Възможно ли е да поставите ламината върху паркета, като старата покривка е като основа

Времето е неумолимо и идва време, когато подовете в къщата или апартамента започват да се нуждаят от ремонт, дори ако са покрити с най-висококачествен и надежден паркет. В същото време малко хора са привлечени от предстоящата двойна работа - първо премахнете старото покритие и след това поставете нов. Защо, ако можете просто да поставите втория слой? Възможно ли е? Нека да го разберем.

Причини и ефекти - когато паркетът става неизползваем

По правило паркетът служи за дълго време и тъй като се търка, подовете могат да бъдат навити и лакирани, което ги прави гладки и блестящи. Ако някоя единична плоча е повредена, в повечето случаи тя просто е избрана подобна по размер и цвят, която се заменя с размесената. Единствените изключения са комплекти с нестандартна форма на ламели или със сложен модел. Но те са с висока стойност, а отношението към тях обикновено е най-пестеливо.

Но ако батерията избухна или наводни съседите или селската къща се намираше в зона на наводнение, влажността можеше да разруши справедлив дял от настилката. И тогава паркетът едва ли може да бъде ремонтиран - той ще се разпадне, понякога напукване. В някои случаи, ако плочите са повредени по механичен начин, когато тежък обект падне или след дълго време на поставяне на масивни мебели върху тях, няма нищо, което да ги замени.

В резултат на това, засегнати от гниене дъски са обект само за разбиване и след това или на емисиите, или в печки баня пещ. Това е, опитайте се да ги използвате като основа за друго покритие, не си заслужава. Но ако паркет Rassokha или леко деформирана, изкривен, можете да разберете как той държи на товара, а след това се слеят и постави на върха на друга подова настилка. Ако лентата все още е силна, но poisterlis, а вие не искате да се актуализират и да ги използвате като основа за новия покритие, само се уверете, че отделните дъските не се разхлабват, и ако е необходимо, за да ги укрепи.

Възможно ли е да се постави ламинат върху паркет - стара покритие като основа

Много стар паркет - какво да направя, ако част от пода е изгнила?

Често се случва, че дървените подове, които успешно издържат на огъня на паднала свещ или вода от преобърната ваза, се сгъват преди прекъсването на водопровода. И дори ако е възможно да се изсуши покритието със сешоар, проникването на влага причинява гниене на дървото. И скоро един бара започва да се върти, а след това няколко, а след това се установи, че пода на един площад от един до няколко квадратни метра е станала безполезна. Какво да направя в този случай?

Първо премахнете разлагащата се или изсъхнала област. След това опитайте да вземете подобни елементи. Ако нямате достоен заместник, например няколко по повод на закупените ламели, използвайте обикновена дъска с подходяща дебелина. За това е достатъчно да го разделите на няколко фрагмента, които като мозайка запълват всички празнини в паркета. И няма значение, ако нямате канали за гребените на типовите плочи, всички слотове могат впоследствие да бъдат покрити с шпакловка точно преди полагането на ново покритие. Но повече за това по-подробно по-късно.Възможно ли е да се постави ламинат върху паркет - стара покритие като основа

Вторият вариант е по-прост. Ако имате нередовни дупки, но многобройни, можете да ги затворите със специално нарязани парчета плочи от дървесни частици. Необходимо е само да следваме точно контура, след което налагаме нарязан паркет от ПДЧ и леко го вкарваме в празното пространство между паркетните дъски. Основното е, че дебелината на плочата не надвишава дебелината на ламелите, в противен случай тази секция ще се издигне над повърхността на пода.

Третият вариант, ако паркетът е много тънък - използвайте дебел шперплат. Всъщност трябва да направите същото като с DSP, т.е. просто изрежете фрагмент от желаната форма. И в този случай, можете дори да се справите с мозайка, докато за плочи от дървесни частици ще ви е необходима електрическа. Можете да отидете по два начина: нарязвайте парчетата според предварително планираната контур на свалените ламели или добавете дъски, подобни на тези, използвани в комплекта паркет.

Подготовка - как да се създаде надеждна основа за ново покритие?

Така че решихте да не отстранявате старото покритие, за да спестите време и усилия или да избегнете ненужните разходи за твърд субстрат за ламината. В края на краищата, е желателно да се покрият трупите първо с отпадъци, а след това листове от шперплат или ПДЧ панели, преди полагане на нов етаж. Първо, ние проверяваме всички бордове за целостта и силата. Отместени, както е описано по-горе, ние заместваме с идентични съставни елементи или друг подходящ материал. Ако бара с пукнатина, трябва да се уверите, че не е преминал, тъй като поправката може да се извърши без запълване с епоксидно лепило в рамките на разделянето.

Открийте всички разхлабена дъска настилка е много лесно - просто разтърси целия етаж, а когато елементи седят стегнати, звукът е приглушен и изоставащ - или звъни много кух.



