Как да сложите пода на балкона

Понастоящем има няколко вида етажа за балкона, всичко зависи от планираната му функционалност и решение. Съответно за всеки тип под, има материали и методи за подови настилки.

Как да сложите пода на балкона

Как да сложите пода на балкона

Балкон като отворена веранда

Ако балконът не е остъклен, след това на използваните довършителни материали и технологията на тяхното монтиране, по-специално на пода, трябва да се подхожда с голяма отговорност, т.е. те изпитват директно въздействията на температурните промени, повишената влажност и други естествени фактори. В този случай, няма нужда да изолирате пода, достатъчно е само да му придадете естетически вид. Като подово покритие в този случай се препоръчва да се използва плочка или естествено дърво.

Ако балконът не е остъклен, тогава с използваните довършителни материали и технологията на тяхното монтиране, по-специално на пода, трябва да се подхожда с голяма отговорност

Ако балконът не е остъклен, тогава с използваните довършителни материали и технологията на тяхното монтиране, по-специално на пода, трябва да се подхожда с голяма отговорност

floorboarding

Грубият под на балкона трябва да бъде внимателно почистен, изравнен и излят с битумен мастик.

Ако една керемида е избрана като покритие, тогава следващата стъпка е да се направи циментова замазка и да се оформи плочката. Когато дървото е поставен, приготвената подложка трябва да продължат prostelit хидроизолация материал (подходящ и полиетилен), и покриване на дървото със задната страна на грунд дърво и противогъбични консерванти.

След подовата настилка дървеният под трябва да бъде подложен на смазочна хидроизолация. За целта се използва готов състав, който се предлага от специализирани магазини. Приготвената смес се разрежда с вода, както е указано в инструкциите на производителя и се нанася върху покритието с четка или ролка. Също така тази смес се размазва около 10 см от съседната стена, така че да се получи особена коричка. Сместа трябва да се изсуши в продължение на четири часа и след това отново да се приложи, движеща се перпендикулярно на първия слой.

Етаж на балкона

Етаж на балкона

Балкон като покрита веранда или лятна стая

В тази версия за подови настилки можете да приложите същата опция, както при негладиран балкон. Но е възможно да се приложи по-усъвършенствана технология, която изолира пода и го вдига върху скелетен скелет.

Балкон като покрита веранда

Балкон като покрита веранда

Подготовка за инсталиране

За да направите това, основата трябва да бъде внимателно почистена, изравнена и грундирана с битумни мазилки, а стаята подложена на хидроизолационна обработка, като се фиксират прорезите. Освен това, полиетиленът може да бъде залепен към грубия под (мастик).

Хидроизолация балкон

Хидроизолация балкон

Монтаж на изолация

Сега е необходимо да се монтира рамката, която след това ще бъде поставена основата за последния етаж. Рамката е изработена от дебели, добре изсушени пръчки, обработени с грунд в дърво и антисептични средства. Пролуките между гредите са запълнени с топлоизолационен материал. Те могат да бъдат минерална вата, полистирол, пяна или експандирана глина. Слотовете между рамката и стените могат да бъдат допълнително напълнени с пяна.

Топлоизолация на пода на балкона

Топлоизолация на пода на балкона

По-нататък, основата за шперплат може да се постави върху рамката, ако плочката, ламинатът или линолеумът се полагат като завършващ слой. Шперплатът трябва да е дебел, да се третира с антисептици и грунд за дърво (можете да вземете корабостроенето червено). Смеси от листа трябва да бъдат избърсвани с шпакловъчен материал върху дърво или да се излее силиконов уплътнител.

Полагане на шперплат

Полагане на шперплат

Павета

Следващата стъпка може да бъде поставянето на подовата настилка. Ако етажния план зашие дъските, че е възможно да се откаже от шперплат, лежеше дъски, лекувани съответно директно върху рамката, и подлагането им на някое от покритие, живопис или хидроизолация.

Балкон като продължение на стаята или мини-кабинета

Балкон като продължение на стаята

Балкон като продължение на стаята

За такъв балкон е подходяща технологията на топъл под, когато под повърхностното покритие се поставят уреди за отопление и повърхността се превръща в една голяма батерия, която загрява околното пространство.

Има три вида топла подове: вода, електричество, инфрачервена или филмова.

Воден под или хидрополи

Подът на водата се смята за най-трудната за инсталация, но най-печеливша и практична от финансова гледна точка. Инсталирането на хидросферата се извършва с разрешението на Управляващото дружество, тъй като балконите на отоплителните тръби ще бъдат включени в общата топлинна система на високата сграда.

Необходими компоненти за сглобяване на водното поле:

  • подсилени мрежести и пластмасови скоби за закрепване или топлоизолатор за gidroplov;
  • ролкова хидроизолация;
  • окабеляване;
  • тръби за закрепване към основата.

Обичайно е да се разделят подовите настилки (монтаж върху дървена или полистиролова инсталационна система) и бетон (подовата повърхност се излива с бетон). Най-често срещан е конкретният под.

Подготовка за инсталиране



Монтажът на тази система започва с цялостна подготовка на грубата повърхност. Необходимо е цялата стара замазка да се отстрани до дъното и да се изравнят разликите, ако те надвишават 10 мм. Подготвената основа е поставена хидроизолация. Като хидроизолационни материали могат да се използват битумни маски или рулонни материали (с изключение на полиетилен) с водонепропусклива импрегниция.

Над хидроизолацията подсилващата мрежа се полага и фиксира, която ще се използва по-късно като замазка и за фиксиране на подовите тръби. На периметъра на помещението е необходимо да се постави амортизационна лента, която компенсира разширяването на пода при нагряване. Но можете да опростите работата си, като използвате топлоизолатор за хидравлични подове, изложени в специализирани магазини - вече има канали за полагане на тръбата.

