Пластификатор за циментов хаван как да се направи от импровизирани средства?

Пластификаторът за циментов разтвор е незаменим помощник на всеки строител. Съставът значително улеснява работата с бетон, което го прави по-пластмасов. Един от недостатъците на пластификаторите е тяхната надценявана цена. В това отношение много специалисти са принудени да съставят самостоятелно състава, разходите за това време и определени средства.

Модерният пластификатор - какви са предимствата му?

Специалистите наричат ​​пластификационния материал на полимерна основа, който служи като средство за увеличаване на пластиката на минохвъргачките. Можете да го намерите във всеки магазин, но не можете да си купите подходящата партида на композицията за всеки. В този случай можете да направите пластификатор за бетон със собствените си ръце. Пластификаторите дават на строителите значителен брой предимства:

  • Формирането на строителни разтвори става много по-бързо и по-лесно;
  • изключва навлизането на влага;
  • като резултат от по-доброто налагане на сместа и подсилването, се повишава якостта на бетона;
  • потреблението на вода намалява;
  • по време на процеса на смесване, водата няма да създаде отделен слой върху разтвора, но ще се смеси равномерно с циментовия прах;
  • бетонът ще бъде по-устойчив на температурни промени и образуване на пукнатини и чипове;
  • периодът на експлоатация на бетона ще се увеличи.
Пластификатор за решение със собствени ръце

Пластификатор за решение със собствени ръце

Много новодошли, опитвайки се да спестят пари, прибягват до самостоятелно производство на материали, като използват за тази цел своята "индивидуална" рецепта. В резултат на това изсъхналият бетон не се втвърдява или се разпада много бързо. За да се избегнат подобни ситуации, струва си да се проучи единственият правилен начин за подготовка на смеси, тествани от години и опита на много строители.

За да направите пластификатор за бетон със собствените си ръце, използвайте материали, които имат редица качества. Първо, всеки от компонентите трябва да е устойчив на химични реакции. На второ място, всички компоненти на материала трябва да бъдат безопасни за околната среда.

Какво е полезно за смесване - течен сапун или вар?

Народните занаятчии са добре наясно, че за приготвянето на гъвкави пластификатори в сместа е необходимо да се добави малко количество течен сапун. Този метод е използван от стари таймери, а резултатите от работата им могат да се видят днес. Често към сместа се прибавя вар, шампоан или течен детергент. В онези дни строителите излязоха с рецепти за смеси, базирани само на личен опит и грешки.

Лепило PVA - добър пластификатор

Лепило PVA - добър пластификатор

За първи път ролята на смес за придаване на пластичност на разтвор се играе с общ протеин от пилешко яйце. Този метод все още ви позволява да спестите значителна сума пари. За разлика от готвенето вкъщи, фабриките, които произвеждат смеси, използват пенобетон, блок от глина, топлинен блок или грунд. Тези компоненти няколко пъти подобряват качеството на цимента и го правят много по-стабилен. Не е лесно да се работи с тези компоненти, особено човек, който няма опит в подобни работи. Следователно, по-подробно е необходимо да се разгледа метода на дядото. Освен това качеството на сместа няма да бъде много по-ниско от фабричната смес.

За да направите цименталните смеси по-пластични, трябва да използвате шампоан за коса, течен сапун, течен перилен препарат и вар. Не забравяйте за белтъците, които трябва да присъстват в сместа. За да направите пластификатор за бетон със собствените си ръце, не търсете ясни пропорции - те просто не съществуват. Въпреки това, има много полезни препоръки от по-опитни строители, които трябва да бъдат изслушани.

Преди всичко е необходимо да се налива торба от цимент в контейнера и да се добавят 250 ml към него. течен сапун и 100 ml. течен препарат. Това ще забави изсъхването на сместа и ще имате възможност да работите с нея поне 3 часа. Освен това, когато използвате течен сапун върху готовия бетон, пукнатините или чиповете няма да се появят. Не експериментирайте и не добавяйте сапун в края на смесването. В противен случай тя ще се установи на върха на глина и ще загуби основните си свойства. Ако сместа е готова за употреба в бъдеще за изграждането на конструкции, които не изискват висока надеждност, тогава можете да вземете по-малко цимент.

Ако за изграждането на стени в гранули се използва блок от глина, то тук и течен сапун и прах за пране ще станат задължителни компоненти. Те ще обгръщат всяка от пелетите, значително подобрявайки адхезията на материала към цимента. В този случай не е необходимо да влагате голямо количество вода в сместа, в противен случай ще трябва да добавите още цимент. За да направите веществото по-лепкава, използвайте гасена вар и шампоан. Те ще направят съединителя по-равномерно и гладко. При използването на тези компоненти обаче не е необходимо да се приготвя сместа в бетонен смесител. В този случай, материалът ще се пене и ще трябва да изчакате, докато пяната се установи.



И, разбира се, не забравяйте за протеините. Ще има достатъчно отделни протеини за 1 чанта цимент, което ще улесни работата със сместа и ще направи бетона по-трайна.

