Етажи в гаража с модерни материали

Подовото покритие в гаража трябва да бъде избрано възможно най-разумно. Тя трябва да отговаря на редица важни изисквания, поради спецификата на тази стая. Нека видим какви типове етажи за автомобилистите препоръчват да оборудват професионалистите.

Видове подови основи в къщата за колата - от какво да изберем?

Подовете в гаража са оборудвани с няколко технологии, използващи различни материали. Не е лесно да се избере конкретна техника за неопитни шофьори. Тук трябва да се има предвид, че такива покрития задължително трябва да притежават:

  1. 1. Висока степен на пожарна безопасност и устойчивост на влага.
  2. 2. Добра здравина, неспособност да се деформира под въздействието на механични товари.
  3. 3. Малък експонент на разширението под влиянието на температурни колебания.
  4. 4. Устойчив на негативните ефекти на нефтопродукти, разтворители, киселини, масла и други агресивни съединения, използвани за обслужване на автомобила.
  5. 5. Дълголетие, лекота на грижа, възможност за самоусъвършенстване.

Специфичните изисквания съответстват на бетонни, керамично-гранитни, подови плочи. Те се считат за най-издръжливи и надеждни. Но, разбира се, те имат предимства и недостатъци. Основите на бетона са популярни сред много собственици на автомобили. Те могат да се управляват дори при много трудни условия. Такива подове издържат на теглото на двете автомобили и камиони, не се страхуват от химикали, не горят. Но с течение на времето бетонната повърхност става много грозна. С такива подове е почти невъзможно да се измият пръските от бензин, масло и други технически течности. За феновете на чистотата и реда, това, разбира се, е неприемливо.

По-твърд аналог на бетонните основи са подовете от готови стоманобетонни плочи. Те всъщност са вечни. Пропиване на такова покритие е невъзможно да се унищожи. Но използването на стоманобетонни продукти изисква значителни финансови разходи. Плочки, които имат значително тегло, първо трябва да донесат, а след това по някакъв начин лежат. Без специално оборудване и няколко помощника не може да направи тук.

Икономическите варианти на покритията за гаража - глинени и дървени, сега не са много популярни. Те са много рядко оборудвани. Земята активно абсорбира влагата, силата й оставя много да се желае. Но цената му ще бъде минимална. Евтина цена и дървена тераса. Лесно се монтират самостоятелно, получават екологично покритие. Това е само периодът на нейната работа ще бъде минимална - 5-6 години. Етажите от дърво се препоръчват в случаите, когато гаражът се използва много рядко.

Етажи в гаража - използване на съвременни материали

Описаните основания се считат за традиционни. Почти всеки водач знае за правилата на тяхното подреждане и работа. Няма да повтаряме. Вместо това ще говорим за съвременни материали и продукти, които през последните години все по-често се използват за организиране на подови настилки в гаражи.

Керамичен гранит - естетика и гарантирана здравина

Сред всички иновативни видове настилки за гаражи специално място се заема от технически керамичен гранит. По-естетичен и траен материал е трудно да се намери. Произвежда се със специална технология, която включва използването на специални видове естествена глина и добавки, които значително повишават здравината на крайните продукти. Приготвеният състав се поставя в специални агрегати, където се синтерира под високо налягане при температура от порядъка на 1300 ° С В резултат на такива манипулации се получава уникален монолитен материал, който:

  • е напълно инертен за автомобилната химия;
  • Не са податливи на влага, ултравиолетови, ниски и високи температури;
  • не натрупва статично електричество;
  • има умен външен вид;
  • издържа на тежко механично напрежение;
  • не горя и не се топи;
  • лесен за почистване от всяко замърсяване.

Керамичният гранит се произвежда под формата на плочки с различни размери. Ако работата по поставянето му се извършва сама, желателно е да се изберат продукти с големи геометрични параметри. Те са по-лесни за монтиране. При полагането на тези плочки се получава минималният брой шевове, които изискват допълнителна обработка.

Етажи в гаража - използване на съвременни материали

Порцеланът е гладък и груб. Кои продукти са по-добре да се инсталират в гаража? Несъмнено, с груба повърхност. Такава плочка прилепва добре към бетонната основа и е по-безопасна за работа. Промъкването и травмите върху него са почти нереални.

Сериозен дефект на керамичния гранит е цената. Той е обективно висок.

