Изграждане на пилешки кош от блокове от пяна

Изграждането на пилешки кош трябва да се осъществява отговорно. Домашните птици са много чувствителни към студ и влага. Ако къщата за пилета е ярка и топла, тогава те ще избегнат различни заболявания, така че тя трябва да има постоянна температура от поне 15 ° С. Най-добрият вариант за тези цели ще бъде висококачествен пенобетон, тя перфектно поддържа топлината и създава благоприятен микроклимат. За това, първо трябва да помислите преди да създадете пилешки кош от блок пяна на вашия сайт.

Много от тях изграждат дървени кабини, но те са много по-студени в сравнение с пенобетонните, а цената на строителството е по-висока. В полза на пяна бетон казва, че е абсолютно безопасно и нетоксично. От тези съображения се избират продуктите от пенопласт, за да се изгради надеждна стая.

Подготвителна работа

пилешки копър

За да се гарантира, че пилетата се носят добре, те трябва да им осигурят удобни условия, не само топла и суха, но и доста просторна стая. Така че една птица трябва да има не по-малко от една трета от квадратен метър, тази площ не трябва да включва квадратурата на пътеките.

пилешки копър

Ако се планира изграждането на многоетажна зимна пилешка кофа, важно е да запомните, че височината на таваните не трябва да бъде по-малка от 70 см. Това е вариантът на по-евтино строителство на пилетата от едноетажната плевня. Особено, ако в двора ви има много домашни птици.

пилешки копър

Също така е важно за тях правилно да се организират коридорите, могат да бъдат под формата на качулки или рафтове. Тя трябва да бъде разположена на не повече от 1 метър над основното ниво, в противен случай няма да може да се изкачи там. Ако устройството на пилешкото копче предложи надмощие над егото на това ниво, тогава можете да замените стълба за тях, чрез която птиците лесно могат да се изкачат на спалното помещение. За всичко е удобно, трябва да разчитате на около 30 см полюси на 1 птица.

пилешки копър

Ако все още има птици или гърди в кокошката, условията за отглеждане на кокошките също са добри за тях. Площта на помещенията за една пуйка не трябва да е по-малка от един метър, а височината на тавана не трябва да бъде по-малка от един и половина. Що се отнася до кошерите, пуйките не обичат да спят върху тях, за да могат да изградят солидна платформа за тях. Разположението на навеса за бисери е същото като при пилетата.

Избор на материал

пяна блокове

След като направите всички необходими изчисления и оформление на бъдещата сграда, можете спокойно да отидете да купите всички необходими строителни материали. За изграждането на стени е подходящ добър пенобетон с плътност не по-малка от D400, размерите му са стандартни. Дебелина на стената зависи от вашия климатичен регион. Така че за района на Москва ще има достатъчно стени в един блок, а за тези, които живеят в Урал и извън него, ще трябва да построите две тухли.

пилешки копър



Дървените трупи са обикновени дървени, но на плочки е по-добре да не се спасява. В края на краищата, ако покривът изтича, целият чар на пяната бетонна пилешка кофа ще изчезне. Можете също така трябва да бъдат закупени за хидроизолацията на фондацията (за тази цел е подходящ битумен грунд и лист покривен материал), дървени трупчета за кофраж и всички компоненти на бетонната смес. Що се отнася до лепилото за зидария, по-добре е да се използва лепило-цимент. Така че не само да се намалят разходите, но и да се избегне замръзване на стените.

Полагане на основите

снимка на основата на лентата

Типът фондация под коопера е най-простата и най-икономична лента. За своята конструкция, една изкопа е изкопана дълбочина и ширина от 20 * 20 см, този изкоп е изпълнен с чакъл с пясък и добре уплътнени. За по-добра адхезия към бетона пясъкът се напръсква с вода. Сега е възможно да се инсталира дървен материал от дървени пръти на височина 20 см. Там е поставена армировъчната обвивка, която се състои от свързаната армировка с диаметър 6 мм. След като джъмперите са фиксирани, бетонова смес се излива в кофража.

Укрепване на основата

Фондацията продължава три дни. След пълно втвърдяване кофражът се отстранява и цялата площ на основата се покрива с грунд в няколко слоя. Ruberoid се разпространява над него. С приключването на фондацията можете да започнете да изграждате стените.

Стенна зидария

пяна стена

Полагане на пяна от бетон започва с ъгловите блокове, а след това се фокусира върху тях, лежи първият ред на стената. Между другото, за по-добро сцепление с основата използва зидария хоросан. Сега трябва да направим армировката, затова в блоковете са изрязани два канала за армировка d = 6 мм, а следващите редове отговарят на желаната височина.

зидария от блокове пяна

За да запишете на прозорците, можете да направите канали в стените и да ги вмъкнете в стената на полагане. Както казват - евтини и ядосани. Последният ред е подсилен от armopoyas. Добра алтернатива е армопойът от пенобетонен кофраж. За да направите това, вземете дебелината на материала от 10 см, се поберат по краищата, в резултат пространство се полага заварена метална рамка, излят всички с бетон. След втвърдяване можете да поставите дървени греди и плочки.

Видео за устройствата на пилешките котки

заключение

Плоковите блокове за изграждане на пилешки кош са правилният избор, гарантира добро качество на атрактивна цена. В тази къща вашите птици ще се чувстват комфортно и уютно.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Свойства и характеристики на блоковете пянаСвойства и характеристики на блоковете пяна
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Как да се изгради една къща от пяна блоковеКак да се изгради една къща от пяна блокове
Пушени пилешки крила естествен диетичен продуктПушени пилешки крила естествен диетичен продукт
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
» » Изграждане на пилешки кош от блокове от пяна
© 2021 BggeHat.com