Как можете да украсите камина за нова година и Коледа?

Независимо колко възрастен човек е, той очаква с нетърпение да се появи невероятен празник - Нова година. В очакване на чудеса и магия всички са без изключение, деца и възрастни. Новогодишната атмосфера очарова и неволно се промъква в мисли, че е време да украсите стаята си.

Стана така, че в нашата страна приятелско семейство ще се събере на празнична трапеза в уютна всекидневна. Тук висят гирлянди и топки, поставете коледно дърво. Въпреки това, най-притеснен за тези, които имат стая, оборудвана с истински огнище, защото трябва да решите сами как да украсите камината за Нова година, така че той ще се радва на всички без изключение.

Празникът вече се усеща
Празничната атмосфера вече се усеща

Финес и нюанс

Ако декорирате интериора на дневната и огнището за първи път, тогава наемателите се сблъскват с много въпроси, сред които най-неотложна е тревогата за уместността на използваните орнаменти. Важно е да изберете правилната цветова схема и материали.

Можем да кажем, че въпросът как да украсяваме камина за Нова година и Коледа не е най-лесният, но е невероятно вълнуващо да се търси отговор на това. Има още една точка, която трябва да бъде решена предварително: да направите сами бижута или да ги купите в специализирани магазини.

Експертите уверяват, че правенето на интериора на всекидневната възможно най-великолепно и без да я разваля, всъщност е много проста. Важно е само да разберете какви цветове са символи на идната година, да ги комбинирате с основните нюанси в стаята и материалите, както и да изучите техниката за създаване на сами бижута и да не забравите за безопасността.

Приятно цветен контраст
Приятно цветен контраст

Всичко останало е просто въпрос на въображение, фантазия и желание да експериментирате. За да украсите камина за Нова година, е по-добре от цялото семейство, така че в процеса можете да обсъждате проблемите с тормоз, споделяте радост и планирате празник.

Цветови решения

В повечето случаи всеки човек съчетава в зимните си празници въображението си с четири основни цвята: синьо и синьо, червено и бяло. Ако погледнете отблизо, можете да видите, че почти всички новогодишни декори се правят в тази цветова схема.

Разбира се, ако искате тази палитра да може да се удължи до максимум:

  • За да украсите огнището, можете безопасно да използвате орнаменти в оранжево, които ще бъдат свързани с зрели цитрусови плодове. Освен това този тон създава специално настроение и атмосфера, изпълвайки го с топлина и комфорт, което е много важно по време на зимния студ.
  • Коледната украса на камината може да се извърши в изумруден цвят. Той е свързан с благородството, аристокрацията и богатството, изпълвайки интериора с лукс и спокойствие.
  • Укрепване на ефекта на пламъка и цветове като бордо, злато, сребро и рафинирано розово.
Красиви гирлянди като орнаменти
Украсяване с красиви гирлянди

Важно е да се усети ясно ръба на хармоничното съчетание на нюанси. Ако украсим камината с декор в топла цветова схема, тогава жълтите, оранжевите, червените и бургундските цветове ще бъдат идеални, но компанията ще има сини, сини и зелени цветове.

Неутралната зона включва златист, сребрист и бял пейзаж, но не се препоръчва да се използват като основа за интериора на хола с камина.

Орнаменти от борови шишарки

Истински символ на новогодишните празници от незапомнени времена се счита за игли, смърч или бор. Особеността е, че можете да използвате не само цели дървета, но и техните отделни елементи, например, клони или изкривявания. От тях ще получите шикозен празничен венец за камината.

Конуси и гирлянди
Комбинацията от конуси и гирлянди

За да го създадете, трябва да се погрижите за наличността на следните материали:

  • Необходимият брой смърчови или борови шишарки, в зависимост от дължината на готовия продукт.
  • Клонове от бор или смърч, или комбинация от тях.
  • Лак за дърво като основно покритие на материала.
  • Лепило PVA.
  • Фолио от златен цвят.
  • Боядисвайте в спрей със златист цвят или блясък.
  • Пипа и канап.
  • Куки и писарни ножици.
  • Боя за четки, клещи и пинсети.

Освен това, венецът върху камината със собствени ръце се създава с помощта на тази технология:

Снежни покрити конуси за къщата
Вътрешни покрити със сняг конуси
  1. На първо място, конусите са подготвени за работа. За да направите това, те се измиват под течаща вода и се почистват от мръсотия. След това оставете да изсъхне напълно.
  2. На следващия етап, използвайки гъба, върху тях се нанасят два дебели слоя лепило. Това е необходимо, за да се предотврати деформацията и изхвърлянето на материала. Отново трябва да го оставите да изсъхне за един час.
  3. По това време трябва да подготвите други материали. Вземете направените метални куки и ги покрийте с боя златен. Оставете да изсъхне за 20 минути.
  4. Когато конусите са добре изсушени, те са обвити във фолио, а отгоре, сякаш нещо се рисува, те се предават по него. В резултат на това излишните части от фолиото ще изчезнат и там, където има лепило, напротив, ще се придържат добре.
  5. В последния етап всеки конус е лакиран.


