Колко дълго шпаклото на стените изсъхва времето за чакане за различни композиции

Когато трябва бързо да направите промяна и излизането от стаята не е възможно, става релевантно колко мазилката по стените изсъхва. Нека разгледаме по-отблизо различните смеси и фактори, така че процесът на сушене да премине възможно най-бързо.

Това, което определя скоростта на сушене на шпакловката

Нарушаването на технологията за изсъхване на строителни разтвори може да има неприятни последствия. Покритието започва да се счупва, люспи и понякога напълно се сгъва. За да избегнете всички тези проблеми, трябва стриктно да спазвате инструкциите на производителя, както и да имате представа за факторите, които влияят върху времето за изсъхване на шпа И това е влажността в помещението и температурния режим. Тъй като водата се използва за приготвяне на строителни смеси, е необходимо да се изчака, докато се изпари след нанасянето й, а приложният състав ще придобие силата си.

Времето за изсъхване на замазката се влияе от влажността в помещението и температурния режим

Времето за изсъхване на замазката се влияе от влажността в помещението и температурния режим

За всяка замазка има определени температурни граници, при които трябва да се приложи разтворът. Това е оптималното изпълнение, посочено върху опаковката, което няма да ви притеснява за качеството на обработената повърхност.

Препоръчваният температурен режим варира от +5 до + 20-25 ° C. Ако температурата е много по-висока от зададената температура, изпаряването на влагата може да се получи твърде бързо, което ще повлияе на качеството на лечението.

При минусови температури процесът на полимеризация е напълно разрушен. Решението няма да продължи дълго и скоро ще трябва да се свърши цялата работа. Ако е необходимо да се работи в условия на ниски температури, за предпочитане е да се използват специални устойчиви на замръзване съединения, които се предлагат от някои производители. Когато работите на открито при ясни слънчеви дни, предпазвайте облицованата повърхност от пряка слънчева светлина.

Вторият фактор, влияещ върху скоростта на сушене на шпаклото, е влажността на въздуха. И това не е изненадващо, защото отдавна знаем, че колкото по-висока е влажността, толкова по-дълго водата се изпарява. Най-оптималното условие за сушене е влажността от 50. За да се отървете от излишната влага, е необходимо да се снабди с високо качество вентилация, по-високи цени, дори до 70 пъти увеличение на сухите периоди прилага смес. Разположението на качествената вентилация изключва такъв фактор, като например чрез вентилация. По този начин само ще повредите шпагата.

Дебелината на нанесения слой е друга важна точка. Колкото по-дебел е слоят, толкова по-дълго процесът на сушене ще продължи. На опаковки със смес или готови формулировки производителите винаги посочват времето. Тези данни обаче се предоставят при идеални условия. За оптимални резултати, препоръчваме да се прилагат няколко тънки слоеве, тяхното количество може да бъде от 2 до 5. За запълване на големи кухини и изравняване значителни неравности по-добро задържане мазилка стени радиофарове, и след това се пристъпи към завършване стени пълнител. Така че ще спестите не само пари, но и време.

Дебелият слой изсъхва по-дълго

Дебелият слой изсъхва по-дълго

За оптимизиране на процеса на сушене подгответе правилно повърхността. Разбира се, порестата стена ще ускори времето за изсъхване на замазката, но бързата загуба на влага ще доведе до напукване на повърхността. Преди да поставите слоя за шпакловка, стената трябва да бъде грундирана. Това не само ще позволи на следващите слоеве да изсъхнат равномерно, но също така ще увеличи адхезията на замазката към основата. Разгледахме основните фактори, влияещи върху времето за изсъхване на нанесения слой. Сега нека разберем как съставът на самата смес влияе на времето за сушене.

Смеси от гипс и цимент - работа вътре и навън

Най-често срещаните и популярни композиции за вътрешна работа са гипсовите шпакловки. Както свидетелстват свидетелствата, такива смеси са лесни за нанасяне и идеално се вписват на всяка повърхност. Няма да е проблем да купувате продукти Ветонит, Волма, Русане. Важно е да се разбере, че смесите на базата на гипс лесно натрупват влага, така че те не се препоръчват за употреба в мокри помещения.



Основните предимства на гипсовите съединения могат да се нарекат достъпност на цената и избора на производителите. На рафтовете можете да видите както сухи строителни смеси, така и готови за употреба формулировки на такива компании Кнауф, Снезка, ядещият. Съставите лесно се нанасят, нямат свиване, което изключва пукнатини. Някои от тях не изискват последващо зареждане, който не само улеснява процеса на ремонт, но също така спестява време.

