Как да направите груб под с вашите ръце в дървена къща стъпка по стъпка инструкции

Груб под с ръце

Много често хората не разбират защо трябва да съберете груб под в дървена къща, защо да харчите пари за инсталацията си, какво означава това име. След като прочетете предоставената информация, всеки ще може наистина да оцени значението на дизайна и да се опита да направи груб под от собствените си ръце. Технологията на полагане се състои от няколко етапа, така че ще разгледаме подробно всеки от тях.

Какъв е грубият под?

Монтаж на груб под

Подреждане на дървен под

"Груб етаж" - концепцията е много широка. Този термин експерти наричат ​​всяка база, която след това завършва настилката. Грубият под е наречен и долната част на двойния дъсчен дъб. Устройството е сложно - върху основата е разположена система от трупи, а към тях е прикрепена двойна щайга (долна и горна).

Краичните пръчки са закрепени към долната рамка, а полагането на грубия под от шперплат или дървена плоча се извършва върху тях. Впоследствие първата основа между изоставанията е изолирана и паропреградна. И едва тогава се събира горният бордюр. Както можете да видите, няма нищо сложно. Но за да се запознаете най-накрая с технологията на полагане и да сглобите грубия под в дървена къща със собствените си ръце, е необходимо да изучите подробно всеки етап от инсталацията.

Подробни указания стъпка по стъпка

Малко хора знаят, че преди да сглобите долния етаж, трябва да се погрижите за вентилацията на подземния етаж. За тази цел експертите препоръчват пробиване на няколко големи дупки в ъглите на сградата. Те могат да бъдат затворени с решетка. Тогава цялото мазе се третира с антисептик.

Етап номер 1 - подготвяме закъснения

Каква е изоставането? Това са баровете, с помощта на които довършителният под е построен в дървена къща. Като тях може да се използва дървесина от втори и дори трети клас. Тъй като често тези трупи имат не много равна повърхност, струва си да ги променят леко. За тази цел страната, върху която ще бъде закрепена подовата настилка, е изравнена с брадва.

Особено не е нужно да опитате, но ще трябва да опитате да направите дневника дори на този сайт. Това ще определи хоризонталния характер на бъдещия пол. След гравирането закъснението е напълно покрито с антисептик. Можете да ги инсталирате по два начина - чрез припокриване и от основата.

за да се спре

Дългите изоставания трябва да бъдат правилно инсталирани и обезопасени. За да направите това чрез припокриване, първо трябва да направите канали в долната превръзка на стените, чиято дълбочина е равна на ширината на прътите. Плоските дървени трупи трябва да лежат в тях. Но предварително на краищата е препоръчително да поставите гумено уплътнение. Това ще изгаси ненужния шум.

На някои канали, тежкият лъч не се държи, така че трябва да бъде поддържан с твърда опора. Тъй като ще изпълнява тухлени стълбове. Те се събират както следва. На едно и също разстояние един от друг по линията на местонахождението на лагерите за изкопни лагери (20x20x40). На дъното им се изсипва слой от чакъл и се натрошава. Следващият слой е изработен от пясък, който също трябва да бъде добре уплътнен. Квадратът на подсилващата мрежа е разположен на дъното.

Ямата се излива с циментово-пясъчен разтвор. За да го подготвите, ще ви трябват цимент, пясък и вода (пропорции 1x3x0,5 литра). След изсъхването на бетона върху него се полага слой от покривен материал и едва след това се построява тухлена колона.

Разстоянието между дървените трупи зависи от това какви дъски се използват за довършителната палуба. Принципът на местоположението е, както следва: колкото по-тънки са дъските, толкова по-често се инсталира забавянето. Невъзможно е да се постави лента директно върху издигнати подпори, между тях да се постави отново хидроизолационен материал.

Обърнете внимание! След като всички трупи са инсталирани, те трябва да бъдат фиксирани помежду си, в противен случай те ще се разпръснат в хода на по-нататъшната работа.

По основи

Груб под на трупи

Устройството на груби подове

Можете също така да изпълните устройството на грубия под на трупите на основата. За да се постигне това, горният свободен почвен слой се нарязва, изравнява и покрива с натрошен камък. Материалът от фината фракция е внимателно уплътнен. И едва тогава се прави оформлението на изоставането. Сложете ги в развалините не може да се нуждаете от надеждна подкрепа. Като тях най-често се използва грил, рана с рубеорова или греди от долната лента.

