Какво представлява плъзгащ се кофраж?

Всеки, който по някакъв начин е свързан с процеса на изграждане на бетонни сгради, е запознат с кофража.

Кофраж - единственият наистина незаменим дизайн, предназначен да формира конкретни монолитни структури.

Професионален плъзгащ кофраж

Професионален плъзгащ кофраж

Кофражът е различен, технологията на нейната ерекция се различава в зависимост от специфичните задачи, наличните материали, възможностите на строителите и т.н. Ще разгледаме плъзгащи се кофраж - специален инвентар, който ви позволява да построите бетонни високи сгради с изненадваща скорост и ефективност.

Характеристики и цел

Технологията на изграждане на стандартен кофраж осигурява сглобяването му чрез собствени ръце от импровизирани средства. За работа използвайте дърво, главно дъски и греди. Дизайнът е доста надежден. Ако правилото му е да събере - то ще издържи най-малко един отливка от бетон. Въпреки това, след изливането и отстраняването на завършените щитове, те в най-добрия случай ще се нуждаят от ремонт. В най-лошия случай кофражът трябва да бъде демонтиран със собствените ни ръце, а дървото ще бъде разрешено за други нужди, вече не е подходящо за строителство.

В същото време, технологията на сглобяване, особено ако се използва от собствените си ръце, е труден и отнема време. Много къщи са изградени от бетон, а повечето от строителите го прекарват при подготовката на свързаните с тях материали, а именно - кофраж.

Закупуването на професионален кофраж за изливане на стените на къщата ви позволява да ускорите подготвителните процеси, защото е много по-лесно да ги събирате. Професионалната инвентаризация има различен тип повърхности, е по-устойчива на натоварвания, многофункционална, бързо сглобена и бързо разглобена.

Въпреки това, сглобяването и демонтажът на такива структури все още трябва да губят време, дори когато се занимаваме с такава незначителна материя, като изливане на бетонни стени от частна къща.

Монтаж на основата за плъзгащи се кофражи

Монтаж на основата за плъзгащи се кофражи

Ето защо при проекти, при които при изливането на повърхностите на стените на къщата те планират да използват бетон, те решиха да използват много по-удобен и напреднал механизъм - плъзгащ се кофраж.

Плъзгащият се кофраж е професионален инвентар, предназначен за бързо запълване на кухината на стените на къщата и за образуването на бетонни конструкции "в движение". Той е идеален за дом, чиято основна конструкция е направена изцяло от бетон и има дебелина до 250 мм.

Особеността на такъв инвентар е уникална технология, която позволява да се сглоби веднъж и след това да се повиши всичко по-високо с помощта на специални крикове. Скоростта на конструкцията се увеличава поне няколко пъти.

Принцип на действие

Нанесете инвентар, известен като плъзгащ кофраж, за проста и изненадващо ефективна процедура.

Плъзгащият се кофраж е веднъж инсталиран около бъдещите стени на къщата. Той е внимателно изложен и закрепен от носачи, така че да се постигне идеален дизайн. След това жаковете поддържат щитовете. Задачата на жаковете е да повдигнат щитите, ако е необходимо.

Следва процесът на изливане на бетон. В завършената конструкция със собствените си ръце излейте бетонната смес, докато тя се напълни напълно. Желателно е при взаимодействие с плъзгащи се конструкции да се избегнат бетонни стени и подпори с дебелина, по-голяма от 250 mm. Бетонът в тях замръзва много по-дълго, отнема повече време за разбиране, което влияе върху цялостната ефективност на строителството.

Схема за монтаж на плъзгащи се кофражи за стени

Схема за монтаж на плъзгащи се кофражи за стени

След като по-ниското ниво се втвърди - ограничителният инвентар е слабо отслабен и повишен до по-високо ниво. Повдигането се осъществява чрез насърчаване на крикове.

Височините на височината се закрепват към издатините на армировка от бетонни конструкции. По време на строителството такива неща се планират предварително. След завършване на къщата цялата излишна армировка е отрязана.

Издигнат до ново ниво, кофражът остава в същата позиция и е напълно готов за последващо изливане. Времето за преразпределението обаче е много по-малко. Всъщност повдигането на една секция отнема до 10 минути, докато пълното сглобяване и разглобяване на дори професионални строителни машини ще се осъществи, поне за няколко часа.