Обаче, такива смеси имат един съществен недостатък. Тъй като те бързо изсъхват, решението трябва да бъде приготвено, стига да можете да прилагате в даден момент. В противен случай, сместа ще се втвърди и ще трябва да се изхвърли, тъй като не се допуска да се добавя вода по време на употреба. Времето за сушене на пълнежа на гипса зависи от нанесения слой и подготвената повърхност и обикновено отнема около 4 часа с минимален слой от 3 mm.

При влажни зони препоръчваме използването на циментови пълнители. Това са единствените формулировки, които могат да се използват стенни мазилки на улицата, тъй като такъв шпакловка не се страхува от студове и внезапни температурни промени. В своята цел (която е важно да се вземе предвид при покупката), те могат да бъдат:

  • топлоизолация;
  • фасада;
  • сутерен;
  • декоративни.
Обработка на стени

Обработка на стени

Струва си да се отбележи, че този тип шпакловка е много достъпен поради ниската си цена. Сега има много аналози на композицията, но тяхната цена е много по-висока с подобни характеристики. За различни видове довършителни работи се произвеждат стартови и довършителни циментови замазки. Стартирането е подходящо за поставяне на неравности и за изравняване на повърхности, но има груба структура.

Завършващите съединения имат фина структура и перфектно изравняват стените, като създават гладка повърхност. Недостатъкът е кратък срок на годност, особено готови съединения, които се предлагат за продажба на равна нога със сухи смеси. Ако се нуждаете от информация за това колко суха мазилка изсъхва, тогава времето за изсъхване на стандартния слой от 3 мм варира в рамките на един ден.

Полимерна замазка - латекс, акрил или полимер цимент?

Това е отделен клас шпакловки, които са еднакво подходящи за довършителни работи на закрито и на открито. Големият недостатък е, че те имат доста високи разходи. Въпреки това, те се използват само за довършителни работи, така че нанесеният слой е малък, което спестява парични ресурси, но предполага качествена подготовка на грубия повърхност. Друг недостатък на полимерните съединения е, че те могат да се прилагат само към неминерални субстрати. За едно дърво, например, те не се вписват.

Латексов пълнител (Текс, Капрал) се произвежда на базата на смоли от синтетичен каучук. Лесно се нанася, той е пропусклив за парите, но не е много устойчив на влага, затова не трябва да се използва на места с директен воден контакт. Но акрилната смес (Parade, Bolars, VGT) - това е, което ви е необходимо, когато ремонтирате помещения, които са изложени на вода. Той има отлични свойства за пропускливост на пара, което изключва развитието на гъбички и мухъл.

Отделни видове трябва да се разпределят полимер цимент (Русане, Церезит). Разбира се, не може да се каже, че това е напълно изкуствено съединение, тъй като съдържа естествени вещества, но има огромни предимства пред обикновените циментови пълнители. Основното предимство - неговата пластичност, която ви позволява да ремонтирате големи пукнатини и неравности без използване на мазилка.

Голям недостатък на полимерните пълнители е техният кратък жизнен цикъл - около 3-4 часа, въпреки че в затворени контейнери те могат да се съхраняват за дълго време. Въпреки това, всичко това избледнява във фонов режим, когато става дума за времето за изсъхване на нанесения слой. Факт е, че дебелината на приложния състав понякога дори не достига 1 мм, така че следвайте последващия финал след стенни мазилки това е възможно след 2-3 часа, тъй като повърхността вече ще изсъхне по това време.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате подаКак да нарисувате пода
Primer betonokontakt как да приложим правилно състава?Primer betonokontakt как да приложим правилно състава?
Primer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок класPrimer betonokontakt Кнауф качествен състав от най-висок клас
Бързосъхнеща подова замазкаБързосъхнеща подова замазка
Какъв вид замазка е по-подходящ за стени за вътрешни и външни работиКакъв вид замазка е по-подходящ за стени за вътрешни и външни работи
Колко дълго изсъхва циментовата настилка?Колко дълго изсъхва циментовата настилка?
Каква е разликата между мазилката и мазилката в обектаКаква е разликата между мазилката и мазилката в обекта
Графика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвораГрафика на силата на якост при определяне на скоростта на хидратация на разтвора
Колко е пода сухКолко е пода сух
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
» » Колко дълго шпаклото на стените изсъхва времето за чакане за различни композиции
© 2021 BggeHat.com