Добавки за смеси - ускоряване на замразяването и обогатяване с кислород

Разглежданият метод за приготвяне на смес позволява не само да се спести прилична сума пари, но и да се подобри качеството на бетона. Въпреки това, в много случаи, строители просто не може да направи без специални добавки. Подгответе ги за себе си е доста трудно и за това трябва да отделите много време за търсене на компоненти.

Смесване на разтвора с пластификатора

Смесване на разтвора с пластификатора

Към първата категория добавки са вещества, които ускоряват втвърдяването на бетона. Те стават просто незаменими в тези случаи, когато работата трябва да бъде не само качествена, но и бърза. Например, такива добавки се използват при образуването на басейн, използвайки комбиниран кофраж. В такива случаи за запълване на стените е необходимо да се изчака пълното втвърдяване на дъното на конструкцията. Когато използвате добавка, това ще се случи няколко пъти по-бързо. Ускорителите на втвърдяването са също необходими по време на строителството в края на есента. Ниска температура забавя втвърдяването на сместа и настройва якостта, а ускорителят ще помогне да се компенсира загубата на време.

Добавките, които забавят втвърдяването на бетона, се използват в ситуации, при които традиционният пластификатор става недостатъчен. Така че те се използват при транспортиране на смеси за дълги разстояния или когато трябва да напуснете временно цимента и да вършите друга работа. Обикновено използването на тези добавки дава на работниците няколко допълнителни часове, за да могат да решат проблемите, без да се безпокоят за загубата на сместа. Подобно на ретардерите, съставите включват водо-репеленти, които имат същите свойства.

В пластификатора за приготвяне на разтвор често се добавят специални вещества, които спомагат за създаване на въздушни мехурчета в сместа. Тези добавки се смесват директно в бетоновия смесител. След внимателно смесване, строителите получават готов материал, който може да издържи дълго време от последиците от замръзване. Водата, която постепенно прониква в сградата под влиянието на замръзване, може да се разшири, попадайки в порите на въздуха. Тази опция се счита за една от най-евтините за постигане на надеждността на строителството на бетон. Този метод обаче има един голям недостатък: бетонът с повишена якост не може да бъде направен с такива мехурчета. В такива случаи е необходимо да се намали количеството вода или да се смеси пепелта в сместа.

Задачата на добавките да издържат на студа е да позволи на строителите да работят с материала при температури под нулата, без да нагрява структурата за това. Такива формулировки лесно се съпротивляват на силни студове до -20 ° С. Принципът на тяхното действие е да се намали точката на замръзване на водата, която се смесва с цимент. В резултат на това завършената циментова смес ще се втвърди малко по-бързо.

Евтини и надеждни пластификатори - преглед на популярни марки

В случай, че нямате време да си направите пластификатора за строителството на цимент, можете да си купите един от най-евтините материали. Въпреки ниската цена, всеки от съставите, описани по-долу, притежава всички свойства на по-скъпите аналози. Една от най-популярните композиции сред строителите е материалът на компанията Hardplast. Помага да се направи цимент по-добър и по-мобилен. С него е възможно да се подобрят хидроизолационните свойства на бетона и да се предотврати разслояването им. Цената на опаковката е 10 кг. е 80 рубли.

Саморазработен бетон

Саморазработен бетон

Друг известен и евтин материал - Doc plast. Съставът на тази марка прави бетона по-устойчив на замръзване и водонепропускливост. Употребата му гарантира повишаване на експлоатационния живот на бетонни конструкции. Цената за пакет от 10 килограма е 100 рубли. Superplast - Друг евтин аналог, който позволява да се увеличи водонепропускливостта на бетона и да се подобри неговата устойчивост на корозия. Този материал също така прави цвета на дизайна по-наситен. Цената е 120 рубли. за опаковка от 15 кг.

Максималният водоустойчив бетон ще ви помогне да направите композицията D5. Сместа с този материал става по-плътен и пластмасов. Пластификаторът на тази марка включва специални вещества, които помагат за предотвратяване на пукнатини в бетона. Използването на състава е особено важно за регионите с висока влажност. Цената е 15 кг. материалът е от 70 до 150 рубли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Композиция на хоросан за подова замазкаКомпозиция на хоросан за подова замазка
Съотношението на хоросана за подовата замазкаСъотношението на хоросана за подовата замазка
Самонивелиращи се подове и техните сортовеСамонивелиращи се подове и техните сортове
Потапя се върху дървения подПотапя се върху дървения под
Пластификатори за тротоарни плочиПластификатори за тротоарни плочи
Строителни материали разширени глинен бетонСтроителни материали разширени глинен бетон
Технология за производство на KevlarobetonТехнология за производство на Kevlarobeton
Пигмент за тротоарни плочиПигмент за тротоарни плочи
Разтвори за зидарияРазтвори за зидария
Нанобетон нови технологии в строителствотоНанобетон нови технологии в строителството
» » Пластификатор за циментов хаван как да се направи от импровизирани средства?
© 2021 BggeHat.com