Извършваме затоплянето на пода в дървената къща със собствените си ръце

Затопляне на пода в дървена къща

Отминаха дните, когато отидоха до дачата само през лятото. Днес много хора се стремят към природата дори през зимата, така че селската къща трябва да бъде топла, така че да е удобна и мразовита. По принцип помещенията на приземния етаж са най-студените. За да премахнете този проблем, трябва да проведете изолацията на пода в дървена къща.

За да направите това, трябва да изберете правилните материали, метод за затопляне и след това започнете да работите. Да разгледаме всички етапи по-подробно.

Каква изолация трябва да избера

Не всички нагреватели са подходящи за решаване на задачите. Необходимо е да се изберат само онези, които имат следните технически характеристики:

  1. Леко тегло.
  2. Устойчивост на влага.
  3. Дълъг експлоатационен живот.
  4. Ниска топлопроводимост.
  5. Лесна и удобна работа с материала.

Изброените параметри съответстват на няколко нагревателя.

Екструдиран пенополистирол

Използвайте екструдирана пяна от полистирол не само за подова изолация, но и за хидроизолация на фасади, както и за изграждане на железопътни линии и магистрали. Материалът има голям брой положителни свойства, въпреки че не е лишен от недостатъци.

Предимствата на материала са:

  1. Ниско ниво на топлопроводимост.
  2. Липса на абсорбиране на влага. Екструдираната пяна от полистирол има сложна структура - горните й слоеве, абсорбираща влага, набъбват и блокират нейното проникване в долните слоеве.
  3. Абсолютна безопасност за човешкото здраве.
  4. Способност да не се разлагам и да не се поддавам на гниене.
  5. Запазване на техническите свойства на материала след размразяване и пълно замразяване.
  6. Устойчивост на температурни промени - полистиренова пяна може да се използва при температурни колебания от -50 до +75 градуса.
  7. Способност за поддържане на форма и обем.
  8. Лесна инсталация.

Недостатъкът на материала е един - покритата с него повърхност престава да "диша". Ето защо, стаята, изолирана с екструдирана полистиролова пяна, много бързо се превръща в баня. Струва си, че тази изолация е много по-скъпа от подобни продукти. В същото време той има най-ниското ниво на звукоизолация.

Обърнете внимание! Експресираната пяна от полистирол не трябва да се избира за работа с дървени подове. Той е по-подходящ за подгряване на бетонни сутерени или подово отопление.

Розова базалтова вълна

Затопляне на пода с penokleksom

Затопляне на пода върху дървени греди

Каменната базалтова вата е нагревател, изработен на основата на базалтови скали. Камъкът се влияе от високите температури и се превръща във влакна, които се използват като ефективна изолация с ниска топлопроводимост и негоримост. Такъв нагревател е необходим, когато трябва да осигурите добър обмен на влага между него и околната среда.

Основната памучна вата може да се използва за завършване на пода в сауни, бани и бани. Но изолацията на дървени подове в жилищни помещения се нуждае от други материали.

Разширена глина

Независимо от големия брой съвременни технологии, затоплянето на подовете с глина е все още актуално и популярно. Много е лесно да обясните това. Насипният материал има високи характеристики. Като суровина в производството си, глина се използва - естествен компонент, така че крайният продукт е екологично чист.

Естествената глина се грижливо се смила и пресява, а след това се изпраща за изпичане. Под въздействието на високите температури, тя се пресова в гранули с уникални свойства:

  • Първо, глина е устойчива на отрицателни температури.
  • На второ място, той има отлични топлоизолационни свойства.
  • Трето, гранулите са много трайни, без страх от влага, не горят, имат малко тегло, което позволява да се използва материал като изолация за подове, образуващ горната част.
Разширена глина на пода

Разширената глина все още е популярен и популярен нагревател

Има и отрицателни моменти в глина. Тънкият слой материал няма да осигури подходяща звукоизолация. За да се повиши ефективността на изолацията в трудните климатични условия на Русия, е необходимо да се напълни дебел слой - повече от 700 мм.

В този случай съществува определен риск, който може да бъде отстранен чрез правилно извършени изчисления. Те показват максималното количество материал, който може да се използва, и само специалистите могат да ги изпълняват.

Днешните строителни технологии, насочени към икономии на бюджетни средства, така модерни къщи не се различават от дебели стени и подове и тавани, могат да издържат впечатляващ лист експандиран изолация глина. Ето защо такъв прекрасен материал постепенно губи земя. Той се замества от по-модерни аналози. Сред тях - технически корк и минерална вата.

Технически щепсел



Според неговите характеристики техническата тапа не е по-ниска от разширената глина, а в някои случаи дори я превишава. Но все още не е открито широко приложение. В края на краищата, използването му е доста скъпо, което не всеки може да си позволи.

Не е полезно да го използвате за затопляне на дървения под. Но като изравняващ субстрат под ламинатния материал е идеален.

Минерална вата

Минерална вата

Минералната вата се състои от влакна от различни вещества

Минерална вата - най-добрата изолация за дървени подове. Състои се от влакна от различни вещества. Може да съдържа шлака, базалт, стъкло и други компоненти. Минералната вата се произвежда на рула и на плочи с различна плътност.

Какви са положителните и отрицателните аспекти на този материал?

Ясни предимства

Основното предимство на материала е фактът, че блокира добре топлинните загуби през зимата и отоплението на помещението през лятото. Има пряка пропорционална зависимост на термичната устойчивост на дебелината на минералната вата. Но дори и тънки листове много ефективно се справят с задачите.

От минерална вата влакна случайно заплетени, така че той държи на доброто звук - отразяващ способността му да "0", а коефициентът на поглъщане на звука - "1". Никакъв друг материал не може да се сравни с тези показатели.

