Как да замазвам стените?

Чудя се дали в апартаментите има плоски стени? Вероятно, процентът на щастливите собственици на такива жилища е минимален. Ето защо е необходимо да покриете стените. Замазката на стените е предназначена да ги изглади и да ги изглади. В интернет има много дебати за това дали е необходимо да се замаскират стените. Също така искаме да изразим нашата гледна точка и да ви кажем как да го направите правилно.

Трябва ли да сглобя стените?

Как да замазвате стенитеДа, това е необходимо, но не винаги. Без шпакловка, можете да го направите, ако искате да залепите стъкло или други дебели тапети, тъмни тапети или дори стени. Putty помага да се запечатат всички вдлъбнатини в стената, да се направи равномерно и гладко. Ето защо, при залепването на дебели тапети, е по-добре да преминете през всички вдлъбнатини, а също и да запълнете ъглите, които често са далеч от идеалния. Позволете ви да не засрамвате всички стени напълно, но все пак трябва да запълнете неуспешни места.

В други случаи, стените трябва да бъдат запечатани! Първо, лепилото на тапета е по-лесно на стегнати стени, отколкото на криви. На второ място, измазаната повърхност има хълмове, които са ясно видими в слънчевата светлина (ако сте готови да боядисвате стени или да лепете тънки тапети, тогава стената ще се окаже тънка). На трето място, на правилно замърсена стена, тапетът е добре залепен и задържа дълго време, лепилото се абсорбира равномерно, а рискът от набръчкване на тапета се намалява до нула.

Внимание! Според техническите стандарти shpatlevat трябва!

Ако сте премахнали стария тапет от стените и старата замазка започва да се разпада, тогава тя трябва да бъде напълно отстранена и zashpatlevat стените отново.

Сега нека да преминем към основния въпрос на статията - как да замазвате стените правилно. Искаме да отбележим, че поставянето на стени под тапети или под живопис има своите особености.

Подготвяме стените за shpaklevku

Първо трябва да се почистват стените на всички излишни - прах, сажди, бои, различни пилинг, старата мазилка и обезмасляване на повърхността, за да я не е имало мазнини и восък петна. Тогава стените трябва да бъдат грундирани на един слой.

Когато грундът изсъхне, пристъпете към замазка. Замазката е суха (след това трябва да се разрежда с вода в пропорциите, посочени в инструкцията) и да е завършена. Ако изберете сухо, приготвеното вещество не замръзва за около ден. Следователно, можете да го разредите в даден момент, адекватно да оцените силата си - колко замазка можете да използвате през деня. (Но това не важи за гипсови шпакловки, те не могат да се отглеждат на големи порции). И поставяйте шпакловка само в чист съд!

Как да замазвате стените: напредък в работата

За shpatlevaniya нужда:

- голяма шпатула (от 60 см)
- малка шпатула (до 15 см)
- мистрия за ъглите
- контейнер с шпакловъчен материал
- шкурка

Замазката, както суха, така и готова, има маркировката LR или KR. Първият е предназначен за стаи с висока влажност, а втората - за обичайните.

Ако в стената има вдлъбнатини и кухини, първо ги запечатайте с шпакловка и изчакайте да изсъхне. За тази работа е по-добре да използвате малка гумена шпатула. Само след затваряне на дупките може да преминете към нивелиращия слой.

Как да замазвам стените? Вземете малка шпатула шпакловка от неговата опаковка и прилага дебел бар (диаметър около 2 см), въз основа на голяма шпатула, които притежават различни майстори по различен начин. Затова го запазете като удобно за вас. Основното нещо е да се справя добре.

Замазка от ъгъла до средата: с голяма шпатула с шпакловъчен материал, потегляме по стената с разтягане, водещо от ъгъла към средата. След това, с малка шпатула, премахваме остатъците от замазката от голямото и последно разтягане по мястото, където преди това е бил поставен шпаклата. Ние също водим от ъгъла към средата. Това помага да се премахне излишния пълнител от стената.

Как да махате стени правилноНа голяма шпатула се появи излишен излишък от стената. Ние ги отстраняваме с малка шпатула и отново с нея разтегляме веществото по широка шпатула с лента. Повтаряме същите действия, както преди, само в нова част от стената. Всеки следващ слой леко се припокрива с предишния. И така - лентата зад лентата - обработваме цялото дъно на стената. Следващият слой (над обработения) се отнася до средата на стената.

Как правилно да се изпълни средата на стената: този метод е направен по различен начин от предишния. Поставянето на широка шпатула и отстраняването на замазката от нея е същото. Но shpaklyuyut стена имаме отдолу нагоре, и излишъкът от замазка от стената, отстраняване на полукръгли движения отгоре надолу - направи малка дъга на провеждане ленти, отстранява малка шпатула пълнител с голям, отново направи широк полукръгла движение от горе до долу, и т.н. Т.е. ние се прилага от дъното нагоре, и премахване на допълнителната shpaklevku от стената от горе до долу. След това отново слагаме шпагата на стената отдолу нагоре и т.н.

Не можете да се занимавате с тези полукръгли и да премахнете допълнителния пълнеж от нанесения слой, точно както го прилагате, само като се движите отгоре надолу.

