Акрилно боядисване на боя на водна основа и художествено боядисване

Акрилната водна емулсия ви позволява да превърнете стените в къща в истински живописни шедьоври, които остават неизменно красиви и ярки в продължение на много години. Тази боя е подходяща за всички повърхности, от тухли и дърво до бетон и измазани.

Акрилна водна боя - боя със специални свойства

Акрилните състави на водна основа се произвеждат в промишлени обеми от средата на миналия век. От първите дни на появата си на пазара на строителни материали те придобиват огромна популярност. Причината за това се крие в многобройните добродетели на акрилната водна емулсия. Тук са основните от тях:

  • устойчивост на влага;
  • подходящи за всякакви материали и видове повърхности;
  • минимална токсичност;
  • бързо изсъхване;
  • липса на остра химическа миризма;
  • Възможност за миене и почистване на основи, боядисани с акрилни съединения;
  • голямо разнообразие от цветни разтвори;
  • висока стабилност на полученото полимерно покритие до химически и механични влияния.

Боядисани с акрилни дисперсионни повърхности, не изгарят на слънце и запазват оригиналния си цвят за много дълго време. Освен това, тези цветове могат да се разреждат с обикновена вода, без да се харчат пари за скъпи разтворители.Акрилна боя на водна основа - оцветяване и живопис

Чрез състава, акрилните състави се разделят на синтетични и органични. Първата и втората са направени въз основа на изкуствени смоли. Разликата между разликите от различни типове е типът пигменти, които дават на водната емулсия този или онзи цвят. Боите за синтетични състави са създадени от метални соли, за органични - от естествени компоненти. Изкуствените пигменти дават на боядисаните повърхности сочни и много ярки цветове, естествени - пастелни меки нюанси.

Композиции за боядисване на стени - кои ще работят?

Водната боя, която описваме, се използва за обработка на различни повърхности. Всъщност, акрилните дисперсии са многофункционални. В този случай производителите произвеждат различни състави, които са ориентирани към оцветяването на някакви специфични основания. За стените експертите препоръчват използването на класически водни дисперсионни състави, както и матови, перлено и гланцови мастила. Да видим каква е разликата между тях.

Акрилна боя на водна основа - оцветяване и живопис

Класическата акрилна дисперсия се състои от специални съполимери и полиакрити, вода и пигмент, придаващи специфичен цвят на състава. Характеризира се с висок водоотблъскващ ефект и лекота на нанасяне върху стени. Обърнете внимание, че повечето смеси с водна дисперсия се произвеждат само в бял цвят. Този проблем не може да бъде решен лесно. Достатъчно е да добавите необходимия цвят към закупената боя. Въпреки това, да се намери цветна акрилна смес в съвременния строителен пазар също е проста.

Коулър се добавя към състава на живописта стриктно преди непосредствената му употреба.

Гланцираните бои на водна основа се използват активно за боядисване на стени. Те включват повишено количество филмообразуващи смоли. Поради това се образува силен филм върху повърхността, която ще се третира. Гланцовите мастила са идеални за използване в помещения с постоянно високо ниво на влажност. Те перфектно защитават стените от вода и освен това визуално разширяват пространството на стаята. Недостатъкът на такива формулировки е необходимостта от внимателно изравняване на основата, която трябва да бъде боядисана. Ако лъскавият състав се нанася върху стена с вдлъбнатини и издутини, тези дефекти ще бъдат ясно видими.

По-скромни изисквания към гладкостта на повърхността на стената, поставени матирана акрилна водна емулсия. Такива състави могат да се използват безопасно във всякакви помещения. Мат смесва много професионалисти се наричат ​​универсални. Те прикриват незначителни дефекти в стените и запазват външния си вид за дълго време. Но перлите се считат за специализирани. Те имат специален пълнител под формата на неорганични малки частици. Водо-емулсията от перли се използва обикновено за декоративно боядисване на стени. Това прави възможно постигането на ефекта на релефната основа.

Описаните разновидности на акрилните разлики за боядисване на стени се произвеждат от различни производители. Най-популярни в ОНД са боите под марките Snezhka, Sadolin, Belka, Bugoflex, Kolorit, Svyatozar. Акрилните дисперсии се продават в кутии с капацитет от 0,5-15 литра, както и в малки епруветки с обем до 200 мл. Последните се използват за артистично боядисване на стени.

Ние си рисуваме - всичко е просто и разбираемо

Първо, разбиваме стените от стените - измиваме боята, премахваме тапетите и т.н. Тук е важно да почистите повърхността колкото се може повече от остатъците от материала, който е служил на живота си колкото е възможно повече. Тогава ние оценяваме състоянието на повърхността. В случаите, когато има очевидни дефекти, ние го подравняваме с гипсокартон (GKL). Ако на стената няма сериозни недостатъци, продължете с пълненето на повърхността. За да извършите тази операция, направете средна консистенция. Приготвен shpatlevku пуснати върху стената шпатула ширина от около 50 см. Не се опитвайте да постигнете идеална плоскост на повърхността. На този етап трябва само да обработваме равномерно стената с шпакловка.



