Какво е мастика за секс и как да го използвате правилно?

Мастика за пода

Дървените и паркетни подове осигуряват висококачествена настилка и ненадминат красота. Но такива подове да ви моля за много години и не губят свойствата си, те трябва да бъдат периодично се третира със специални защитни структури, които са на пазара голям брой и разнообразие. Какви са тези решения и в какви категории те споделят? Въпросът не е празен, защото мастиките за дървени подове трябва да бъдат правилно подбрани. Ето защо ще се занимаем с това, за което са необходими мастилата и ще анализираме вида на този материал.

Назначаване на мастики

Дървени подове като подово покритие са били използвани от човечеството от древни времена. Това е особено вярно за паркет, който в онези дни, и днес е мечта на много обикновени хора. Такъв подови материал има отлични характеристики, но е много скъп. За съжаление, не всеки може да си позволи да постави паркет в собствената си къща. Но тези, които успяха да го придобият, почувстваха топлината и красотата на паркета.

Въпреки това, производителите на подови настилки, опитвайки се да отговарят на потребителите, се опитват да създадат аналогов продукт с ниска цена. Така се ражда настилка, състояща се от три слоя тънки панели, където на върха - декоративен слой от скъпо дърво, а долните два - от евтини. Външен вид на такъв материал наподобява паркет, но основата е представена от евтин текстура, така че цената на паркета по-ниска от паркет.

Както при всеки естествен материал, дървен материал е обект на износване и мръсотия, така че последната стъпка в изграждането на дъски, паркет или паркетна дъска ще бъде прилагането на лака и замазка. Nail издържи дълго време, е надеждна бариера, но само при условие, че горната покрити един защитен слой - уплътнител. Разбира се, това е краткотрайно, но ако се прилага с определена периодичност, може да сте спокойни за качеството на пода. Мастика се прилага на пода всяка година или две, а някои видове - на всеки шест месеца. Между другото, на пазара има видове от този материал, които притежават бактерицидни свойства. 

Какво има в мастика за пода? Обикновено е восък с отлични защитни свойства. Днес, по-често, производителите започват да използват полимери, като по този начин повишават качеството на композицията и намаляват цената й. Мастика върху пода дърво покритие се прилага в тънък слой и дава на пода един блясък. Освен това предпазва пода от замърсяване, влага и износване, като удължава живота на пода. И е много лесно да се погрижите за такъв третиран под.

Говоренето за всички добродетели на мастика няма смисъл, защото има много от тях. Те се дължат на състава на материала, който включва естествени и синтетични смоли, битум и каучук. Ето защо мастилата са толкова еластични и вискозни, което значително улеснява тяхното приложение на гениталната основа.

Изберете мастика

Така изглежда като восък

Кола маска

За тези, които никога не са се сблъсквали с третирането на дървен под с мастики, е необходимо да се запознаят с видовете си. Те се различават помежду си в няколко показателя и характеристики. В съвременния пазар можете да закупите мастики безцветни или прозрачни, както и с нюанси с различни цветове. Последните обикновено се прилагат, когато е необходимо да се актуализира старата дървена подова настилка.

Според състоянието си, тестисите се разделят на готови и разтворими. Първата може да се използва веднага и те се продават в специален контейнер, херметически запечатан от двете страни, така че въздухът да не попадне вътре. Този контейнер е балон под формата на тръба. Вторият, за да ги подготви за необходимото състояние, трябва да се смесва с други съставки, например с топла вода. Всеки такъв материал има свой собствен начин на подготовка, който е показан в инструкциите на опаковката. Така че в това отношение проблемите не трябва да бъдат.

Мастика студено и горещо

Какви са разликите между тези два материала, ще разберете, като сте проучили всеки от тях. На първо място, те се различават по състав. Студените маски обикновено съдържат специални разтворители - бял спирт, бензин, етилов ацетат и други. Подобен защитен материал се нанася върху пода и изсъхва за 2-3 дни. Втвърдяването на мастика се дължи на изпарението на разтворителя, след което на пода остава силен защитен филм. Моля, обърнете внимание, че това мастило може да се използва само 3 дни след края на монтажа, печенето и лакирането на пода.

Моля, обърнете внимание! Понякога студената мастика има много плътна последователност, която трябва да бъде доведена до определено състояние. Това може да стане чрез добавяне на малко разтворител към него. Но ще трябва да намерите същия разтворител, който е част от материала. Не можете да използвате другото.

Гореща битумна мастика

Стикер за композитен паркет

Горещите маски се произвеждат на базата на битум или смес от битум и каучук. Те просто се загряват до температура 160-180 градуса и се полагат на пода. Този метод обикновено се използва за обработка на паркетен под от панелни плоскости. Неговото достойнство е бързо втвърдяване, което обикновено отнема няколко минути, след което подът може да бъде експлоатиран. Недостатъкът е сложността на приложението, тъй като при използване на гореща смес е възможно да се получат изгаряния. Решението може също да се запали, което означава, че на изискванията за безопасност ще трябва да се обърне специално внимание. Това е първото.

На второ място - за загряване на мастика, е необходимо да се оборудва специално място, което отговаря на всички правила за пожарна безопасност. Всичко това е много трудно, така че този вид материал рядко се използва.