Продуктите на местните производители струват от $ 5 на квадратен метър, а чуждестранните продукти дори повече. Най-скъпите порцеланови плочки се доставят в Русия от Испания и Италия. В същото време за завършване на подовите бази в помещенията, представляващи интерес за нас, не е необходимо да се купуват скъпи модели. Гаражът може да бъде перфектно подреден и техническа плочка от порцеланови каменинови изделия. Цената му е доста достъпна, а силните и естетическите качества са на високо ниво.

Монтирането на покритие от керамично гранит е бърз и лесен процес

Описаните плочки са монтирани на добре изравнена повърхност. За да се постигне отсъствие на висока надморска височина люлки на пода база е най-лесно с помощта на бетонна замазка. Правилата за пълненето му са посочени на опаковката на сместа за изравняване. Закрепването на керамичен гранит се извършва със специални лепилни състави. Купете ги лесно във всеки строителен магазин. Просто се свързваме с продавача и той ще ни каже кое лепило имаме нужда.

Етажи в гаража - използване на съвременни материали

Процесът полагане на технически керамичен гранит плочките са дадени по-долу:

  1. 1. Влезем в ъгъла, който е най-близо до входа на гаража.
  2. 2. Вземете първата плочка, използвайки назъбена мистрия, лекувайте я с грешната страна с лепило, внимателно поставете продукта в ъгъл. От повърхността на стената трябва да направите малка (5 мм) вдлъбнатина. Удобно е да се осигури чрез поставяне на кръстосани подложки.
  3. 3. Проверяваме точността на полагане на плочките на нивото на сградата. Ако е необходимо, преместете го. Не е трудно да се направи това. Лепилото не се втвърдява веднага. Имаме 5-6 минути, за да изберем правилното място за плочките.
  4. 4. Монтирайте още няколко продукта отстрани на първия, образувайки между тях пролуки със същия размер (използваме всички същите кръстосани уплътнения). Ако интервалите между плочките са различни, няма да получим перфектен украшение.
  5. 5. Залагаме на посочения принцип до края на 2-3 реда, като проверяваме всеки от тях по ниво. Има ли изкривявания? След това продължаваме работата си.


В близост до стените на гаража, цели плочки, като правило, не могат да бъдат положени. За да настроите продуктите до необходимите размери, трябва да ги изрязвате. Изработва се от български или специален фрезов инструмент. Последният вариант изглежда за предпочитане. След като се поставят остатъци в близост до стените, ще трябва само да изтрием всички съществуващи шевове по облицованата повърхност. Красив и надежден етаж е готов!

Тротоарни плочки - правим трайни и евтини подове

Ако не можем да си позволим порцеланови каменни изделия, правим под в моторния дом на тротоарни плочи. Този материал обикновено се използва на открито. Но, повярвайте ми, за гаража ще се справи добре. Плочките за тротоарите са трайни, практични и изискват шевове с малка широчина по време на монтажа. Тя струва половината от цената на керамичния гранит, придава разнообразие от нюанси и форми, гарантира добър противоплъзгащ ефект. В допълнение, тя може да се полага чрез "сух" метод.

Етажи в гаража - използване на съвременни материали

Монтажът на тротоарни плочи се извършва, както следва:

  1. 1. Сложихме маяци в ъглите на стаята. Изравнете нивото и нишката, като вземете предвид всички съществуващи наклони и повърхностни неравности.
  2. 2. Ако плочката е поставена директно върху земята, първо трябва да се почисти от трева, корените, отломките и внимателно да се махнат.
  3. 3. За компактна земна основа напълнете слой от натрошен камък (можете да използвате скрининг) с дебелина 5-10 см. След това го покрийте със смес от цимент и пясък (1 до 3).
  4. 4. Накарайте сместа. Поставихме стелажи върху маяците и нивелирахме слоя от пясък и цимент. Трябва да получим еднакво основание. Тогава плочките няма да бъдат по-ниски и не по-големи от планираното ниво на покритие.

Сега сложихме плочката суха. Процесът е завършен. Имаме надежден под. Единственият неприятен момент - продуктите за настилка бързо се замърсяват. За няколко години работа, те са покрити с незаличими петна от технически течности, масло, бензин. Част от проблема може да бъде решен чрез редовно облицоване на плочките в някакъв тъмен цвят.

