Как да направите сама камина

Индивидуалното строителство става все по-популярно, като повечето хора се опитват да направят домовете си не само удобни, но и удобни. Почти всяка частна сграда се нуждае от система за индивидуално отопление и следователно много хора се опитват да съчетаят красотата и топлината заедно и все повече мислят за изграждането на камини. Трябва да се отбележи, че в момента има много декоративни видове камини, които се инсталират в апартаментите, най-често те са газ или просто симулират естествена топлина.

Естествената камина не е нищо повече от специализирана система за отопление на стая, за която се използват природни естествени суровини или по-точно дърва за огрев. За да изградите такава система у дома, задължително трябва да изучавате всички технологични процеси, както и да следвате точните изисквания, които трябва да се спазват. За това как да направите камина със собствените си ръце, ние ще говорим с вас в съдържанието на тази статия. (Виж също: Английска камина със собствени ръце)

Обзавеждане на собствената си камина


Как да се подготвим за изграждането на камина


Преди да започнете подобни работи, опитайте възможно най-внимателно да проучи всички начини за проектиране на тази система за отопление, за да направи по-лесно да се справят с тази работа, ние ви предлагаме кратко описание на етапите, както и методите за декорация и формирането на зоната на вашия дом.

Дизайнът на камината включва:



  • Фондация с дълбочина най-малко 50 см за едноетажна конструкция. Ако вашият дом е по-висок, след това от 70 до 100 см, тази цифра се изчислява въз основа на размера на тръбата.

  • Камината има много различни конфигурации и директно зависи от това каква ще бъде вашата отоплителна система в бъдеще. Тя задължително трябва да включва специализирана облицовка, която е необходима за пълно поглъщане на топлината и по-нататъшно връщане.
  • (Виж също: Инсталиране на камина със собствените си ръце)
  • Зъбът за дим - е необходим, за да се избегнат внезапни промени в въздушните течения, поради които се появява дим и сажди в дома ви. За да избегнете това, трябва да монтирате праг на газа, чиято конфигурация директно зависи от димния канал и камерата.

  • Порталът има пропорционални форми, които идеално се вписват в общата площ на вашите помещения. Приблизителното му съотношение трябва да бъде 1:50 и трябва да вземете под внимание, че имайки голям портал, той ще бъде студен в къщата ви и ще се формират силни течения.

  • Сайтът Predopochnaya се инсталира директно пред портала, като материалът, от който е по-добре да се оборудва, е най-обикновената тухла. Широчината на такава платформа трябва да бъде най-малко 50 см, защото играе ролята не само на защитата, но и създава допълнителен декор. Predopochny листа трябва задължително да надхвърли целия участък най-малко 30 см.
  • (Виж също: Изграждане на камини от собствени ръце)
  • Дъното е направено изключително от огнеупорни материали, желателно е да се използва тухла, която се полага върху шпакловка.

  • Тава за пепел или специализирана кутия, подходяща за събиране на отпадъци от изгарянето, се монтира директно върху дъното. На предната страна на стената му направи няколко дупки, които ще позволят на въздуха под решетката. На гърба на стената му е фиксирана плочата, която предпазва полагането на цялата конструкция от прекомерно прегряване.


Камина за две стаи



  • Амортисьорът е необходим, за да регулирате чешмата и напълно да изключите цялата система от комина. Той е монтиран в шията на същото разстояние, както димния зъб. От самия димоотвод трябва да има разстояние най-малко 20 см
  • (Виж също: Камина-камина със собствени ръце)
  • Коминът има формата на заострена пирамида или конус, който отгоре преминава директно в самата тръба. Предната или предната стена на тази кутия е издигната, така че в зоната на свързване с димната тръба има тясна връзка със страничните стени.

  • Коминът може да бъде инсталиран, като се вземат предвид различни видове препятствия, които могат да се справят с пътя си. То трябва да бъде разположено в строго вертикално положение, във вътрешната част на което е неприемливо наличието на всякакви издатини. В случай, че се наложи да направите удовлетворение, разстоянието му не може да надвишава 1 метър, а ъгълът не е по-малък от 60 градуса по отношение на хоризонталното положение. В многоетажните сгради пещ-камина за две стаи, когато е инсталирана, трябва задължително да има отделен комин. В случай, че това правило не е изпълнено, при едновременно загряване ниското ниво винаги ще прекъсва нормалното преминаване на дим в горната част, тъй като има най-добро сцепление.

  • Главата на комина е инсталирана директно на покрива и задължително трябва да бъде поне 1 тухла дебела. За да бъде по-добро сцеплението, е желателно прекомерните корнизи или издатини да не са монтирани на лентата за глава. От гледна точка на дизайна, най-доброто решение на този проблем е покривът на билото, монтиран над главата.
  • (Виж също: Как да направите електрическа камина със собствените си ръце)

Изграждането на камина трябва непременно да минава при спазване на всички технически правила, ако те са нарушени, рискувате да не получите резултата, за който сте мечтали.


Къде е по-добре да инсталирате камина?


По принцип тази отоплителна система може да бъде инсталирана във всяка стая, където е необходима, но най-често камината е инсталирана в централната част на цялата къща или по-скоро в голяма, многофункционална стая. Независимо от това къде решите да инсталирате камината, трябва да имате предвид следното:



  • Всяко такова отоплително оборудване трябва да бъде монтирано директно в центъра на стената, така че да има свободни зони от двете страни, чието разстояние е най-малко 1 метър.

