукнатини;
  • Работете върху изолацията на стаята.

Когато се извършва ново завършване на балкони и остъкляване, след като плочата се подсили, трябва да се направят необходимите изчисления на нейната носеща способност. Организациите, които се занимават с остъкляване, могат да помогнат в тази област.

Работи за демонтиране и укрепване на плочата

Преди започване на остъкляването е необходимо да се извърши пълно демонтиране на старата конструкция. На първо място, това е да направите метална основа под рамката. Стари профили и фитинги могат да се използват за инсталиране на нова рамка, но рядко се използват. Обикновено това се случва, при условие че металът не е корозирал.

След демонтирането на старата конструкция трябва да се уверите, че силата на балконната плоча е насочена към центъра на тежестта. Ако на плочата има пукнатини, това може да показва наличието на скрити дефекти. Естеството на работата за укрепване на фондацията ще зависи от степента на унищожаване. При остъкляване на балкони и довършителни работи на балкони, но са идентифицирани малки повреди на плочата, те могат да бъдат отстранени с циментова замазка. Ако се установят сериозни щети, тогава е необходимо да използвате армировъчна мрежа. Тя ви позволява да възстановите носещата способност на основата на балкона.

Ако армировъчната клетка е подложена на корозионно увреждане, армировката на конструкцията се извършва с помощта на стоманени греди.

Това се прави така: стоманените греди се бетонират в стената, след което се заварява решетка от армировка. Трябва да се отбележи, че подобна работа е по-добре да се доверят на специализираните компании. Тъй като нарушението на произведената технология може да доведе до колапс на балкона.

Монтиране на рамката

Материали за сглобяване на нова рамка:

  • Дървени греди;
  • Рейки;
  • Board.

Дървото е изгнило, затова се смята, че този материал е краткотрайн и крехък. Въпреки това, довършването и остъкляване на балкони и лоджии без използване на дърво не може да се направи, дори когато се използват метални елементи. Дървени летви се зашиват на метални ъгли за закрепване на сайдинг или облицовка. Елементите, изработени от дърво, са защитени от облицовъчни материали, така че всъщност не влизат в контакт с външната среда.



Можем да кажем, че дървото служи като допълнителен закрепващ елемент, което означава, че той дава силата на структурата. Тя има своите предимства пред метала:

  • Рамката, изработена от дърво, е по-евтина от метала;
  • Дървената рамка е по-лека, което е голямо предимство при остъкляване на балкон в стара къща, където балконите нямат висока якост;
  • Изграждането на дървена рамка е много по-лесно от метала.

Правилността на монтажа на рамката ще гарантира здравината на конструкцията като цяло. И също така осигуряват пълна функционалност на блоковете на прозорците и отличен вид на балкона. Не забравяйте обаче, че екстериорното декориране и остъкляване на лоджии и балкони води до нарушаване на архитектурния облик на сградата. Следователно, преди да започнете работа, трябва да вземете разрешение за промяна на архитектурния облик в общинския отдел на общинската инспекция. Но преди всичко се препоръчва да се консултирате с вашата управляваща компания, може да не се наложи да получите разрешително.

След монтажа на рамката, стъклените крила се сглобяват. До този момент изборът на вида остъкляване вече трябва да бъде направен. Видът на остъкляването може да бъде студен или топъл. Изборът зависи от каква цел ще обслужва балкона или лоджията. Ако се планира да се увеличи площта на съседната стая по този начин, тогава се използва топъл профил.

Ако балконът ще се използва само в топло време, тогава можете да произвеждате студен тип стъклопакет.

Материали за изолация на балкона

Затоплянето на балкони се прави при остъкляване с топъл профил. Ако стъклото е направено със студен профил, топлоизолацията не може надеждно да предпази стаята от студа. Топлоизолационни материали, които се използват за изолация:

  • Минерална вата;
  • Стиропор или експандиран полистирол;
  • Различни изолационни материали, които се основават на пяна полиетилен.

