Как да премахнете драскотините на ламината

Модерни жилища не могат да бъдат изобразени без качествени настилки. Един от приоритетите в тях е съотношението - цена - външен вид - качеството е ламинат. Ламинатът е покритие от индивидуални фибрости с висока плътност с горни декоративни слоеве. Съвременните ламинатни покрития се поставят навътре, като се съединяват дъските помежду си.

Има няколко класа ламиниран паркет за различни видове помещения:

  • Клас 21. Ниска степен на натоварване. Вид износване AC1. Проектиран за оформяне в спалнята, офис;
  • Клас 22. Нивото на товара е средно. Вид износване AC2. Подходящ за антре, дневна;
  • Клас 23. Високо ниво на натоварване. Вид износване AC3. Проектиран за детски стаи;
  • Степен 31. Нивото на товара е ниско. Вид износване AC4. Може да се използва в кухнята, в коридора;
  • Клас 32. Средно ниво на товара. Вид износване AC5. Подходящ за офис помещения;
  • Клас 33. Високо ниво на натоварване. Вид износване AC6. Използва се в магазини, кафенета.

Ламинатът е подходящ за естествения си вид, той е доста устойчив на износване и има звукоизолиращо качество. При избора на това покритие обаче трябва да се има предвид, че гаранционният срок за използването му е до 10-15 години. И, разбира се, с течение на времето, видими дефекти може да се появят на повърхността му - драскотини.

Как да се предотврати драскотини върху ламинат

Как да се предотврати драскотини върху ламинат

Знаейки как е повреден ламинатът, можете да се опитате да предотвратите или сведете до минимум появата на драскотини върху него.

Най-малкото увреждане се дължи на действието на абразивни вещества - прах, пясък. Необходимо е редовно да се избърсва ламинатът, като по този начин се предотвратява появата на малки драскотини чрез прах или пясък.

Драскотините още се появяват поради домашни любимци, паднали предмети, ходене по петите. Необходимо е да се опитате да не изпускате остри предмети, да купувате карамела за любимата си котка или редовно да отрежете обраслите с нокти нокти и да носите обувки с токчета само на улицата.

Можете да поставите килими върху ламината, които често се използват.

Дълбоките драскотини оставят движещи се мебели, затова при пренареждане е необходимо да поставите мек материал под него.

Как да премахнете драскотини на ламинат у дома

Как да премахнете драскотини на ламинат у дома

За да премахнете драскотините на ламинирания под в дома, в резултат на въздействието на абразивните вещества, трябва да подготвите следните инструменти:

  • вода;
  • детергент под формата на гел;
  • суха кърпа;
  • растително масло.

Процесът се извършва, както следва: моя ламинат с вода, съдържаща прах за пране, сухо изтриване, причинява няколко капки растително масло, внимателно триене и полира повърхността със суха кърпа. След няколко дни можете да повторите тази процедура.

Отстраняване на дълбоки драскотини

Отстраняване на дълбоки драскотини

За да премахнете драскотините на ламинат с по-впечатляващ размер, трябва да положите повече усилия и пари.

Восъчен молив



Восък се използва, за да се предотврати появата на нови и маскиране на съществуващите драскотини със среден размер. Восъкът създава защитен филм върху ламинираната повърхност. Нанесете го със специален молив за восък, който можете да закупите от всеки строителен магазин. Моливите за восък се произвеждат в различни цветове, така че лесно можете да намерите подходящия за Вас цвят.

За да премахнете драскотини от ламинат с помощта на восък молив първата ми ламинат повърхност внимателно подсуши, а след това да прекарат известно време на молива надраскване заедно и вътре, най-накрая, за нокти със суха кърпа.

Ремонтна паста

Ремонтната паста или уплътнител трябва да бъде избрана по-внимателно, тъй като цветът й трябва да съответства на пода, колкото е възможно повече. Ремонтната паста може да се използва за ремонт на дълбоки повреди. Можете да си купите уплътнител във всеки магазин, просто трябва да си купите шпатула за работа.

Как да се определи драскотини с поправка паста:

  • на първо място, подът се измива;
  • след като повърхността на ламината напълно изсъхне, използвайте шпатула, за да нанесете уплътнител на повреда;
  • излишните пасти се почистват със сух парцал;
  • след изсушаване на уплътнителя се прилага безцветен лак за нокти. Тя ще даде на обработваната повърхност по-естествен вид.

