Търговски и домашен ламинат, обхват на използване

Разновидности на материала

Някои строителни материали имат различни модификации. Всеки от тях има свои собствени технически качества. На тях трябва да разчитат, избирайки конкретен продукт. Например, настоящата класификация на ламината позволява да се разпределят на няколко разновидности на подови покрития, които могат да се различават едни от други текстури, текстура, релеф, изпълнение и гаранционните периоди. На тези показатели е необходимо да се разчита, като се избира материалът за проектиране на всяка отделна стая.

Какво представлява ламинатът?

Това е многопластов материал със синтетична основа. Гъвкавостта и здравината осигуряват MDF, под него се поставя слой от крафт хартия. Над MDF се залепва декоративен слой, който е защитен отгоре със специално съединение от смола. Обикновено тази структура помага за създаването на много практично подово покритие, може да има лъскава или матова повърхност, имитира керамични плочки или мрамор, естествено или текстурирано дърво.

Всеки тип се изпитва за якост и издръжливост. Тези характеристики допринасят за класифицирането на ламината. Класовете показват колко дълго материалът ще запази външния си вид под въздействието на определени товари.

Как се формират класовете

Европейските производители са разработили програма за изпитване, състояща се от 18 елемента. В хода на контрола на качеството всеки материал се изпитва. Според резултатите от тях класът е определен за покритието на пода. Такива норми спомагат за разграничаването на два вида секс: ламинати за търговски цели и ламинати за домашна употреба.

Ламинат за домашна употреба

Какви са разликите между двете посочени опции? Какво е ламиниран паркет за домашна употреба? При етикетирането такъв продукт има обозначенията във формата на фигури 21, 22, 23. Нивото на издръжливост на такива настилки е малко и затова времето за експлоатация е ниско.

Етаж в спалнята

Подова настилка в спалнята

Ламинат 21 клас може да лежи на пода невредим само 2-3 години. След това, горният слой е силно одраскан и дъската лесно се деформира. Днес такъв материал се използва доста рядко само в случаите, когато е необходимо да се направи бърз козметичен ремонт. В апартамент ламинат с подобен знак е целесъобразно за подреждане в тези, където натоварването на пешеходците е минимално. Това е спалня или килер.

22 клас на домашен ламинат ще продължи само малко по-дълго. Работният период за него е два пъти по-висок, но експертите не препоръчват използването на такова подово покритие за декориране на кухнята, коридора или коридора.

23 клас на домашен ламинат има по-висока степен на трайност, което означава, че може да продължи много по-дълго от първите две разновидности. Производителите дават гаранции в продължение на 6 години и съветват да се избере този сорт за хол.

Обърнете внимание! Най-важната разлика ламинат за домашна употреба - малка дебелина на бара. Като правило не надвишава 7-8 мм. И това означава, че първо трябва да подредите внимателно основата на пода, като елиминирате дори леки промени в пода. В противен случай ламелите бързо се деформират и подовите настилки ще се провалят много по-рано от гаранционния период.



Въпреки характеристиките с ниска производителност, домашният ламинат има редица предимства.

Дървени покрития

Естествена настилка

  • Лицевият слой много прилично имитира слой от дървена повърхност, като по този начин има описана подова покривка, която е няколко пъти по-евтина от масива.
  • Полагането на ламинат е лесно. Поради наличието на заключващата система подовата настилка се сглобява доста бързо. Това може да бъде направено от всеки филистинец, който има начални умения за изграждане.
  • На слънце такъв под не изгаря, той има хипоалергенна повърхност, обработена със специални антистатични съединения, така че прахът и мръсотията върху пода не се натрупват.
  • Най-горният слой на домашния ламинат не е осветен. Той няма да се възпламени, дори когато върху него падне гореща цигара.
  • За разлика от дървото, описаният материал не изгнива, микроорганизмите не се размножават върху него. И това е друг важен критерий в полза на този избор.

