Отоплителни радиатори

Отоплителни радиаториПреди да купите радиатор, трябва внимателно да изучите видовете и ефективността му. За да разберете какво имаме нужда, обмислете ги. Има:

- Алуминий,
- чугун,
- биметален,
- усилен биметален.

Например, чугун - те са оборудвани с вертикални канали, горния и долния колектор. Че топлопреносът беше висок - перките са монтирани успоредно. За разлика от алуминия, чугунният радиатор е много по-силен.
Секционният алуминиев радиатор се загрява по-бързо, като по този начин дава повече топлина. Но силата на ниско на радиатора - в противен случай, ако ви дам много натиск, тя може да се спука, така че на 10-ия етаж е по-добре да не се поставя.

Биметалните радиатори са със същия алуминиев радиатор, но с метален пълнеж (затова името "двойно"). В резултат на това, такава система решава няколко недостатъка: силата на алуминия и топлинната мощност на чугун.
Когато избирате радиатор, когато купувате, си струва да научите работното налягане, задължително трябва да е по-малко, отколкото в отопляемата стая.



Специално внимание трябва да се обърне на диаметъра на тръбите на колектора (за да се избегне бързото запушване на ръждата - препоръчва се диаметър от поне половин инч). Друга точка, в която се обръща внимание, е излъчването на топлина. Колкото по-големи са размерите на радиатора, толкова по-голям е топлопредаването. И също така, броят на ребрата - в които течността е обработена. Също така е важно да се консултирате за поставянето на радиатора в стаята. Можете да създадете така наречената "топлинна завеса", затова поставяме радиатора близо, така че студеният въздух да не минава по стените.

Най-надеждните радиатори се считат за биметални. Поради своя дизайн, те са много силни, те могат да бъдат безопасно поставени в многоетажни сгради, защото работното налягане е високо. Според статистиката всеки втори клиент купува такъв радиатор.

На сайта на vlasne можете да намерите апартаменти в Харков! Апартаментите са напълно оборудвани, има мебели, домакински уреди, бельо, прибори, всичко, от което се нуждаете.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Характеристики на радиаторитеХарактеристики на радиаторите
Радиатори със сечениеРадиатори със сечение
Как да изберем радиаториКак да изберем радиатори
Монтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерииМонтиране на връзка и изчисление на биметални отоплителни батерии
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Биметални радиаториБиметални радиатори
Алуминиеви радиаториАлуминиеви радиатори
Как да изберем радиатори?Как да изберем радиатори?
Технически характеристики на биметалните радиаториТехнически характеристики на биметалните радиатори
Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?Радиатори за отопление, което е по-добре да избирате?
» » Отоплителни радиатори
© 2021 BggeHat.com