Поставете топъл под на дървения под стъпка по стъпка

Топъл под на дървения под

Проблемът на студена сексуална основа - не е толкова рядко. За да се отървете от него, съществуват различни методи. Помислете, например, как за два дни да се извърши инсталация на топъл под на дървен под.

За да изолирате пода или не?

Затопляне на пода

Проблемът със студения секс не е толкова рядък

Извършването на обща топлоизолация е скъп бизнес, но винаги можете да го направите с малка сума пари, ако разберете къде се стига топлината. Най-често срещаният проблем е неотопляем, набързо монтиран дъска, сглобена в нарушение на технологията. Ако дървото не се изсуши добре, то непременно ще изсъхне, а на пода ще се появят големи пукнатини, през които ще излезе значително количество топлина. Ето защо рано или късно е необходимо да се затопли подовото покритие.

Не е необходимо напълно да се разглобява съществуващата настилка. Можете да създадете топъл под на дървен под, като изберете водна система за това, която без загуба на ефективност се свързва с вече действащата система за общо отопление. То ще отоплява стаята с охлаждащ агент, който циркулира през тръбите. Подово отопляемият под е надеждна, ефективна и издръжлива система, лесна за монтаж и не изисква допълнителни усилия за поддръжка.

Технически спецификации

Какво е подово отопляем под? Този "технически пай", състоящ се от няколко структурни слоя:

  1. Основата е дървена в нашия случай.
  2. Хидроизолация или защита срещу топлинни загуби.
  3. Водните тръби се поставят върху подготвената основа.
  4. Довършителни покрития.

Изисквания за инсталиране

За да извършите инсталирането на топъл под с вашите ръце, първо трябва да се запознаете с изискванията за такава система:

  1. Можете да го поставите само на плоска основа.
  2. За да може водата да циркулира добре чрез тръби, е необходимо да се изпомпва оборудването.
  3. Без допълнителна изолация на пода, резултатът няма да отговаря на очакванията.
  4. За да регулирате водния поток, е необходимо ръчно управление. Системите за колективна връзка и използването на сензори изискват участието на специалисти.

След това ще разгледаме как да монтираме подово отопляем под на дървени трупи.

Технология за натрупване

За да не се губи време и пари за общото затопляне на помещенията, възможно е описаната опция да се използва като отопление. Технологията на подреждане е проста.

Фаза # 1 - изчисляване на топлинните загуби и хидравликата

Изчислете топлинните загуби и хидравликата може да използва специална компютърна програма. Тя ви позволява да определите колко тръби и диаметър, от които се нуждаете, както и каква стъпка да ги стекате. Всички изчисления ще отнеме не повече от час.

Етап номер 2 - демонтирайте дървения под

Демонтиране на дървения под

Демонтажът е необходим по много причини

Тази операция се извършва по три причини:

  • Първо, подът трябва да бъде изолиран.
  • На второ място, трябва да погледнем стъпките, с които се поставят закъсненията. Разстоянието между две съседни подпори не трябва да надвишава 60 см. Ако е по-голямо от този размер, тогава трябва да се постави още един закъснение в средата. И така по целия периметър на стаята.
  • Трето, дъските, които по-рано лежаха на пода, трябва да бъдат допълнително обработени на рендето. Трябва да ги поставим на дебелини, като ги направим еднакви. Това ще помогне в бъдеще да се получи равна основа, на която ще бъде възможно да се постави ламинат или инженерна дъска. При всяка необходимост от отстраняване от страна на 10 мм, така че между двата сгънати елемента остава празнина от 20 мм. Тръбата на топлия под ще попадне в нея.

Стъпка # 3 - изолираме основата на пода

След като се инсталират допълнителни изоставания, се изгражда фалшив под. Долната част на дървените трупи приковани листове от шперплат, устойчив на влага или подредени използвани дъски.

След това върху дървените трупи се поставя гъст полиетиленов филм, който е насочен към опорите с обикновен стаплер на мебели. Филмът се подрежда по такъв начин, че между закъсненията се формират дори ниши.

Те имат слой с дебелина на изолацията от 1 метър. Това може да бъде рогозки от пресован базалт или минерална вата. Те имат пружинна структура, което прави много здраво да се постави нагревател между закъсненията. Отгоре отново се покрива с полиетиленово фолио или специална мембрана за бариери срещу пара.

Етап номер 4 - подовата на пода

Подово покритие на плочките върху дървени трупи

Материалът е поставен по такъв начин, че между двете съседни елементи да остава празнина от 20 мм

След работата по изолацията на пода и хидроизолацията можете да продължите към подовата настилка на плочките. Материалите, обработени върху рендето, са поставени така, че между двете съседни елементи да има междина 20 mm. Погледнете снимката - така ще изглежда.



Обърнете внимание! На ръбовете на дъските са оформени полукръгли жлебове - те ще бъдат поставени тръбни завои.

Етап номер 5 - задайте отразяващия слой

Дървото е лош проводник, за да се увеличи ефективността на системата, е необходимо да се инсталира отразяващ слой. Използва се дебело ролково фолио с дебелина 50 мм. Какъв размер на ролката да изберете - това не е основно.

Каква е целта на отразяващия слой? Това ще помогне да се пренесе топлината нагоре, отразявайки я от повърхността му. Топлоносителят, който минава през тръбата, ще го загрее. Тази топлина няма да отиде никъде, защото цялото фолио ще я даде на покривната повърхност на пода.

Обърнете внимание! Ако всички тръби се поставят в фолио, 80 подови повърхности ще го покрият и ще се превърнат в голям и мощен радиатор. Ето защо е толкова важно да се изчисли правилно стъпката на полагане на тръби или да се инсталира специален терморегулатор в системата.

