Рамка разширение на къщата допълнителна площ със собствените си ръце

Недостатъчната площ е често срещано явление в частните домове. Следователно, проектът на сградата трябва да направи промени. Един от начините е разширение на рамката на къщата.

Приложени помещения и техните характеристики

При изграждането на допълнително помещение всичко зависи от предназначението му. В края на краищата, веранда, кухня, баня и допълнително жилище са предмет на различни изисквания. Например добавянето на друга стая в сложност може да бъде сравнено с изграждането на малка къща. Съществуват повишени изисквания за топлоизолация на стени, фундамент, таван и под.

С добавянето на лятна веранда ще бъде по-лесно. Това е лека, неотоплена сграда, чието издигане не изисква мощна основа. Като цяло, дизайнът на терасата се свежда до подови настилки, монтаж на покрива и стените. Въпреки това, понякога собствениците на къщи предпочитат веранда под формата на остъклена галерия. Основното нещо е, че разширението не излиза от общия стил на къщата.

Приложени помещения и техните характеристики

Изискванията за изграждане на разширение зависят от неговата цел

Сложността възниква с баня и кухня, особено когато водоснабдяването на къщата вече е поставено и ще е необходимо да се поставят допълнителни пътища в нови помещения. Възможно е да има проблеми с отоплителната система. Обърнете внимание на комуникациите до основаването на фондацията, което ще ви спести време и пари в бъдеще. В екстремни случаи посочете (оборудвайте) изходните точки на отоплителните и водопроводните тръби.

Независимо от какъв тип помещения ще прикрепите към къщата, ерекцията се свежда до стандартните стъпки:

  • дизайн;
  • Запълване / подреждане на основата;
  • Изграждането на стенния скелет и неговата кожа;
  • Монтаж на покрива.

Оказва се, че добавянето на допълнително помещение към къщата със собствените си ръце не се различава от изграждането на всяка друга структура. И надеждността на цялата структура ще зависи от качеството на фондацията. Изявлението е вярно за всяка сграда.

Най-търсената от основите за удължаване е коланът

Приставката на рамката, прикрепена към дървената къща, като правило е с ниско тегло, поради което няма смисъл да се излива монолитна основа на дълбочина няколко метра. За вградена веранда от дърво или стъкло ще е достатъчна колонна основа от тухли, камък или бетон.

Най-търсената от основите за удължаване е коланът

За изграждането на допълнително помещение често се използва фундаментна лента

Основата за бъдещото строителство се избира въз основа на теглото му. Използват се следните видове фондации:

Колан. По правило се използва, когато сградата е с увеличена маса. Извършвайте съответните изчисления на етапа на проектиране;

Фондацията на колоните. Приложимо, когато удължението към къщата от рамката не е различно по отношение на теглото (веранда, баня, лятна кухня);

Материалът за натрупване и натрупване на пилоти е комплексна конструкция от стоманобетонови изделия, която има значителна сигурност и същата цена. При изграждането на добавки рядко се използва.

За изграждането на допълнителни помещения се използват предимно лентови и колонни основи. Но мнозина предпочитат фундамент тип лента, чиято подредба е намалена до следните етапи:

  1. 1. На земята, в съответствие с проекта, поставяме маркировките. Той очертава границата на прилежащата стая;
  2. 2. На маркиращите линии изкопайте изкопа под бъдещата основа. Нейната дълбочина трябва да бъде същата като основата на самата къща. Широчината от 15 см е по-голяма от бъдещите стени;
  3. 3. Заспиваме в изкопа с развалини и пясък с дебелина 15-20 см. Тази възглавница трябва да бъде намокрена, захваната и покрита със слой от рубероидни и подобни водоустойчиви материали. Това ще защити основата от подпочвените води;
  4. 4. Оборудваме кофража - височината му е равна на височината на бъдещата база;
  5. 5. В изкопа за подсилване на основата с допълнителна твърдост ние инсталираме армировката;
  6. 6. Напълнете бетона. Можете да го направите сами в пропорции 1 част цимент, 3 пясък и 6 развалини. Но ако областта за големи обеми, можете да поръчате необходимия обем на разтвора.
Най-търсените от основите за приложението - снимка на панделка

Изкопът е изкопан по маркираната линия

При горещо време е желателно водата да се напои. Това ще предотврати появата на микроструктури по време на втвърдяването на бетона. Силата на основата ще бъде събрана в рамките на един месец, но кофражът може да бъде премахнат след 14 дни.

Рамка за стени - необходими материали и етапи на строителството

Обикновено дървото се използва за създаване на рамката. Съберете бара (15 * 15 см) и бъдещите закъснения на пода (10 * 15 см), броят им зависи от размера на сградата. В допълнение към дървените заготовки ще се нуждаем от нагревател, бариера срещу пара и консумативи. Последните включват котви, винтове, болтове, уплътнители, огнеупорни решения и антисептици.



Работата по изграждането на стени започва с долната лента. Първата постави гредата по стената на сградата. После, по периметъра на основата, сложете останалите барове и ги прикрепете към основата на къщата с помощта на котвени болтове. Между решетките свързваме металните ъгли или наглите. В лентата на разстояние от 50 см ние правим дупки или заготовки под бъдещите вертикални стелажи.

