Подови покрития за кухня

Кухните са големи, малки и средни по размер. Мраморни подове в стая с 6 кв. М изглежда странно, а от 25 кв. М в стаята е съвсем друг въпрос. Следователно, в зависимост от размера на кухнята, зависи от вида на подовата настилка.

Полимерни покрития

Този материал се класифицира в два типа: плочки или линолеум.

Балатум. Този материал, в зависимост от PVC покритието, е разделен на: търговски, битови и полуобработени. Домакински линолеум за кухнята не е подходящ, така че няма да го разгледаме.

Полуобластен линолеум се полага в помещения, където натоварването на пешеходците е средно. Ширината на този материал в ролки от 2 или 4 м. Терминът от производителите към него варира от 7-20 години.

Търговските линолеуми имат висока износоустойчивост. Той има защитен твърд слой и е боядисан в цялата си дебелина. Този линолеум се разпространява във всички търговски и обществени зони с висока степен на натоварване на пешеходци, но го слага и включва частни кухни.

Неговата цена е висока, а експлоатационният живот е от 10-25 години. Виноловите линолеуми също са разделени на хетерогенни и хомогенни.

Хомогенното покритие е представено под формата на еднородна мрежа с дебелина от 1,5 до 3 mm. Те имат проста рисунка: естествен камък. Монохромен и т.н. В чиста форма, PVC е скъпа суровина, така че варовик, талк, каолин се добавя към състава му. Покрития, които имат повишено специфично съдържание на агрегат на цена по-евтино и по-голямо тегло от по-качествен аналогичен материал.

Хетерогенните PVC линолеуми имат защитен допълнителен полиуретанов слой и се състоят от няколко междинни слоя. Такова покритие може да има дебелина 6 mm. Облицовката от стъклени влакна, която подсилва цялата тъкан, е част от този материал. На него плъзнете по-нататък PVC лицев слой. Освен това се прилага модел, покрит отгоре с прозрачен полиуретанов или винилов филм. Защитният слой често съдържа каменна тъкан, корунд, метален прах.

Това създава ексцентричност на дизайна на линолеума. Хетерогенните покрития имат различен богат избор от цветове, шарки и текстури.

Полимерни плочки. Този полутвърд материал е представен под формата на твърд агрегат и свързващи смоли. Монтажът на керемиди и PVC плочки е рентабилен от икономическа гледна точка. Неговата цена е незначителна и ниско количество отпадъци. С фиксацията си този материал е разделен на ключалка и залепена.

В зависимост от суровината, плочките се отличават:

  • fenolitovoy;
  • каучук;
  • кумарон;
  • поливинилхлорид.

В зависимост от структурата на предната повърхност:

  • изглаждане;
  • облекчение.

По структура:

  • единични и многопластови.

Те се характеризират с:

  • висока якост, издръжливост и износоустойчивост,
  • устойчивост на влага,
  • еластичност,
  • устойчиви на масла и разтвори на слаба киселина.

В това отношение парче пластмасови материали са най-подходящи за кухнята, благодарение на своя кварцвивиловски сорт.

Този материал има голям потенциал. Те правят дизайна на стаята оригинален. Тази плочка издържа тежки товари, тъй като съдържа половината от кварцовия пясък. Еластичността дава покритието от пластмаса.

Поради техниката на натискане на шаблоните в плочките, те преминават и не се износват с течение на времето. За подобряване на повърхностните свойства на материала се обработва с полиуретан.



Това покритие е направено от акрилно лепило за винилови подове, шевовете не се обработват.

Монтаж на полимерни модулни подове

Това покритие е направено от силни плочки, устойчиви на химически атаки, винил незапалими и устойчиви на масла. Голямата дебелина на плочките заедно със здравината на материала го правят още по-надеждна, издръжлива и устойчива на износване.

Модулите са заключени заедно с заключване с перфектно затваряне. Благодарение на този дизайн на ключалката плочките могат да се комбинират с офсетов или шахматен дизайн.

Подова настилка на дъски

Традиционните дървени подове се представят във формата на Дървени подови настилки.>купчинки. Такива подове са популярни, но тяхната цена е много висока поради техните предимства, например, затопляне на стаята, хармония на интериора, проста в дресинга.

