Оборудване на пещи със собствени ръце

Не винаги е необходимо завършване на обзавеждането. Разбира се, не можете да скриете тухлите, ако са изпълнени прекрасно. Особено защото завършващият материал намалява топлопреминаването. Камините на камината излъчват топлина от открит пламък, имат дебели стени и нямат голяма повърхност, която разсейва топлината. Печката има много по-горещи стени, които затоплят въздуха в стаята. Тъй като прахът, който се събира в пукнатини и шевове, изгаря и създава неприятна миризма. Ако възнамерявате да завършите самите пещи, тогава:



  1. Съединете внимателно, с перфектен избор от тухли.

  2. По-добре е да се полират ръбовете на тухлите, които ще пасват на предната страна, което ще даде на съединителя декоративен вид.
  3. (Виж също: Оборудвайте собствената си камина)
  4. Шевовете трябва да бъдат нарязани на подложката, след това да бъдат напълнени и подрязани с вдлъбната замазка.


В шевовете чрез ръчно триене на смес от азбест прах с цимент, може да се добави внимателно смачкани тухли за боядисване на ставите. Можете да приложите разтвор върху черна глина. Трябва да направите рязането много гладко, като използвате правилото или използвате дървен владетел. Първо, трябва да отделите шевовете вертикално и след това хоризонталните шевове. Шевовете трябва да бъдат строго хоризонтални и равномерни.

Обзавеждане на пещи



ПРЕПОРЪЧВА: готовата зидария е по-добра за триене: навлажнете се с вода и смилайте с обикновена червена тухла. Прахът от тухла ще оцвети глинения разтвор в шевовете и ще запълни пещерите и микропорите на зидарията. Ако цветът на тухла не се вписва в интериора, обработената по този начин зидария може да се промие чрез добавяне на кафяво оцветяване на кафявото.



мазилка



МОЛЯ, ЗАБЕЛЕЖКА: печката се обработва, след като зидарията е напълно изсъхнала. Преди нанасянето на мазилката е необходимо основно да се почисти повърхността на фурната и да се отстрани хоросана от шевовете с дълбочина 5-10 mm. (Виж също: Плочки за фурната със собствени ръце)



Желателно е печката да се загрее на гореща повърхност (около 60 °), да се намокри с вода, да се нанесе мазилка. Можете да използвате мазилка метал телената (с мрежа от десет милиметра), прикован на ставите, но това е по-добре - по-рано, когато се определя г. в шева мустаци на тел изпъкнали от 10 см и ги прилага към мрежа мазилка .. Решетката ще осигури силата на мазилката.

Блокът за мазилка в горната част, което води до кремообразна консистенция разтвор с дебелина 5 mm, по цялата височина на пещта - или ще не едновременно сухо, след това се нанася върху дебел слой от същата дебелина. Следващият слой трябва да бъде изравнен и избърсван. Ако разтворът има време за замразяване, той трябва да бъде навлажнен, като пръска с четка. При сушене, разтворът ще се счупи, те трябва да бъдат почистени, навлажнени с вода, разтвор zashpatlevat и избършете.

Ъглите са измазани с дървена ивица, след 15 минути е извадена, ъглите са изправени и разтривани. Качеството на мазилката се проверява с вертикална линия. Вертикално отклонението не трябва да надвишава 10 мм във височината на пещта. Хоризонталните равнини се проверяват с ниво: отклонението не трябва да надвишава 2 милиметра по ширината на пещта. Прилагайки правилото в която и да е посока, пролуката не трябва да бъде повече от милиметър. (Виж също: Поправка на пещта)

Замазка за камини и печки се извършва със същото решение като гипс. След залепването на пукнатините и сушенето на мазилката печката е избелена. За варене можете да използвате вар мляко (добавяне на 100 грама сол на 10 литра) или разредено в мляко отстранено вар тесто, мляко може да бъде засадена и тебешир.


Обърнете се към печката с плочки


Преди облицовката плочките се сортират по сянка - тъмни за редове по-долу, избиване на плочки с глазура и пукнатини. След това плочките трябва да бъдат приведени до един размер - да се нарязват и подреждат краищата, да се пясък върху финозърнест абразивен камък. По-удобно е, като се обработва един izrazets, да се използва като стандартен, а другите да се приспособят към неговите размери.

