Висококачествен и издръжлив ламинат 34 клас

Влагоустойчив ламинат

Ламинираното покритие се разделя на износоустойчивост в няколко групи. Най-надеждният и устойчив материал е ламинатът 34 клас, който може да издържи трудни условия на работа. Характеристиките на такова покритие, както и разходите, са достатъчно високи, поради което в домашните помещения той практически не се използва. За апартаментите и частните къщи има по-приемливи варианти за ламинирани панели, които имат изгодно съотношение цена-качество. Но за промишлени или обществени предприятия с висока течливост на човешки потоци, ламинат с повишена устойчивост на абразия и механични товари е просто незаменим.

Предимства и характеристики на материала

Въпреки пряката цел да се говори за използването на ламинат клас 34 в търговски или промишлени обекти, някои отделни разработчици избират този клас ламинирани плоскости за дома си. При сравнително малки товари те могат да продължат най-малко 40 години. В резултат на това тези, които първоначално спестяват от закупуване на материал от по-нисък клас, ще трябва да променят подовата настилка поне веднъж или два пъти за същия период от време.

Ламинатът от клас 34 принадлежи към елитните материали не само за устойчивост на износване, но и за устойчивост на влага. Тя се основава на дъски от дървесни влакна (HDF) с висока плътност, а брави и секции се обработват с восък или силиконови съединения. Материалът не се страхува от интензивни товари и основните му характеристики практически не се променят по време на работа. Дори и за най-тежките условия, производителите осигуряват гаранция за ламинирано покритие, което принадлежи на 34-и клас от близо 25 години.

Високата устойчивост на материала към механично натоварване позволява използването му при поставяне на настилки в спортни зали, където вероятността от падане на тежки предмети или оборудване на пода е висока.

Говорейки за ползите от ламинираното покритие, е необходимо да се обърне внимание на неговите характеристики. За подови панели от клас 34 те се определят от следните показатели:

Перспективен съвет

Перспективни серии

  • За устойчивост на абразия на работната повърхност - AC / 6. При преминаване на теста пробите могат да издържат до 8 000 преминавания под абразивни валове Taber.
  • Чрез нивото на освобождаване на формалдехид - Е1, което е най-безопасното показание за днес сред подобни продукти (не повече от 10 mg, съдържащи се в 100 g сух дървен състав). Тестовете се провеждат в специални лаборатории при определен режим на влажност и температура. За тази цел формалдехидите се освобождават от въздуха, които се утаяват в дестилирана вода. При измерване на концентрацията на получения разтвор ламинатът получава клас на емисии.
  • В класа на опасност от пожар - KM-3. Показва умерена запалимост, токсичност и запалимост, слабо разпространение на пламъка и висока степен на дим.
  • Дебелината на лентите - от 8 до 12 мм. Колкото по-дебел е барът, толкова по-силен и по-надежден ще бъде бъдещото подово покритие.
  • Според системата на замъка - шофиране или счупване. Дизайнът на свързващата система за 34 класа продукти се обмисля най-внимателно в сравнение с другите групи ламинатни покрития. В този случай не се използват адхезивни състави.
  • На декоративни качества. Скъпият ламинат не може да има размазан модел или повърхност, на която има следи от голи крака или крака на кучетата.
Дъбово сиво

Pergo L0123-01760

Изпитването на ламинат се извършва в съответствие със стандартите на европейските стандарти EN 13329 в няколко категории, които включват, освен гореизложеното, редица други параметри:

  • отклонения от размерите в случай на промяна в режима на влажност;
  • перпендикулярността на слоевете;
  • устойчивост на ултравиолетово лъчение;
  • уеднаквяване на борда във височина;
  • ясни ключалки.

Ламинат от клас 34 се отнася до материали, чието използване прави възможно да се направят недостатъчни изисквания за равномерност на основите, така че процесът на полагане на покритието се характеризира с по-проста технология.