Класификация по състав



Класификациите на тези защитни решения са много, но един от тях се приема както от производителите, така и от потребителите като основен. Това разделение по състав.

Напълно в модерния пазар има 4 класа мастики:

  • Wax.
  • Бои на водна основа.
  • Водоразтворим.
  • Терпентин.
Гладък и лъскав паркет

Разпространение на паркет

Восъчните материали в състава му имат восък, разтворител и различни добавки, които повишават качеството на продукта. Този клас може да се използва за обработка на дървени подове, изработени от различни видове дървесина. Този мастик има отлични защитни свойства и дава на пода вид на блясък, който продължава и дълго време. Понякога разтворител на восък мастик се използва терпентин, който има неприятен остър мирис. Този вид използване за обработка на дървения под, ако е поставен върху битуминозното лепило, не може.

Водо-емулсионният вариант се счита универсален, тъй като няма ограничения за неговото използване. Този сорт сега се произвежда от производителите в течно, пастообразно и твърдо състояние. Много мастила от този клас в състава му имат активни вещества, които не само защитават пода, но и улесняват пречистването му, което за повечето стаи е важен фактор.

Водоразтворимият клас включва материали, които трябва да се разреждат с вода. Поради това те могат да се използват за подове, които не са от дървесни видове. Например, дъб - трайни и влагоустойчив материал, така че този мастик може да обработва паркет от него. Някои майстори, които имат много опит с мастила, се опитват да добавят по-малко вода. Сместа е дебела и се използва за обработка на дървен под, построен от всякакъв вид дърво.

Обърнете внимание на инструкциите за използване на такъв материал. Например, дъбовият под, който току-що е бил построен от свеж паркет, трябва да бъде обработен на два слоя, всеки от които трябва да бъде добре изсушен. Старото дървено покритие може да се обработва в 1 слой.

Терпентиновият клас включва всички видове материали, които трябва да се разреждат с разтворител. Между другото, всички твърди маски принадлежат към този клас. Важно е да се вземе предвид съотношението на развъждането, така че стриктно да се спазват правилата и изискванията на инструкцията.

Как да нанесете мастика върху дървен под

Посока на движението на ролките

Приложение на ролки

Този процес е толкова прост, че човек, далеч от ремонтните и строителни операции, може да се справи с него. За това ще ви трябва мастика и валяк за боядисване. Сместа се нанася върху повърхността на пода в тънък слой и се разпределя равномерно по цялата площ. Обикновено разтворът се прилага в няколко слоя, което увеличава защитните свойства на филма. Могат да се използват максимум ден или два третирани етажа. Този процес не може да се сравни с лакирането, защото лакът ще изсъхне най-малко една седмица.

Експертите препоръчват да се използват само естествени препарати за полиране на пода. Особено маркирани стаи с висок трафик и следователно износване. Фактът, че подовата база, разтрита с естествен състав, може лесно и бързо да се актуализира. Синтетичният аналог трябва да бъде премахнат, но с естественото не е необходимо, а първият изсъхва много по-дълго.

Уверете се, че хоросанът е поставен върху основата с равномерен слой, може да се смеси добре със своите компоненти. Всеки вид има свои собствени тънкости на приложение, които трябва да бъдат известни. Например, терпентинови маски се полагат в 2 слоя, което е достатъчно, за да се създаде отлична защитна бариера. За някои видове е по-добре да използвате четки със средна твърдост, за други ще се поставят специални четки, а за други - валяк.

Под водните композиции подът трябва да се почиства добре, дори можете да направите мокро почистване. Обработеният под трябва да се разтрива с кърпа или специална шлифовъчна четка за един час, така че повърхността на дървеното покритие да стане гланцирана. Не забравяйте, че трябва да приложите решението на няколко слоя.

Мастика, направени в Украйна

Битумна емулсия "BiEm"

Аналоговият восък се нанася върху основата само с четка или четка, след което се изравнява с ролка. Факт е, че такъв състав е много дебел и дори не го изправя веднага. Но във всеки случай този вид има най-голямо потребление на квадратен метър. Слоят се оказва дебел, така че се опитайте да го простирате в цялата област.

Водоразтворимият разтвор се прилага по-лесно към основата. Той е най-течният от всички, затова ролката е оптималната версия на инструмента. Но имайте предвид, че ще изсъхне повече, за да се използва повече време. След като такова мастило се нанася в няколко слоя, всеки от които задължително трябва да изсъхне.

Заключение по темата

Нека обобщим:

  1. Последният етап от строителството на дървен под е триене с мастика. Този защитен материал предпазва основата от износване и замърсяване.
  2. Важното е правилният избор на материал. Това зависи от дървото, използвано като подови настилки.
  3. Правилният подход към прилагането на състава ще удължи живота на дървения под.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме какъв етаж е по-добър в апартаментаРазбираме какъв етаж е по-добър в апартамента
Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?Какви са декоративните подови настилки и как да ги инсталирате?
Как и от какво да се подове в къщата и апартаментаКак и от какво да се подове в къщата и апартамента
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
За продуктите от естествен камък и тяхното използванеЗа продуктите от естествен камък и тяхното използване
ПаркетПаркет
ПодовеПодове
Перфектният под за вашия домПерфектният под за вашия дом
» » Какво е мастика за секс и как да го използвате правилно?
© 2021 BggeHat.com