Подово отопление на балкона

Подово отопление на балкона

Инсталация на хидравличната система

След това започва инсталирането на самата система. Най-често в подово полагане полученото твърдо вещество полиетиленова тръбичка като най-малко склонни към разширяване на топлина, но позволи използването на полипропилен и подсилен със стъклени влакна.

Маршрутът в малка стая се препоръчва от змия, започвайки от най-студената стена. Разстоянието между намотките на змията не трябва да надвишава 15-20 см, и е по-добре да се огъват с едно тръби, така че да няма изтичане от налягането на водата в завоя.

Подгряван под вода под

Подгряван под вода под

След инсталирането на тръбопроводната система се прави пробен период. Ако тя е успешна, без течове, системата се излива с бетон. Като завършващо покритие, поради добрата си топлопроводимост, може да се използва линолеум или керамична плочка над бетонната замазка.

За полагане на двата типа подови настилки има едно общо правило: преди да започнете да инсталирате пода, трябва да изготвите план за него, където ще бъде разположена инфрачервената подложка или кабел. За разлика от водните подове, всички електрически подови елементи се нагряват еднакво, а ако веригата е смачкана (например с масивна мебел), системата може да не успее.

Филмов под

Филмов под

Филмов под

Инфрачервеният или филмовият под е успешна сплав от съвременни икономически и ергономични дизайни. Ниската консумация на енергия при отопление на големи площи и лесна инсталация са несъмнените ѝ качества.

Комплектът за монтаж на инфрачервени настилки обикновено се състои от:

  • терминали;
  • изолация;
  • инфрачервен филм;
  • свързващи проводници;
  • термостат.

Подготовка за инсталиране

Изчисляването на необходимия брой подови настилки се извършва въз основа на покритата площ. Монтирането на подовата настилка започва с монтирането на термостата, При пробиване на стена се появяват допълнителни отпадъци. Освен това е необходимо да се изравнят основите възможно най-много и да се извърши цялостна хидроизолация на цялата стая.

Приемливи варианти за полагане на инфрачервен отоплителен филм

Приемливи варианти за полагане на инфрачервен отоплителен филм

Също така, цялата стая по периметъра трябва да бъде поставена с топлинно отразяващ материал, за да се предотврати загубата на топлина през студения сезон. За целта е подходяща всяка изолация с малка дебелина, с едно изключение: при инсталиране на инфрачервения под не можете да използвате изолация от фолио. Металната закопчаваща мрежа също е противопоказана.

Сглобяване на системата

Филтърът е прикрепен към топлоизолацията отгоре. Крепежът се произвежда от медни части с обикновена лента и, както в случая на водния под, инфрачервеният нагревател се подрежда от студената стена. При полагане на тепиха трябва да отстъп към стените и всякакви източници на топлина, като например пожар на батерията или не по-малко от 15 см. Филмът матира себе си ръчно поставени близо един до друг и се монтира с тиксо.

Ако по време на инсталацията трябва да отрежете рогозката, то може да бъде изрязана, когато няма нагревател. Мястото на разреза с изпъкнали медни компоненти трябва да бъде внимателно изолирано и поставено в топлоизолационно покритие (от което за това е необходимо да се отстранят малки участъци).

След това се полагат самите кабели. Най-важното при полагане на всякакъв тел не е да го повредите. Всички електрически кабели трябва да са разположени успоредно един на друг в посоката на термостата. На изолацията те се закрепват с лепенка. От горе, цялата система трябва задължително да се полага с хидроизолационен филм. Следващият етап ще бъде полагането на покритието. Най-често срещаният линолеум и ламинат.

Електрически под

За да съберем електрическо поле, трябва:

  • отоплителни кабели (комплектът може да бъде допълнен с подсилена мрежа);
  • свързващи кабели;
  • комплект закрепващи скоби;
  • термостат;
  • Система за защита на RCD;
  • заземяващи кабели.

Подготовка за инсталиране

Както в случая на инфрачервения под, на първо място, работата трябва да започне с капиталова хидроизолация. Следващата стъпка е да се повиши нивото на пода на балкона до нивото на пода на помещението - около 10-15 см. Дървеният под трябва да бъде внимателно почистен, обработен с битумни маски и положен с топлоизолатор. По-нататък върху топлоизолатора е закрепена метална решетка, върху която след това кабелът е закрепен.

Електрически под

Електрически под

Монтаж на системата

За да изчислите броя на необходимите материали, можете да използвате таблицата на производителя на кабелната подова система. Телът е монтиран към решетката с пластмасови скоби или тел като "змия" или "охлюв" от външна стена. Преди крайния етап на сглобяването на електрическото поле е необходимо да се начертае местоположението на кабела и съединителите.

Подово отопление

Подово отопление

Сега, над структурата, трябва да направите бетон. Качеството на циментово-пясъчната смес изисква специално внимание - необходимо е да се отървете от въздушните мехурчета колкото е възможно повече. След изсушаване на замазката можете да завършите работата и да поставите избраното подово покритие.

Ако инсталирането на избраната система се извърши правилно, като се вземат предвид всички технологични характеристики на системата, подът ще обслужва собствениците си в продължение на много години, без да създава проблеми.

Видео - Как да поставим пода на балкона

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изолирате пода на балкон или лоджия?Как да изолирате пода на балкон или лоджия?
Препоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksomПрепоръки за изолация на балкони и лоджии от penokleksom
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Завършване на вътрешния балконЗавършване на вътрешния балкон
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
Варианти за завършване на балкониВарианти за завършване на балкони
» » Как да сложите пода на балкона
© 2021 BggeHat.com