Бърз ремонт на подовата настилка без помощта на професионалисти

Главният ремонт на апартамента е правилно да започне с привеждане на пода в идеалното състояние. ремонт подови замазки

- решение за тези собственици на жилища, които имат желание да работят упорито и състоянието на пода и повърхността под него ви позволява да направите с технологията на възстановяване и разширяване на експлоатационните свойства.

Ще бъде много правилно да поверите на себе си такъв маловажен и важен процес. Разбира се, трябва да изразходвате собствената си енергия и време, но ще има 100 доверие в качеството на представянето.

За тези, които вече се е произнесъл етаж замазка и сега изненада своя грозен състояние, ние отбелязваме, че с течение на времето, дори и перфектно изпълнена замазка при всички случаи ще стане безполезен, защото тя получава най-тежкия товар. С течение на времето трябва да ремоделирате повърхността, дори ако е била извършена от усърден майстор, при спазване на всички технологии.

Необходимост, а не каприз

Ако повърхността, предназначена за пода, не се довежда до идеално състояние, това може да доведе до непредвидими последици. Парите, инвестирани във видимата част на ремонта, могат да бъдат изхабени, ако замазката се "обиди" от невнимание.

Подовата замазка се справя с огромен товар и зависи от това колко години ще бъдете обслужвани от скъпи ремонти. Неотложна необходимост, а не глупаво прищявка, е да усетим разликата между тези две понятия.

Видове увреждания - научаваме първите финес

Професионализмът започва с оценка на естеството на щетите и предстоящия обхват на работата. Характерът на щетите може да бъде от различни типове:

  1. видими пукнатини с различни размери, гнезда, гнезда
  2. експандиран бетон
  3. ниско покритие на цялата подова повърхност

Подмяната на подовата настилка или нейното пълно отстраняване, в цялата си слава ще ви даде възможност да видите неприятното състояние на замазката. Отслабването на материала, на пълно или частично лющене замазка би означавало, че за изпълнението на работа с ниско качество на цимент е бил използван или е бил компрометиран като цяло технологията на приготвяне желаното решение. Всичко това ще бъде ясно обяснено с повишеното образуване на циментов прах.

Такива белези на беднокачествена бетонна работа не могат да бъдат пренебрегвани. На този етап от щетите все още можете да правите с малки парични инвестиции.

Слабо покритие, какво ще правим по-нататък?

Почитателите с идеално качество във всичко ще започнат да отстраняват бетонния слой до дъното. Ако такава огромна предна част на работата изобщо не е доволна, тогава е възможно да се направят необходимите ремонти чрез укрепване на слаба замазка.

Ще ви е необходим мощен перфоратор, предназначен за професионална работа. Осъществяване дупки с диаметър 20 mm, се повтаря на всеки 25 cm с помощта на свредла с малки канали работни ъгъл помогне ремонт чрез дупки, пробити към основата.

Трябва да имате дупки с увеличен връх и дълбочина, равна на дебелината на покритието. Получените отвори трябва да бъдат почистени до степен, съответстваща на минималното замърсяване.

Rizoloks

Rizoloks

Сега е необходимо да се складират клонките от остатъците от армировка с диаметър 12 милиметра. Обезмаслете детайлите и ги направете по дължината, съответстваща на дълбочината на дупката.

След това ще се нуждаем от специален епоксид за работа с бетон, наречен Risopox 3500. Тази марка е идеална за този вид работа. Попълнете дупките с отвори, поставете метален прът и напълнете горната купа. Ролята на пълнителя, който приближава този състав в консистенция към бетон, ще играе кварцов пясък, който трябва да се добави към разредения разтвор.

Резултатът от извършената работа е подсилената метална повърхност на замазката, получена в резултат на епоксидния състав, състояща се от два компонента.

Пилинг бетон - нашите действия в този случай



Думата инжекция е позната на повечето възрастни и причинява пред очите образа на медицинска сестра, която прави инжекция. Сега също трябва да бъдете като лекар, само помощ под формата на инжекции ще бъде направена на вашата корица, която е претърпяла при продължителна употреба.

Причината за беленето на бетона може да служи като неравномерно натоварване, поради което има само някои места. Определете засегнатите области, които се нуждаят от инжекции, можете само по ухо. В този случай основното нещо не е да прекалявате, за да не добавите към себе си размера на работата.