Монтираме опорите в подготвените за тях жлебове и ги закрепваме с винтове, освен това ги фиксираме със стоманени скоби и стопове. След като приключим с монтажа на стелажите, продължаваме да монтираме горната лента. Неговото сглобяване не се различава съществено от долната. Но над лентата ще трябва да закрепите хоризонталния лъч към стената, това е бъдещата основа за системата за кофраж. Под нея създаваме рафтове, залепени на колана. Фиксираме лъча към стената с котви.

След завършване на работата с горния колан ние отстраняваме стрелата, поддържаща стълбовете. В рамката "скелет" разширение добавите рамки на врати и прозорци. Основата на бъдещото помещение е свързана с къщата посредством вертикална барабана. Тя е привлечена от сградата с котвени болтове.

Ще дадем на конструкцията допълнителна коравина. За да направите това, ние го отрежете с външната страна с шперплат или дъски. Няма строги изисквания, изборът на материал е ваш. Като цяло, след изграждането на покрива, подовата настилка и монтажа на прозорците, получаваме лятна тераса. През зимата все още трябва да работим за затопляне, но е по-добре да го направим с покрив над главата си.

Еднокрилен покрив за прикрепване на рамката

Покрив над разширение може да бъде издигнат на седло или двустепенно. Въпреки това, покривът с две наклони се отличава с тегло и сложност в конструкцията. Следователно покрив с един наклон за прилежащата стая се счита за достоен вариант.

Конструкцията на покрива започва с гредите: единият край ги поставяме на горната каишка, втората на хоризонталната греда, закрепена към стената на къщата. Регулираме с помощта на скоби. Възможно е да възникне известна трудност с ъгъла на наклон. Но като правило, тя се мисли дори по време на проектирането и се отразява в проектната документация. Рафтовете се поставят така, че да излизат извън стената за минимум 30 см. Това ще предпази материала от снега от въздействието на валежите.

Еднокрилен покрив за прикрепване на рамката

Покривът на удължението трябва да бъде покрит със същия материал като основния

Покривът на удължението ще бъде покрит със същия материал като основната къща. Но това ще изисква щайга, чиято честота зависи от вида на покрива. За мекия покрив, клетката трябва да бъде практически непрекъсната. Можете дори да използвате шперплат и неговите аналози. Но за шисти, велпапе или метал, разстоянието между дъските на щайгата не играе голяма роля. Понякога, когато гредите са близки един до друг, те също правят и без товарната каса.

Преди полагането на покривния материал рамката на бъдещия покрив е покрита с хидроизолационен слой. Типът му зависи от покритието. Както при конструирането на конвенционален покрив, ние започваме да полагаме покрива от долния край на решетките. Затопляме покрива, полагаме между гредите минерална вата, пяна от полистирол и т.н., след което ги шиваме с дъски. На последния етап, с помощта на дъски, създайте таван и го украсявайте с довършителни материали (гипскартон, GVL).

Затопляне на пода и стените на прилежащата стая

След като завършихме с построяването на покрива, се пристъпваме към вътрешни работи. Започват с подови настилки. На първо място, да греди-тавани - те лежат на основата на върха на слой на хидроизолация. Ако възнамерявате да използвате помещенията през студения сезон, подът трябва да бъде изолиран.

За да направите това, ние шие дъските на трупите от дъното. По-добре е да използвате отвертка и самонарезни винтове. В резултат на това трябва да имаме "баня" между закъсненията, в които поставяме бариерата за пара и над нея нагревател.

В ролята на топлоизолационна пяна, минерална вата и техните аналози. Над тях се разпространява още един слой топлоизолатор и го затваряме с шперплат или плочка. Дървеният под е готов, в бъдеще може да бъде облагороден със специални покрития.

За изолацията на стените се използват същите материали и в същата последователност:

  1. 1. Върху външната обвивка на стената с помощта на конструктивен статив закрепваме бариерата за пара;
  2. 2. Поставяме нагревател между стелажите на рамката. Ако се използват рогозки от минерална вата (аналози), ние ги смесваме помежду си, като припокриваме шевовете, като по този начин елиминираме възможните топлинни загуби през ставите.
  3. 3. След поставяне на топлоизолатора над него, ние прилагаме парна бариера към септизатора (зашит със стаплер);
  4. 4. Вътрешните стени са зашити с ПДЧ, шперплат, гипсокартон. Отличен вариант - облицовка, сам по себе си е декоративен материал, който не се нуждае от допълнителни довършителни работи.

Завършваме монтажа на рамковото приспособление с монтаж на прозорци и врати. Но помещението все още не се използва - има вътрешно покритие и комуникация отпред.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Проекти на къщи с веранда и таванско помещениеПроекти на къщи с веранда и таванско помещение
Планиране на къщи с верандаПланиране на къщи с веранда
Как да прикачите веранда към къщата опции и строителна технологияКак да прикачите веранда към къщата опции и строителна технология
Остъкляване на терасата с плъзгащи се конструкцииОстъкляване на терасата с плъзгащи се конструкции
Оформлението на къщата 9x12Оформлението на къщата 9x12
Проекти и планиране на банята 6x6Проекти и планиране на банята 6x6
Интересна оформление на къщата с прозореца на заливаИнтересна оформление на къщата с прозореца на залива
Разпределение на двуетажна вилаРазпределение на двуетажна вила
Изграждаме веранда от пенобетонИзграждаме веранда от пенобетон
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
» » Рамка разширение на къщата допълнителна площ със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com