Подови настилки от търговски линолеум

Линолеумът притежава добра устойчивост. Силата и надеждността на този под, зависи от правилната подготовка на пода и добрата инсталация на най-горния етаж. Ако основата има могили и кухини, тогава е нежелателно да се инсталира линолеум върху такава повърхност.

Наскоро, инсталирането на линолеум в кухнята в банята или тоалетната, собствениците на жилища правят сами и да започне този процес, веднага след като ремонта в апартамента е завършен.

В този материал ще ви разкажем за плюсовете и минусите на подовото покритие, както и за всички работи, свързани с монтажа на балатум.

Подготвителен етап

подготвителен етап на подова настилка от балатумЗа да поставите линолеума, трябва да използвате специално лепило и мастика. Назначенията и приложенията на мастилото и лепилото са посочени в придружаващите ги инструкции.

Понякога се случва, че в специализиран магазин няма подходящо мастило или лепило за вашия вид линолеум, тогава мастика може да се приготвя самостоятелно, въз основа на компонентите на това решение, които се продават отделно.

За търговски линолеум мастик от казеин-цимент тип, състоящ се от 1 част вода и казеин лепило и 2 части Портланд цимент се използва. Този мастик е подходящ за други видове линолеум, поставени върху бетонна или дървена основа.

След като сте избрали вида линолеум и подходящия мастик, можете да помислите за качеството на повърхността, върху която ще бъде поставен този материал. Преди да започнете инсталацията, уверете се, че повърхността е плоска и суха.

Това е важно за надеждното свързване на линолеум и мастик. Ако основата е дървена и неравномерна, тогава тези дефекти могат да бъдат елиминирани с шпатлевания.

След като повърхността беше почистена с шкурка, тя стана равна. Използвайки нивото, се проверява равномерността на пода на стаята. Ако всички същите shpatlevanie вдлъбнатини и дупки не изравняване на повърхността, тогава основата трябва да бъде затворена с фибростъкло или плочи.

Формовани пукнатини покриват с разтвор от цимент и пясък. Това решение трябва да бъде добре изравнено и след това да бъде изтрито. Така че повърхността е готова за работа.

Тайните на инсталиране на линолеум на пода от дърво

Докинг парчета линолеумСлед като повърхността за линолеум е правилно подготвена, можете да отидете на самата технология за полагане на този материал. Преди линолеумната паста, тя трябва да бъде нарязана, като се вземе предвид местоположението на образуваните платове в стаята.

Проби от линолеум от същия цвят се поставят перпендикулярно на стената с прозорци. Това ще направи шевовете между платната възможно най-невидими. Такъв етаж ще има монолитно състояние.

Линолеумът с чертежи се намира по протежение на помещенията, докато не трябва да забравяте съвпадението на модела според неговата структура. Ако основата на пода е дървена, тогава е изгодно да се подреди тази плат по дъските, тъй като всички стави ще бъдат разположени в средата на твърдата плоскост.

Захващайки единия до другия край, трябва да ги поставите добре. За това, когато рязате платното, трябва да сте изключително точни. За да се опрости този процес, експертите препоръчват да се използва плоска рендосан релса или един лист, за да се припокрият другия и едновременно да се прерязват тесните им ивици.

Различни технологии за подови настилки от балатум

различни технологии за подова настилка от балатумПонякога линолеум, под формата на следи, лежащи на пода без лепило. Недостатъкът на тази технология е бързото разрушаване на ръбовете на линолеума, тъй като по време на почистването на пода за този под, изтичане на вода, което влияе върху износоустойчивостта на линолеума.



В този случай, с помощта на ноктите, краищата на линолеума се бият. Ако решите да използвате този метод за полагане на линолеум, без лепило, то този материал трябва да бъде нарязан на малки платна с необходимите размери и в рамките на 2-3 седмици да им позволи да лежат наоколо. След това, подът трябва да бъде внимателно пометен и равномерно да положи линолеум върху него. След това цокълът е закован.

Но по-надежден начин за полагане на линолеум е залепването му. Този метод се основава на правилното грундиране на повърхността.

Необходимо е да покриете цялата площ на тази стая с хомогенен слой лепило или мастика, въз основа на което ще се получи процесът на залепване на това подово покритие. Лепило за разтваряне с разтворител. След като грундът изсъхне, можете да лепирате линолеума.

Задната част на нарязаното платно трябва да се разстила с лепило или мастика и да се постави върху повърхността и след това да се изглади с ролка.

Валякът трябва да бъде преместен от средата на платното до ръбовете му, в резултат на което ще излезе излишен мастик или лепило от под материала. Въз основа на същия метод останалата част от платното е залепена.

Тези методи не предвиждат свиване на лентата след нейното поставяне, което в бъдеще може да доведе до появата на пукнатини и пукнатини в местата, където листовете са свързани с ръбове.