запушване

За да се отстранят напълно драскотините от ламината, често се използва специален мастик. В строителните магазини, можете да вземете shpaklevku правото сянка.

Така че премахване на драскотини на ламинат с шпакловка стопи:

  • първо, както при описаните по-горе методи, повърхността на пода се почиства, обезмаслява;
  • на ръбовете на повредата е поставена лента за боядисване, за да се предпазят непроменените подови площи;
  • след това пълнежът се разтопи. За тази цел се използва специално високо топене;
  • Разтопеният пълнител бързо се полага върху участъка за повреда по същия начин, както при поправката. Трябва да се има предвид, че замазката бързо измръзва, така че всяко забавяне може да доведе до неравности в покритието;
  • след изсъхване обработваната повърхност се смила.

лак

Акрилният лак се използва за обработка на повредени повърхности на ламината. С помощта му премахва драскотини от лъскавия ламинат. Акрилният лак се нанася директно върху зоната на повреда. След като изсъхне, ламинатът става нов.

гипс

Гипсът се използва за големи и дълбоки повреди. За завършване се изискват следните компоненти: гипс, вода, стърготини, барове, които са нарязани на размера на щетите. Изпълнение на процеса на възстановяване:

  • почистете повърхността на праха, изплакнете и изсушете;
  • след това пригответе сместа, в малък съд, разбъркайте дървени стърготини, гипс и вода до консистенцията на пастата за зъби;
  • в мястото на повреда поставихме бар;
  • нагоре излейте смес от гипс и дървени стърготини и на нивото с шпатула;
  • оставете да изсъхне напълно.

Използване на комплекта за ремонт

Комплект за ремонт на ламинат ще помогне да се премахне драскотина на ламинат у дома на различни дълбочини, използването му е много удобно. Комплектът обикновено включва восъчен молив, кит и шпатула.

Подмяна на борда

Ако има значителна повреда, можете да запазите позицията, като замените борда. Тази опция е подходяща за шахматни дъски. И колкото по-близо е дъската до ръба на стаята, толкова по-лесно ще бъде заменена. Ето защо, когато купувате ламинат, трябва предварително да се погрижите за наличността на табла. Ламинатът се демонтира от ръба към повреденото място и се събира в обратен ред.

заключение

заключение

За да не се налага да отстранявате вредите върху ламината, трябва да спазвате правилата за неговото използване. Редовно почиствайте повърхността от прах, на входната врата трябва да поставите мат, за да избегнете разпространението на прах и пясък дълбоко в стаята. Краката на мебелите трябва да бъдат снабдени със специални защитни капачки. Ако е възможно, използвайте килими, където най-често се използва покритието. Например в детската стая. Не поставяйте нискокачествен ламинат в коридора, в кухнята, където вероятността за повреда е най-висока, където има възможност за влага върху него. Тези прости действия ще помогнат за дългото поддържане на ламинатното покритие в добро състояние.

Това е всичко! Надяваме се, че благодарение на тези прости начини, въпросът за почистването на драскотините на ламината ще загуби завинаги остротата си за вас.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем ламиниран паркетКак да изберем ламиниран паркет
Избирайки ламинат за дома, ние изучаваме цветове, материали и класове на подови настилкиИзбирайки ламинат за дома, ние изучаваме цветове, материали и класове на подови настилки
Висококачествен и издръжлив ламинат 34 класВисококачествен и издръжлив ламинат 34 клас
Разбираме как да изберем ламинат за апартамент и да не правим грешкаРазбираме как да изберем ламинат за апартамент и да не правим грешка
Ламинат за кухнята и коридора в какви характеристики на покритието?Ламинат за кухнята и коридора в какви характеристики на покритието?
Изберете ламинат клас 32 какво трябва да знаете за материала?Изберете ламинат клас 32 какво трябва да знаете за материала?
Какъв клас ламанат е по-полезна информация за изборКакъв клас ламанат е по-полезна информация за избор
Търговски и домашен ламинат, обхват на използванеТърговски и домашен ламинат, обхват на използване
Как да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие класКак да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие клас
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
» » Как да премахнете драскотините на ламината
© 2021 BggeHat.com