Какво е заземяване

1Заземяването е умишлено свързване към земята на елементите на оборудването, които в случай на повреда на изолацията могат да се захранват. Състои се от две части - основното устройство за заземяване, което е в контакт със земята, както и заземителния проводник, който преминава от него към заземеното устройство.

Заземяването може да служи като метален прът, обикновено стомана, по-рядко мед.
Понякога заземяване може да бъде метална тръба или водопроводни нагряване но се използват тези тръби като заземяване проводник е невъзможно, тъй като те могат да бъдат токопроводими вложки - пластмасови тръби, или чрез контакт на фугите между тръбите може да отсъства поради корозия.

Символи за заземяване

Във всички електрически съоръжения заземяващите проводници са обозначени с букви PE и цвят - редуващи се (над или над) ленти със зелено и жълто. Сините нула проводници и синьо са отбелязани с комбинация проводници писмо N. (нула изместване и нула защита) са означени PEN и цвят - син - дължината и жълто-зелено - по краищата.

Грешки в заземовото устройство



- Ако работната нула и PE проводникът са комбинирани извън точката на разделяне. Така течения могат да настъпят на PE проводник, който трябва да бъде в нормално състояние не трябва, в резултат на фалшива тревога устройство (RCD) с, когато е инсталиран.

Ако свържете неутрален проводник с контакт PE в гнездото, се оказва, че PE проводникът на свързаното натоварване ще бъде свързан към работната нула. В този случай на устройството може да получи опасно напрежение в случай на скъсване на неутралния проводник между щита и гнездото или при смяна на места на фазовите проводници нула и подходящи за този контакт.

От това, което защитава заземяването

Заземяване реализира два принципа: намаляване на потенциалната разлика между това groundable обект и други предмети, естествено заземени, и отстраняване на тока на утечка, ако обектът е заземен пожелания фаза проводник. Ако системата е проектирана качествено, течният ток води до активирането на RCD. По този начин, най-ефективното основание е само във връзка с използването на RCD. Ако изолацията е нарушена в рамките на няколко стотни от секундата, дефектната секция е изключена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Заземяващият контур в частна къща е как да го направите сами с всички правила?Заземяващият контур в частна къща е как да го направите сами с всички правила?
Свързването на проводниците в съединителната кутия е възможно, ако знаете правилатаСвързването на проводниците в съединителната кутия е възможно, ако знаете правилата
Заземяване в частна къщаЗаземяване в частна къща
Окабеляване в дървена къща със собствените си ръцеОкабеляване в дървена къща със собствените си ръце
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Как да свържете узо без схема за заземяване, експертни съветиКак да свържете узо без схема за заземяване, експертни съвети
Как да направите заземяване на бойлер със собствените си ръцеКак да направите заземяване на бойлер със собствените си ръце
Свързване на електрическата печкаСвързване на електрическата печка
Желените цветове изискват правилна връзкаЖелените цветове изискват правилна връзка
Той бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняванеТой бие ток от чешмата вода вероятно причини и начини за тяхното отстраняване
» » Какво е заземяване
© 2021 BggeHat.com