Структура на ламинираните ленти

34-ият клас ламинат е произведен чрез HPL технология, която включва пресоване на материала с високо налягане. В сърцето на ламинираните плоскости има устойчива на влага плоча с висока плътност, наричана HDF. Също така в състава на ламината има няколко слоя:

Устройството на ламинираното табло

Слоеста схема

  • ниска стабилизация;
  • водоустойчив;
  • поглъщане на шум;
  • стабилизира се от крефтен картон;
  • Декоративни, импрегнирани с меламинови смеси;
  • защитно (ламиниране).

На първия етап, трите горни слоя са залепени заедно: ламинирани, декоративни и стабилизиращи. Освен това долният стабилизиращ слой е свързан под налягане към основната плоча и на последния етап два фрагмента се уплътняват заедно, след което детайлът се нарязва на размерите. Някои производители добавят към баровете и субстрата, поглъщащ звука, който помага за заглушаване на звука от стъпки.

В ламинатните фуги от ламинат от клас 34 се използват конвенционални или перфорирани алуминиеви елементи. Скъпите изключителни серии предвиждат изграждането на допълнителни заключващи механизми от нов формат, означени като 4G-5G. Специалните вентили се намират на късата страна на ламинирания борд. Те са:

Дъските на замъка

Свързващи елементи

  • от една страна - капаче;
  • от друга страна - зъби.

Ламинатът има множество възможности за декоративна имитация на дърво, камък или плочки. Поради това, подовата настилка може да се побере във всеки интериор, независимо от стила или зоната на помещението.

производители



Днес 34-и клас ламинат се произвежда не само в европейските страни, но и в Китай. Но не всички известни производители, въпреки постоянното попълване на сериите си, имат в техния асортимент този висококачествен материал по различни причини.

Alloc. Норвежката фирма произвежда ламинат повече от двадесет години. Неговите специалисти са разработили заключващи панели, които значително улесняват монтажа на подовата настилка, пренасяйки материала в областта на универсалните продукти, предназначени за подови настилки. Ламинатът ALLOC се отличава с демократична цена, съчетана с качество, и е напълно възможно да бъде напълно достъпен за всеки местен майстор. Фирмата гарантира жизнения цикъл на покритието в домашни условия.

Най-популярните колекции от ламинат ALLOC, принадлежащи към клас 34, са:

  • Grand Avenue - с фиброзаключващо устройство, осигуряващо якост на опън от поне 550 кг / м;
  • Търговски - с алуминиеви брави на дългата и късата страна на борда, издържат на сила на скъсване до 1200 кг / м;
  • Prestige - с широки и тесни ламели с алуминиеви пластмасови брави 4G-5G;
  • Търговски камък - с имитация на керамични плочки и естествен камък.
Асортимент на стоки

Витрина в магазина

Pergo. Шведската фирма е изобретател на ламинирани подове. Историята му започва преди 40 години, но през годините продуктите на PERGO не само са загубили популярността си, но и са останали по-популярни от конкурентите. Специалистите на компанията непрекъснато работят за подобряване на качеството на ламинатите, като се опитват да направят продукта най-достъпен за потребителите. Иновативна технология SoftTechTM ви позволява да осигурите максимална шумоизолация на подовата настилка поради специалните слоеве, които са част от ламината PERGO. На руския пазар това покритие, принадлежащо към 34-и клас, се представя от колекцията PUBLIC EXTREME.

PARADOR. Германският производител на ламинирани подови настилки е известен със своите качествени продукти и многократно е награден с награди и награди. Компанията се появи на пазара преди повече от 40 години и сега е част от мебелната група HULS. Ламинат PARADOR се характеризира с относително евтина цена и висока надеждност, съчетана с издръжливост. При производството на подови панели се използват иновативни технологии, които предпазват от:

  • шум - акустичен;
  • проникване на влага - Aqua-Proof;
  • концентрация в помещението на смог и вредни вещества - ProAir.

34 клас на устойчивост на износване е колекцията на TM PARADOR - Classic 1060, първоначално произведена като клас 33. Но тестването на продуктите показа, че този ламинат се оказа много по-силен и по-устойчив на механични натоварвания, отколкото е предназначен.