  • Не е препоръчително да инсталирате камина в пътеката, тъй като е не само неудобно, но и опасно, защото винаги можете да изгорите, особено ако в тази част на стаята ви има чернови.

  • Не е необходимо да се монтира камина между прозореца и вратата, както и в съседните стени, тъй като само ще влошите течението, в резултат на което ще се появи димът във вашия дом.




Модерна камина

Понастоящем има няколко от най-популярните видове камини, всяка от които се различава не само в дизайна, но и в строителните технологии.


Видове камини



  1. Затварящи камини - разполагащи с комин и пещ директно в самата стена. Предимството на този вид е, че те не ви лишават от свободно пространство. Такава камина трябва да бъде построена в процеса на издигането на самата къща.

  2. Полу-отворените видове камини нямат връзка с общата стенна конструкция, а коминът на такава камина може да бъде вграден или прикрепен. Такава отоплителна система заема доста голям обем свободно пространство, но в същото време тя може да бъде построена вече в построена къща.

  3. Открити видове камини, инсталирани директно в центъра на хола. За разлика от описаните по-горе параметри са извън тяхната много естетично, освен това, тези видове камини имат голям брой декоративни предимства. Също така е важно те да са лесни за издигане и да работят, защото топлината от този тип отоплителна система се разпространява във всички посоки. Единственият недостатък е, че ще трябва да се съобразят с допълнителните мерки за пожарна безопасност, за които се иска регистрация на зоната за камина, могат да бъдат сложни. Този тип камина е инсталиран предварително подготвена площадка, всяка страна, която има прожекция от сградата с най-малко 45 см. Заслужава да се отбележи, че много често тези камини са инсталирани на улицата или лятна кухня, с допълнителна декорация и организиране на някои допълнителни подробности могат да се получат Камина Grill ,

  4. Мултифункционална фурна с котлони камини стават все по-популярни през последните няколко години, а това е пряко свързано с факта, че такава система не само загрява стаята и допълва интериора, но също така ви позволява да се готви изключително вкусно. Струва си да се отбележи, че ако решите да използвате този вид камина, тогава ще трябва да изградите цялата система на една и съща основа.


Ако решите да инсталирате камина печката в дома му, а не само за отопление, но също така и декора, тогава ще трябва да се обърне специално внимание на неговата форма. Въз основа на факта, в какъв стил украсени дома си, можете да използвате най-различни форми на камини, например, квадратни или кръгли, това е само ако трябва да се обърне специално внимание на тяхната конструктивна структура. Не по-малко важно в изграждането на такава система е дизайна на камината, която трябва да бъде не само красива, но и качествена. За да разрешите този проблем, можете да използвате материали като керамични плочки, декоративни видове тухли, както и различни изкуствени камъни. Всички тези материали, които не само имат страхотен дизайн, но също така е отличен проводник на топлина, така че, когато се нагрее вътрешна система на огъня, те ще се нагрее с него, и в допълнение да се загрява на всички помещения. Трябва да се отбележи, че по-рано комините в замъците са украсени изключително с естествен камък. В този случай, в момента струва далеч не всеки може да си позволи, и затова се появи на пазара съвременен материал, който се нарича външната плочка, имитация на всякакъв вид камък, единственото нещо, което ще трябва да направите, е да го боя в подходящия нюанс. Използвайки този материал, във вашата къща ще се появи истинска средновековна камина, която ще бъде не само красива, но и висококачествена.

Декориране на камина

Всеки, който реши да построи камина, мисли за това как да декорира камина, защото тази отоплителна система трябва не само да изпълнява специфичните си функции, но и да служи като допълнителен елемент на декорация за цялата къща. Ако искате да подчертаете камина, значи си струва да разгледате не само нейния стилистичен дизайн, но и осветителната система. Подсветката на камината може да бъде изработена от различни материали, но не забравяйте, че от естествения огън също ще излъчва ярка светлина. Природните камини рядко имат допълнително осветление, но изкуствените имат нужда от тях, тъй като осветлението играе ролята на имитация на естествен огън.

Ако имате намерение да инсталирате декоративен вид на отоплителната система в дома си, след това трябва да се обърне на панорамния на камина, които не само, създаден в съответствие с всички технологични изисквания, но и благодарение на усилията на дизайнерите могат да се поберат почти всеки интериор. Това е пряко свързано с факта, че има достатъчно голям набор от такива видове камина.

Сред голям брой готови камини е възможно да се разграничи и камина, която макар и с относително скромен дизайн, но отговаря на всички технологични изисквания.

Ако преди това никога не сте се сблъскали с инсталирането и изграждането на този тип отоплителна система, помислете за възлагане на тази работа на специалисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове за живот извън градаПлюсове за живот извън града
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Каква камина е най-добраКаква камина е най-добра
Английска камина със собствени ръцеАнглийска камина със собствени ръце
Камини във вътрешността на селска къщаКамини във вътрешността на селска къща
Какъв вид камини за дачата саКакъв вид камини за дачата са
Как да изберем правилната каминаКак да изберем правилната камина
Използването на ъглови печки-камини за отопление вилиИзползването на ъглови печки-камини за отопление вили
Отопление на къщата с каминаОтопление на къщата с камина
Камини за отопление на къщатаКамини за отопление на къщата
» » Как да направите сама камина
© 2021 BggeHat.com