Свободните плочи се укрепват, както следва. Ако закъснението преминава отдолу, достатъчно е да го залепете с чифт тънки нокти, предварително пробити дупки, за да не разцепвате дървото. Ако на това място е покрита само покритие от шперплат под капака, можете да го направите с двойка винтове, които се завинтват в кръстовището със съседни съставни елементи. Тази опция ще бъде най-подходяща в случай, че паркетната плоскост не е поставена на подложка, а на честа щайга, а под нея има кухини.

Често се случва, че на определено място, когато стъпвате на дървен под, той прави неприятно гърчене. Възможно е да се борим с това и без особени трудности е необходимо само да знаем причината. И е покрита с микрокредити на изсъхналата дървесина, която при натоварване започва леко да "играе". За да фиксирате плочите и да се отървете от скърцането, достатъчно е да изрежете дървени шипове от твърдо дърво, да ги смажете с лепило и да вкарате между ламелите.Възможно ли е да се постави ламинат върху паркет - стара покритие като основа

След това се насочваме към по-малки дефекти. По-специално, ако не възнамерявате да поставяте шперплат на пода, което също е неоправдан разход, трябва Подравнете пода за ламинат. За да направите това, използваме цикъл, ако има такава възможност (трябва да се направи, преди винтовете да се укрепят от дъските). Ако не, тогава можете да опитате просто да покриете жлебовете с шпакловка, също така покрива всички пукнатини между дъските, за да избегнете влагата да се озовете на паркета. Остава само да се боядисва бъдещата основа или да се пролиферира качествено, за да се избегне повреда от възможна влага. Изведнъж тръбата за отопление отново ще се спука.

Ламинатът е по-добър от паркета - анализираме плюсовете и минусите

Отвън, различията понякога са трудни за откриване, особено когато се сравняват с естествена паркетна дъска, която е много по-голяма от малките. Подобен може да бъде и размерът, текстурата. Но ламинираните панели са многопластова дъска, чиято повърхност само имитира релефа от естествено дърво. От предимствата - по-малки изисквания за условия на поддръжка и експлоатация, по-ниска цена. Такива панели са по-малко капризни, когато са инсталирани, по-надеждни и издръжливи. И, разбира се, не се нуждаят от цикъл.

Възможно ли е да се постави ламинат върху паркет - стара покритие като основа

В допълнение, за разлика от паркета, ламинатът е много по-устойчив на механични повреди. Това се улеснява от външен защитен слой. По същата причина цветът на декоративната повърхност на такова покритие не избледнява под пряка слънчева светлина. Принципът на сглобяване на паркет и ламиниран плот е почти същият, с използването на канали и езици, като единствената разлика е, че ламинатът често има ключалки, които увеличават здравината на фугата.

Полагаме ново покритие - класическия начин

След като сте постигнали оптимална гладкост на стария етаж, можете да започнете пускането ламиниран паркет, горния, втория слой. Но първо трябва да се погрижите за субстрата, защото ако покриете дървените панели на основата на дървото, стъпките ще бъдат придружени от бръмча или други шумове. Първо, е поставена бариерата срещу пара, която може да се използва като обикновен полиетиленов филм, както и специална мембрана. Необходимо е, за да се предотврати проникването на влагата отдолу и да се предпази дървената основа от влага от горе. Самият ламинат не е толкова страшен, колкото паркетен под, склонен да подуе.

Не забравяйте да вземете предвид, че допълнителният слой ще повдигне подовете в стаята, което може да изисква промяна на дизайна на вратите, на базата на ново ниво.

След това поставете шумоизолацията. За това меките материали се продават на ролки. Например, това може да се усети, платно от ленено влакно или дори корк. Всичко зависи от вашите финансови възможности. По-специално, усещането за усещане е много по-евтино от ленено, което на свой ред струва по-малко от корк материал. Този слой, освен че намалява шума при ходене, също така запазва идеално топлината. Можете да го закрепите със скоби с помощта на строителна сепаратор на паркета, но можете да го направите без фиксиране. Основното е да свържете заедно с лепяща лента местата на припокриване на отделни изолационни ленти.

Възможно ли е да се постави ламинат върху паркет - стара покритие като основа

На следващо място, започват да се положи ламинат, с първа дъска ние поставяме жлеба на стената под ъгъл, за да го поставя следното, езикът се избутва до ограничителя и пускане на панела, докато чуете щракване. Това означава, че заключването е правилно свързано между дъските. Ако искате точките на свързване са невидими, място елементи, така че светлината падна край на ставите. Уверете се, че сте оставили малък ръб от стената за первази. Ако дъските, затварящи редицата, са твърде дълги, ги нарязайте с електрически мозайката, но в никакъв случай с дървената хартия, тя ще остави значителни разкъсвания в края.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Паркет или ламинат кое е най-добре да избирате?Паркет или ламинат кое е най-добре да избирате?
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Детайлно разглобяваме ремонта на паркетни методи и технологииДетайлно разглобяваме ремонта на паркетни методи и технологии
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет или Евро-килимПаркет или Евро-килим
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
» » Възможно ли е да поставите ламината върху паркета, като старата покривка е като основа
© 2021 BggeHat.com