Материалите за изолация трябва да имат леко тегло, малка дебелина, добри топлоизолационни свойства. Необходимо е малко тегло, за да не се зарежда допълнително базата на балкона. Минималната дебелина ще запази площта на стаята. За най-добри резултати е необходимо да направите изолацията от външната страна на плочите. Въпреки това, в многоетажни сгради тази процедура е доста трудна. Ето защо, в такива къщи, балконите са изолирани отвътре.

Изолацията вътре в помещението води до кондензация на довършителния материал. За тази цел се прави парна бариера на изолационния материал. В продажба се предлагат материали за изолация, които вече имат парна бариера от фолио или полиетилен. Naprimezolon и isospan.

Довършителни работи

Подовите настилки и стените могат да бъдат украсени с различни материали, например, ламинатното покритие на терасата е подходящо за топло остъкляване. Изборът на материал зависи изцяло от материалните възможности на собственика и от вкуса му. На практика обикновено стените са украсени с пластмаса, а ламинатът е поставен на пода. Въпреки това, този материал също изглежда страхотно по стените.

Основното предимство е лекотата на инсталационната работа. В същото време материалът е изработен на дървена основа, което означава, че служи като допълнителен изолационен елемент за завършване на балкона. Също така, ламинатът е силно устойчив на механично натоварване. Що се отнася до поддръжката на материала, собственикът трябва периодично да го избърсва с влажна кърпа. Напоследък този материал е станал много популярен сред потребителите.

Ако говорим за финала на пода, то обикновено се извършва върху затоплящия материал, който се поставя върху балконската плоча. Най-често майсторите полагат шперплат с дебелина от 10 мм водоустойчиви свойства. Завършването на пода е направено от материали, които могат да издържат на температурни промени. Тя може да бъде:

  • Боя - веществото е отлично за използване на открито, тъй като има повишена устойчивост към последиците от неблагоприятни метеорологични условия;
  • Ламинат - това покритие е подходящо за топло остъкляване. За остъкляване със студен профил този материал не се препоръчва;
  • Линолеум - материалът е отличен за довършване на пода с топло остъкляване;

Керамични плочки - това покритие е подходящо за различни видове стъкла.

От избора на строителни материали, зависи от това колко високо качество ще бъде завършването на балкони, остъклението на балконите от своя страна зависи повече от професионализма на монтажници. Ето защо, при покупка трябва да изберете една плочка, предназначена за използване на открито с помощта на специални формули за нейния стил. Връщайки се към въпроса за довършването на стените, е необходимо да се отбележи още няколко строителни материали, които са подходящи за тази цел:

  • Дървената облицовка - завършването на балкона или лоджията с помощта на този материал изглежда съвсем оригинално. Основното предимство на облицовката е, че завършването се извършва с естествен материал;
  • Пластмаса - този материал се счита за най-достъпната опция за цената и е лесен за инсталиране. В този случай пластмасата има привлекателен външен вид;
  • Декоративна мазилка - основното предимство на този материал е, че мазилният завършек е подходящ за всякакъв вид остъкляване. Също така е необходимо да се отбележи разнообразие от цветови мащаби и липса на необходимост да се извърши допълнително изравняване на стените.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Остъкляване на балкони с алуминиев профилОстъкляване на балкони с алуминиев профил
Видове, характеристики и предимства на панорамните балкониВидове, характеристики и предимства на панорамните балкони
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Отзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балконаОтзиви за алуминиева, пластмасова и дървена остъкляване на балкона
Етапи на балкони остъкляване със собствените си ръцеЕтапи на балкони остъкляване със собствените си ръце
Витражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадатаВитражните стъкла са идеалното решение за довършване на фасадата
Характеристики на дървени балкони стъклаХарактеристики на дървени балкони стъкла
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
» » Остъкляване на балкони и тяхното довършване
© 2021 BggeHat.com