Какво е модулен мек под?

Мека подова настилка

Модулният мек под е вид модерни теракотени подове. Материалът за тяхното производство е етилен винил ацетат (EVA) - пенообразен полимер, характеризиращ се с висока еластичност и еластичност. На повърхността на плочката се нанася модел и защитен филм или килим. Тази технология е направила възможно да се получи много практично и в същото време естетическо подово покритие.

Характеристики на меките подове

В сравнение с другите подови настилки, този тип се отличава с много предимства, които се изразяват в неговите характеристики:

  • Екологична съвместимост.
  • Простота на полагане и демонтаж.
  • Мобилност.
  • Висока топло и звукоизолация.
  • Стабилност дори до агресивни химикали.
  • Водоустойчивост.
  • Лекота на грижите.

Модулността на покритието го прави ремонтируемо. Ако някой от елементите е повреден, не е необходимо напълно да смените мекия под - просто забележите плочките, които са станали неизползваеми. Поради тези характеристики плочките EVA са намерили широко приложение при подреждането на подове в помещения с различни цели.

Те са широко използвани за довършителни детски стаи и помещения в предучилищни и лечебни заведения като подови настилки в офис сгради, за довършване на подове в спортни съоръжения и др. Където е необходима максимална комбинация от практичност и естетически качества, меките модулни подове са идеални.

Малко за етилен винил ацетат

Говорейки за предимствата на меките подове, не можем да кажем за материала за тяхното производство. EVA има много широка гама от приложения, които не се ограничават до производството на подови настилки.

Това се дължи на характеристиките на пяната полимер:

  • Водоустойчива. Полимерът не позволява влага, което го прави добра защита на основния под.
  • Леко тегло. Подобно на всички разпенени полимери с порьозна структура, EVA е с ниско тегло. По този индекс материалът е по-добър от другите пластмаси, например популярната PVC.
  • Високи топлоизолационни характеристики. Благодарение на множеството микропори, вътрешната структура на EVA се запълва с малки въздушни мехурчета, които запазват топлината.
  • Висока еластичност и еластичност. Материалът е много мек и има добри характеристики на затихване. Те се запазват дори при ниски температури или колебания и температурни промени. Разходката на пода от EVA е много приятна и удобна.
  • Носете съпротивление. Етилен винил ацетат не се страхува от механични ефекти. Дори и на места с голямо натоварване, тя не се деформира и не се напуква.
Пъзел с черги

Меко модулно покритие на базата на EVA

Етилен винил ацетат се отнася до група еластомери или термопластични материали. От други полимери от този тип се отличава с повишено съдържание на винил ацетат, което му придава висока еластичност и плътност. От други популярни материали от групата на термопластичните EVA също се характеризира с по-ниска способност да се разпадне под въздействието на вертикални механични натоварвания, както и якост на опън. Наличието на етиленов винил ацетат, направен от винил, не е чувствителен към разтворители, масла, високи и ниски температури и други негативни ефекти.

Меко покритие в детската стая

Детският под, вероятно е един от най-популярните сортове плочки от EVA. Много е важно да се създаде зона за сигурност в детската стая, където бебето ще направи първите си стъпки и ще направи открития. И това покритие отговаря на това изискване, както е възможно.

За децата, мекият пъзел е направен в два варианта:

  • Модулно подово покритие.
  • Мат-пъзели за играта.
Модули в опаковки

Така изглежда опаковката

В сърцето на тези и други са модулите, които се събират като пъзел. Основната разлика е, че рогозката има малки размери. Тя може лесно да бъде сглобена и легена на пода във всяка стая, където детето играе. Но ако имате нужда от по-голяма площ, възможно е да свържете няколко килими в едно цяло.



Подовата настилка благодарение на своята подвижност е монтирана на всички повърхности без изключение. Кръгли пъзели имат друго важно предимство. Детето може самостоятелно да събира пъзела, а изображението на азбуката, фигурите, фигурите на птици и животни дава развиващ се ефект.

Мекият под на детето е хипоалергичен и нетоксичен, така че може да се съхранява в стаята на бебето без страх за здравето му. С това покритие можете да създадете не само удобна, но и хигиенна зона за бебето.

Освен това, такава майка майка може лесно да се събере дори на улицата или да я вземе с нея в страната. Продуктът трябва да се постави на тревата, така че бебето да не се настига, докато играе на земята.

