Полиуретанов мастик

Снимка на Mastic HyperdesmoХидроизолация, особено в наводнени райони, необходимия материал. Не само основите и подовете на сградите, стените и покривите са защитени от влага, но и резервоари, съхраняващи вода, цистерни, басейни и др. следователно Mastic Hyperdesmo

ще се превърне в незаменим помощник във всички области на защита от вода.

Хидравличен полиуретанов мастик - технически спецификации

Таблица на характеристиките на мастика на HyperdesmoМастика след изсъхване образува еластичен, водоустойчив филм. Цветът на покритието може да бъде избран по искане на клиента. Този тип покритие може да служи не само като защитно, но и като декоративно.
Приложение на мастик за хидроизолация на широк спектър от конструкции (например септична яма от бетонни пръстени), се дължи на отличната му адхезия.

Важно! За хидроизолация на основата, в допълнение към различни тапи, се използва и изолация на ролките. Повече подробности за характеристиките на тази изолация, ние препоръчваме четене в тази статия.

Екологичната съвместимост на мастика насърчава използването му за хидроизолация на санитарни помещения и зони с повишени хигиенни изисквания. Дори при механично или термично разрушаване, мастикът не отделя вредни примеси и газове.

След изсушаване материалът е устойчив на масла и бензин. Също така, нейната цялост и свойства не се влияят от ултравиолетовите лъчи, озона и микроорганизмите. За покриване не се страхуват сол и алкални разтвори с ниска концентрация, както и различни разтворители. Основното, което чуждестранните течности не влязат в мастика, преди да се нанесе върху повърхността.

Покритието запазва своята еластичност при температура не по-ниска от -50 ° C, която е много подходяща за използване на открито дори в северните райони. Следователно мастика може да се използва за обработка на външни и вътрешни повърхности. Потреблението на мастик на 1 mm слой е 1,3 kg на m2 повърхност.



Изсушаването на мастилото зависи от влажността и температурата на околната среда. Колкото по-ниска е температурата и колкото по-ниска е влажността, толкова по-бавен е процесът на полимеризация. Ускоряващото сушене може да се извърши с помощта на ускорители. Процентът на добавеното вещество не трябва да надвишава 3% от общата маса на мастика. След като се използва този стимулатор на полимеризационния процес, мастикът се втвърдява в продължение на 2 часа при температура от 0 градуса.

За повърхности, работещи в корозивна среда или с голяма вероятност от механични повреди, трябва да се използват лакове. Покритието с лак ще осигури най-добрите естетически и експлоатационни свойства.

Приложение на хидроизолацията Hyperdesmo

Приложение на Mastic HyperdesmoХидроизолацията се използва при строителството на сграда, като се започне от фундамент, завършвайки с покрива. Покривната хидроизолация няма да намери приложение във всички области на домашна защита, но може да се използва за защита на басейни и водни резервоари. Mastic Hyperdesmo се използва дори за хидроизолация на контейнери с питейна вода.

Хидроизолационната маска се използва за защита на основата от въздействието на подпочвените води. Тя се грижи за стените на мазето, за да избегне проникването на влага отвън. Мастика се нанася върху слоя с плътна изолация, създавайки водоустойчива, дишаща бариера. С помощта на този материал покривните конструкции се обработват за ремонт или за ново монтиране.

Правила за прилагане на Hyperdesmo Mastics

Преди употреба Hyperdesma трябва да се разбърква. Нанасянето на мастика се извършва от безвъздушно пръскачка или ролка с твърда четина. За да се контролира качеството на приложението, е желателно да се използват мастики от различни цветове за всеки слой. Ако долният слой блести през горната част, приложението трябва да се повтори.

Следващото покритие се прилага само след изсъхване на предишната. При положителни температури времето за предварително сушене е приблизително 7 часа. Но пълната сила на покритието избира в края на седем дни.

За да се получи висококачествено покритие, не се препоръчва да се полагат повече от 0,7 л на 1 м2 повърхност за един слой. За да дадете на покритието специална здравина Hyperdesmo Mastic подсилени между слоеве от стъклени влакна или полимерни мрежи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как и какво да се хидроизолира подовата настилка?Как и какво да се хидроизолира подовата настилка?
Какво представлява покритието от хидроизолация?Какво представлява покритието от хидроизолация?
Хидроизолация на основатаХидроизолация на основата
Хидроизолационни материали за подове и техните сортовеХидроизолационни материали за подове и техните сортове
Хидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в домаХидроизолацията на основата е подробно ръководство за занаятчиите в дома
Капацитет за септична ямаКапацитет за септична яма
Ултра тънка топлоизолация на корундУлтра тънка топлоизолация на корунд
Септична яма от бетонни пръстениСептична яма от бетонни пръстени
Хидроизолация на основата със собствените си ръцеХидроизолация на основата със собствените си ръце
Хидроизолационни хидроизолационни материалиХидроизолационни хидроизолационни материали
» » Полиуретанов мастик
© 2021 BggeHat.com