За да подбиват удобно да се използва добре заточени стоманена лента, като го удря "stukaltsem" - стоманена пръчка 2.3 см в диаметър и дължина около 20 см, или част от водопровода (не е необходимо да се използва чук - можете да пропуснете на лента и да се закачи върху плочките) , Първо, трябва да нарязате гърба на ръба, след това - много внимателно остъклени, - предната част. Когато шлайфането е необходимо да се премахне като скосяването от страна на глазурата по краищата, които ще бъдат за полагане хоризонтална до глазурата не почива, когато се определя от поредицата. (Виж също: Проста фурна със собствени ръце)

Облицовка на фурната



ВАЖНО: за да видите плочките, ако е необходимо, можете да разрежете стоманения апартамент, направен от две струни от тел. Единият край на телта трябва да бъде завързан с дръжката на вратата, със стълба и т.н. Другият трябва да се свърже със средата на пръчката. Пръчката е поставена на табуретка, изтласкана назад на необходимото разстояние, седне на нея и карам глазура (предварително поставете риска) върху плътна ивица. Дръжте гладката върху себе си и видяхте, водейки себе си.



облицовка


Първо, плочките се напояват във вода. След това трябва да поставите стената без решение, след което разглобявайте, като оставяте долния ред. Строги хоризонтални и вертикални ъглови плочки в долния ред. Запечатайте дъската с полу-течен разтвор, поставете плътен, чист разтвор под помпата (с малко количество глина). Между плочките разстоянието трябва да съответства на необходимия брой плочки, те трябва да бъдат изпробвани на сухо. След това поставете долния ред върху разтвора, който се вписва само под кормилото, без да оставя празнини. Шевовете се правят вертикално без празнина, без да се попълва (все още!) С решение. Хоризонтално - с празнина от два или три милиметра, за да се свие зидарията и с пълненето на разтвора.



Така че, първият е натиснат в интервала до ъгъла. Дръжте я с ръка, като напълнете канала с разтвора вертикално между дюзите на съседните плочки, като смесвате трохите от тухли в хаванчето. Опитайте се да не оставяте празнота - въздухът е много лош диригент на топлината. Инсталирайте вертикално стоманени щифтове с диаметър 4-5 мм, с дължина 25-30 мм над кормилото (отгоре са извити L-образни) в ъгъла и в непосредствена близост до него. След това, с мека тел, трябва да затегнете главите на щифтовете, като натискате плочките един към друг. Необходимо е да издърпате телта така: първо, главата на щифтовете е обвита в три завода, след това завъртете снопа на тел. (Виж също: Зидария на руската пещ)

Сега следващият бит е настроен, поставяме разтвора, вкарваме щифта и точно така издърпайте 2-ра и 3-та плочки с помощта на жица. Съседните плочки се изтеглят заедно чрез скоби (ленти от еластична стомана с дебелина 2 мм и широчина 15 мм). Снабдите със скоби трябва да се вкарат в кормилото с усилие.



ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ: как да свържете плочките към съединителя? След като положи първия ред трябва да се навива на крачетата на проводник обрат, контур него или мустаци, трябва да отидете на няколко тухли, и те трябва да се наведа, вътре зидани печки. Сега попълнете вътрешностите на помпата със същото решение с трохи от тухли (огнеупорната маса не е добра!). След като приключим с първия ред, поставихме втория (съединителя, който трябва да се вкара, както е описано по-горе), а след това третата. Между долния и горния ред плочки се монтират стоманени скоби.



Оборудвайте собствената си фурна

След като приключим с полагането на тухли и монтажа на плочки, премахваме шевовете с шибър, измийте плочките и ги изсушете. Изпитването с гипс избършете шевовете и след 15 минути със сух парцал отстранете остатъците от гипс и мръсотия от повърхността на плочките. Завършването на руската фурна със собствените си ръце с помощта на плочки ще я придаде единствено на "боляри" вид.


