Thermoprofile

ThermoprofileТърсенето на новаторски решения за рамковите сгради доведе до възникването на нови структурни елементи. Един от тези материали в сферата на строителството е термопрофилът.

Това е огънат метален лист с дебелина до 2 мм. Перфорирането се прилага върху праволинейната лагерна повърхност. Материалът заменя модерния процес на изработка на дървена рамка. Благодарение на много предимства, този тип дизайн е широко разпространен, включително сеизмично опасни зони.

Характеристики на термопрофила

Височината на профила варира от 60 до 200 мм. с разстояние от 20 мм. Също така има нестандартни продукти с височина на стените 250 и 300 мм. Продукти, проектирани да работят в условия на големи натоварвания, се произвеждат с усилващи елементи.

Можете да приложите профила за външните и вътрешните стени. Простата технология осигурява лекота и бързина на инсталиране. Теглото от 1 м2 е до 25 кг. За работата не е необходимо специално оборудване и инструменти. Целият екип може да бъде събран от екип от трима души. Това значително спестява инвестиции в строителството и наети работници.

Животът на този материал е 100 години. След демонтажа профилът трябва да бъде напълно рециклиран и рециклиран.
По същество профилът е направен от поцинкована стомана. Конструкциите не се подлагат на корозия, което удължава експлоатационния им живот. В същото време консумацията на цинк е около 275 g / m2, което е доста малко.
Ниската консумация на материали оказва влияние върху цената на сградата. Високата носеща способност осигурява голяма стъпка в дизайна и спестяването на материали.

Характеристики на конструкцията от термопрофила

Приложение на термопрофилПод изграждането на термопрофила не е необходимо да подреждате основа на размерите. Лекотата на конструкциите позволява използването на плитки основи или колонна структура с лента.

Елементите за закрепване на профила са обикновени винтове. За да се гарантира силата на рамката, не е нужно да прибягвате до допълнителни мерки и използването на специални технологии. Отворите за закрепване се създават по време на производствения процес. Ако е необходимо, можете да тренирате навсякъде в профила.



Поради гъвкавостта на елементите конструкцията на този материал се използва в сеизмично опасни зони. Конструкциите издържат на точки до 9 точки.

Основни предимства на термопрофила

Лекотата. Благодарение на чистотата на материала и специалната технология, която прави рамката твърда, е доста лесно да монтирате рамката.

Липса на топлинни загуби. Използването на метал в частното жилищно строителство е ограничено поради високото му абсорбиране на топлина. Тази особеност на материала води до появата на студени мостове. Благодарение на системата за перфорирана стена, топлината се задържа в лабиринтите на перфорациите и къщата не носи допълнителни топлинни загуби. По този начин средствата за отопление се запазват.

Универсалност. Възможно е да се прилагат продукти както за образуване на стени, така и за тавани и покриви. Разнообразието от размери не поставя дизайнера в тясна рамка на изчисление.

Сила. Размерът на конструкциите от разглеждания материал може да достигне 14 м за покривни системи. В този случай не се изискват допълнителни пори, което има благоприятен ефект върху образуването на вътрешното пространство. За таванни конструкции максималната дължина на гредите е 9 м.

Целогодишно строителство. Инсталирането на този тип рамка не зависи от времето на годината. При провеждането на работа няма процеси, свързани с течности. За метал температурният индекс не е особено важен.

Лесен за ремонт и демонтаж. Ако една връзка на скелета не успее, тя може лесно да бъде заменена, без да се засяга цялата сграда. Същото се случва и при вътрешно преустройство. Всички дялове се прехвърлят в зависимост от желанията на собствениците. Поради това термичният профил предоставя големи възможности за създаване на студио. В този случай преградите изглеждат капитали, имащи високи топлотехнически и звукоизолиращи индикатори.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да фиксирате профила на таванаКак правилно да фиксирате профила на тавана
Подсилване от фибростъклоПодсилване от фибростъкло
Как да вмъкнете прозорец в дървена рамкаКак да вмъкнете прозорец в дървена рамка
Фолиева изолацияФолиева изолация
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Как да започнем изграждането на гаражКак да започнем изграждането на гараж
Предимства на рамкови къщиПредимства на рамкови къщи
Строителни компонентиСтроителни компоненти
Кабелни тави, металниКабелни тави, метални
Гофрирани покривни листовеГофрирани покривни листове
» » Thermoprofile
© 2021 BggeHat.com