Излива бетон със собствените си ръце

Бетонният под е доста непретенциозен, лек за изпълнение. Тя може да издържи на тежки товари, изискващи минимални разходи за нейното внедряване. Ако бъдат спазени всички правила за попълването му, строителните работи ще бъдат много опростени и подът ще продължи много години.

Излива бетон със собствените си ръце

Излива бетон със собствените си ръце

Маркиране на ниво

Подът е уреден след изграждането на стените, покрива. Изграждането на сградата трябва задължително да е херметично затворено, за да предпази подножието от естествени валежи. Възможно е да се напълни след вграждането на вратите, монтирането на врати и прозорци, устройството за всякакви комуникации, но преди да се извърши козметична работа в сградата.

Маркиране на ниво

Маркиране на ниво

Ако е необходимо да направите щифтове, изпълнете допълнително съответните обозначения. Необходимо е равномерно маркиране на линиите във всички помещения, така че подът да е абсолютно равен, в някои от помещенията да не се образуват издатини.

Нивото "нула" винаги се разпределя според един принцип: от дъното на вратата изчертайте линия нагоре с 1 метър с лента от сантиметър. Горната марка се използва за означаване на паралелно ниво във всички стаи. Извършете права линия, като се уверите, че тя не се отклонява в ъглите или нередности. Когато символът се отпечата от всички страни на стаята, той се слага на 1 м надолу, като се прави точно успоредна позиция. Според този знак, въжето е затегнато, което е закопчано с нокти, те могат да бъдат изковани на удобни места. Той е напълно ориентиран, когато бетоновият под е излят директно.

Подготовка на субстрата

Стаята трябва да е напълно суха, строителните отпадъци трябва да бъдат отстранени предварително. Грундът се отстранява с дебелината, която зависи от бъдещето на бетонния под. Обикновено това отнема 30-50 мм.

Всеки вид почви е уплътнен. Ако е възможно, вибрираща плоча или вибратор се купува или наема, но ако разработчикът реши да използва наличните средства без да направи покупки, можете да използвате простия метод. Необходимо е да вземете умерен регистър на теглото, отгоре, за да удряте удобни дръжки на оптималното разстояние, а отдолу да прикрепите стабилна дъска с равна повърхност. Работата трябва да се извършва от двама души, е необходимо да се изравнят почвата, така че да няма следи от товари.

Преобръщане на основата с компактна плоча

Преобръщане на основата с компактна плоча

Понякога пясъчната възглавница се нанася върху земята. Пясъкът може да бъде ударен по същия принцип като почвата. Ако е необходимо да се предприемат мерки за уреждане на пречка за проникването на влага, възможно е да се направи хидроизолация за бетонния под. Слоят от почвата се отстранява с разрешението за полагане на глина, той също трябва да бъде внимателно уплътнен, използването на специална подложка е оптимално. Проникването на влага директно в пода ще бъде значително забавено.

Формиране на подсипки

Бетонният под на земята може да бъде разположен директно върху специална подсипке, състояща се от няколко компонента. За подреждането на мазета е необходимо подложка от слоеве. Всички негови компоненти служат за запазване на топлината и предотвратяване на влагата в помещението.

  1. Чакълът е първият слой. Разположена е най-малко 5 см дебелина, може да достигне 10-15 см. След полагането, тя трябва да бъде навлажнена с вода и уплътнена. Понякога дебелината на слоя не може да бъде контролирана, тогава е необходимо да закачите колчетата в земята, спретнато да напълните чакълчето. След като свършите цялата работа, клещите трябва да бъдат премахнати.
  2. Пясък - вторият слой. Понякога те заспиват само 4 см, в някои случаи евентуално полагане, последвано от удари до 7-10 см. Често използван дерещ пясък, той може да бъде закупен в строителни складове, обикновено добавя примеси към него.
  3. Натрошен камък - третият слой. След като го инсталирате, уверете се, че няма остри ръбове на повърхността. Обикновено за подплата под бетонния под материалът се избира с фракция от 4-5 см. Натрошеният камък трябва да бъде равномерно уплътнен. За да запълнете празнините, които могат да се образуват между твърде големи камъни, можете да поръсите с натрошен камък или пясък. Ако се вземе решение да се добавят строителни материали към компактното покритие, то трябва да бъде повторно приложено, след като работата приключи.