С помощта на езиче и канал, дъските са свързани помежду си. След това те са смлени, грундирани и лакирани. Изолационният процес на подове в 2-3 слоя лак от полиуретан е труден, като се вземат няколко дни. В работата тези лакове са прости, но слаби. Ето защо такова покритие е най-добре инсталирано само в трапезарията на кухнята.

Паркет съвет

Перспективата за подови настилки е Как да "постави паркет съвет">паркет съвет, Състои се от няколко ламела - най-горния слой, който се произвежда от ценна дървесина.

На фурнир се нуждае от по-малко, така че за производството на този материал, екзотични скъпи видове дърво се използват, заради това, което крайната цена на продукта скача.

С помощта на пирони, винтове, скоби, някои данни за покритието са фиксирани към базовите етажи, но най-често се използва методът "плаващ". Първоначално е необходимо да се разпространява специален субстрат.

След това се полагат дъски, които са залепени заедно по цялата дължина. Но на този етап най-популярният метод е фиксация, базирана не на лепило и нокти. Тази система се основава на брави, взети от ламинатни покрития.

Кухнята е най-добра Полагане на паркет "парче">паркет, който от фабриката е импрегниран с тежък акрилен полимерен лак, който се абсорбира в целия слой фурнир. В резултат на това се образува защитен дебел слой, който в продължение на много години е устойчив на драскотини, чипове, абразивни товари.

Подове от ламинат

Ламинатът също е подходящ за кухнята. Но е необходимо да се изберат видовете ламинат, които са устойчиви на влага и се състоят от кварцов пясък, в който случай подът ще бъде много по-силен от дървения плот. Ламинат може да се постави на всяка база, основното е да направите добра хидроизолация на покритието първо и да приложите специален Корк "субстрат">корк субстрат.

Благодарение на новите технологии, рисунка върху такава повърхност може да бъде всяка, с реалистичен поглед върху структурата на дърво, камък.

Подови плочки

Подови плочкиИма два вида керамични плочки: матирано и остъклено. Има ексклузивни ръчни версии на този материал, с чертежи и цветове за индивидуални поръчки. Естествено, цената на такава плочка е по-висока от обичайното. Тази плочка е направена от фино зърнеста бяла и кафява глина, която се формира и след това при висока температура, тя се изгаря, което прави керамиката силна.

Остъклените подови плочки са най-подходящи за кухнята, поради своята устойчивост на мръсотия и влага, поради което не се нуждае от допълнителна защита. Това покритие е подходящо и за баня, душ кабина, коридор, тоалетна.

Независимо какво Полагане на "керамични плочки">полагане на керамични плочки е защитено чрез остъкляване, в кухнята такова покритие трябва да се третира на всеки шест месеца с противогъбични и антисептични съединения. Полагане, "подови настилки от дървен под">Полагане на дървени подове. Ако базовите подове се представят под формата на дърво, тогава те трябва да бъдат инсталирани със замазка с помощта на специални разтвори или да се инсталира покритие от Настилка "под">сухата замазка.

Избира се на основата на фин бетон. На този етап такива бетонови листове са много популярни, когато става дума за работа в дървени къщи с керамични плочки.

Каменни кухненски подове

Подови покрития за кухняКаменните настилки обикновено са изработени от шисти, гранит или мрамор. Този етаж е скъп, студен и трудно заменяем. Ето защо забулени му ориенталски килими или kovrami.Slanets и гранит, твърда от мрамор, поради което последният е слабо противопоставя драскотини и въздействие nagruzkam.Naibolee устойчива на износване на всички видове естествен камък е гранит. Ширината може да бъде с различни форми, но стандартният изглед от нея, гранит, мрамор е плоча с правоъгълна форма.

Тези каменни облицовки трябва да се поставят върху бетонна основа или циментово-пясъчна замазка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Домакински, търговски и полу-търговски линолеум за кухнята каква е разликата?Домакински, търговски и полу-търговски линолеум за кухнята каква е разликата?
Линолеум за кухнятаЛинолеум за кухнята
Как да изберем линолеумКак да изберем линолеум
Какво е добро за търговския линелиум tarkett?Какво е добро за търговския линелиум tarkett?
Изборът на добро качество линолеум от ваша странаИзборът на добро качество линолеум от ваша страна
Технически характеристики на полуобработения балатумТехнически характеристики на полуобработения балатум
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Синтетични материали за подовеСинтетични материали за подове
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
» » Подови покрития за кухня
© 2021 BggeHat.com