След това остава да се свържат сухи куки към основата на конусите. Това помага на клещите и когато процесът приключи, кабелът се простира през тях. За декорация използвайте коледно дърво в това количество. Да бъде достатъчно за цялата дължина на продукта.

Ако бяха използвани клоните, а след това за по-органично въвеждане на елемента в декорацията, струва си да се покрият клоните със златен лак. Специалистите препоръчват прилагането на лак за дърво върху завършените шишарки, това ще направи продукта по-безопасен. Продуктът се окачва на огнището и коледната камина е готова.

Създаване на новогодишните ботуши

Новогодишните чорапи за камината могат да се видят не само в повечето чужди филми. Този елемент на декор вече е твърдо търсен в нашите региони. Те често са в червено или в цвят на бургунд и са окачени по горната част на пещната пещ.

Гарланд с елен
Орнаменти с елен

Такива чорапи - това не е просто украшение, а истинска радост за децата, защото в нея възрастните могат да скрият малко изненади или сладкиши. В допълнение, те безпроблемно се вписват в дизайна на всяка стая и създават празнично настроение.

Можете сами да направите чорапи на камината. Това ще изисква следните материали и инструменти:

  • Достатъчно количество гъста тъкан, за да изрежете необходимия брой бъдещи чорапи (по-добре да вземете усещането).
  • Обикновена хартия за моделиране или стари тапети.
  • Шиене на игли и конци от същия цвят като основната тъкан, иглата.
  • Прост молив, пастел или парче сапун, за да направите бележка.
  • Влак и ножици.
  • Декоративни панделки.
  • Шевната машина.

След това разгледайте подробно как да направите украсата на камината за новата година със собствените си ръце. Незабавно е необходимо да се каже, че процесът на рязане и шиене на чорапи е доста прост, така че можете да привлечете цялото семейство и да го украсите с малки деца.

Орнаменти от класически вид
Класически бижута

Преди всичко трябва да създадете скица, като се има предвид, че тя трябва да украси камината за новата година с ботуши (чорапи), след което те трябва да бъдат боядисани в естествен размер върху лист хартия. Когато чертежът е готов, той се изрязва и се получава модел, по който ще бъдат изрязани елементи от тъканта.

След това трябва да вземете филц или друг материал и да го нарежете на правоъгълници, които са малко по-големи от размера на дизайна. Предварително изработената тъкан е сгъната наполовина с предната страна навътре по дължината на резбата (така че да не се простира при шиене).

След това върху тъканта се полага кърпа, която за момента просто симулира декорацията на камината за Нова година, прави керемида от около два сантиметра, очертава и изрязва продукта.

В тази форма, без да се разделят два елемента от тъканта, те се пришиват с помощта на машина и горната част на обувката не е зашита. Сега можете да превърнете продукта от грешната страна в предната част.

След това направете портата на горната част на няколко сантиметра и я разединете с широк шев. Тогава павилионът е декориран с декоративни панделки, мъниста, теменужки и други елементи. Когато целият процес завърши, продължете коледната украса на камината с чорапи, които виси на специални куки.

За да украсите камина с вашите ръце от Новата година е много проста, основното е да имате малко въображение, свободно време и желание да направите нещо сами.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Камина от кутии със собствени ръцеКамина от кутии със собствени ръце
Симулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайнСимулация на камината във вътрешността на хола, оригинален дизайн
Как да украсите печката със собствените си ръцеКак да украсите печката със собствените си ръце
Нова година камина от кутии със собствените си ръце, стъпка по стъпка техникаНова година камина от кутии със собствените си ръце, стъпка по стъпка техника
Симулация на камината със собствените си ръцеСимулация на камината със собствените си ръце
Как изглежда холът с камина и телевизорКак изглежда холът с камина и телевизор
Как да използвате ъгловата камина в интериора, прости правилаКак да използвате ъгловата камина в интериора, прости правила
Оригиналните и практични идеи за декориране на каминатаОригиналните и практични идеи за декориране на камината
Дървен портал за камината, изберете правилната опцияДървен портал за камината, изберете правилната опция
Как правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаятаКак правилно да поставите огледало над камината и да го поставите във вътрешността на стаята
» » Как можете да украсите камина за нова година и Коледа?
© 2021 BggeHat.com