Алтернативен метод на залепване

алтернативен метод за свързване на обвивкатаТези проблеми могат да бъдат отстранени, както следва: първата лента да бъде залепен по стената, така че не остава залепен към ръба на ширина 200-300 мм sotovlyaet страна залепване на втората лента.

Втората кърпа се залепва веднага след премахването на всички дефекти, които са възникнали, и подравняването на всички ъгли на първата тъкан. При залепване на лентата, и двата й ръба не са залепени, чиято широчина е 200-300 мм. Това дава възможност за припокриване на ръбовете на втората мрежа по отношение на краищата на първата.

Всяка следваща мрежа е залепена до определената ширина. Трябва само да се уверите, че при изглаждане и изравняване на всяко такова ножче, ръбовете на ръбовете му не са залепени или смачкани.

Ако такива дефекти в монтажа на линолеум не се образуват, след това го даде време 3-4 дни да го изсушават. Ако през този период линолеумът е разположен, това ще бъде компенсирано от припокриващите се данни на неговите ръбове. След това, като използвате нож върху стойката, можете да отрежете изпъкналите ръбове на линолеума. За да направите това, трябва да поставите нож перпендикулярно на релсата или ножа веднъж и да отрежете и двата ръба наведнъж.

  • Ако на дюшеме линолеум се представи под формата на гъста, плътна по рода си, тогава е необходимо да се намали на ръба на горния лист, но е необходимо да се направи това през втората мрежата също е следа от ножа.метод на алтернативно залепване на линолеум1
  • Въз основа на тази следа, вторият край е отрязан. Ако основата на пода не е изработена от дърво, а от бетон, а след това да се избегне зацапването на ножовото острие, под дъното на плата се поставя лента от картон или шперплат.
  • След като всички изпъкнали ръбове са отрязани, е необходимо да развиете и размажете останалите незалепени повърхности. Последният етап от инсталирането на линолеум е да се залепи към пода на задната му страна.
  • Излишъкът от мастило или лепило трябва внимателно да се отстрани и запечата с хартия, след това да се разстила дъската и да се постави плик с пясък или друг тежък предмет.
  • Този ръб под това натоварване трябва да бъде 6-7 дни, след това товарът се отстранява и ръбовете се виждат залепени или не. Ако се образува процеп между линолеумното ленено, то може да бъде покрито с шпакловка, която първо се оцветява под цветовия обхват на покритието.
  • Ако линолеума има рисунки, то той трябва да бъде поставен по същите правила, само че е необходимо да се наблюдава комбинацията от шаблона в платното. Ако е необходимо да поставите само две платна, тогава само краищата, които се намират върху ставите, са отрязани. Ако искате да лепите повече от две парчета едновременно, тогава ръбовете от двете страни се режат на средни части.

Плюсове на линолеум преди други подови настилки

Основното предимство на линолеума е неговата гъвкавост. Тя може лесно да се полага в почти всяка стая. За неговата собствена настилка в банята, трябва да изберете подходящия вид линолеум.

Предимството на това покритие е неговата лекота на грижа, огромен брой различни модели и цветове.плюсове от линолеум

Ако говорим за предимствата на структурата на линолеума, тогава на първо място е еластичността и мекотата на покритието. Материалът ще издържа на всички инсталирани на него мебели.

Това покритие е издръжливо, не се разкъсва и не се разпада, има висока устойчивост на абразия и неговото ниво на деформация е ниско.

Ако линолеумът е правилно положен, то за разлика от покритието с плочки или дърво може да издържи на различни товари в продължение на 25-30 години. Този индикатор е типичен за моделите на модерния линолеум и го отличава между многобройните нови видове подови настилки.

След нашия курс, вие ще знаете как можете да направите линолеум у дома си със собствените си ръце, без помощта на специалисти. Успешно ремонт за вас!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Разбираме как да слагаме правилно линолеумаРазбираме как да слагаме правилно линолеума
Полагане на линолеум върху бетонен подПолагане на линолеум върху бетонен под
Как да поставите линолеум на дървен подКак да поставите линолеум на дървен под
Възможно ли е да поставите ламинат върху линолеумВъзможно ли е да поставите ламинат върху линолеум
Как да изберем правилния линолеумКак да изберем правилния линолеум
Как да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шевКак да използвате студено линолеум за заваряване, за да получите незабележим шев
Полагане на линолеум без лепилоПолагане на линолеум без лепило
Колко правилно да се положи линолеум?Колко правилно да се положи линолеум?
Линолеум подходящ материал за подовата на кухнятаЛинолеум подходящ материал за подовата на кухнята
Полагане на линолеумПолагане на линолеум
» » Подови настилки от търговски линолеум
© 2021 BggeHat.com