След като нанесеното съединение изсъхне, вземете абразивния среден шлифован шкурка и го пяснете с получения слой. След това го третираме с грунд. Следващата стъпка е инсталирането на мрежи (така че професионалистите наричат ​​фибростъкло) на стената. Важно! Някои домашни магьосници смятат, че паяжината не е необходима. Това не е вярно. Фибростъклото има отличен подсилващ потенциал. Би било глупаво да не ги използваме. Особено след като инсталирането на паяжини отнема най-малко време. Фибростъкло е прикрепено към стената с лепило. 24 часа са достатъчни за сигурно фиксиране на подсилващия материал.

Изчакваме определеното време и се придвижваме до довършващата се шпакловка на стените. Използваме фабрични композиции. Те се продават в кофи и кутии. Като правило готовият шпакловък е достатъчно дебел. За да улесните работата, разредете я с вода. Можете да направите самата шпакла. Но това ще изисква допълнителни усилия. И не е факт, че един самоук учител може да направи качествен състав. По-добре е да не рискувате и да харчите пари за фабриката shpatlevku.

Нанасяме композицията на повърхността, подсилена с фибростъкло. Равномерно разпределете изравняващата смес върху стената. След като замазката се втвърди, преминете към полирането. Използваме фини зърна (не повече от 150 единици). Важно е да се постигне максимална гладкост на обработената основа. Почистваме всяка черупка и драскаме по стената. Трябва да получим огледална повърхност без най-малкия недостатък.

Акрилна боя на водна основа - оцветяване и живопис

Всички сме готови да нарисуваме стената с акрилна водна боя. Ние обработваме повърхността на почвата с дълбоко проникване. Въоръжени с четка и ролка. Започваме основната фаза на работата. Първо използвайте четката. Боядисваме зоните на съседния таван и стените, ъглите, други труднодостъпни места. Нанесете боята строго в един слой. След това вземем ролката. Ние обработваме с помощта на цялата площ на стената. Ролера прилагаме боята в два слоя. Това е всичко. Очакваме сушенето на акрилната композиция и се наслаждаваме на перфектния изглед на стените в стаята.

Ако след известно време искаме да пребоядисаме помещението в различен цвят, няма да има нужда да почиствате стените от старата водна емулсия. Новата боя може да се нанесе директно върху предишния акрилен слой без допълнително подготовка на основата. Ние добавяме, че стандартната консумация на дисперсия за боядисване на един квадрат от стената е 100-150 г. Въз основа на това ние купуваме необходимото количество боя.

Изкуство живопис - въплъщават вашите фантазии в действителност

Акрилната боя ви позволява да създавате шик декоративни картини във вашия дом. Художествената живопис по стените с негова помощ се осъществява по два начина:

  1. 1. Снимката е нарисувана директно на стената. Преди това те трябва да бъдат измазани, измазани и шлайфани.
  2. 2. Чертежът се създава върху отделно платно, което след това се залепва към избраната част от стената.

Първият метод се използва от домашните майстори по-често, отколкото вторият. Отделните платна с картини обикновено се поръчват от професионални художници. Ще разберем как да направим картина със собствените си ръце, без да прибягваме до помощта на специалисти. Първо, подготвяме стената. Премахнете старите слоеве от гипс, тапети, други покрития. Обработваме повърхността с наситен или бял спирт. След това изравняваме стената:

  1. 1. Изравнете съществуващите неравности с мазилка в един или повече слоеве.
  2. 2. Пренасяме повърхността в идеално гладко състояние с помощта на довършителни замазки.
  3. 3. Натрошете замърсената стена.

Ако основата за боядисване е облицована с листове от гипсокартон, те не трябва да бъдат измазани. Просто уплътняваме с шпакловка мястото на монтиране на фиксиращите елементи и секциите на фугите на отделни GCR.

Използвайки голяма четка или валяк за боядисване, ние работим на подравнената стена с акрилатен грунд. Тя ще осигури ефективна адхезия на водна емулсия към основата, върху която се извършва боядисването, а също така ще премахне риска от напукване на шпатката и нейното пресяване. След това създаваме скица на нашата снимка на хартия. Пренасяме го до стената. Начертайте композиция с молив. Продължаваме да оцветяваме.

Акрилна боя на водна основа - оцветяване и живопис

Операцията се извършва по удобен за нас начин. Използваме малък валяк, четка, парче гумена пяна. Също така, оцветяването може да се направи с аерограф. Изцяло готовото изображение се обработва с матов лак. Полученото покритие се оставя да се измие с гъба, напоена с вода (без добавяне на химикали).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на стени с боя на водна основа изберете материал и научете как да работите като валякБоядисване на стени с боя на водна основа изберете материал и научете как да работите като валяк
Боядисване стените в банята как да създадете трайно покритие със собствените си ръце?Боядисване стените в банята как да създадете трайно покритие със собствените си ръце?
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?Колко правилно да нарисувате таван в жилището с водно-емулсионна боя?
Боядисване на таваниБоядисване на тавани
Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?Боя за тапети под живопис как да направите правилния избор?
Боя за таванна водна емулсия - правилният изборБоя за таванна водна емулсия - правилният избор
Как да заливите тавана с боя на водна основа правилноКак да заливите тавана с боя на водна основа правилно
Ролката за боядисване на стени избира правилния инструментРолката за боядисване на стени избира правилния инструмент
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
» » Акрилно боядисване на боя на водна основа и художествено боядисване
© 2021 BggeHat.com