Изравняващи смеси за подови настилки

Всеки елемент има положителни и отрицателни характеристики. Настилките, получени от изравняващи съединения, имат: 

  • повишена якост,
  • ниска абразия,
  • липса на свиване и естествено ниска степен на напукване,
  • екологосъобразност чрез използване на естествени материали,
  • добра адхезия към субстрата,
  • не се нуждаете от повишено внимание след инсталиране,
  • скоростта на придобиване на крепост,
  • простота на стилизиране.

Покриващият слой от нивелиращите смеси може да има малка дебелина, която зависи от състоянието на субстрата. Това е предпоставка за работа в ниски пространства.

Но този разклонител струва много повече от обикновено.

Материали на изравняващи смеси

Обикновено за такива смеси се използва добър, стар цимент, по-рядко като основа е гипсът. Цветът на гипсовата замазка се предлага в бежов или лек крем.

Професионалните строители този фактор може да плаши.

Гипсът и циментът се съхраняват в хартиени торбички с вътрешен слой от полиетилен. Полиетиленовият слой намалява само степента на навлизане на въздух и влага в торбичката, поради което материалът на бъдещата замазка губи свойствата си на свързване. При покупка винаги проверявайте датата на производство на сместа.

Не купувайте сместа, с срок на годност повече от 3 месеца. Настилка "под">Подова настилка ще бъдат получени и от изтекли материали, но неговите характеристики ще бъдат много по-лоши.

Циментът или гипсовата основа се допълват със специални добавки, поради които течността и пластичността на материала се увеличават. Също така в състава на някои смеси са синтетични фини влакна. Благодарение на това появата на микрокредити и пукнатини в дъската намалява няколко пъти, особено когато се спазват всички указания в инструкцията.

Съществуват смеси със заявената висока якост на повърхностния слой, равна на не по-малко от 15 МРа. Най-доброто е, когато силата на замазката и основата са равни. Модерните смеси се правят в суха форма. Те се разреждат само с вода, след което могат да се консумират. Но това се прави според инструкциите.

Необходимо е да се следи както съотношението, така и това, което трябва да се излее в: водата в сместа или обратно. Също така, тези връзки се използват като довършителни субстрат, но не и с покритието на пода. Те лежаха плочки, лежаха линолеум, PVC или килим.

Също така върху тях лежат и трупи, а след това шперплат, дъски и самият паркет. Почистването, самият прах, може да абсорбира вода и различни масла и мазнини.

Видове смеси

Към днешна дата произвеждайте 2 вида смеси за изравняване на пода: 

  • изравняване,
  • Саморазливна.

Самонивелиращ "запълващ под">Самонивелиращи се съединения все още се нарича: насипни етажи, левери, samovornyalki, самонивелиращи се смеси. Тези смеси се нуждаят от минимален човешки труд. Поради голямата си течливост, те сами формират хоризонтална и плоска повърхност.

Нивелиране на същата смес ръчно. Но поради по-високия им вискозитет, можете да направите по-дебели замазки и ако е необходимо, да направите градиенти на пода.

Саморазливните смеси се класифицират в 2 подвида:

  • за първия слой,
  • за финалния слой.

Съставът на началните еквалайзери включва по-големи фракции, поради които те правят по-дебели замазки. Но те не образуват гладка повърхност. Довършителните rovniteli се състоят от малки фракции. На тях се прилага тънък слой и когато саморазпръскването образува гладка хоризонтална идеална повърхност.

При значителни разлики в височината, първо се прилага относително дебел слой от повече от 20 мм от грубата смес и след това се нанася окончателното покритие.

Процесът на подготовка на повърхността

Повърхността на подравняващата смес, в зависимост от дизайна на пода, се полага върху:

  • Земя на земята,
  • Плочи от бетон,
  • хидроизолация,
  • Шум и топлоизолация.

Но първо трябва да поговорим за това какво трябва да бъде повърхността, преди да приложите приготвеното решение, в съответствие с инструкциите.



Действията следва да бъдат както следва: 

  • Трябва да премахнете всички ненужни
  • Премахнете праха
  • Направете хидроизолация
  • Избягвайте възможни течове
  • За да направите грунд

Първо премахнете всички ненужни, например течове и водоразтворими слоеве, лющене на бетон.

След това прахът се отстранява от повърхността с прахосмукачка. Левият прах е голяма грешка при инсталирането на замазката. На земно поле е задължително и при бетон е желателно да се постави хидроизолация. За термична и шумоизолация се използва полистирол.

Обърнете внимание на фрактурата на този материал. Ако качеството на материал, след което гранулите него разположени плътно един до друг, и при скъсване разделен между частите разделени един от друг materiala.Poluchaetsya части, че някои от топките разположени в целия двете части данни на получения материал. С малък брой топки можем да заключим, че материалът е произведен чрез използване на пяна с обикновено добавяне на малко и недостатъчно количество полистирол.

Ако топките не са разкъсани, то топките с разтвора имат слабо и недостатъчно захващане. В тези два случая характеристиките на материала са далеч от норма за по-лошо. След отстраняване на праха, всички пукнатини и пукнатини трябва да бъдат добре запечатани (виж фиг. Ремонт на "бетонни подове">Ремонт на бетонни подове).