Вместо фолио според правилата, е необходимо да се използват специални алуминиеви кутии или улуци от неръждаема стомана. Те значително увеличават разходите за работа, така че местните кружини използват вместо тях конвенционално фолио.

Ефектът, който осигурява, е еднакъв и системата не губи от използването си нито качество, нито надеждност. Цената на фолиото е много по-ниска от тази на алуминиевите или стоманени улуци.

Етап номер 6 - полагане на тръби

Полагане на тръби

Устройството на топъл воден под в дървена къща без замазка

По цялата повърхност на жлеба, в който тръбата ще стои, превъртете валцуваното фолио. Вече е поставен върху вече изрязани тръби с диаметър 16 mm. За да монтирате топъл под с вашите ръце, подходящ е метален пластмасов материал или тръби, направени от омрежен полиетилен. Всички елементи са свързани помежду си чрез специална "спойка" или "гладене". Инструментът не е необходимо да се купува. От дълго време фирмите, работещи на пазара на услуги, отдават под наем строителен инструмент.

Положените тръби са увити в фолио и са прикрепени към дървена подова настилка с конструктивен статив или малки нокти. За да се избегне изкачването на тръбите от клетките им, те са приковани на пода с метални пластини. Трябва да се постави на върха на завоя, докато другите се фиксират по дължината на стъпки от 1 метър. Подобна операция се повтаря в цялата площ на пода.

Етап номер 7 - връзка и проверка на якостта

След като се постави целият тръбопровод, свържете го с обща отоплителна система. Ако тази стъпка се изпълнява независимо, не бива да избирате сложни конверторни системи - по-добре е да спрете при ръчно управление. След свързването, системата трябва да се тества за якост, да се провери дали има течове и да се открият повреди.

Игнорирането на тази операция е невъзможно. Правилните грешки в този случай са много скъпи. Оставете системата включена за 2-3 дни и опитайте да я изгоните, като използвате максималните натоварвания. Ако всичко работи правилно, можете да продължите с инсталирането на подовата настилка.

Стъпка # 8 - полагане на подовата настилка

Полагане на подови настилки

При избора на материал експертите съветват да се обръща внимание на коефициента на топлопроводимост

На върха на такъв под е възможно да се постави ламинат или инженерна плоскост, сглобена по начин на заключване. При избора на материал експертите съветват да се обръща внимание на коефициента на топлопроводимост. Всяко дърво преминава най-лошото от всички. И най-ефективното в това отношение е керамичната плочка.

Това е цялата инсталация на топъл под на закъсненията. Тази опция е най-икономична. Има няколко начина за опростяване на описаните задачи. Така че, например, който не знае как да се използва дърводелец, вместо на дървени настилки могат да купуват готови листове от ПДЧ, които вече нарязани канали за полагане тръби.

Предимства и недостатъци на водния под

Защо е необходимо да се спре изборът на водна система на топъл под, а не на електрически?

Подгряван под вода под

Когато работите с воден под, можете напълно да се откажете от метода за отопление на конвертора

  • Първо, за разлика от електрическите аналози, системата на топлата под не е източник на електромагнитно излъчване. Неговото функциониране се основава на използването на ниски температури - до +28 градуса. Това е достатъчно, за да поддържате краката си топло през зимата. Когато работите с водния под, можете напълно да се откажете от метода на конвертиране, който изсушава въздуха и създава вихрови потоци, които отвеждат праха от пода. Тук това няма да се случи. И това е особено ценно, когато живеят алергии или хора, страдащи от респираторни заболявания.
  • На второ място, този избор предлага големи спестявания. Такова оборудване може да работи както от термопомпа, така и от газов котел. Тя спестява енергия и отоплява къщата, когато светлините се изключват. Използването на подово отопляем подост осигурява икономия на топлината на цялата отоплителна система. При инсталирането му собственикът плаща само за необходимите материали и инсталация. В бъдеще функционирането на системата не изисква допълнителни разходи.
  • Трето, след като сте инсталирали водната подова система, можете напълно да се откажете от радиаторите, които не се вписват добре в концепцията за модерен интериор.

Въпреки това, говорейки за предимствата, струва си да се обърне внимание на недостатъците на тази опция за отопление. Не всички капаци могат да бъдат поставени върху "пай". Монтажът на системата отнема от височината на помещението ценни сантиметри. Ако подът се събира в вече построена дървена къща, това може да доведе до затруднения при затваряне на вратите.

Обобщение по темата

Въпреки всичко, системата на подовата топла вода е много популярна. В края на краищата, неговото функциониране не изисква допълнителни разходи и не създава трудности при обслужването. Извършвайки избор в полза на полагането на топъл под на дървените трупи, струва си да се претеглят всички плюсове и минуси на технологията, така че да не сте разочаровани от резултатите.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изберете нагревател за топъл под плочкатаИзберете нагревател за топъл под плочката
Качествено монтиране на стъпалото на стъпалотоКачествено монтиране на стъпалото на стъпалото
Как да изолирате пода в дървени къщи материали и методи на изолацияКак да изолирате пода в дървени къщи материали и методи на изолация
Как да направите топла под в дървена къща стъпка по стъпка инструкцииКак да направите топла под в дървена къща стъпка по стъпка инструкции
Как да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилкаКак да направите топъл под в частна къща и да инсталирате подово отопляема настилка
Схема за топла връзка на подаСхема за топла връзка на пода
Как да направите пода на балкона топли подробни инструкцииКак да направите пода на балкона топли подробни инструкции
Как да изолирате пода в банятаКак да изолирате пода в банята
Как да изберем подово отопление в дървена къща?Как да изберем подово отопление в дървена къща?
Топъл под в дървена къщаТопъл под в дървена къща
» » Поставете топъл под на дървения под стъпка по стъпка
© 2021 BggeHat.com