Minvata не гори и не отделя токсични вещества, когато температурата се повиши. Неговата способност за генериране на дим е незначителна, така че няма да има опасен дим, когато възникне пожар.
Материалът преминава пара между влакната си, без да абсорбира влагата, затова не се натрупва в него.

Минуси от минерална вата

Този нагревател не може да се нарече екологично чист. Вещество, което действа като елемент за свързване на влакната, когато температурата се повишава, освобождава фенол-опасно канцерогенно съединение. Ако внимателно спазвате технологичните правила и използването на тази изолация, можете да избегнете нежелани последствия. Инсталирането трябва да се извърши в респираторна маска и след полагането на плочките е по-добре да ги покриете незабавно отгоре с полиетиленово фолио.

Въпреки това, за презастрахователните експерти все още се препоръчва да се даде предимство на базалтовата памучна вата. И нека тя струва малко повече, здраве в този случай е по-скъпо.

След като материалът бъде избран, е възможно да се започне процесът на затопляне на дървения под.

Кратка инструкция

По правило в жилищния частен сектор подовете в къщите са дървени. Тяхната изолация неизбежно ще доведе до реконструкция на пода, и следователно, ще има шанс да го направи ремонт. Най-популярната технология е затоплянето на пода при закъснения.

Задаване на закъснения

След излагането на изоставането ги закрепете с винтове за самозатягане

Извършва се в следната последователност:

  1. Старата база е напълно демонтирана. Това отваря черен под, който е внимателно разгледан. Ако трупите са изгнили, трябва напълно да се отървете от тях. Ако бетонната основа е в постоянна влажност, няма да е излишно да се извършва хидроизолация. Как да го направите, можете да видите темата на сайта.
  2. На черен под (бетонна основа или керамика) на разстояние един метър една от друга се поставят дървени трупи. Дъното се зашива с шперплат.
  3. На върха на конструкцията поставете специален водонепропусклив субстрат, който е насочен към стълбите със стаплер. Материалът е поставен по такъв начин, че да се образуват ниши между закъсненията - тогава избраната изолация се поставя в тях.
  4. Обърнете внимание! В минералната вата едната страна е по-трудна и често има син цвят. Поставете дъската така, че синята страна да е отгоре и меката страна да е отдолу. Гъвкавите рогозки трябва да се поставят с перфорирана хартия надолу.
  5. Отгоре отново се разпространява хидроизолационният и паропреграден материал. И едва тогава "пай" е покрит с дървена подова настилка. Ако старият е в добро състояние, може да се върне на мястото си. Ако е станало неизползваемо, можете да поставите листа от гипсови влакна на върха и върху тях ламинат, паркет или линолеум.
  6. Покриването на пода на горните етажи е изолирано по подобен начин. Вместо хидроизолационен материал се използва мембрана за бариери срещу пара, която допълнително изпълнява функцията на ефективна топлоизолация.

Обърнете внимание! Най-лесният начин е да изолирате дървения под с глина. Технологията на нейното полагане е същата, но само с една разлика. Между закъсненията вместо гъста ролка или керемиден материал, покрит с експандирана глина. Като субстрат трябва да разпечатате пластмасовото фолио.

Други технологии

Има и други технологии, които включват използването на други материали. Помислете, например, как да изолирате дървен под в частна къща, ако основата е направена от бетон.

Подреждане на

Подгрявате с топла вода в дървена къща на отразяващ лист.

Има няколко възможни варианта:

  • Първото е затоплянето на изоставането. Подобна процедура се извършва точно както е описано по-горе. Ето защо няма да се съсредоточим върху него.
  • Втората е подреждането на "плаващ под". Това ще изисква замазка. По-конкретно фондация разпространението листове от екструдиран пенополистирол, най-добре работи на циментова замазка пясък лежи върху него и довършителни на подовата настилка. Ако искате да се съберат на система за подово отопление, замазката на допълнителен субстрат, а върху него - нагревателните елементи. И всичко това се изсипва отново със смес от цимент и пясък.
  • Третият покрива бетонната основа с топлоизолационна боя. Прилага се върху добре почистена основа в няколко слоя.
  • Четвъртото е използването на дървесни влакна или шперплат. Те трябва да бъдат поставени на два слоя, така че ставите на плочите на единия да са точно в средата на плочата на втората.

Обърнете внимание! Всеки слой трябва да изсъхне за една нощ.

Обобщение по темата

Качествено изолиране на пода в дървена къща, можете да се насладите на комфорт и комфорт по всяко време на годината. Подробна интегрирана изолация на дома, топлоизолация на пода, стени и таван може значително да намали разходите, които се изразходват ежегодно за отопление на стаята. За тези цели и има описани технологии.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?Как да направите изолацията на фасадата на дървена къща и каква изолация трябва да избера?
Изолация за пода в странатаИзолация за пода в страната
Затопляне на пода в странатаЗатопляне на пода в страната
Понятието за плътност на екструдиран полистиролПонятието за плътност на екструдиран полистирол
Някои съвети как да изолирате пода в странатаНякои съвети как да изолирате пода в страната
Топлоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пянаТоплоизолация на дървена къща отвън с пластмасова пяна
Затопляне на верандата на дървена къща отвътреЗатопляне на верандата на дървена къща отвътре
Нестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолонНестандартната изолация на дървена къща използва полиуретанова пяна, уплътнител и изолон
Пристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къщаПристройка към дървена къща, затопляща верандата с дървена къща
Как да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къщаКак да изолирате покрив, таван, таван, фронтон в дървена къща
» » Извършваме затоплянето на пода в дървената къща със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com