Свързване на електрическата печка

Всеки знае, че справянето с електричеството не е най-простото нещо. Това е доста опасно и може да доведе до сериозни последици, но ако необходимата работа не е толкова сложна, тя може да бъде направена сама. Например, такъв случай е свързването на електрическа печка с еднофазна мрежа, всъщност с съществуващ инсталиран контакт е необходимо просто да се свържат всички кабели. Основното нещо е да направите всички действия със захранването.

Как да свържете електрическа печка

Как да свържете електрическа печка

Електродните пластини консумират много енергия, така че те са свързани със специална електропроводна мрежа, чийто ток ще премине от самия щит.

Най-надеждната връзка е връзката директно към входните клеми на плочата, надеждността се обяснява с факта, че тя създава най-малък брой точки на контакт.

Единственият недостатък на тази връзка е, че захранването се прекъсва през машината.

Най-честият и обичаен начин за свързване е чрез щепсел и гнездо. Но тъй като те не са достатъчно силни, за да издържат тежък товар, като електрическа печка, е необходимо да ги свържете с помощта на специални усилватели.

Параметри и стойности на машината за защита

Връзката трябва да бъде задължителна с наличието на RCD и машината, през която фазата ще бъде подадена към изхода. Ако имате diafavtomat, тогава в този случай можете да го използвате. Размерът на тока се избира от размера на максималния консумиран ток. Всички тези индикатори са на разположение в паспорта на вашата електрическа табела. Индикаторите имат приблизително 40-60А. Ако, да речем, вашата печка консумира 40А, тогава, само за да избегнете проблеми, вземете пистолета на около 50А. Въпреки, че всичко зависи от това какви мощност планирате да използвате фурната и горелките. Силата на RCD, от своя страна, зависи от броя на машината.

Ако вашето устройство има 50А, тогава RCD трябва да бъде избран приблизително на 63А, с ток на утечка, равен на 30mA.

Параметри на използвания проводник

Медните проводници са значително различни от алуминия, така че цената им е надценена. Те са по-добри и по-безопасни. През последните няколко години медните кабели са били използвани в почти всички домакински уреди и електрически проводници.

Изборът на напречните сечения на проводника зависи от:

  • Типът на мрежата е "220 V или 380 V".
  • Тип окабеляване. Тя може да бъде отворена и затворена.
  • Колко се консумира ток от табелата.

Най-често се използват такива проводници, които имат вена от 4 или 6 mm.

Помощ при избора на проводник може да бъде таблица за избор на сечението на проводниците.

Най-безопасните и най-здрави проводници са едноядрени. Обикновено те се използват за свързване на самия извод и капака. И в случаите, когато има печка, можете да изберете прокаран проводник, тъй като в този случай тя ще бъде по-удобна и подходяща.

Свържете електрическата печка със собствените си ръце към 220 V мрежата

Свържете електрическата печка със собствените си ръце към 220 V мрежата



За да се свържете с електрическа печка до 220 V, трябва да имате кабел trohzhilny и щепсел с три щифта власт, които имат силата на тока не е по-малко от 32 А. За да се избегнат ненужните въпроси, искам да отбележа, че днес произвежда електрическа печка, която прави не се различавайте по начина, по който трябва да ги свържете. Следователно, въпросите за типа, как да свържа електрическата печка от определена фирма, трябва незабавно да отпаднат. Единственото, което могат да се различават, е фактът, че те имат капаци, които покриват клемната кутия в случая. Също така, той може да има различни начини за закрепване. Какво има вътре в пространството, от което се нуждаем, е абсолютно идентично.

Свържете кабела към електрическата печка

Схемата за свързване на електрическата печка е съвсем проста. Първо, трябва да свържете кабела, за да свържете електрическата печка. В дъното на задния панел има клемен блок. Веднага ще го разпознаете, защото върху него всички водачи са взети напълно. до него обикновено има малки схеми, които описват как да се свързвате с различни мрежи.

Тъй като подробно описваме свързването на електрическа печка с 220 V мрежа, е необходимо да я намерите на диаграмите. Проверете дали всички контакти на табелата ви са свързани с конзоли, ако не, след това следвайте инструкциите. На чинията си трябва да свържете първия, втория и третия контакти с джъмпера. Това ще бъде нашата фаза, има червен, кафяв диригент. Вторият джъмпер трябва да свърже четвъртия и петия щифтове, образувайки неутрален със син или син проводник. И шестият контакт е Земя, има зелен или жълт диригент. Най-надеждният ще бъде, ако преди да свържете контактите си, ги притиснете с контактни пластини. Спазвайте всички цветни маркировки, за да избегнете грешките.

