Изберете ламиниран паркет на пода

Отлична възможност за кухни, коридори, коридори, търговски и офис площи е ламинат. В сравнение с керамичните плочки, то се побира много по-бързо. Също така е важно работата по неговото полагане да не е придружена от култивиране на кал. Благодарение на използването на ключалки можете да замените или да смените продуктите. Ламинираните подови настилки са топло - възможно е да се разхождате боси с него с удоволствие.

Дизайн функции

Ламинатът, който е един от най-често срещаните покрития, се състои от много слоеве. Неговата основа е дъска от дървесни влакна, която има специална сила. Благодарение на този слой материалната мрежа също има стабилност на геометричните размери. Най-горният слой, изпълняващ защитна функция, е изработен от акрилова или меламинова смола. Той е този, който ламинира. Този слой може да бъде гладък или релефен.

Декоративният слой е специално фолио от хартия или мебел, на повърхността, върху която е поставено изображение. Ламинат под плочката изглежда много оригинален, особено когато декор възпроизвежда текстурата на метал, камък, керамика или скала. Такъв под е способен да направи кардинални промени във вътрешността на всяка стая, като му даде специален обрат. А с помощта на цветовете можете да постигнете уникален комфорт. Например, светлите цветове добавят ширина и откритост, а тъмните цветове добавят още повече комфорт. Като долен слой се използва хартия, импрегнирана със специални съединения, които предпазват плаката от влага.

Правим правилния избор за кухнята

Не много отдавна обичайният феномен на много апартаменти беше керамичният под. Обяснението за това е, че той не се страхува от влага. Но днес ситуацията се промени радикално. Собствениците на апартаменти започнаха да предпочитат ламинираните панели. Особено голямото търсене има опции, които имитират плочки.

Тази подова настилка може да се нарече материал "две в едно". Всяка домакиня ще оценява постигнатия комфорт, докато визуално усеща наличието на традиционно керамично покритие от под. Трябва да се отбележи, че ако има голямо желание да се направи ламинат, но има някои съмнения относно неговата устойчивост на влага, тогава плочките за ламиниран паркет са най-добри. Тази опция ще бъде естетическа, практична, оригинална.

При избора трябва да се обърне специално внимание на следните характеристики:

  • Клас. Най-доброто по отношение на устойчивостта на влага са материалите от 32-рия клас. Но все пак трябва да се предпочитат при закупуване на 33 клас. Такива продукти отлично симулират пластмасова версия за дизайн, а най-важното - водоустойчивост. Модел 32-клас е по-подходящ за любителите на честите промени в жилището си. Животът на тези продукти е по-малък, отколкото в клас 33.
  • Плътността на панела. Този показател характеризира нивото на якост. Трябва да има стойност най-малко 900 кг / м3.
  • Цветни нюанси.
  • Обработка на долната част с вещества за подобряване на устойчивостта на влага. Информация за това може да бъде намерена с искане за закупуване на сертификат за качество. Също така обръщайте внимание на обработката на восъчни ключалки.
  • Наличие или липса на скосяване. Специалистите по ремонт препоръчват да се купуват продукти без скосявания. Те обикновено могат да натрупват влага.
  • Използване на субстрат. В кухнята трябва да използвате изкуствен субстрат, който е изработен от PVC.

Какво е по-добре за кухнята - водоустойчив или водоустойчив материал?

Влагоустойчив ламинат за кухненски плочки е най-оптималният вариант. Днес тя се произвежда от почти всички известни производители. Уникалните производствени технологии се комбинират с използването на висококачествени суровини. Смолите са отговорни за повишената здравина на продуктите. Обработката на восъчните фуги позволява повишаване нивото на устойчивост на влага. Също така осигурява защита на подовия материал, предотвратявайки влагата между ставите.

Водоустойчивите продукти се различават от устойчиви на влага с различна степен на импрегниране. Водоустойчивите панели са напълно импрегнирани с водоотблъскващи смоли. Производителите отидоха по-далеч, осигурявайки по-надеждна степен на защита срещу проникване на вода. В допълнение към обработката на ваксината на фугите е използвана технология, при която върху повърхността на плоскостта се нанася необходимото количество смола и восък, което отлично предпазва от вода. Ето защо ламинат за плочки водоустойчиви е по-добре за баня. В края на краищата, водоустойчивостта е основният фактор при избора на строителни материали.

Видове ламинат, имитиращи плочки

Възможно е условно да се раздели даденият материал, имитиращ керамична повърхност, на два вида:

  1. Панелът е представен от една "плочка", която има скосяване, разделящо всеки панел. Тази опция е много разпространена, защото удивително възпроизвежда текстурата на плочата от каменна основа.
  2. Всеки панел има няколко "плочки" (обикновено 2-3). Тази опция идеално имитира керамичната повърхност. В такъв материал често има оптична фаска, която позволява всяка част от панела да бъде отделена един от друг чрез текстурата и цвета.