С shpatlevanii издутини и мехурчета могат да се образуват. Не подравнявайте нищо отново. Когато замазката изсъхне, всичко това се шлифова. Основното е, че кухините не се получават, защото задачата на замазка е да се елиминира този дефект, а не да се случи.

Ако стената е доста неравна, поставете я на няколко слоя. Но за това всеки нов слой трябва да изсъхне (изсушава на ден). Т.е. гипсова стена в един слой, изчакайте един ден, заседнали нередности шкурка грундирани чакаше да започне втория слой на замазка (не по-дебел от 2.1 mm).



Замазка на цена по-скъпо от гипс, така че замазка в три слоя - това е много скъпо. По-добре правилно стени на стените с гипс, а след това грундирани и се прилагат за по-голяма равномерност на шпакловка. Но ако искате да рисувате стените, ще трябва да ги подредите правилно с шпакловка, почти до идеалния.

Колко са необходими shpaklevki? Този въпрос е трудно да се отговори. Във всеки случай този параметър е добре обяснен на продукта на производителя. Така че обърнете внимание на това, което е написано върху чантата на избрания шпакловка. Не забравяйте да проверите датата на изтичане.

Как да замаскираме стените? За мазилки за стени за боядисване или под тапети, по-добре е да ги вземете на гипсова основа. Особено, ако ще боядисвате с леки бои, лепило светлина или тънък тапет. Между другото, silkscreening изисква задълбочени shpaklevaniya стени.

Как да мазилка стени за боядисване или тапет

Как да замаскирате стените под тапета

Как правилно да стените стениПърво проверете стените за нередности. За да направите това, вземете право за изравняване на стените. Прикрепете го към стената хоризонтално, вертикално и диагонално в различни части на стената с ребро. Където ще видите разликата - ще има неравномерност. Ако неравностите на стената са хоризонтално или диагонално, тогава замазката трябва да бъде хоризонтални движения, ако е вертикална, а след това shpatlevat трябва да бъдат вертикални движения отдолу нагоре.

Замазката върху подготвените стени трябва да се нанася със слой до 5 мм. Ако се приложи повече, тя не може да изсъхне, да се счупи и да се отлепи. По-добре е да се съсредоточите върху показания на опаковката. За да получите гладък слой при нанасяне на замазка върху стената, голяма шпатула трябва да се държи под ъгъл от 30 градуса.

Shpatlevat може да започне както по-долу, и под потока. На кого е по-удобно.

Замазката в ъглите е по-лесно с малка шпатула. Преместете се от ъгъла.

Използвайте шкурка с параметри от P80 до P120.

Замазването на стените под тапетите не може да бъде съвсем перфектно, което не може да се каже за замазката на стените за боядисване.

Как да замазвате стените за боядисване

С такава работа не бихме препоръчали да се свързваме с новодошлите. Ако има възможност, тогава е по-добре да наемете специалисти. И ако не, тогава кажете как да замазвате стените за рисуване.

1. Това, че боята е определила точно, е необходимо идеално да се подготвят стените. Повърхността на стената трябва да бъде много равна и гладка. Затова замазването на стените под картината е по-добре с малка шпатула, но средна и малка. И шкурка трябва да се използва по-внимателно. Работата започва само през деня и е по-добре светлината да се запали с преграда. Това ще даде възможност да видите всички недостатъци. Не забравяйте, че стаята, където ще се извършват ремонтите, трябва да се изключи. Следователно, светлината се насочва към стената от друга стая.

2. Когато се прилага шпакловка и да видим, че слой отиде с плешиви петна, не се страхувайте да ходи с помощта на шпатула с веществото отново. Това няма да разваля нищо.

3. Процесът на пълнене е точно същият, както описахме по-горе. Просто го правете по-внимателно.

4. Интересно е да победим стените. За да направите това, ви е необходим текстуриран специален замазка. Прилага се върху стените след първия слой основен шпакловка и следващият слой грунд се изсушава с къдрава шпатула. Изсушаването на този шпакловка ще бъде по-дълго от обикновено, но на стените след това ще останат релефни чертежи, които след боядисване на стените изглеждат много впечатляващи. За да постигнете такава красота, трябва да притежавате уменията на такива декоративни замазки.

5. Използвайте шкурка с P120.

И още ... Никога не излейте остатъците от шпакловка в канализацията, за да избегнете запушването.

Е, това е всичко, което искахме да ви разкажем за правилното замазване на стените. Надяваме се материалът да е достъпен и разбираем.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам тапетите в ъглите?Как да лепирам тапетите в ъглите?
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Изборът на тапети и тяхното залепванеИзборът на тапети и тяхното залепване
Дефекти и грешки в етикета на тапетаДефекти и грешки в етикета на тапета
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Разполага с подготовката на стени за течни тапетиРазполага с подготовката на стени за течни тапети
Изберете тапет лепилоИзберете тапет лепило
Съвети за избор на тапет за коридораСъвети за избор на тапет за коридора
Тапети за основната стая в къщатаТапети за основната стая в къщата
» » Как да замазвам стените?
© 2021 BggeHat.com