За да се създаде еднакъв, надежден бетонен под, симетрията на всяко подложка се контролира, като се използват хоризонтално разположени колчета или въжета. Оформлението на трите слоя е по избор. Можете да използвате всеки от елементите поотделно или да приложите само два слоя.

Хидроизолация и топлоизолация

Когато слоевете подложки се уплътняват, колчетата се отстраняват, никъде няма остри ъгли, позволява се да се полага топлоизолация и хидроизолация, без да се създава допълнителна основа. Ако съществува риск от повреда на материала, опитайте се да използвате специални мембрани, рубероиди или други материали, продавани на ролки.

Хидроизолация и топлоизолация

Хидроизолация и топлоизолация

Понякога се нуждаете от обикновен филм от полиетилен, за да се използва под основата на бетонния под, трябва да изберете екземпляри, по-големи от 200 микрона. Защитните материали трябва да се разпръскват по цялата площ, те трябва да прилягат плътно към всяка страна на основата. Между фугите се закрепват заедно с лепяща лента, като задължително е припокриване от минимум 20 см.

Затопляне с минерална вата

Затопляне с минерална вата

Задължителен е и слой хидроизолация. Над него се извършва топлоизолация. Обикновено се използва всякакъв тип експандиран полистирол, минерална вата или полиуретанова пяна. Последният се използва, ако е възможно да се използва специален пулверизатор.

Можете да поставите този материал в един ден, обикновено го отнемат 24 часа, за да го изсушите. Плочите на изолацията трябва да се подреждат, като се спазва редът на шаха. Те могат да бъдат монтирани на специално лепило, да се използват котви или да се закрепват заедно с лепяща лента.

Видео - Затопляне на бетонни подове

подсилване

За поддържане на значителни натоварвания, равномерно разпределение на грубия под и предотвратяване на пукнатини на бетон, се използва армировка. Необходима е подсилена клетка, която е изработена от метал. Използват се специални пръчки или решетки. Понякога се използва армировка от пластмаса, но нейната сила и надеждност не се тестват понастоящем.

Укрепване на бетонна вратовръзка

Укрепване на бетонна вратовръзка



Ако подът трябва да издържа на значителни натоварвания, е необходимо да се изгради рамка от пръчки със среден или голям диаметър. Всички елементи се закрепват с помощта на заваръчна машина или с помощта на специални скрепителни елементи. Колкото по-мощна е армировъчната клетка, толкова по-масивна вибромрежа е необходима.

Арматурата не може да бъде монтирана без подготовка на подходяща основа. Той трябва да бъде вдигнат с няколко сантиметра, спирайки вертикалните клечки на стойките, често се наричат ​​"столове".

Инсталиране на фар

Монтирането на фарове е един от най-трудоемките и мъчителни етапи, но трябва да се извършва с най-голяма прецизност

Монтирането на фарове е един от най-трудоемките и мъчителни етапи, но трябва да се извършва с най-голяма прецизност

За плавно изливане на бетон е необходимо да се използват специални маяци. Обикновено се използва метален профил, дървени прътове или алуминий. Цялото разстояние трябва да бъде разделено на равни сегменти.

При приготвянето на конкретен разтвор е необходимо да се прилагат еднакви дози от сместа. Сигналите се натискат върху участъци от бетон, които все още не са закалени. Тяхното положение трябва да бъде ниво, което се контролира по време на монтажа или чрез добавяне на допълнителна част от бетона. След монтажа маяците се смазват с масло, помага за по-нататъшното им извличане след употреба.

Смес за изливане на бетон

За производството на бетонова смес, експертите препоръчват закупуване на бетонов миксер, ако разработчикът не сметне за подходящо, можете да използвате наетото устройство.

Една от най-честите и надеждни рецепти.

  1. Перлитът (смачкана вулканична скала) се закупува в магазина за строителни материали. Необходимо е да се измерват 2 пълни кофи и да се напълнят в съд за готвене, например в бетонен смесител.