Вземаме чука в ръцете си и леко почукаме цялата повърхност. Интересуваме се само от места, които създават тъп звук. Знак за пилинг също са пукнатини, от които се виждат прахове. Особено внимание трябва да се обърне на ръбовете, които традиционно получават тежки товари.

Всички места, които предизвикват подозрение, трябва да бъдат проследени с тебешир или цветен маркер. Ако площта на повредената повърхност се окаже голяма, тогава в замазката ще е необходимо да направите дупки с диаметър 20 милиметра на всеки 25 сантиметра.

Изграждане на спринцовка

Изграждане на спринцовка

Както и в първия случай, едно епоксидно решение ще ни помогне. Единствената разлика е, че сега нейната консистенция ще бъде по-течна и няма нужда да се използва кварцов пълнител. Спринцовка за сграда ще ни помогне да излеем разтвора в дупките. Може да се наложи да се повтори тази процедура, ако не е възможно незабавно да се изхвърли напълно въздух от кухината или в случай, когато по-голямата част от сместа се абсорбира в бетона. Този метод най-бързо възстановява повърхността на подовата настилка, така че на следващия ден ще е възможно да се започне работа по подовата настилка на пода.

Ако на етапа на потупване установите, че повече от една трета от площта е отлепена, ще трябва да направите пълно демонтиране на замазката и е много неразумно да бъдете мързеливи в този случай.

Откъде идват дупки и как да се справят с тях?

Ако снимате покритието, разбира се, вие сте законно заинтересовани от въпроса: как се е образувала депресия или голяма дупка под защитната повърхност? Няколко условия водят до подобно увреждане на дъската: появата на въздушен мехур по време на пълненето и увеличеното използване на това място, например, вибрация от пералня.

Покриването на дупката с разтвор над повърхността няма да даде желания резултат. Само пълно разкриване на основата около дупката ще направи възможно да се гарантира, че въздушният балон липсва.

Елиминирайте дупките на пода

Премахване на дупки

Технологията за елиминиране на дупки е както следва:

  • се врязват по периметъра на дупките с помощта на ъглошлайф или перфоратор, който има диск над камъка, до пълната дълбочина на замазката;
  • нарязаната част е напълно почистена от мръсотия, вакуумирана и покрита с грунд;
  • при достатъчно голяма дебелина на замазката, е възможно да се нанасят няколко слоя покритие, след като предишните слоеве напълно са изсъхнали;
  • Очакваме пълно разбиране на решението за най-малко 24 часа, с висока положителна температура на въздуха, при по-студено време, процесът на изливане ще отнеме много повече;
  • ние раздробяваме горния слой на ремонтния състав със специален инструмент.

Пукнатини в замазката - най-неприятният вариант на щетите

Неравномерното натоварване води до появата на пукнатини, които имат лоша собственост за увеличаване. Поправянето на пукнатини в подовата замазка се извършва по следния начин:

  • разширете плячката и я задълбочете;
  • без отломки и прах;
  • по дължината на пукнатината правим перпендикулярни канали с ширина 150-200 милиметра и дълбочина 20 милиметра;
  • напълнете пукнатината наполовина с разтвор от кварцов пясък, поставете метални скоби в него;
  • след втвърдяването на скобата във вертикално положение, пукнатината е напълно напълнена с епоксидно съединение;
  • се извършва смилане на замръзналата повърхност.

Премахването на посочените по-горе дефекти с помощта на технологии, препоръчани от специалистите в тяхната област, ще ви помогне да намалите разходите по време на ремонтите и да спестите значително време.

Успех за вас във вашите усилия!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Ремонт на пода в ХрушчовРемонт на пода в Хрушчов
Ремонт на подово отоплениеРемонт на подово отопление
Ремонт на подова настилка със собствените си ръцеРемонт на подова настилка със собствените си ръце
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Какво представлява Knauf Superpole?Какво представлява Knauf Superpole?
Повдигащият ремък е незаменим помощник при изливането на подове със замазкаПовдигащият ремък е незаменим помощник при изливането на подове със замазка
Как да направите ремонти в апартамент евтиноКак да направите ремонти в апартамент евтино
Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?Как да започнем ремонт в апартамента на жилищен комплекс?
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Ние сами подготвяме циментовата замазкаНие сами подготвяме циментовата замазка
» » Бърз ремонт на подовата настилка без помощта на професионалисти
© 2021 BggeHat.com