В новото положение бетонът се излива в кофража, докато се втвърди. При такава схема можете да действате толкова дълго, колкото желаете.

Приложение на плъзгащи се кофражи (видео)

Използвани материали и конструкция

За да сте сигурни, че такова елегантно и удобно решение като плъзгащия се кофраж работи правилно - трябва да изберете правилно използваните материали за монтажа.

Както вече отбелязахме по-горе, подобни структури почти напълно повтарят професионалните кофражни инвентари, с единствената разлика, че те са прикрепени малко по-различно и се повдигат поради взаимодействие с крилата.

Събира се от:

  • билбордове;
  • подпори;
  • жакове.
Изграждане на стените на сградата с плъзгащ се кофраж

Изграждане на стените на сградата с плъзгащ се кофраж

Секцията на плъзгащия се кофраж се състои преди всичко от два паралелно монтирани щита. Всеки щит има основа от метална рамка, върху която е пълнена водоустойчива дървесина. Повърхностите на допир с бетон са покрити със стомана или пластмаса. Всички елементи имат модулна структура, която е много удобна.

Устойчивостта на щита се осигурява от рамката и подпорите. Опорите са изработени от метал. Те са много удобни - имат настройка на дължината, дебелина на пръчката и т.н.

Тази конструкция е монтирана върху подпори, като се монтират два щита един до друг. Под щитовете са монтирани крикове. Те натискат рамката отдолу, като ви позволяват да вдигнете инвентара до желаната височина. Ако трябва да увеличите гнездата - използвайте допълнителни пръти.

Вилите са:

  • ръка;
  • хидравлично;
  • електрически.

Ръководството вече почти не се използва, често се нуждаят от ремонт, те са неудобни, когато работят със собствените си ръце. Но те са доста евтини.

Хидравликата се среща по-често. Те работят за сметка на свързаните помпи - осигурявайки едновременно група от крикове.

Електрически - най-модерните и скъпи. Те работят почти безпроблемно, пренасят огромни усилия и тежат малко.

Изграждане на собствените си ръце

Много хора изграждат свои собствени домове. Те нямат средствата или средствата за закупуване на професионално оборудване. Освен това е твърде скъпо и просто нерентабилно, ако трябва да попълните една къща.

В този случай е по-разумно да се използват импровизирани средства. Можете също така да създавате плъзгащи се конструкции със собствените си ръце. Те няма да бъдат толкова надеждни, ще се нуждаят от повече ремонти и като цяло ще загубят във всяко отношение фабрика, но те са много по-евтини.

Кофраж от плъзгаща се шперплат, направен по поръчка

Кофраж от плъзгаща се шперплат, направен по поръчка

Щити за саморазработено плъзгащо се кофраж се събират от шперплат, устойчив на влага, покрити с акрилна боя. Рамката е направена от силен лъч с профил най-малко 10 × 10 см. Желателно е външната част да се покрие със стомана или пластмаса. Щитите трябва да отговарят един на друг. Монтирането им се извършва от горните вложки от дърво.

Поддръжката може да бъде направена от обикновен бар. С крикове ситуацията е по-сложна. Тук домашните варианти няма да работят - ще трябва да купите специализирани или да адаптирате механизмите, които имате.

Основното нещо е да се мисли за начините за закрепване и повдигане на кофража. За да направите това, препоръчително е да се консултирате с професионални строители.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждаме кофража за фондацията със собствените си ръцеИзграждаме кофража за фондацията със собствените си ръце
Как се използва пластмасовият кофраж в строителството?Как се използва пластмасовият кофраж в строителството?
Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?Какво е монолитно кофраж и защо се използва в строителството?
Сфера на кофража и начините на използване в строителствотоСфера на кофража и начините на използване в строителството
Какви са кофражите за колоните и как да ги монтирате правилно?Какви са кофражите за колоните и как да ги монтирате правилно?
Инсталация и изчисляване на най-добрия кофраж за подовеИнсталация и изчисляване на най-добрия кофраж за подове
Плъзгащ кофражПлъзгащ кофраж
Кофраж на инвентараКофраж на инвентара
Кофраж за основи със собствени ръцеКофраж за основи със собствени ръце
Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?Монолитна конструкция Какви са основните функции на кофража?
» » Какво представлява плъзгащ се кофраж?
© 2021 BggeHat.com