    перлит

    перлит

  2. Добавете 10 литра вода към перлита. Компонентите са добре смесени.
  3. Мярка 5 кг цимент и се добавя към сместа, след което се смесва с разтвора.
  4. Когато компонентите са напълно смесени, е необходимо да се добавят 5 литра вода и да се разбърка, докато се образува напълно хомогенна смес без смесване на цветовете.
  5. Пясък в количество от 10 кг и около 2 литра вода се добавят към сместа и се смесват. Ако в процеса на извършване на работата ще има забележима липса на течност, трябва да добавите необходимото количество вода без прекъсване на смесването.
  6. Необходимо е да се поддържа кратка пауза, приблизително 10 минути.
  7. След това компонентите не могат да се добавят. Необходимо е да се продължи смесването, за да се провери разтворът за хомогенност и, ако е необходимо, да се смеси, като се прибави масата към хомогенно състояние.

Запълване на пода и правилно изравняване на разтвора

Преди разливането на разтвора е необходимо да се защитят стърчащите конструкции и ъглите на сградата от плътно прилепване на цимента. Необходимо е всички лепени ленти да се залепят. Работниците изсипват решението от противоположната стена по отношение на входа.

Запълване на пода и правилно изравняване на разтвора

Запълване на пода и правилно изравняване на разтвора

Разтворът се разнася на повърхността. Металният клин трябва да бъде пробит чрез хомогенен разтвор непосредствено след прилагането му. Тези действия са необходими за отделянето на въздух от бетона и уплътняването му. Ако е възможно, дълбок вибратор се закупува или наема.

Дълбокият вибратор

Дълбокият вибратор

Приравнете вече приложената и компактна смес може да бъде всяка плоска дъска. При водещите движения на светлината отдясно и наляво всички излишъци се отстраняват, разпределят се в празни кухини или се изхвърлят. Водачите трябва да бъдат свалени след привеждане в съответствие. Напълнете кухините с пресен разтвор.

Повърхността на бетона трябва да е абсолютно плоска, не бива да се допускат пукнатини. За да се избегне разслояване на материала, повърхността се навлажнява с вода всеки ден. Ако съществува опасност от запушване на бетонния под, покрийте го с филм. На мястото, изпълнено с бетон, строителните работи не могат да се извършват в продължение на един месец, тъй като е необходимо да се даде конкретно време, за да стане достатъчно закалено, за да покаже максималните характеристики на здравината.

Изравняваща замазка

Изравняваща замазка

Изравняваща замазка

Когато пълненето на бетонния под се извършва в голям мащаб, не може да се направи идеална повърхност. Експерти смятат, че при полагане на плочки е достатъчно да се подхожда на пода до хоризонтално ниво. Ако решите да паркет паркет или ламинат, можете лесно да даде на пода идеалните контури.

Необходима е самополивна смес. Разтворът се приготвя съгласно инструкциите, внимателно се излива върху чистия под. Веществото се разпространява със специална четка. Служителят трябва да използва специални обувки или приставки, за да избегне деформирането на покритието. Бетонният под може да бъде пуснат в експлоатация след една седмица от датата на завършване на работата по подравняване.

Самонивелиращи се течности

Самонивелиращи се течности

Самоизливането на бетонния под е налично и доста просто при изпълнение. Ако сте закупили всички необходими материали, като следвате инструкциите за употреба на помощни средства, товарене и разтоварване на пода ще бъде напълно гладка и надежден, като по този начин разширяване на нейния живот и да елиминира нуждата от ремонт.

Видео - Изливане на бетон със собствените си ръце

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетонният под в гаража със собствените си ръцеБетонният под в гаража със собствените си ръце
Бетониране на подаБетониране на пода
Ние правим пода в банятаНие правим пода в банята
Как да запълните подовете в апартамента самиКак да запълните подовете в апартамента сами
Правилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайнПравилното маркиране на тавана под гипсокартона е ключът към успешния дизайн
Подът в парната баня със собствените си ръцеПодът в парната баня със собствените си ръце
Ремонт на дървени подове в старата къщаРемонт на дървени подове в старата къща
Какъв конкретен е необходим за фондацията?Какъв конкретен е необходим за фондацията?
Подреждане на бетонна основаПодреждане на бетонна основа
Ние полагаме основите!Ние полагаме основите!
» » Излива бетон със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com