Как да изолирате пода в банята

Ако вече сте решили и построили баня, разбира се, вие искате тя да бъде гореща и в същото време икономична. За тази цел е необходимо да се изолира сградата. В онези градове, където преобладават много ниски температури през зимата, винаги е имало и е един голям проблем - банята е много студена.

Ако няма топлоизолация покритие, в такива сгради трябва да се използва за отопление пещ, а не остават много комфортно в тях. Радвайки се на горещ въздух, ще бъде хубаво, само ако на студа е блокиран напълно достъп до банята. Ето защо е необходимо да се мисли: как да изолирате пода в банята?

Специфична характеристика на подови настилки за бани

Специфична характеристика на подови настилки за бани

Всеки знае, че в парната баня и в пералнята винаги има висока температура и влажност на въздуха.

Ето защо е необходимо да знаете: как да изолирате пода в банята и да измивате? За да сте сигурни, че покритието е трайно и продължително, използвайте само бетон. За съблекалня и стая за почивка можете да използвате борчета или лиственица. За да направите качествено изолационно покритие, трябва да се запознаете с всички моменти на подгряване на пода в банята.

Един от начините да направите основата за вана е инсталирането на винтови купчини. За да се извърши затоплянето на такава основа, човек трябва да разбере как се прави това. Освен това пак ще трябва да премахнете базата.

Как да изолирате пода в банята със собствените си ръце

Как да изолирате пода в банята със собствените си ръце

Извършването на изолацията на пода в банята може да започне в първите етапи на нейната конструкция или преди започване на операцията. Какви материали могат да се използват за защита на пода от студено проникване?

  • Перлит.
  • Плочка от стиропор.
  • Разширена глина.
  • Минерална вата.

За да започнете да използвате материала, който сте избрали за топлоизолация, е необходимо да премахнете всички остатъци и да подредите идеалната замазка. Първият материал от списъка - перлит - се отнася до скалата с вулканичен произход. Той е издръжлив преди високи температури, гниене, микроорганизми. Той поддържа топлината добре. Перлитът се отнася до много леки материали, така че преди да започнете работа с него, трябва да затворите прозорците и вратата плътно.

Топлоизолация с перлит върху бетона от бетон. За да го направите, трябва:

  • разбъркайте скалата наполовина с вода;
  • смесва се с цимент в пропорции 1: 4;
  • Вулканичната скала се покрива в кофа, където се наливат по 0,5 литра вода;
  • Разбърква се добре и след 15 минути може да се нанесе върху бетонната замазка.

За да може топлият слой да изсъхне добре, трябва да изчакате една седмица. След това изсипете замазката от цимента с дебелина 3 сантиметра.

Екструдираните полистиренови пластини са изработени от материал с клетки. Той поддържа топлината много добре. Може да служи дълго време, не се страхува от натоварвания и е устойчив на влажност. Преди да започнете да изолирате пода в банята, трябва да направите хидроизолация. За целта се полага полиетиленово фолио с подсилена капронова резба.



Изолационните панели се полагат върху цялата повърхност. Шевовете, които ги свързват, се издухват с монтажна пяна. След пенополистироловите пластини е необходимо да поставите друг слой хидроизолация. За да заредите равномерно плочите, поставете подсистемата под бетонния слой. След като сухът изсъхне, лепете керамичната плочка.

Claydite се отнася до строителни материали, които се получават след изгарянето на глината. Такава изолация се смесва с цимент и пясък в съотношение 1: 2. За да получите равна повърхност, водещите маяци се поставят върху основата. След това разтворът се излива на пода и се изравнява, така че дебелината да е не по-малка от 150 mm. За да се гарантира, че тази изолация е напълно суха, е необходимо да изчакате един месец.

Минералната вата се използва като топлоизолационен материал за затопляне. Преди полагане е необходимо да се направи добра хидроизолация. Същото нещо трябва да се повтори след полагането на минералната вата. Подът се размазва три пъти с битумно-каучуков мастик.

Важно е да знаете, че хидроизолацията трябва да се извърши така, че да стига до стените на височина 5 сантиметра. След мастика се полага слой от рубероиден или полиетиленов филм. След това се полага минералната вата и отново се полага покривната хартия или филм. Последното трябва да е топка от бетонна замазка.

Затопляне на дървен под

Как правилно да се затопли пода в банята и да се изтича на вода, ако този дървен под? Това се прави така:

  • На гредите се чуват черепните греди, които се навиват с рубероид.
  • Ако дъските са изработени от мека дървесина, а след това, напоени с антисептичен, така че те не гният, не свети и да устои на хранителни насекоми.
  • Първо, подът е направен от отпадъци.
  • Полага се пароизолиращият пергамент, обработен с маслен битум.
  • На него е поставен нагревател - той може да бъде миниван или експандиран полистирол.
  • След това, хидроизолация на пода.
  • В края на краищата дървеният под е покрит.

Баня на кокили: как да изолирате пода

Баня на кокили: как да изолирате пода

Ако решите да построите вана, но земята в тези места е свободна, по-добре е да я направите на винтови купчини. Чрез пода, направен на такава основа, е много лесно да проникне в студа, тъй като под конструкцията има място.

Топлинната изолация в такива бани се извършва по два начина:

  • нагревателят се полага между слоевете на пода,
  • сутерен, в който ще има топлоизолационни плочи и декоративни панели.

В края на купчината стека и вратовръзка на бара. След това се приготвя груб под. Плочите, които се намират на бара, се обработват задължително антисептични. Над тях хидроизолация. Като нагревател използвайте вътрешни или пясъчни пластини. На изолационния слой отново се полага хидроизолационен слой и едва след това на довършителния етаж.

За да затворите пространството под основата на ваната върху кокилите, направете смола. С неговата помощ не само може да украси външния вид на сградата, но и да запази топлината. Външната част на сградата е направена от декоративни панели. Като нагреватели се използват пенопласти или пеноплекс, които са залепени отвътре. Ако се образуват шевове, те образуват пяна.

За да се затопли пода в баня не е толкова трудно, основното е да се придържаме към всички необходими препоръки.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да изолира тавана на банятаКак и какво да изолира тавана на банята
Височина на тавана в основните правила и разпоредби на банитеВисочина на тавана в основните правила и разпоредби на баните
Проекти на банята 7x7Проекти на банята 7x7
Изолацията на тавана в термата е лесна и необходимаИзолацията на тавана в термата е лесна и необходима
Как най-добре да оборудвате банята?Как най-добре да оборудвате банята?
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Декоративен екран за баняДекоративен екран за баня
Правилен материал за строителни материали за дървена баняПравилен материал за строителни материали за дървена баня
Икономична версия на вратата за банятаИкономична версия на вратата за банята
» » Как да изолирате пода в банята
© 2021 BggeHat.com