Как да се грижим за пода на ламинат

Избършете с влажна кърпа

Почистване на пода

Като се има предвид, че панелите са покрити с водоотблъскващ филм, при почистване на такъв под не е необходимо допълнително триене с никакъв вид восък или специални средства. Освен това пчелен восък или други полиращи съединения обикновено се забранява да се използват за ламиниране на ламинирани панели. Това е така, защото такива вещества не могат да се абсорбират в панела, но само да образуват неприятни петна и петна по повърхността му. Освен това е забранено използването на бои и лакове за актуализиране на външния вид или втвърдяване на горния слой.

Ако почистването се извършва ежедневно, за да се поддържа подовото покритие в неговата чиста форма, достатъчно е да се събере прах и прах от прахосмукачката. Ако се изисква мокро почистване, то трябва да се направи с внимателно изтъркана кърпа, като се използват детергентни състави, специално предназначени за грижа за ламинат. След мокро почистване подът трябва да се избърше със суха кърпа.

Ако се случи, че течността е изляла върху пода, тя трябва спешно да се отстрани с кърпа, за да се предотврати навлизането й в заключващите фуги. Не измивайте с прости средства, петна от сложен произход трябва да бъдат отстранени със специален агент, който производителите произвеждат тази настилка. Например, Alloc Cleaner, състава на норвежката продукция, се разрежда във вода в брой няколко капачки. Всички следи от обувката, маркери, лепило или пастели, обувката лак или други петна и втрива с кърпа, напоена в този разтвор, но преди добре изцеди.

Правилната грижа

Почистване с прахосмукачка

Никога не се използва при тези почистващи препарати, които съдържат в състава на алкален или абразиви, тъй като те могат да повредят горната ламиниран слой. Тези петна, които не могат да се почистват със специални средства, като разлята лак за нокти, мастила, асфалт могат да бъдат отстранени с минерални алкохол, ацетон или други разтворители на базата на алкохол.

Парафин, стеарин или дъвка трябва да се отстранят с пластмасов скрепер. Но най-напред трябва да се охладят, като върху тях се постави торба с лед.

Дълбоките песни, които не могат да бъдат премахнати с каквото и да е нещо, могат да оставят компютърен инвалиден стол върху подовата настилка от ламината. За да предотвратите това, производителите съветват да поставите килими под седалките. Ако мебелите имат крака, те трябва да бъдат залепени върху лигавицата на тънкия им филц или филц.

Също така, голямото увреждане на пода от ламината е причинено от пясък, който се вкарва в стаята на обувките и образува микро-драскотини върху горния слой на ламината. За да изключите такъв риск, трябва да премахнете уличните обувки на килима в коридора и да се превърнете в дом. За да поддържате подовата настилка дълго и не се нуждаете от ремонт, е необходимо да поддържате нивото на влажност в помещението в рамките на 45-60 ° С и температурата около +20 градуса.

 заключение

Подово покритие

Подът в кухнята

Ламинат клас 34 на пазара се появи наскоро, така че не всички производители са преминали към освобождаването си. Потребителите обаче вече са успели да оценят висококачественото подово покритие, поради което популярността му непрекъснато расте. Ако се нуждаете от подови настилки, които не трябва да се ремонтират за 5-10 години, можете да се поберат перфектно ламинирани панели, свързани с клас 34.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Избирайки ламинат за дома, ние изучаваме цветове, материали и класове на подови настилкиИзбирайки ламинат за дома, ние изучаваме цветове, материали и класове на подови настилки
Изберете ламинат клас 32 какво трябва да знаете за материала?Изберете ламинат клас 32 какво трябва да знаете за материала?
Какъв клас ламанат е по-полезна информация за изборКакъв клас ламанат е по-полезна информация за избор
Модерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов подМодерен подови настилки ламинат, линолеум, винилов под
Търговски и домашен ламинат, обхват на използванеТърговски и домашен ламинат, обхват на използване
Какви са видовете ламинатКакви са видовете ламинат
Как да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие класКак да изберем ламинат за фирмен апартамент, дебелина, покритие клас
Подови настилки в банята пластмасови ламинатПодови настилки в банята пластмасови ламинат
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
» » Висококачествен и издръжлив ламинат 34 клас
© 2021 BggeHat.com