В близост до дренажните кладенци, ако съществуват, поставят защитни бариери. В случай на монтиране на замазката не върху полиетилен, тогава последният подготвителен етап е представен под формата на грунд на повърхността на основата. Грундът се разрежда с вода в съответствие с инструкциите.

Прилага се с цял тънък слой с четка или чрез пръскане. Не оставяйте локви или грундове. Ако е необходимо, този слой се нанася два пъти. Нанесете грунд, препоръчан от производителите на сместа, които ще поставите на пода.

Грундът има следните функции: 

  • Подобрява адхезията на сместа към субстрата,
  • Подобрява разяждаемостта на сместа,
  • Предотвратява абсорбцията на вода, която е необходима за поставяне на разтвора в субстрата,
  • Предотвратява образуването на мехурчета.

Подготовката на базата също включва Морски къщи "за изравняване на пода">инсталиране на маяк, горните повърхности на които формират хоризонтална равнина с максимална височина на пода.

Разстоянието между тях не трябва да надвишава дължината на инструмента за изравняване на разтвора. При полагането на самонивелиращи се покрития за покритие, фаровете не са изложени. Поради високата течливост повърхността е хоризонтална, гладка и гладка.

Условия за прилагане на нивелиращи съединения

Преди да приложите това решение, вратите и прозорците на стаята са затворени. Температурата на въздуха в помещението и основата трябва да варира от +5 до +25 градуса. Относителната влажност на въздуха в помещението трябва да бъде не повече от 90. Въздухът не трябва да се движи в стаята над пода в процеса и 24 часа след края на работата.

Етап на подготовка на сместа

Водата се излива в подготвения контейнер. След това добавете сухата смес, докато все още смесвате разтвора. Водата, необходима за разреждане на сместа, не трябва да бъде гореща, тъй като сместа няма да има време за разстилане и ще се появи неравна повърхност.

За големи площи е необходимо голямо количество разтвор. Ръчно такова количество разтвор за бърза и качествена смес не работи. Водният разтвор на някои изравняващи смеси се втвърдява в продължение на 15-20 минути. Ако хаванът се разбърква за дълго време, след това посявката ще остане в контейнера.

Ето защо, за тази цел се използва мощна бормашина с spetsnasadkoy, ниско oborotami.Nelzya опитваме да подобрим намазване на разтвора, като към това повече вода, отколкото е посочено в instruktsii.Tak като разширяем замазка е неправилно да се втвърди и предвидима лоша posledstviyami.Pol излива непрекъснато в един и raz.Poetomu трябва да бъдат сигурни, че за целия процес на достатъчно вода, изсушава се и сместа беше zhelaniya.Prigotavlivayut и прилага най-малко 4 ръце. Един човек носи решение.

Другият подготвя следващата порция. Тези части не трябва да бъдат по-големи от количеството, което може да бъде приложено преди разтворът да започне да се втвърдява.

Процес на кандидатстване за решение

Разтворът се прилага във всяка стая веднъж. Тъй като това увеличава степента на образуване на притоците. Необходимо е бързото прилагане и части от разтвора. Изсипаният разтвор се подава от иглена ролка, за да се отстранят въздушните мехурчета и допълнително да се изравни слоят.

Ако районът е голям, то трябва да бъде разделен на ивици, чиято широчина е малко по-малка от дължината на равна повърхност. Те се изсипват през едно. Пропуските се запълват след изсушаване на предишните изпълнени ленти.

За това се използват помпени станции, а след това лентите имат ширина 6-8 метра.

По време на прилагането на разтвора не можете да излезете извън дебелината, характерна за този вид смес за изравняване на подове. При изливане тънък слой за задържане на водата, която е необходима за втвърдяването на разтвора, той просто ще изравнителен nevozmozhno.Esli надвишава дебелина, тогава няма да втвърди слой. Такива слоеве се подреждат в няколко подхода.

Резултатът

За да премахнат грешките в строителството, новите заселници все повече прибягват до закупуване на изравняване на модерни подови смеси. В тази статия се опитахме да ви разкажем за плюсовете и минусите на този състав, както и за всички нюанси, които трябва да знаете, когато избирате и докато работите с тях.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изравняващо съединение за подови настилкиИзравняващо съединение за подови настилки
Мрежа за подова настилкаМрежа за подова настилка
Кои самонивелиращи настилки да изберемКои самонивелиращи настилки да изберем
Ноу-хау на нашето времеНоу-хау на нашето време
За да ги измаза стените на образователната програма за начинаещиЗа да ги измаза стените на образователната програма за начинаещи
Изравняване на пода със самонивелиращи се съединенияИзравняване на пода със самонивелиращи се съединения
Корк субстратКорк субстрат
Какво представлява саморазливната подова смес?Какво представлява саморазливната подова смес?
Инструменти и материали за стенни мазилкиИнструменти и материали за стенни мазилки
Сухи смесиСухи смеси
» » Изравняващи смеси за подови настилки
© 2021 BggeHat.com