Подови настилки в банята пластмасови ламинат

Ламинат Parador TrendT ime

Най-практичният материал за довършване на подовете в банята е керемидата. Но модните тенденции диктуват правилата си и днес се конкурира с пластмасов ламинат. Това покритие, за производството на които се използва поливинилхлорид. Това е основната му разлика от класическата версия, изработена от фибростъкло.

Производствена технология

В производствения процес се използват съвременни разработки, които дават възможност да се придадат уникални качества на материала. Първата е използването на PVC подложки вместо обичайния HDF ламинат. Всички слоеве се подлагат на "кримпване" на специални апарати под високо налягане. Те се запечатват с нагрети восъци, а върху повърхността се нанася тънък слой водоотблъскващ полимер. Наличието на въздушни камери, разбира се, леко намалява силата на покритието, но понякога звукоизолационните качества се подобряват.

Това е интересно. Експлоатационните характеристики показват, че повърхността на пластмасов ламинат, равна на 1 m2, е в състояние да издържи натоварване до 150 kg.

Структура на материала

При производството се използва технологията на наслояване на материалите, а ако в секцията се гледа на плочата, тогава в нейната структура можете ясно да идентифицирате няколко слоя.

  • Прозрачни гофрирани.
  • Водоустойчива.
  • Декоративен, импрегниран с акрилова смола филм.
  • Водоустойчива основа.
  • Стабилизиращ слой от закалена хартия.

Популярност поради практичност

Винил или пластмаса

Пластмасов ламинат за баня

Много хора се опитват да живеят в реалностите на строгите икономии и да не избират твърде скъпи материали, но с добри характеристики. Ето защо PVC ламинатът е подходящ за такива задачи. Какви са неговите предимства?

  • Отлична противоплъзгаща се повърхност, която е особено важна за мокри помещения.
  • Богата селекция от модели и нюанси.
  • Истински стил за естествено дърво или камък.
  • Висока устойчивост на износване и удар
  • Устойчивост на химични влияния.
  • Устойчивост на влага.
  • Топлоизолация и звукопоглъщане.

Освен това пластмасовите ламинати се полагат без цялостно изравняване на повърхността и с използването на лепилни съединения.

Тези индикатори дават възможност да се изостави обичайната и малко отегчена плочка и да се създаде оригинален дизайн в банята.

Заключете ставите

Полагане на ламинат от професионалист

Заключващ композитен ламинат



Това също е необходимо да се говори отделно. В зависимост от производителя начините за закрепване на ламелите може да се различават, но при всички случаи херметичността на плата ще бъде висока. Това покритие се характеризира с висок имунитет към агресивни среди, както и с ниска адсорбционна способност и повишена термична стабилност. Ето защо горещите предмети (паднали цигари или мачове) няма да го повредят.

Също така е интересно, че в производството се използва само чист материал с висока якост, използван за домакински уреди и уреди.

Разнообразие от възможности за избор

При избора на такова покритие няма да се притеснявате за ограниченията на цветовете. Способността да симулирате естествени повърхности ви позволява да подхождате на всяка концепция за дизайн. Също така, няма нужда да поставя под съмнение безопасността на тази подова настилка. Може да се постави PVC ламинат, дори ако семейството има алергии, то е напълно безопасно и антибактериалното покритие го прави незаменим за детските стаи.

Плочка или ламинат

Разбира се, не можем да намалим практичността на плочките в банята. Тези помещения се характеризират с температурни промени и висока влажност. Но ламинатът, основан на PVC, е сериозен конкурент на керамичните плочки, ако вземете под внимание, че този материал е получил най-висок клас устойчивост на абразия - 34.

Например, при първия вариант, когато се използват плочки, подът ще бъде доста студен и инсталирането на топла система е скъпа афера. Една повърхност, изработена от ламинат върху PVC основа, ще бъде топла дори и без устройство за отопление.

Ако нямате допълнителни средства, ламинатът от PVC ще бъде идеалното решение.

производители

Белгийска оригинална ламинат Aqua-Step

Син баня

Ламинат на чуждестранни производители - белгийски и френски - е много популярен. Материалът, произведен в Белгия, се нарича Aqua-Step и е устойчив на абразия и сила в клас 32. Има противоплъзгащо и антибактериално покритие, което прави възможно безопасното му използване в бани и кухни.

Заключващата конструкция е направена в системата UNICLICK с еластично уплътнение, което предпазва ставите от проникване на влага и мръсотия. Подобен ламинат се произвежда под формата на дървена дъска или керамична плочка. Покритието може да се използва заедно с топла подова система, независимо от вида на охлаждащата течност.

Френските производители предлагат подови настилки от PVC ламинат под марката Aqua Expert и Aquafloor. Друго име за този материал е хидрополът. В допълнение към факта, че PVC основата вече е материал, който не е изложен на влага, производителите допълнително укрепват тези свойства със специален водоустойчив слой. За тази цел беше използвана технологията на електронните лъчи за обработка на материалите. Подове френските производители 32 се отнася към класа на износоустойчивост и сила, но произведени материали и по-нисък клас - 31. инструмент съвместен проект Щракнете върху решен в система, която също така осигурява защита срещу влага и лесен монтаж летва.

заключение

Така че пластмасовият ламинат е практично покритие, което отговаря на всички стандарти за качество и опазване на околната среда. На пазара, тя се явява като алтернатива на плочки, и се използва главно за полагане на пода в банята. Но днес, благодарение на разнообразието от текстури и цветове, той се използва все повече и в други помещения, дори и за тавана.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Подовете станаха много еластичниПодовете станаха много еластични
Как да изберем водоустойчив ламинат и да се погрижим за него?Как да изберем водоустойчив ламинат и да се погрижим за него?
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
Необходимите инструменти за полагане на ламинатНеобходимите инструменти за полагане на ламинат
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Ламинат за настилкиЛаминат за настилки
Предимства и недостатъци на ламинатПредимства и недостатъци на ламинат
Ламинатни и ламинатни видовеЛаминатни и ламинатни видове
» » Подови настилки в банята пластмасови ламинат
© 2021 BggeHat.com