Дървен под в апартамент

Монтирането на подове като всяка друга работа се състои от няколко етапа. Първият етап е подготвителен. На този етап:

  • обхватът на работата се определя;
  • изготвен е бюджет;
  • материалът се закупува;
  • се подготвя място за производство на произведения.

Вторият етап - основната работа, устройството на половете. Третият е почистването след приключване на работата.

Дървен под в апартамент

Дървен под в апартамент

Определете обхвата на работата и направете оценка

За устройството на подовете ще се нуждаем от:

  • бордова или подова решетка;
  • МИГ;
  • хидроизолация;
  • цокъл.

Ще говорим за самите материали по-долу, засега само за оценката.

Естествена дървена настилка

Естествена дървена настилка

Изчислете необходимия обем на таблото. За да направите това, първо разберете зоната на стаята. Най-добре е да го преброите сами, защото данните в информационния лист за апартамента често не съвпадат с актуалните данни. Получената площ се умножава по дебелината на плоскостта и се получава необходимия обем. Платката се освобождава в кубични метри, така че трябва да определите кубатурата. Останалите материали се изчисляват на разходомери. За да се определи необходимото количество в този случай е достатъчно да се знае площта на помещението и неговите размери.

След като получихме изчислените данни, изчисляваме разходите и купуваме материалите.

Доставка на материали

В нашата страна в жилищното строителство за устройството на подове, производството на дърводелски продукти, само иглолистна дървесина се използва. Видовете от твърда дървесина, като липа, се използват при декорирането, понякога и при интериорните врати.

От иглолистни видове се използва главно бор. Не само защото това е най-често срещаното дърво, а защото:

  • ковък;
  • добре обработени;
  • отдавна съхранява предоставената му форма;
  • издръжлив.
Най-добрата суровина за производството на подова настилка е борът

Най-добрата суровина за производството на подова настилка е борът

Подът е изработен от два вида дъски. Първият тип е плоско дъно. В секцията има паралелепипед. Предната част вече е обработена. Подовете от такова дъно се произвеждат предимно в селските райони.

Дъска от лиственица

Дъска от лиственица

В градовете се използва така наречената сексуална железница. Предната част също се обработва предварително. От едната страна има жлеб, а от друга - перваз. Твърди, по цялата дължина на дъската. Широчината на ламелите е 16 или 24 см. Стандартната дължина е 6,5 метра. Дебелината трябва да бъде най-малко 40 мм.

Общ преглед на цените на сексуалния съвет

Общ преглед на цените на сексуалния съвет

Закъснението е бар, изработен от бор. Основните размери на дървесината са 50 на 50 или 50 на 70 мм.

Определете & quot-управляем закъснение - Стандарт плюс & quot- (МИГ 45 * 45 * 1000 мм, болт 150 mm.-3 единици шпонковите -.. Пирон или винт-3 части) (Lag 45 * 45 * 2000 mm, резето 150 мм. -5 единици шпонковите -. гвоздей или винтов 5 броя) (изостават 45 * 45 * 3000 mm, резето 150 mm.-7 единици дюбел - .. пирон или винт 7 броя).

Настройте "Регулируемо закъснение - стандартно плюс"
(закъснение 45 * 45 * 1000 мм, болт 150 мм.-3 бр., дюбел - нокът или самобръсначка - 3 бр.)
(закъснение 45 * 45 * 2000 мм, болт 150 мм.-5 бр., закопчалка или винт-5 бр.)
(Закъснение на 45 * 45 * 3000 mm, резето 150 mm.-7 единици дюбел -. А пирон или винт 7 бр.)

Раздел на изоставането. Оптимално съотношение на височина към ширина

Раздел на изоставането. Оптимално съотношение на височина към ширина

При изготвянето на прогнозите за разходите и купуването на дървен материал трябва да се има предвид, че на дъската цената е определена на куба. м. Подовата релса може да се продава в кубически метра, а в текущи метри. Тук има един малък трик. Въпросът е, че търговците на едро, които доставят решетки винаги продават своите продукти в кубически метри. При преизчисляване на цената на кубичен метър в цената на текущ метър се увеличава единичната цена на елемента.

