Етажни плочки за кухня

Проблемът при избора на корицата за кухнята винаги е актуален: плочки за кухня или линолеум, паркет или ламинат? Какво да изберем от различни опции? В края на краищата, подовата настилка трябва да отговаря на много изисквания, основните от които са непретенциозност, устойчивост на износване и лесна инсталация. Изборът на обикновен пластичен материал може да бъде натиснат, тъй като има огромен брой модели.

Керамика или гранит?

Преди да изберете между тези два вида, трябва ясно да знаете какво е всяко от тях. Така че, керамогаранит - това са продуктите, получени по време на смесването на струнни трохи с базалт. Появата на такъв настилка прилича на естествен гранит, който не е подходящ за всички кухни. Изключението е, че стаята принадлежи към определен стил, когато всички елементи са проектирани в един дизайн.

Керамиката е от два вида в производствения процес:

  1. Притиснати. Произвежда се чрез натискане на заряда (изходен материал, който включва свързващо вещество, например глина). След пресата крайният продукт се изгаря и се нарязва на отделни плочки.
  2. Екструдиран. Тук процесът на производство е различен: суровината не е компресирана, а е екструдирана в специална машина, след което също е изстреляна и нарязана.

Трябва да се отбележи, че пресованата керамична плочка за кухнята е по-подходяща, тъй като запазва всичките си свойства по-добре. А именно:

  • Устойчивост на температурни влияния (в кухнята обикновено е по-топъл, отколкото в други помещения);
  • Устойчивост на влажност (поради изпарението на храната на печката или фурната, тя винаги се повдига в стаята);
  • Има дълъг експлоатационен живот (в зависимост от производителя, средният срок на експлоатация е 40-50 години);
  • Практичност.

Глазирани или неглазирани?

Друг вид, според който подовото покритие се отличава. Тук всеки купувач решава за себе си, че има нужда от повече. Така че, остъклен е материал с гланцово гладко покритие, което се прави предимно от тънък слой от стъкло. Ако вземете само тази опция без изпъкнала фигура, тогава има риск от наранявания в кухнята. Например, защото водата или маслото се разляха върху нея, можете да се подхлъзнете и да паднете.

Подови остъклени плочкиЕто защо, избирайки материала за пода в кухнята, препоръчваме да се даде предпочитание на този, който има противоплъзгащо покритие или изпъкнал шаблон. Последното трябва да бъде възможно най-просто, за да може лесно да се отстранят различните видове замърсяване. Остъклените плочки имат високо ниво на влагоустойчивост, което е предимство. Този вид покритие ще продължи по-дълго, запазвайки всичките си свойства и външен вид.

Негатираните плочки са донякъде по-ниски по отношение на свойствата на устойчивостта на влага. В същото време този тип настилка има добро триене, което забавя плъзгането, дори ако подът е мокър или влажен. Matte същото покритие идеално се вписва във всеки интериор на кухнята. Но е по-трудно да се изреже такава плочка, отколкото остъклена, с оглед на нейната по-голяма дебелина и плътност на материала. Необходимо е също така да се обърне внимание на класификацията на плочките с коефициента на абразия.

Как да прочетете обозначенията върху опаковката?

маркиранеМатериалът на остъкления под е разделен на 5 категории с коефициента на абразия. От тях само PEI-III е подходящ за кухненски съоръжения. Такова покритие не се страхува от активна експлоатация, падащи предмети с различна тежест и вид (тъп, остър, кръг, квадрат и т.н.) върху него. Обърнете внимание на тази маркировка на първо място.

Заслужава да се отбележи, че негазираните плочки трябва да имат маркировката "AIII" или "BiII" върху опаковката. Това означава, че то е предназначено единствено за вътрешна работа. Защо не мога да взема същото, а за външната облицовка? Първо, това е много по-скъпо. На второ място, това е малко по-трудно за инсталиране. Защо да плащате излишно и да прилагате ненужни усилия, ако има специална категория?

