Как да направите бетонен под в гараж

Всеки, който има личен автомобил, рано или късно, ще се отрази върху нуждата от закупуване на гараж: под покрива и времето не е strashna- също от престъпни действия любим "поглъщат" е защитена. Ако решението за необходимостта от закупуване на гараж вече е направено, трябва да се отговори на един въпрос: купете гараж или го построите сами. Много по-евтино е да изградите такава структура със собствените си ръце, при условие че вече имате определени умения в този занаят.

Как да направите бетонен под в гараж

Как да направите бетонен под в гараж

Гаражният под трябва да има определени свойства.

  1. Тъй като подът е постоянно изложен на механично влияние от подвижна кола или чрез смяна на кутии, тежки торбички и кутии, той трябва да е устойчив и устойчив на износване.
  2. Ако покривът на гаража не е достатъчно здрав, по време на дъждовния сезон и топенето на снега, в гаража влиза определено количество вода. Освен това водата влиза от машината, например под формата на кондензат. Ето защо, подът на гаража трябва да е устойчив на влага.
  3. Често в гаража се излива бензин от една кутия в друга, маслата на автомобила се сменят, което не винаги е възможно да се направи внимателно, без да се разлее капка върху пода. Ако в автомобила има изтичане, например антифриз, неизбежно ще падне на пода в гаража. Следователно, сексът също трябва да притежава свойството на химическа инертност.

Ако стените на вашия гараж вече са готови, трябва да се обърне специално внимание на неговия под. Конкретно подовите на гаража по качествен начин, така че те да продължат дълго и да не причиняват проблеми под формата на пукнатини и разливи.

Бетонният под в гаража, както и всяко друго покритие, има положителни и отрицателни страни. Но професионалистите, обаче, повече:

  • на първо място бетонът е един от най-трайните материали, така че изливането на пода с бетон е широко разпространено сред хората, които знаят много за сградите;
  • бетон - един от най-издръжливите строителни материали и като се има предвид, че колата тежи много, избраният от нас материал е идеален;
  • бетон струва по-малко от други материали.

Бетонът обаче има някои отрицателни характеристики. Например, строители от различни посоки не харесват, че този материал, или по-скоро на неговата повърхност, може да образува прах, или дори по-лошо - петна от мръсотия.

Друг проблем с този строителен материал е, че неговите най-горни слоеве лесно се изтриват, като се образува на повърхността следи от сивкав прах. И, разбира се, е да се каже, че бетонът е в състояние да усвои различни смеси, с тях може да остане неприятен и труден за извеждане на миризмата, която, обаче, с малко старание, можете да премахнете: има много различни начини за неговото отстраняване.

При напълването на пода на гаража е много важно да се спазва технологията. В противен случай повърхността на бетона може да се спука, което ще доведе до необходимостта от коригиране на грешките след завършване на основната работа.

инструменти

За правилното попълване на гаражния бетонен под ще са необходими определени компоненти:

  • цимент, който се продава във всеки строителен цех;
  • пясък - желателно е той да не съдържа излишни примеси;
  • натрошен камък;
  • битум;
  • подсилено окото.

Също така ще са необходими водоотблъскващи материали като фолио-изол, толи, стъкло-рубероид, полиетиленов филм и хидроизол. Не забравяйте, че ще е необходимо да се затопли нашата конструкция.

По време на работа е най-удобно да се използва бетонен смесител, за да се ускори процесът и да се улесни работата. Но ако намерите миксера изглежда проблематично, можете да се месят на бетона е старомоден начин: в голям контейнер всички компоненти се смесват с лопата, за да осигурява подходяща консистенция.

Подготовка на основата на бетонен под

Подът в гаража

Подът в гаража

След това се обръщаме към подготовката на основата на бетонния под. Необходимо е да се изкопае малка дълбочина на основата около половин метър дълбочина. Напълва се с чакъл, който трябва да бъде натиснат или изкован по някакъв начин. Следващият слой е пясък, който е покрит с 15 сантиметра. Ако е необходимо, създайте наклон и определете хоризонталната линия, нивото на пода.

Понякога е необходимо да се излива бетон върху стара покривка. Този процес изисква болезнена подготовка. Най-добре е да премахнете старото покритие и да излеете отново бетона, но ако искате, можете да затворите старите пукнатини с цимент и пясък. Спомняйки си за необходимостта от хидроизолация на платното, трябва да разпределите слоевете, така че разливането да не е по-малко от 10 и не повече от 15 сантиметра.

Най-важното е да запомните, че целият материал за изливане на пода трябва да бъде разположен на пясъка много гладко, за предпочитане без набръчкване, в противен случай няма да е възможно да се избегнат пукнатини. И на мястото на докинг е най-добре да се залепи специална водоустойчива лента. Спомняме си, че използваме сместа въз основа на височината, която планирахме да направим.

