Полагане на паркет парче

Паркет е един от най-старите настилки, и въпреки външния вид на линолеум, ламинат и паркет борда, те никога не могат напълно да го замени. Не е нищо, че всички тези корици имитират паркета. Нанасянето на ламинат е сложен, дълъг и скъп процес. Но си заслужава.

Материалът, от който е направен паркетът

Паркетът се произвежда от твърди и гъсти сортове широколистни дървета: орех, пепел, маншет и от меки и насипни: череши, круши, бреза, елша. Иглолистните видове се използват много по-рядко и само поради структурата и цвета на модела. Също така, в допълнение към традиционните дървесни видове, се използват екзотични, които растат по целия свят: kamsha, wenge, merbau, eucalyptus и така нататък.

инструменти

Условно, инструментите за полагане на паркета се класифицират в 3 групи.

Електромеханична група:

  • кръгова или машина за рязане;
  • "Пчела" или ръчен циркуляр;
  • шлайфмашина;
  • elektrorubanok;
  • перфорел, т.е. перфоратор, при наличие на режим на трениране);
  • Ръчна шлайфмашина, използвана в места, където мелницата не може да достигне;
  • корпусна машина.

Ръчна група:

  • акариЗа да поставите паркета изисква много различни инструменти.
  • чук;
  • комплекти от длета и битове;
  • резачка с подменящи се платна;
  • скрап нокът;
  • удар;
  • цикъл;
  • дървен чук.

Измервателна група:

  • квадрат;
  • шаблон-релса;
  • мозък;
  • ниво сграда. Класифицирани в два типа: лазер и балон;
  • рулетка;
  • м.

Трябва да се отбележи, че тези инструменти са основни. В зависимост от метода на полагане на паркет, неговия вид. За този процес може да са ви необходими други инструменти.

Процес на подготовка на субстрата

Необходимо е да се направи оценка на качеството на основата преди започване на работа. Основата трябва да бъде:

  • с разлики в височината не повече от 2 мм на разстояние 2 м;
  • суха, относителната влажност не може да бъде повече от 4;
  • чист, няма да има висококачествено лепило за остатъците от старото покритие.

В случаите, когато основата е неравномерна, в процеса на приготвяне се използват два основни метода.

Монтиране при изоставане с най-горния слой от шперплат или ПДЧ

В този случай неравностите на повърхността се изравняват с логаритмични лога, които се задават само на ниво, или могат да се приложат регулируеми отклонения. По-нататък под паркета се полагат влагоустойчиви изолации с дебелина най-малко 10 мм. Вместо това можете да използвате висококачествена ПДЧ.

Насипване и груб под от дървесни частици или шперплат върху специално лепило или битум

Този метод е най-разпространеният. Първоначално обикновено се излива замазка от бетон, а в случай на малки разлики до 2 см се използват изравняващи смеси. Не е възможно веднага да поставите паркета върху замазката, е необходимо да инсталирате покриващ покриващ слой.

Поради това, което се крие в ПДЧ или шперплат. Залепете листовете върху битум, мастило или лепило. Това се извършва с отместване на фугите и за компенсиране на напрежението между листовете на разстояние от няколко мм. Също така ламинат може да бъде поставен върху паркет с подготовка също на тази технология.

Необходимо е да фиксирате допълнителен материал с винтове и дюбели. Ако е необходимо, изравнете грубия под с мелница. Това лечение прави основата дори, така че ще бъде много лесно да се полага линолеум на пода в бъдеще.

Сглобяване на блок паркет

Този традиционен паркет е направен от индивидуални матрици. По целия им периметър или само по ръбовете те имат хребети и жлебове за по-силна връзка помежду си. Различните производители имат своя собствена ширина на плочи и варира в рамките на 3-9 см. Дължината им е от 15-50 см. Дебелината им зависи от гъстотата на дървото и е от 1.5-2.2 см.

Полагане паркет трябва да се проведе в помещение с температура не по-ниска от + 18 ° С и влажност на въздуха от около 60. Преди монтажа трябва да се сортирани по дебелина, цвят, размер и текстура на дърво.

Класическият модел при монтажа на паркета е представен под формата на "коледно дърво". Те го наемат от десния и левия зар. Първо трябва да направите план за всички стаи. След това се простира през стаята змията на фар от паркета, без да се закрепва. Всеки компонент съответства на бъдещите поредици от полове. Ако ширината на прътите е по-голяма от 4 см в редиците, съседни на надлъжните стени, е необходимо да се отрежат краищата на плочите под ъгъл от 45 градуса.

Ако маякът показа, че излиза цял нечетен брой редове, змията се премества с ½ дължината на паркета. Едната плоча трябва да бъде нарязана на половина под ъгъл от 45 градуса и последните два реда на фара са събрани от тях.

Ако покритието е поставено върху лепилото, след това по дългата стена е поставена водещата релса, най-отдалечената от входаКласически модел при сглобяването на паркет е коледното дърво., така че да не се навреди на новопостроения етаж. В случай, че стените в стаята не са равни или имат сложна геометрия, фарът се избира в средата на стаята.

Това поставяне на паркет с тази технология е основната. Също така са монтирани летвите на "косния косъм". В този случай змията на фара се намира на диагонала на пода.