Как да инсталирате щепсела си

Във втората стъпка, свързвайки електрическата печка със собствените си ръце, трябва да инсталирате самия щепсел. Както вече беше обяснено по-горе, имаме нужда от захранващ щепсел, а всички захранващи щепсели имат сгъваем дизайн. Трябва да заобиколите фиксиращите винтове, обикновено има две и да свалите капака от контактите. В тази стъпка е най-добре да извадите фиксиращата лента, която държи кабела. След отстраняване на защитната изолация, разположена в края на гъвкавия кабел, проводниците трябва да бъдат изправени. Краят на кабела, изваден от изолацията, трябва да се пренесе към тялото на щепсела.

Освен това, винтовете за захващане и фланелата взаимодействат, в които усуканите проводници са усукани. По-точно, фланелата трябва да се навива около контактите и гореспоменатите затягащи винтове трябва да ги затягат.

Начинът, по който свързвате всички кабели е много важен, защото останалата част от работата зависи от него. Отделете си време и направете всичко удобно и правилно. Първо, в горния контакт на щепсела трябва да премине точно зеления проводник, същият "пръстен", следователно, когато свързваме изхода, земята ще трябва да се подава в същия конектор. В нашата розетка остават още два контакта непокътнати, а именно нашата "Фаза" и нашата "нула". Тяхната връзка не зависи от това къде да ги храни, но е много важно фазата да бъде свързана с фазата и ни нула до нула. Затова е добре да обърнете внимание на това.

Как можете да намерите къде е диригент

За да свържете електрическа печка у дома, трябва да имате ясна представа за това, къде точно се намират нашите "фази", "земя" и "нула". Без това знание ще бъде невъзможно свързването на електрическата печка. Намирането на нашата земя ще бъде много лесно. Обикновено тя се намира някъде над или по-долу, но освен всички останали. Останалите два контакта трябва да бъдат намерени с помощта на индикатора за напрежение. Как действа? Трябва да зададете индикатора на мястото, където е фазата ви, а реакцията гледа към светодиода на кутията. В случай, че нашият светодиод светне, тогава напрежението идва, затова това е нашата "фаза". А при нула напрежението не преминава, така че светодиодът не трябва да светва.

Как да свържете електрическата печка с мрежа, която има три фази и 380 V

Как да свържете електрическата печка с мрежа, която има три фази и 380 V

В този случай, когато купувате, трябва да разчитате на няколко други компонента. Например, трябва да купите машина, RCD, използвана за трифазна мрежа, нашите кабели трябва да са петжилни, а щепселът и контактът ще имат три контакта, а не само пет.

Ако се интересувате от разликата между процеса на свързване на електрическа печка към еднофазна мрежа и към трифазна мрежа, отговорът ще бъде много прост: нищо. Единственото нещо, което според мен не е значимо, разликата е броят на проводниците. На петия и шестия контакт ще бъде инсталиран само един скок. Всички останали ще се свържат със своите отделни проводници.

Обърнете внимание на това къде е "земята" и "нула", така че да не ги бъркате.

Заключения от тази статия

Заключения от тази статия

За да свържете електрическа печка със собствените си ръце без помощта на специални работници е достатъчно лесно, основното е да спазвате всички правила, да знаете кои проводници, за които се отнасят и какви инструменти и компоненти са необходими за вашата чиния. Надяваме се, че тази статия е полезна за вас и е уместна. Ако ви е помогнала, не забравяйте да я споделите с приятелите си, които също планират да купят и свържат уреда със собствените си ръце, без помощта на специалисти и работници.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да свържете пералня с канализационна мрежаКак да свържете пералня с канализационна мрежа
Как да свържете котела с електричествоКак да свържете котела с електричество
Как да свържете правилно котелаКак да свържете правилно котела
Как да инсталираме бойлер в банятаКак да инсталираме бойлер в банята
Електрически пещи за къщи и вили, класифицирани по видЕлектрически пещи за къщи и вили, класифицирани по вид
Свързване на схемите и правилата за безопасностСвързване на схемите и правилата за безопасност
Инсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов ударИнсталиране ouzo надеждна защита на човек от токов удар
Въвеждащата машина избира устройство за дома и апартаментВъвеждащата машина избира устройство за дома и апартамент
Как да свържете узо без схема за заземяване, експертни съветиКак да свържете узо без схема за заземяване, експертни съвети
Как правилно да свържете електрическата печка самата верига, кабелната секция, какъв кабел е…Как правилно да свържете електрическата печка самата верига, кабелната секция, какъв кабел е…
» » Свързване на електрическата печка
© 2021 BggeHat.com