Ламинати за търговска употреба

Висока степен на издръжливост се доказва от материалите с търговска експлоатация. В маркировката те са означени с фигури 31, 32, 33. Когато се попита кой клас ламинат е по-добър, е необходимо да се изучат подробно техническите свойства на всеки сорт.

Офис пространство

Ламинат в офиса

31 клас - търговски секс. Гаранционният срок е 2 години. Лицето на лицето има неразчлен дървен шаблон, гладка повърхност, която няма релеф, дебелина на ламелата 8 мм, и има сгъваема ключалка от всяка страна. Експертите препоръчват избор на такъв материал за проектиране на зали с малък товар за пешеходци, за всички жилищни помещения, в които се извършват големи ремонти.

32 клас по-вероятно имитира повърхността на едно дърво. Има колекции със светъл дизайн декор, които могат да заменят парче паркет. Предната повърхност е текстурирана, с добре маркиран релеф, с конструкция, повтаряща структурата на дървения трион. Дебелината на една ламела е 7-12 мм. Без заключване се използва заключваща система. Ако използвате такъв ламинат у дома, гаранционният му срок е 15 години, а за обществени помещения те се намаляват до 5 години. Този сорт може да се използва за украса на офиси, офис сгради, обслужващи фирми. Подобно подово покритие е подходящо за жилищни коридори, кухни и коридори.

Класна стая

Клас 33

33 клас търговски ламинат има най-висок гаранционен срок. Производителите гарантират, че такова подово покритие може да продължи повече от 20 години, дори когато има голямо натоварване. Това е най-скъпият вид ламинат, но високата цена е напълно компенсирана от неговата дълголетие. Дебелината на плочата от клас 33 е 8-12 мм, сгъваемите яка са подсилени, а освен това те са обработени с восък, така че нивото на устойчивост на влага също е много високо. Поради голямата дебелина на плоскостта, такъв материал не образува праг на варене след монтажа. Той също не се страхува от промени в температурата, влажността, пряката слънчева светлина.

Релефът на дъската напълно имитира трион, или керамични плочки, мрамор или камък. След монтажа повърхността не се плъзга. Като се започне от това, е възможно да се направи окончателно заключение - клас 33 е подходящ за декориране на всеки хол (включително баня и кухня), както и за регистрация на всички търговски недвижими имоти.

Ламинирани подови настилки от клас

Перспективни серии

Днес техническите комисии тестват нов тип материали за търговска употреба. Това е ламинат клас 34. Тя все още не се продава, но скоро ще се появи новостта на пазара. Това ще бъде материал от ново поколение, вероятно ще бъде използван само за регистрация на търговски недвижими имоти, където нивото на натоварването е непроменено. С помощта на ламинат клас 34, се планира да се разстилат подове в летища, гари, търговски и хотелски комплекси.

Обобщение по темата

Така че класа на търговски и домашен ламинат е основният индикатор за нивото на износоустойчивост на материала. Необходимо е да се разгледа това, като се избира материал за конкретни цели. Съществуващата класификация разделя описания материал на два големи вида: за домашна и търговска употреба. Всяка конкретна модификация показва номера на класа. Има общо 7 класа. В статията е дадено описание на характеристиките на всеки вид.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем ламиниран паркетКак да изберем ламиниран паркет
Паркет дъска или ламинат, което е по-добър съвет за избора на капакаПаркет дъска или ламинат, което е по-добър съвет за избора на капака
Полагане на ламинат върху бетонен подПолагане на ламинат върху бетонен под
Ламинат за кухнята и коридора в какви характеристики на покритието?Ламинат за кухнята и коридора в какви характеристики на покритието?
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Разбираме как и как да измием ламинатаРазбираме как и как да измием ламината
Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?Изборът на ламинат покритие се влияе от дебелината на ламинат?
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Изберете текстурата на ламинатаИзберете текстурата на ламината
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
» » Търговски и домашен ламинат, обхват на използване
© 2021 BggeHat.com