След като фарът е готов, отидете до монтажа на самия капак. Използвайки назъбена мистрия. Лепилото се изравнява. Допълнителна здравина се осигурява от залепването, дължащо се на релефната повърхност. Ако някога се наложи да поставите ламинат върху стар паркет, този метод на закрепване минимизира подготовката на основата, като същевременно запазва своята здравина.

Всяка плоча трябва да се натопи в лепила и след това да се затегне с чук към предварително поставения паркет. За да се предотврати изместването, докато лепилото изсъхне напълно, паркетът се фиксира допълнително с три болтове.

Единият е насочен към свободния край и два към надлъжния ръб. Ноктите са фиксирани под ъгъл от 45 градуса и с помощта на удар получават го.

"Herringbone" - картината вече губи своята позиция. Сега модата на полагане парче паркет под формата на "кошница" или "в бягство". Технологията на тези пола практически не се различава от гореизложеното.



За да се премахнат неравностите и дълбоките замърсители, след подовата настилка има дозиране на това покритие от дърво. След като се събере пода, можете да продължите с този процес след 4-5 дни. През този период лепилото или мастика ще преминат през пълен процес на полимеризация. След това подът е полиран, използвайки машина, като го обработва последователно с още по-малка пелета.

Последният етап се състои от покриване на пода с лак. Това не само ще подобри външния вид, но и ще увеличи живота на пода. За този процес се използват специални лакове.

Най-малко три слоя лак се нанасят върху покритието. Всеки път, че е на стойност изчисляване на разходите за полагане парче паркет, който може да бъде равен на 1500 рубли / м².

Сега пазарът има нов вид парче парче, със система за заключване и ламиниран горен слой. Този паркет е поставен като "плаващ под" и не се нуждае от лакиране. Ламинираният паркет се монтира много по-бързо от традиционния и също е по-евтин.

Подове от настроения паркет

Това покритие е представено под формата на щит, състоящ се от няколко пръчки с всякаква форма. Тези елементи са залепени заедно със специална хартия отпред. Този монтаж е прикрепен към дъното на дъното. Солидна картина на монтирания под е направена от частите му на отделни дъски.

Друг вид настилка - паркет.Това е или "плитка", "коледно дърво" или "сабя" и т.н. Можете също да изберете цвета на дървото според вашия вкус и да получите желания оттенък. Възможно е също така да се променя полагането на паркет с полагане на вени от дъгата на дървесни видове между квадратите на това покритие.

Поради производството на щитове с различни размери, изчислението се основава на броя на екрани, които се изискват при определени размери за дадена област.

Преди полагане на сглобяемия паркет, лепилото се полага върху основата, то се изравнява с назъбена мистрия и роговете се поставят нагоре с хартия. За изравняване на повърхността и образуване на по-плътно свързване на дъските към основата, полагането на панела на паркета продължава, като се използва метална ролка.

След като поставите лепилото, хартията се отстранява. Ако е необходимо, лепилото може да защити пода.

Дворец артистичен паркет

Такъв материал се произвежда по поръчка или се купува вече в готов вид. По своята конфигурация тя може да бъде кръгла, правоъгълна, да има различни рамки и форми на геометрични шарки.

По своята конструкция този паркет може да бъде неразделна или да се състои от няколко части от хомогенен елемент и така нататък.

Всички видове изкуствен паркет са чуждестранни красиви имена.

Първата се нарича "интериор", моделът на този паркет се състои от мозаечни отделни части, които са фиксирани с лепило към грубия под.

Втората техника се нарича "intarsia", представлявана под формата на вмъкване на различни декоративни елементи в вече завършени подове до определена дълбочина. Обикновено това е 7 мм.

Но ако трябва да създадете много сложен модел, състоящ се от огромен брой части, обикновено се използва методът на вкарване.

С помощта на циркулярен трион, настроените елементи се отрязват, но фрагментите с права линия се изрязват с електрическа машина или лазер.

Въз основа на стандартните модули е възможно да се съставят и монтират артистични покрития. Модулите се представят под формата на панелни панели, които включват повтарящи се, често много сложни подробности за конфигурацията, които се правят на електронно оборудване, използващо специални технологии.

Един експерт от най-висок клас, който може едновременно да бъде дърворезба, ще може да събере художествено покритие.

Като правило, технологията за инсталиране на изкуствен паркет е еквивалентна на обичайното парче. Единствената разлика е, че елементите на този паркет не са фиксирани от системата гребен / жлеб, а само с помощта на лепило.

Благодарение на простата технология, всеки от вас, без наличието на умения и опит в тази област, ще може да слага паркет със собствените си ръце.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем паркет за домашни съвети и полезни съветиКак да изберем паркет за домашни съвети и полезни съвети
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Паркет и описаниеПаркет и описание
Какъв вид подова настилка трябва да избера?Какъв вид подова настилка трябва да избера?
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Дървени подовеДървени подове
Инструменти за плетене на паркет в къщиИнструменти за плетене на паркет в къщи
Видове паркетВидове паркет
Видове паркет дъскаВидове паркет дъска
» » Полагане на паркет парче
© 2021 BggeHat.com