дебелина
широчина
Дължини в 1-рия борд
В първия куб на дъски, бр.
1 м2 борда
Цена на квадратен метър
0021
0096
6
0.012096
82.67195767
0.576
280
00280096
6
0.016128
62.00396825
0.576
360
00280.14
6
0,02352
42.5170068
0.84
360
0036
0096
6
0.020736
48.22530864
0.576
420
0036
0.12
6
0,02592
38.58024691
0.72420
0036
0.14
6
0,03024
33.06878307
0.84
420
0046
0.14
6
0,03864
25.87991718
0.84
520

Най-често дървеният материал се продава в магазини, които се специализират не само в тях. Поради това е по-добре да купувате съвет или железопътен транспорт в специализирани търговски предприятия, например на бази за търговия с дървен материал и други подобни. Първо, печалбата от цената и второ, материалите, освободени в такива хранилища, винаги се третират с антисептично и противопожарно оборудване. Обработката по този начин е задължителна стъпка в монтажа на подове. Но, ако трябва да antiseptirovat и да се справят с дървен материал сами, тогава намерете тези средства не е трудно. Те са на разположение за свободна продажба. Потребление на квадратен метър m и начинът на приложение е отбелязан на етикета. Антисептиците могат да се извършват сами. Рецептата е лесна за намиране в Интернет.

Плотът е изработен от дърво или пластмаса. По наше мнение пластмасовият плинт е много по-удобен и практичен. Тя не е толкова причудлива, колкото дървена, по-лесна за монтиране, по-здрава и издръжлива. Стандартната дължина на основата е 2,5 метра. Ако поставим пластмасова перваза, трябва да купим ъгли, вътрешни и, ако е необходимо, външни, винтове и дюбели.

Подови пластмасови первази

Подови пластмасови первази

След монтирането на пода може да се наложи и замазка върху дървото. Тя е затворена от пукнатини, пукнатини, чипове и други подобни.

Филтър за дървесина

Филтър за дървесина

Имайте предвид, между другото, че колкото по-малки са кучките на дъската или рейката, толкова по-добре. Не трябва да има повече от два възела на метър.



Разреденият дървен материал пред подовете трябва да се изсуши и да се обработва с антисептичен и противопожарен агент. Изсушете го при температура не по-малка от 10 градуса топлина и поне един ден.

Хидроизолация на всички, до покривния материал.

Валцована хидроизолация

Валцована хидроизолация

За монтаж се изисква и закрепващ материал. Ще трябва да купим винтове или винтове.

Самонарезни винтове за разлики в метала и дървесината

Самонарезни винтове за разлики в метала и дървесината

Подготвяме мястото за монтаж на подове

В стария апартамент премахваме стария настил. За да направите това, премахнете цокъла, извадете ноктите. След това разбиваме подовата настилка. Ако дъските са пред нас, просто ги махнете и изоставете. Ако подът се състоеше от релса, тогава разглобяваме пода като конструктор, като смените рафтовете един по един в посока.

След почистване на пода почиствайте свободното място на остатъците и старата хидроизолация.

събаряне

събаряне

Полагаме подове

Първо, отбележете нивото, на което ще се намира подът. За да направите това, ние ще поставим маяците по периметъра на стените в ъглите и в центъра на всяка стена. Най-добре е да се направи права линия между тях, така че да се формират прави ъгли в ъглите. Ако подменим пода в една стая, тогава горният ръб на новия етаж трябва да лежи на същото ниво с горния ръб на стария под в съседната стая или коридор.

След това проверете нивото на плочата. Ако има наклон, той може да бъде коригиран с помощта на хидроизолация или специални подложки, които са поставени под изоставането. Следваща хидроизолация. Зададохме го. Разстоянието между двете крайности трябва да бъде 30 см и повече. Между последващите закъснения - 50 или 60 сантиметра. Проверете нивото. Ако има наклон, след това го регулирайте с облицовки или изолация. След коригирането можете да поставите и пода. Но първо, от страничните ръбове, особено дъски, трябва да премахнете всички бръчки и други нередности.

Устройството на пода в дървената къща

Устройството на пода в дървената къща

Започваме да слагаме дъската. Стъпкваме борда, така че разстоянието между дъските е минимално. Ако използвате сексуалната железопътния, първата релса е определен език на стената, трябва да бъде свързан към него с помощта на език, който е вграден в първата бразда, следното се монтира по същия начин. Рейки се комбинират с кианика. Просто казано, станете възможно най-стегнати. В идеалния случай между тях няма да има разлика.

Подът обикновено се поставя по празна стена, от входа към прозореца. Между стената и пода остава малка разлика. Неговият размер не е повече от 3 см. Тази разлика е необходима, за да се гарантира, че дъската или рейкът могат да се разгънат свободно, когато температурата се повиши.