Покрития от каучук - за любителите на комфорта и красотата

Сега се използват каучукови изделия подреждане на подове в гаражи навсякъде. Потребителите оцениха своите специални характеристики, като осигуриха чистота в интериора и оптимални условия за поддръжка на автомобила. Продуктите, произведени от каучук, са на разположение под формата на:

  • килими;
  • валцовани материали;
  • течни формулировки;
  • Модулни плочки - релефни или плоски.

В гаража, според експерти, е най-удобно да се използват най-новите продукти. Каучуковите плочки имат много предимства:

  • абсорбира перфектно вибрациите и шума;
  • устойчив на химически и механичен стрес;
  • Не пропускайте водата (безопасно можете да измиете колата направо в гаража, без да се притеснявате за унищожаването на подовата настилка);
  • Не се деформирайте дълго време;
  • има противоплъзгащи свойства;
  • почиства се с обикновена вода (може да се използват препарати, ако подът е твърде замърсен);
  • лесно ремонтирани, ако е необходимо.

Модулните плочки са изработени от стари гуми или от чиста гума. Тези материали се смилат на частици с диаметър от 1 до 5 см. След това се добавят оцветяващи компоненти, които дават на продуктите определена сянка, лепило, модификатори. Полученият състав се формова, след това се пресова под налягане. В резултат на това се получават плочи с висока якост с дебелина до 5-6 cm.

Етажи в гаража - използване на съвременни материали

В гаража е желателно да се поставят гумени продукти с дебелина 3-5 см (кола) или 6 см (камиони, SUV). Шест-сантиметричните покрития са по-скъпи от другите, тъй като те допълнително са снабдени със скелет от корда. Значително увеличава устойчивостта на плочките към механичните натоварвания и увеличава общата твърдост на покритието.

Монтаж на модулна плочка - всяка

Модулните гумени плочки за гараж на автомобила на пода лесно могат да се подреждат от един човек. Това е едно от основните му предимства. Операцията се извършва чрез елементарен алгоритъм:

  1. 1. Подравнете основата. Оптимално подреждайте бетона от бетон. Но можете просто да се намесвате с повърхността.
  2. 2. Наклоняваме малък (1-2 °) наклон към водния поток.
  3. 3. Ние обработваме бетона с грунд (идеално проникващ), като по този начин увеличаваме неговата адхезия. Ако се планира да се поставят каучукови изделия директно на земята, не се предприемат други действия.
  4. 4. Започнете инсталирането на плочката (както обикновено - от ъгъла). Поставяме на долната си страна слой лепило (всяка съставка на полиуретанова основа ще направи). Ние инсталираме първата плочка. Вместо полиуретаново съединение, се разрешава използването на специален мастик (гума плюс битум). Но в този случай е необходимо да се обработва, плочките и бетонната повърхност.
  5. 5. Ние разпространяваме гумени продукти в редици на задния край. Правим еднаква линия или правим известно изместване. Всичко зависи от модела, който искаме да получим.
  6. 6. Ако предната част на плочката е замърсена с лепило, незабавно я избършете. По-късно такива следи не могат да бъдат изтрити.

Модулните плочки без проблеми се изрязват с добре заземен конструктивен нож. Следователно, няма да е трудно да получите парчета продукти за монтаж. След като завършим целия етаж, изчакаме залепването на лепилото. Предлага се елегантна и надеждна база!

Етажи в гаража - използване на съвременни материали

Надяваме се статията ни да ви помогне да решите кои са най-добрите продукти за използване, за да създадете висококачествено покритие в гаража. Изберете вашата опция и изпълнете сами всички инсталационни работи според диаграмите, дадени от нас. Успех.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Вентилация в гаража със собствени ръце, схема, снимкаВентилация в гаража със собствени ръце, схема, снимка
Как да покрием бетонен под в гаражните методи, материали и технологииКак да покрием бетонен под в гаражните методи, материали и технологии
Как да напълните етажа в гаража с бетонКак да напълните етажа в гаража с бетон
Бетониране на пода в гаражната последователност на строителните работиБетониране на пода в гаражната последователност на строителните работи
Ние правим дървения под в гаража със собствените си ръцеНие правим дървения под в гаража със собствените си ръце
Кой етаж е най-добре да постави в гаража и на балконаКой етаж е най-добре да постави в гаража и на балкона
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
» » Етажи в гаража с модерни материали
© 2021 BggeHat.com