Кои плочки за кухнята на малката кухня прилягат най-добре? Остъклен с трета степен на износване с противоплъзгащо покритие - идеална опция. Първо, няма да има особени затруднения с инсталацията. На второ място, покритието ще продължи възможно най-дълго. Трето, можете да изберете всеки цвят и модел, който е подходящ за вас. Четвърто, покритието е безопасно от гледна точка на работата.

Важен клас е степента на устойчивост на химикали. Тъй като повечето собственици използват специални препарати за почистване при мокро почистване, този критерий е много важен. Зависи от класа колко добре ще се запази външният вид на подовата настилка за дълго време. Маркировката "AA" означава, че продуктът е подходящ за почистване с различни химически състави. Подът ще остане чист, без да се засяга по-нататъшната му употреба.

Ценови диапазон от плочки

Ценовата категория на определен тип подови настилки зависи от класификацията, производителя и региона, в който се продава. Ценовият диапазон е много голям, вариращ от евтин до елитен.

Не може да се каже, че цената на плочките за кухнята или всяка друга стая е гаранция за неговото качество. Много е важно да обърнете внимание на начина, по който продуктът се произвежда. Така че, например, евтини, но изпълнени в съответствие с ГОСТ, ще бъде в своите свойства не е по-добре от елитна марка, но направени в съответствие със спецификациите. Техническите условия сами по себе си предполагат отклонение от строгата производствена технология, която в повечето случаи засяга качеството.

Производителят също не е гаранция. Някои известни марки започнаха да се преместват от GOST в по-просто производство. Качеството на това също може да пострада. Въпреки това, има наистина доказани и добри производители, които не пренебрегват държавния модел при производството на продукти. Единична GOST за плочки, която се използва за подови настилки, 6787-2001. В същото време е желателно първо да вземем сорта. Има само две. Всичко, което се предлага от производителите под прикритието на третия и следващите сортове, е просто продукт, който не е с високо качество и следователно е по-нисък в свойствата.

Кой производител е най-добрият?

Подови плочки вулканЕстествено, най-скъпите, но качествени продукти са от испански производители. Руският пазар представя много видове керамични облицовъчни материали от испански лидери като Absolut, APE Ceramica, Metropol и др. Трябва да се отбележи, че само трябва да купите продукти от магазини, които работят директно с производителите и имат съответните сертификати. И, разбира се, например, испанските подови плочки за кухнята под дървото ще дойдат в доста пари. Но качеството ще остане на върха. Както се казва в една реклама на испанския производител - "къщата ви може да се срути и нашата плочка ще остане на мястото й в оригиналната си форма".

След испански, същото качество и елит се счита за италиански. От всички известни производители тук са търсени: Azulev, Arcana Ceramica, Zirconio. Цените на продуктите на тези компании са много високи, но качеството е безупречно.



Разбира се, не всеки може да си позволи да полира пода с елитни и много евтини плочки. Не се отчайвайте. Сред руските и беларуските компании има достатъчно такива, които напълно отговарят на всички изисквания за бюджетна и достъпна цена.

Заслужава да се споменат такива производители като:

  1. "Керама Мараци". Лидер на пазара на качествен материал за оформяне на достъпна цена. В същото време продуктите отговарят на всички стандарти не само в Русия, но и в Европа.
  2. "Keramin". Огромен брой пълноценни колекции за завършване на всякакъв вид помещения.
  3. "Jade-керамика". Има няколко типа ценови диапазон. Това елитни колекции, първокласни колекции, както и икономична класа, така че всеки да може да вземе това, от което се нуждае.
  4. Соколът. Московският производител произвежда продукти, използващи италианска технология. Тя заслужено получи европейски сертификат за съответствие, който вече не поражда съмнения относно качеството на продуктите.

Няколко съвета за избор

В допълнение към факта, че подът трябва да бъде с високо качество, той трябва да бъде напълно интегриран в интериора по цветовия спектър. Има някои прости съвети, които помагат с помощта на цвета, за да направят кухнята уютно и приятно място в къщата.

Съвет # 1

Обърнете внимание на плодовите и сочни цветове. Дори и най-малката кухня може да стане по-светла и визуално по-просторна. Дори ако кухненският комплект е от класически тип, светлият под ще се превърне в ключов акцент в стаята.