Вид мек под

Меката покривка е дизайн на отделни елементи, наречени модули. За да се възползвате от всички предимства на такова подово покритие, е важно да изберете правилния тип, идеално подходящ за конкретна стая:

Секс в детската стая

Интериор на разсадник

  • Мека подова настилка за детски стаи. Като правило тя се представя от плочки с малки размери - обикновено 30 на 30 см. Такива размери на модулите правят лесно запълването на цялото пространство, независимо от сложността на неговата конфигурация. За бебето може дълго време да бъде на пода без да навреди на здравето, по-добре е да изберете плочки с дебелина 10-12 mm. Това напълно решава проблема със студения секс. Модулите са взаимосвързани с универсален монтажен механизъм.
  • Плочки с повишена якост. Идеален за зони с висок трафик. Този тип модулни настилки са намерили приложение в игрални зали, детски лабиринти, офис сгради и др. Цветното решение на модулите може да бъде различно. На пазара има материали, които имитират текстурата на дървото или кожата на животните, монохромни продукти, плочки с изображения. Якостта на покритието се увеличава от ламиниращия слой върху повърхността на продукта. Плочките са с размери 40 на 40 или 50 на 50 см и дебелина 10-20 мм.
  • Покритие за фитнес зали.

Стандартните плочки EVA не са подходящи за активни спортове, тъй като бързо се износват поради тежки товари. По-добре е да избирате специални модули, наречени будо-рогове, които са закрепени с кука от тип "поглъщане". Тези модули са издръжливи, надеждни и не се страхуват от значително механично напрежение. Куката осигурява надеждна връзка на плочките помежду си. Като правило плочките имат големи размери - 100 на 100 см и дебелина 20-40 мм.

Свързващи модули

Процесът на свързване на елементи

  • Мекият под с килим е подходящ за офис и административни помещения. Не бъркайте този материал с килим на каучукова основа - това са две различни подови настилки. Ева плочки с външен слой килим са по-трайни, лесно монтирани и могат да бъдат поставени върху всяка равна повърхност, независимо от геометрията. Модулите се произвеждат в широк диапазон от малки плочки от 30 до 30 см и завършват с доста големи предмети.
  • Модулните подове могат да се използват на обществени места с много трафик. За такива помещения е най-добре да изберете твърди модули, които ви позволяват да поставите тежки мебели и да имате устойчивост на деформация, както и механични действия.

Поради водоустойчивостта на EVA мекият под може да се полага и в помещения с висока влажност, например в бани, около басейни, в бани.

Ние управляваме материала правилно

EVA има добри резултати. И като спазвате прости препоръки, можете значително да удължите живота на мекия под:

  • Не ходете по мекия под в обувките, особено на токчета. С цялото съпротивление срещу механичното натоварване мекото покритие е чувствително към остър предмет, така че лесно може да се повреди.
  • По-добре измийте подовете с мека гъба и сапунен разтвор. При чести миене плочките бързо губят оригиналния си цвят. Изключение са специалните продукти за спортни зали и стаи с голям трафик.
  • В детската стая измийте меко покритие с разтвори, съдържащи химически активни вещества, не е необходимо детето да не диша изпарението им.

Тайните на инсталацията

Мек под

Сейф за деца

Монтирането на мекия под е много просто. Закопчалките са напълно безопасни и не могат да се видят с просто око. В този случай крепежните елементи осигуряват плътно прилепване на плочките един към друг. Единственото изискване, което трябва да се спазва при полагане на капака, е равномерността на основната повърхност. Основата на пода трябва да бъде внимателно изравнена. За да направите това, можете да използвате материали като водоустойчива ПДЧ или ламиниран шперплат. Те се поставят върху циментова замазка.

По-добре е да се даде предимство на шперплат, тъй като ЕАФ не е екологичен продукт поради наличието на формалдехидни смоли в него.

Най-добре е да поставите плочката върху лепилната основа, но можете да направите проста суха инсталация. Сухият метод има важно предимство - възможността за лесно възстановяване на пода в случай на повреда. При суха инсталация, капакът е фиксиран с первази.

Адхезивната инсталация може да се извърши върху всякакви лепилни съединения, предназначени за работа с линолеум. Залепените плочки в края трябва да се търкалят с гумена ролка, за да се елиминира рискът от бъдещо отделяне на фрагментите от пода.

заключение

Мекият под е отличен вариант на подови покрития. Той е модерен, екологичен и хигиеничен. При условията на правилния тип модули подът е идеален за всички помещения, независимо от местоназначението им.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем килим важен детайл от интериора на вашия домКак да изберем килим важен детайл от интериора на вашия дом
Корк настилкиКорк настилки
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Мека подова настилка за детски стаи, зали, офиси, магазини и складовеМека подова настилка за детски стаи, зали, офиси, магазини и складове
Винилови подови плочкиВинилови подови плочки
Подови настилки за детска стаяПодови настилки за детска стая
Нова строителна технология от Osl на дървени трупиНова строителна технология от Osl на дървени трупи
Корк етаж плюсове и минусиКорк етаж плюсове и минуси
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Избор на основните критерии и характеристики на виниловите плочкиИзбор на основните критерии и характеристики на виниловите плочки
» » Какво е модулен мек под?
© 2021 BggeHat.com