Видео - Поставяне на плочката за подова настилка със собствените си ръце

Видео - Дървен под. Предимства и инсталация

Видео - Подови настилки

Когато подът е поставен, той може да бъде фиксиран. Но винтовете или гвоздеите трябва да се поставят така, че при смилане на пода да не се повреди мелницата. Това означава, че те трябва да бъдат погребани в пода до дълбочина няколко милиметра. Не е нужно да циркулирате планирана дъска, но си заслужава. Преди смилането е необходимо да се ремонтират пукнатини, пролуки, драскотини, чипове. За това имаме нужда от шпакловка върху дърво, предварително избрана от цвета и текстурата на дървото. Всички повреди трябва да бъдат почистени от прах и мръсотия. Замазката се нанася със шпатула. Внимателно подравнени остатъците трябва да бъдат извадени от пода. Замазката изсъхва един ден.

След като грабва, полирайте пода. Трябва да направите това два пъти. Първият път - една голяма кожа, а втората - плитка. След всяка операция трябва да отстраним пода с влажна кърпа.

Шкурка за полиране на подове

Шкурка за полиране на подове

Ако възнамерявате да използвате дървен цокъл, то трябва да се монтира след шлифоване, тъй като то ще бъде боядисано или лакирано едновременно с пода. Дървеният плинт се закрепва към пода с винтове или гвоздеи. Тя се равнява на нивото. Пластмасови первази е по-добре да изберете цвета на готовия, боядисан или лакиран под. Монтира такъв цокъл към стената с перфориращи и самонарязващи се винтове. След боядисване се монтира пластмасова перваза.

Монтаж на пластикови первази

Монтаж на пластикови первази

Ние рисуваме или лакираме

След като подовете са полирани, те трябва да бъдат измити. Така че ще премахнем останалата мръсотия. Нека подовете да изсъхнат старателно. След като изсъхнат, преминете към последния етап от инсталацията. Боядисване или лакиране - всеки решава за себе си. Технологично, и двете операции не са много различни един от друг. Накратко ги опишете.

Боядисване на дървен под

Боядисване на дървен под

Да започнем с картината. Преди да нанесете първия слой боя, подовете трябва да бъдат грундирани. За да направите това, ние прилагаме специален инструмент, наречен грунд за подове и дървени повърхности. Грундът служи за осигуряване на по-добра адхезия от боя към дърво, по-добро проникване на боята в пода, по-равномерно разпределение върху повърхността на пода. В зависимост от марката, грундът изсъхва от един час до един ден. След като изсъхне, можете да нанесете боя. Ако е необходимо, нанесете няколко слоя боя. Но трябва да помним, че следващият слой може да се приложи, когато предишният напълно изсъхне. Нанесете боя и грунд по-добре с ролка.

Използването на ролката в работата на ролката дава възможност за значително ускоряване на процеса

Използването на ролката в работата на ролката дава възможност за значително ускоряване на процеса

Лаковите подове се покриват на два етапа. Първият слой се нанася и се оставя да изсъхне. Лакът изсъхва най-малко 12 часа. След като слоят се изсуши, подовете се обработват с фина шкурка. Това се прави, за да се отстрани целия прах, който се е получил по време на работа в лак, мръсотия, премахване на малки неравности и т.н. След това подът се избърсва с влажна кърпа. След мократа обработка отново подовете да се изсушат, след което нанесете нов слой лак. Трябва да се помни, че най-накрая лакът ще събере крепостта не по-рано от седмица по-късно. Но можете да използвате пода след последното лечение в рамките на един ден. Не можете просто да поставите на пода за една седмица тежки неща, да преместите мебели, да ходите в обувки на високи и остри токчета.

Видео - Боядисване на пода

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изчислите кубическия капацитет на един бар при закупуването му и за изграждането на къщаКак да изчислите кубическия капацитет на един бар при закупуването му и за изграждането на къща
Ние разглобяваме устройството на подови настилки и технологии за тяхното изгражданеНие разглобяваме устройството на подови настилки и технологии за тяхното изграждане
Боклук от пръстеновидния блок със собствените си ръцеБоклук от пръстеновидния блок със собствените си ръце
Подреждане на покрити и колонизирани подовеПодреждане на покрити и колонизирани подове
Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчициИзчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
Как да изградим къща с грундирани блокове със собствените си ръцеКак да изградим къща с грундирани блокове със собствените си ръце
Колко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къщаКолко тухли в 1м2 зидария считаме за площ на стените на частна къща
Процедура за изчисляване на разширените глинени блоковеПроцедура за изчисляване на разширените глинени блокове
Изчисляване на гредата на къща калкулатор изграждане на малка дървесина къщаИзчисляване на гредата на къща калкулатор изграждане на малка дървесина къща
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
» » Дървен под в апартамент
© 2021 BggeHat.com