Съвет № 2

Избягвайте студените нюанси на пода. Първо, стаята от това ще стане по-тъмна. На второ място, тези нюанси обезкуражават апетита, което не е приемливо в кухнята. На трето място, не се страхувайте да комбинирате студени и топли цветове. Това ще балансира помещението, ще го направи по-удобно и приятно. За да сте сигурни, че цветните връзки не са забележими, можете да обърнете внимание на плочките с меки тонове. Например, гланцовите плочки за кухненски порцеланови камъни могат да имат няколко нюанса, които се смесват добре помежду си.

Съвет # 3

С помощта на добре подбрани подови настилки можете да проследите визуално стаята. Ярко и сочно - за ядене, класически и мек - за готвене или обратно.

Не забравяйте, че релефът на повърхността може да ви служи както добро, така и не много полезно. Твърде малки и чести ще бъдат по-мръсни и по-трудни за почистване, твърде големи - може да изглежда малко неуместно в кухнята.

Видео на минута: Правила за полагане на плочки


Монтаж на плочки

Монтаж на плочкиНа първо място, Полагане на "плочки на пода">монтиране започва с измервания. Измервайки цялата покрита площ, трябва да изчислите количеството материал. Направете това с малка разлика, поради грешки и злополуки, никой не е имунизиран. Така че, по време на рязането, облицовката може да избухне или да се счупи по време на транспортирането от магазина.

Как да се изчисли правилно материала? Познавайки цялата площ на пода и площта на една плочка, не е трудно да се изчисли размерът на консумативния материал на парчета. Естествено, съставът трябва да е най-малко 2-5 повече.

След като приключи работата по сетълмента, е необходимо да се извърши подготвителна работа. По-специално:

  • премахнете старото подово покритие (за предпочитане до основата, в противен случай старото покритие може да съкрати живота на материала);
  • отмийте всички остатъци и мръсотия;
  • подравнете повърхността, ако е необходимо (за бегач от 1-1.5 мм се счита за норма);
  • primruntuyte груб под, което в евентуалните въздушни мехурчета не образува плесен и гъбички.

Обърнете специално внимание на лепилото и неговата категория, фирма, свойства и място на приложение. Съгласно нейната консистенция, добър лепилен състав трябва да прилича на дебел заквасена сметана. Количеството на лепилото зависи от мащаба на помещението, както и от указаното от производителя по отношение на консумацията на материали. Имайте предвид, че лепилото за подови плочки съществува като отделен тип, тъй като има по-голямо натоварване на пода, отколкото на стените, например.

Такъв процес като инсталирането на плочки в кухнята не може да бъде забавен. Когато разтворът на лепилото се размеси и приложи, плочата трябва да се положи, като се очакват максимум 3-5 минути. В края на десет минути решението ще започне да изсъхва и следователно не можете да поставите материал върху него, в противен случай просто няма да се задържи.

Внимателно се уверете, че всички плочки са подредени на едно и също ниво, точно и спретнато. За измерване на еднородността на ставите в строителните магазини има специални "кръстове". Излишъкът в зоните на свързване се отстранява незабавно, докато лепилото не изсъхне напълно.

Но фугирането на ставите става не по-рано от 48 часа след полагането. Имайте предвид, че докато лепкавото решение е напълно сухо (както е посочено в инструкциите), не можете да работите с пода (разходка, поставяне на мебели).

Изрязаните плочи могат да бъдат или специални резачки за плочки, или обикновени "български", като преди това са монтирали молив от грешни измервания. Няма нищо сложно в самостоятелната инсталация на плочки, просто трябва да изберете правилните консумативи и инструменти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опцииПрактично подово покритие за кухненски преглед на различните опции
Подови покрития за кухняПодови покрития за кухня
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Керамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието муКерамични подови плочки за кухня причина за популярността на материала и разнообразието му
Изборът на мебели за кухнята правилноИзборът на мебели за кухнята правилно
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?Кухни в стил Арт Нуво са точно вашият стил?
Кухни марияКухни мария
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
» » Етажни плочки за кухня
© 2021 BggeHat.com