подсилване

Укрепване на бетонен под

Укрепване на бетонен под



Като се има предвид, че колата е доста тежка, а основата на гаража просто не може да издържи на товара, е необходимо да се подсили бетона. Най-добре е да вземете специална решетка, използвана за пътно строителство. Размерът на клетките на такава мрежа ще бъде 100 х 100 mm. Ако желаете, можете да използвате мрежа 150 x 150 мм.

Диаметърът на усиленото ребро на окото не трябва да надвишава пет милиметра. Такава мрежа е най-добре поставена в средата на общата височина на бетона с помощта на специални фиксатори.

Как да се излее бетон

Първо трябва да подготвите конкретна смес. Както вече споменахме, можете ръчно да го месите, но трябва да знаете пропорциите на пясък, бетон и вода и в същото време да отделите много усилия за смесване. За тези, които не се чувстват уверени в себе си, ви препоръчваме да купувате специални сухи съставки във всеки специализиран магазин. Основната им разлика е, че в тях има много добавки, които подобряват сместа. Най-лесният начин е да използвате инструкцията, която се намира на опаковката, и след това да смесите всички компоненти ще бъде доста лесно.

Приготвяне на разтвора

Приготвяне на разтвора

Най-добрият вариант е да се месят една част от цимента, четири парчета строителни пясък и не забравяйте да добавите половината вода. След това се изсипва вода в бетоновия смесител, след това се излива цимент, след което се пясък. Ръчният метод е малко по-прост: циментът и пясъкът се смесват с хомогенна маса без бучки, добавя се вода.

След като сместа се е оказала, преминаваме към изливане на бетон в гаража. За да направите това, използвайки специално устройство, запълваме пода. Този процес не е толкова труден, колкото е необходимо, тъй като е необходимо да се изравнява бетона, така че да има напълно плоска повърхност.

Основното нещо е да не забравяме, че бетонът трябва да бъде изравнен на горните ръбове.

Нивото на маяците показва самолета

Нивото на маяците показва самолета

За изравняване можете да използвате дървена релса, която се плъзга покрай специално проектирания маяк. Багажникът трябва да "ходи" по протежение на маяците само с възвратно-постъпателни движения. След като наводнената повърхност е изравнена, е необходимо да се провери бъдещият етаж за наличието на ями, и ако бъдат открити, излейте бетонен разтвор.

Как да попълните пода в гаража със собствените си ръце

Как да попълните пода в гаража със собствените си ръце

Видео - инсталиране на фар

За да се осигури необходимата твърдост на основата, е необходимо да се напълни пода с една стъпка, след което е необходимо да се позволи на бетона да замръзне. Времето за настройка е пет часа.

Също така трябва да се помни, че прясно приготвената смес се нуждае от малко време, за да абсорбира всички необходими полимери. Ако веднага започнете да запълвате пода в гаража, можете да се сблъскате с проблема с разпространението на бетон.

Най-малко два пъти на ден, е необходимо да се направи пролив на водата замазки, с помощта на поливане. Важно е да запомните за компенсаторните конци. Те трябва да се носят по стената на гаража.

По тази причина по-голямата част от работата ще бъде завършена. Сместа е наводнена и трябва да изсъхне добре - това ще отнеме 30-40 дни. Както се препоръчва от много професионални строители, получените бетонни подове са най-добре покрити с няколко слоя специална боя. Също така, някои опитни хора съветват пускането на универсална клечка за клинкер на върха.

Ако след като подът е напълнен с хоросан, можете да поставите бетонна смес пред гаража. Бетонните настилки се извършват, за да станат по-удобни за шофиране в гаража с кола.

Видео - Наливане на бетон на входа на гаража

Приблизително един месец по-късно е необходимо да се провери за дефекти. Ако се открият дефекти, е необходимо да ги коригирате (например, изсипете пукнатините с бетон). Но ако бетоновият под в гаража се излива перфектно, няма нужда да го променяте: такъв под ще ви издържи няколко десетилетия.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да си направим гаражно отопление сами?Как да си направим гаражно отопление сами?
С вашите ръце, гаражът е направен от велпапеС вашите ръце, гаражът е направен от велпапе
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
ТЕМ за отопление на гаражаТЕМ за отопление на гаража
Как да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензатКак да се изолира таван в гараж, ние считаме нюанси на кондензат
Модерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилкаМодерни подови настилки за гаражни новости в областта на подовата настилка
Правим правилния бетонен под в гаражаПравим правилния бетонен под в гаража
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Боклук от блокове от шлакаБоклук от блокове от шлака
Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?Как мога да рисувам пода в гараж от бетон?
» » Как да направите бетонен под в гараж
© 2021 BggeHat.com