В този случай колоните са инсталирани на основата. Тя е изградена на същата технология, както при тухла. Над него се полага слой от хидроизолация и едва след това се поставя закъснение. Той е прикрепен към коша чрез дюбели, ъгли и винтове. Можеш да изоставаш по този начин в тухлена къща.

Етап номер 3 - фиксираме лъча

След инсталирането на дървения труп започва инсталирането на долната палуба. За да направите това, първо се сглобява подложката. За нея се използва бар със сечение от 50 × 40. Той е прикрепен към дъното на изоставането от двете му страни. Специалистите препоръчват за тази цел да се купят не готови барове, но да се появи и платформа (150 × 40), която след това може да се разпадне на три части. Това ще ви спести много, като събирате груби подове. Три парчета идват от един такъв борд.

След това трябва да решите какво да направите подовете в къщата, какво да използвате като черен под. Много по-лесно е начинаещият да работи с готови листови материали - шперплат, OSB листове или ПДЧ. По-добре е да изберете за тази цел листове с дебелина от 12 мм и да ги подреждате на два слоя.

За закрепване на тях сигурно ще щайга, която се формира от допълнителните напречни планки и фиксиран към по-ниската база на подкрепа brusa.Styki листове в този случай трябва да лежи върху централната ос на напречните ребра.

Опитни майстори препоръчват да се използва материал от лошо качество в частна къща за сглобяване на груба основа. Най-доброто от всичко за тези цели е боклук, къркач или ограда. Защо? Долната база реагира активно на промените в температурата и влажността. Изброеният материал лесно променя формата си, така че се чувства много добре в такива агресивни среди.

След като завършите описаната работа, можете да започнете да слагате нагревателя. Преди това обаче слой от хидроизолация е разпространен на дъното на основата. Това може да бъде конвенционален полиетиленов филм, покрит с цялата основа, образуващ ниши за полагане на топлоизолационния слой.

Обърнете внимание! По време на работата по изолацията трябва да бъде много внимателно разходка по гредите, тъй като дъските на долната база може лесно да се счупи под тежестта на човек. Ето защо е препоръчително да се движи само по протежение на закъсненията. За да се улесни движението, препоръчително е да поставите дебели дъски върху опорите и да вървите по тях, като извършвате междинни операции.

Рентабилност на зададените базови основи

Устройството на пода в къщата

Етажи в дървена къща

Надяваме се, че разбирате как да направите подове в къщата, как да инсталирате двойна подова основа, за да направите висококачествена изолация. Разбира се, инсталирането на груб под значително увеличава разходите за работа, но тези разходи ще се отплатят с времето. Практиката показва, че подобно затопляне помага да се спести 30 при отопление на помещенията през зимата. И това е значителен принос към семейния бюджет и добър аргумент в полза на описаната версия на платформата на устройството.

И още един положителен момент. Качествено изпълнената двойна основа увеличава живота на покритието. Ето защо ние правим подове в дървена къща според описаната схема. Традиционната и проста технология ви позволява да правите сами работата си. В сравнение с други аналози (напр. Бетонова настилка), цената на описаната дървена конструкция ще бъде много по-малка.

Справедливо е да се говори за недостатъците на дървения черен под:

  • На първо място, поради твърдостта на дизайна, той много изгасва шума от удара.
  • На второ място двойното покритие не може да се използва в помещения с висока влажност (в бани, парни бани, душове).

Обобщение по темата

Подробните инструкции ви позволяват да сглобите прекъснали груби подове. Вие ще можете да се ориентирате в посочения въпрос и да направите правилна представа за някои характеристики на дървени груби подове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Етажите в дървената къща - правим правилния избор!Етажите в дървената къща - правим правилния избор!
Дървеният под в дървената къща на 5-те най-добри варианта, схемата и стъпка по стъпка ръководство…Дървеният под в дървената къща на 5-те най-добри варианта, схемата и стъпка по стъпка ръководство…
Устройство на груб подУстройство на груб под
Полагане на плочки на дървен подПолагане на плочки на дървен под
Устройството на пода в частната къщаУстройството на пода в частната къща
Как да направите подове в дървена къщаКак да направите подове в дървена къща
Устройството на пода върху дървени трупиУстройството на пода върху дървени трупи
Ниско строителство строителство как да се направи етаж в частна къщаНиско строителство строителство как да се направи етаж в частна къща
Как правилно да подготвите грубите подове в къщатаКак правилно да подготвите грубите подове в къщата
Изграждане на подаИзграждане на пода
» » Как да направите груб под с вашите ръце в дървена къща стъпка по стъпка инструкции
© 2021 BggeHat.com