Въпреки факта, че ламинат под плочката се появи на строителния пазар сравнително наскоро, тя вече е придобила широка популярност. Формата и структурата му позволяват да се нанесе това покритие не само за жилищни, но и за офисни помещения. Той има отлични експлоатационни качества, висока практичност. Такова ламинирано покритие във всеки интериор ще даде обжалване, напълно изпълняващо основните му функции.

Предимства и недостатъци

Основните предимства на ламинираните повърхности включват:

  • лесна инсталация - не се използват лепилни съединения, няма замърсяване,
  • простота на полагане - с този процес може да се справи дори и един човек, който няма специален опит;
  • комфорт - на ламинирания под ще бъде хубаво да се разхожда дори когато прозорецът е много студена зима;
  • достъпни разходи;
  • лесна поддръжка - материалът е лесно подлага на почистване: тя може да се избърсват със суха кърпа, измийте с препарат (добро натискане парцал) и упоритите замърсявания е лесно да се премахне с помощта на топла вода;
  • възможността за използване на субстрати, абсорбиращи звука;
  • способност да издържа на тежки кухненски мебели и електронно оборудване;
  • възможност за инсталиране на системата "топъл под" - ако не успее, можете лесно да демонтирате ламинирания под, след това отново да приложите панелите.

Не е много голям избор на декор, повишена чувствителност към влага - това са основните недостатъци на такова покритие сред голяма маса заслуги. Но въпросът за устойчивостта на влага е лесно решен. Просто купувайте подходящите водоустойчиви или водоустойчиви продукти. Основното нещо, което трябва да се разгледа, е типът стая, в която ще се побере този материал.

Комбинирана версия на подови покрития за кухня

Поставянето на ламинат под плочките в кухнята обърква някои от собствениците по отношение на устойчивостта на влага. Поради това в ремонтните работи за дълго време се прави избор в полза на керамичните продукти или ламинираните продукти. Влагата за покритието на керемидите е напълно незасегната. Подобна повърхност обаче е доста хладна и процесът на полагане е много по-труден. Тук оптималното решение е да се използва вариант на комбиниране на тези два материала.

Едновременното използване в кухнята на тези подови настилки позволява да се даде на интериора оригинален външен вид, а дори и по специален начин да се разграничат различните части на помещението. В близост до мивката, режещата маса и плочата повърхността е керамична. За да се гарантира, че такъв под не е студен, обикновено се изграждат под него водна или електрическа отоплителна система. Площта на масата за хранене вече е ламинирана. Често се използва метод за разграничаване на местата за хранене и работа чрез изграждане на нисък подиум.

Монтажни характеристики

Монтирайте ламиниран паркет по следните начини: лепило, без лепило. Най-често втората опция се използва с помощта на система за заключване. В този случай работата по полагане е много по-опростена. Освен това се счита, че се създава "плаващ под". Това прави възможно изглаждането на температурните разлики, които могат да имат отрицателно въздействие. В допълнение, такава повърхност е по-устойчива на механични влияния и все още е в състояние да издържа на по-големи натоварвания.

При самостоятелно монтиране на покритието е целесъобразно да се разгледат инструкциите и да се подготвят необходимите инструменти. Има няколко опции за подреждане:

  1. в посока напред;
  2. в диагонална посока;
  3. рибена кост или квадрати.

Всеки от начините има свои собствени финес, които също трябва да бъдат научени, преди да продължите с работата. Трябва да започнете полагането на продуктите върху предварително разтегления субстрат от далечния ъгъл на вратата. Много е важно правилно да подготвите базата. Трябва да е напълно плоска. Основата може да бъде: дърво, бетон, линолеум.

При комбиниране на монтажа на подовите настилки трябва да се спазват следните изисквания:

  • Невъзможно е постоянно да се фиксира повърхността на ламинирано покритие;
  • при превключване между материалите е необходимо да се вземе предвид размерът на дебелината им;
  • праговете и празнината на кръстовището трябва да имат еднаква ширина - колкото по-тясна ще бъде, толкова по-добре ще бъде преходът.

Така че за кухнята е възможно да изберете ламинирани продукти, които ще създадат впечатление за наличието на керамична повърхност. Необходимо е само да изберете подходящ за всички характеристики на продуктите, позволявайки да се създаде идеална повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем ламиниран паркетКак да изберем ламиниран паркет
Паркет дъска или ламинат, което е по-добър съвет за избора на капакаПаркет дъска или ламинат, което е по-добър съвет за избора на капака
Какъв клас ламанат е по-полезна информация за изборКакъв клас ламанат е по-полезна информация за избор
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Търговски и домашен ламинат, обхват на използванеТърговски и домашен ламинат, обхват на използване
За кои материали е текстурата на плочкитеЗа кои материали е текстурата на плочките
Как да изберем подходящия ламинат за апартаментКак да изберем подходящия ламинат за апартамент
Най-добрият производител на ламиниран паркетНай-добрият производител на ламиниран паркет
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Предимства на ламинат aberhofПредимства на ламинат aberhof
» » Изберете ламиниран паркет на пода
© 2021 BggeHat.com