Обзавеждане на плочки


Обърнете се на фурната с плочки на пръв поглед изглежда просто, всъщност това е много специфичен и отнемащ време процес. В допълнение, не винаги резултатът е предвидим. Плочки (или керамични) плочки са привлекателни в това, че на първо място, че цената му е много по-малко, например, плочки или специални плочки за фурни. Разбира се, фурната, която е била облицована с плочки, се отличава благоприятно от мазилката. С добро въображение и известно умение е напълно възможно да превърнете безупречната печка в прилично нещо.

Но преди да започнете да работите, трябва да узнаете предварително такива моменти:



  • Каква фурна имате?

  • Как се подготвя повърхността.

  • Колко равномерно и силно се нагрява.

  • Разширението е твърде силно, когато се нагрява.


Най-добрият вариант за довършване е двукатна фурна, чиято пещ е облицована с огнеупорни тухли, а отвън е поставена червена тухла. Ако възнамерявате да използвате въглищни брикети за котелна пещ или подобно високотемпературно гориво, желателно е да оставите топлоизолационно пространство между контурите. Тази външна пещ няма да се възстанови, а топлинното разширение на външните стени на пещта е минимално.

В по-далечна за зидани тухли не са били замърсени с остатъци от основния разтвор може също така да се грундира шевове специален грунд. Трябва да се провери стената на пещта, в присъствието на депресии, подутини и вертикалността - ако нещо не е наред, че е необходимо, или в допълнение към гипсови депресии (подсилен предварително тел или на окото мрежа) или шлифоване прогнози.

Специални изисквания за плочки там, но опитът на довършителни работи и експлоатация може да се препоръча да се използват малки плочки - просто голяма вероятност, че няма да се справи от прегряване и неравномерно разширение на тухли. Най-оптималния за тези цели ще размер плочки 10 х 10, въпреки че въвеждането на този плочки е сравнително отнема много време, но това количество е по-малко от вероятността, че термично разширение от него да се счупи, и ще се счупи в шев, че не е особено забележимо. Ако използвате камини с водно отопление, тогава в този случай топлината не се връща през стените и има много по-малък риск от повреда на плочката.

Място за камина, облицована с плочки



ВНИМАНИЕ: трябва да се помни, че облицовката на печката на печката е рисковано, тъй като плочките по принцип не са предназначени за отопление. Различни нюанси за запазване на външния вид на пещта, разбира се, е необходимо да се вземат под внимание. За избор на хоросан, който е залепени плочки, да бъде отговорен.



Процедура на работа


Готовата смес от лепило се нанася равномерно върху основата с гладка шпакла и преминава през назъбената. Лепилото се нанася върху зоната, която ще имате време да овлажнявате за 20 минути (висока температура, теченията ще намалят този път). В лепилото керемидата се натиска с въртящи се движения. Регулирайте позицията на плочките в рамките на 20 минути. Плочките се полагат с отворени шевове. Готовата смес от лепило се нанася ръчно с шпатула или стоманен влак, на един или повече слоеве. При еднослойно покритие - повърхността се изправя незабавно. При многослойно покритие всеки следващ слой се прилага около 24 часа по-късно.

Шевовете се трият след три изстрела, разстоянието между запалването е 3 дни. Сместа от хоросан се нанася с шпатула с движения диагонално, след това ставите се запечатват, докато се напълнят напълно. Остатъците от сместа от хаванчета се отстраняват с мокра гъба. Ако планирате пещ за сауна със собствените си ръце, то отстрани на парната стая не е завършена. За удобство при работа, вратата на пещта се намира отстрани на стаята за почивка. И от тази страна ще бъде подходящо да завършите с плочки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина в страната със собствени ръцеКамина в страната със собствени ръце
Отоплителни пещи със собствени ръцеОтоплителни пещи със собствени ръце
Стъклокеражи със собствени ръцеСтъклокеражи със собствени ръце
Плочки за печки и каминиПлочки за печки и камини
Ние правим камина със собствените си ръцеНие правим камина със собствените си ръце
Поправка на пещтаПоправка на пещта
Как да поставите печкаКак да поставите печка
Как да очертаем камина със собствените си ръцеКак да очертаем камина със собствените си ръце
Как да инсталирате фурна с каминаКак да инсталирате фурна с камина
Как да направите камина от печкаКак да направите камина от печка
» » Оборудване на пещи със собствени ръце
© 2021 BggeHat.com